Свинина, запечена в рукаві
Свинину запікають в рукаві або цілим шматком для нарізки або гарячого страви до будь-якого столу, або невеликими шматочками і з додаванням різних овочів, що виходить швидше, особливо для сімейного обіду або вечері. У цьому рецепті готуємо свинину по першому варіанту. М’ясо заздалегідь маринуємо в соєвому соусі з приправами. Свинина гаситься у власному соку і виходить дуже соковитою і ніжною. Рецепт простий і не займає багато часу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Свинина (шийна частина) – 500 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зубки.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промийте холодною водою і покладіть на обробну дошку. Очистіть зубки часнику і наріжте пластинками.
Крок 2. Гострим ножем у шматку свинини з усіх боків зробіть кілька глибоких проколів і в них помістіть шматочки часнику з горошинками чорного перцю.
Крок 3. Потім м’ясо перекладіть в глибоку посуд, добре натріть з усіх сторін сіллю з будь-якими приправами.
Крок 4. Полийте свинину оливковою олією, що не дасть м’яса підсохнути.
Крок 5. Потім м’ясо рівномірно полийте соєвим соусом і поставте в холодильник на 1 годину для маринування. За цей час шматок 2-3 рази переверніть, щоб замариновался рівномірно з усіх боків.
Крок 6. Поки свинина маринується, підготуйте рукав і наріжте півкільцями цибулину. Кінець рукава зафіксуйте кліпсою і в нього покладіть нарізку лука. Якщо у вас м’ясо з невеликою кількістю прошарків жиру, налийте в рукав пару ложок чистої води.
Крок 7. Через годину замариновану свинину перекладіть в рукав, перелийте залишки соусу і зафіксуйте другий кінець рукава. Духовку розігрійте до 200°С. Рукав зі свининою покладіть на деко або в будь-яку форму і запечіть в духовці протягом 1 години. Потім верх рукава обережно надріжте і продовжите запікання ще 10 хвилин для одержання рум’яної скоринки.
Крок 8. Запечену в рукаві свинину можна сервірувати до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!