Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

М’ясо в духовці – це прості страви з будь-якого м’яса і в різних варіантах виконання, а духовка дозволяє їх приготувати соковитими і смачними. Для запікання в духовці вибирається якісне м’ясо і хороший набір приправ. Нерідко м’ясо доповнюється різними овочами, сиром або соусом, що робить його більш соковитим. Особливості приготування страв зазначаються в рецептах.

М’ясо по-французьки з свинини з сиром, помідорами та цибулею

М’ясо по-французьки з свинини з сиром, помідорами та цибулею буде у вас чудовим і смачним блюдом, як для святкового, так і для звичайного столу. Визначальним фактором смаку м’яса є його вибір, і найчастіше береться шийна частина або вирізка. Овочі та сир зберігають соковитість м’яса при запіканні, так і роблять страву красивим.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинина 700 гр.
  • Помідори 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для змазування дека

Процес приготування:

  1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для страви. Свинину промийте, обсушіть серветкою і наріжте поперек волокон порційними шматками товщиною не менше 1 див. Потім їх відбийте з обох сторін.
  2. Відбите м’ясо по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем.
  3. велику Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями.
  4. Помідори, краще м’ясистих сортів, наріжте тонкими полукружками.
  5. Твердий сир подрібніть на крупній тертці.
  6. Деко змастіть рослинною олією.
  7. Поверх цибулі укладіть підготовлені шматочки свинини.
  8. Потім на нього порційно укладіть нарізку цибулі, формуючи цибульну «подушку».
  9. На кожен шматок м’яса покладіть по три скибочки помідорів.
  10. Помідори покрийте майонезній сіточкою.
  11. Потім всі шматочки рясно покрийте натертим сиром.
  12. Духовку розігрійте до 200°С. Запікайте м’ясо протягом 30-40 хвилин до рум’яної сирної скоринки.
  13. Запечену по-французьки свинину з сиром, помідорами та цибулею перекладіть на порційні тарілки і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!