Свиняча рулька, запечена в духовці
Свиняча рулька, відрізняється своїм смаком, так і способом приготування від інших частин свинячої туші, і оптимальним способом її запікання в духовці буде попереднє відварювання до готовності. Процес приготування займає багато часу, але виходить хороше гаряче блюдо для всієї родини. У цьому рецепті рульку варимо і потім запікаємо в гірчично-медовому соусі.
Час готування: 4 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Свиняча рулька середня – 1 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Часник – 6 зубчиків.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Мед – 4 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Рульку ретельно промийте під проточною водою і шкіру поскобліть ножем. Потім зайву рідину видаліть серветкою.
Крок 2. Очистіть часник 4 зубки розріжте на поздовжні шматочки. Гострим ножем у рульки зробіть надрізи і в них помістіть шматочки часнику.
Крок 3. Моркву очистіть і промийте. Частина моркові наріжте брусочками і додати в розрізи до часнику.
Крок 4. Решті часник і моркву розріжте на половинки.
Крок 5. Нашпиговану рульку з морквою і часником покладіть в глибоку каструлю.
Крок 6. Насипте до неї сіль за своїм смаком, але не менше 2 ч. л. та додайте горошки перцю. Потім гомілку повністю залийте холодною водою, на сильному вогні доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні під прикритою кришкою протягом 2,5 годин. Рулька має зваритися до повної готовності.
Крок 7. Для соусу в піалу покладіть 4 ложки рідкого меду.
Крок 8. До нього додайте столову гірчицю.
Крок 9. Ці інгредієнти ретельно перемішайте і тимчасово залиште.
Крок 10. Зварену рульку з каструлі перекладіть на застелений фольгою деко. Полийте її приготованим соусом, залишивши невелику частину. Фольгу навколо рульки щільно загорніть і на 1 годину поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Потім фольгу зверху розкрийте, полийте рульку іншим соусом і продовжите запікання ще 30 хвилин до рум’яної скоринки.
Крок 11. Запечену в духовці свинячу рульку перекладіть на блюдо і можете сервірувати до обіду. Приємного апетиту!