Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свинина, запечена в рукаві

Свинину запікають в рукаві або цілим шматком для нарізки або гарячого страви до будь-якого столу, або невеликими шматочками і з додаванням різних овочів, що виходить швидше, особливо для сімейного обіду або вечері. У цьому рецепті готуємо свинину по першому варіанту. М’ясо заздалегідь маринуємо в соєвому соусі з приправами. Свинина гаситься у власному соку і виходить дуже соковитою і ніжною. Рецепт простий і не займає багато часу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Свинина (шийна частина) – 500 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте холодною водою і покладіть на обробну дошку. Очистіть зубки часнику і наріжте пластинками.

Крок 2. Гострим ножем у шматку свинини з усіх боків зробіть кілька глибоких проколів і в них помістіть шматочки часнику з горошинками чорного перцю.

Крок 3. Потім м’ясо перекладіть в глибоку посуд, добре натріть з усіх сторін сіллю з будь-якими приправами.

Крок 4. Полийте свинину оливковою олією, що не дасть м’яса підсохнути.

Крок 5. Потім м’ясо рівномірно полийте соєвим соусом і поставте в холодильник на 1 годину для маринування. За цей час шматок 2-3 рази переверніть, щоб замариновался рівномірно з усіх боків.

Крок 6. Поки свинина маринується, підготуйте рукав і наріжте півкільцями цибулину. Кінець рукава зафіксуйте кліпсою і в нього покладіть нарізку лука. Якщо у вас м’ясо з невеликою кількістю прошарків жиру, налийте в рукав пару ложок чистої води.

Крок 7. Через годину замариновану свинину перекладіть в рукав, перелийте залишки соусу і зафіксуйте другий кінець рукава. Духовку розігрійте до 200°С. Рукав зі свининою покладіть на деко або в будь-яку форму і запечіть в духовці протягом 1 години. Потім верх рукава обережно надріжте і продовжите запікання ще 10 хвилин для одержання рум’яної скоринки.

Крок 8. Запечену в рукаві свинину можна сервірувати до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!