Курка з грибами в сметанному соусі – 6 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Ніжне і неймовірно смачне частування для домашнього столу – курка з грибами, приготована в сметанному соусі. Страва готується швидко і з простих інгредієнтів. Подавати його можна до обіду або вечері, доповнивши гарніром за смаком. Беріть на замітку 6 покрокових рецепту з варіаціями кулінарного виконання.

Соковита курка з грибами в сметанному соусі на сковороді

і ніжну Соковиту курку можна посмажити невеликими шматочками з грибами і сметаною. Страва з ароматною підливою можна подавати з будь-яким гарніром. Оцініть просту і смачну ідею для домашнього обіду.

Інгредієнти на
2 порц.

  • стегно Куряче 3 шт.
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сметана 100 гр.
  • Кріп за смаком
  • Сіль за смаком
  • Коріандр 2 щіпки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку з грибами в сметанному соусі? Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості в сковороді з олією.
  2. З курячих стегон акуратно знімаємо м’ясо. Кісточки використовувати не будемо.
  3. Свіжі печериці ретельно промиваємо під водою.
  4. Далі гриби нарізаємо невеликими кубиками.
  5. До цибулі додаємо шматочки курки і подрібнені гриби.
  6. Обсмажуємо продукти на середньому вогні до повної готовності.
  7. Викладаємо до вмісту сметану і подрібнений кріп з часником для аромату.
  8. Розмішуємо масу і тушкуємо на тихому вогні близько 5 хвилин.
  9. Апетитне гаряче блюдо готове! Подавайте до столу з вашим улюбленим гарніром.

Ніжна і м’яка курка з грибами в сметанному соусі в духовці

Цікавий і швидкий у приготуванні варіант для вашого обіду або вечері – запечена в духовці курка з грибами в сметанному соусі. Готову страву виходить ніжним і ароматним. Спробуйте!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе нарізаємо невеликими шматками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до легкого рум’янцю, за смаком посипавши сіллю.

2. Ретельно промиваємо печериці. Подрібнюємо їх разом з ріпчастою цибулею і смажимо до зміни кольору. Солимо і перчимо за своїм розсудом.

3. В окремому посуді змішуємо сметану, кип’ячену воду і борошно. Гарненько перемішуємо продукти до однорідної рідкої маси.

4. Обсмажену курку з грибами перекладаємо у форму для випікання. Заливаємо продукти сметанним соусом і посипаємо зеленню. Відправляємо заготовку в духовку на 15-20 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.

5. Рум’яне страва з курки та грибів в сметанному соусі готово. Діліть на порції і подавайте до столу!

Як приготувати куряче філе з грибами в сметанно-часниковому соусі?

Яскраве частування для вашого обіднього столу – піджарка з грибів і курячого м’яса. Щоб блюдо вийшло соковитим і ароматним, приготуйте його з додаванням сметано-часникового соусу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Печериці ретельно промиваємо під водою.

2. Далі гриби нарізаємо будь-яким зручним способом. Повинні вийти невеликі шматочки.

3. Занурюємо гриби в сковороду з вершковим маслом.

4. В цей час подрібніть цибулю з зубчиками часнику.

5. Викладаємо дрібно порізані овочі до печерицям. Розмішуємо і продовжуємо обсмажувати.

6. Куряче філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки.

7. Перекладаємо куряче м’ясо в сковороду з грибами.

8. Додаємо сюди ж склянка сметани, сіль і перець. Розмішуємо продукти і тушкуємо їх ще близько 3-5 хвилин.

9. Ароматна піджарка з курки та грибів в сметані готова. Розкладайте гаряче частування по тарілках і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт курки з грибами і сиром в сметанному соусі

Порадуйте близьких простим і неймовірно смачним частуванням для домашнього обіду або вечері. Приготуйте найніжнішу курку з грибами в соусі з сиру і сметани. Подавати страву можна з будь-якими гарнірами за смаком.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окорок курячий – 1 кг
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Курячі стегенця ретельно промиваємо під водою. Після чого продукт поділяємо на невеликі частини.

2. Обсмажуємо м’ясо на олії до утворення золотистої скоринки.

3. Промиваємо і дрібно нарізаємо печериці. Окремо обсмажуємо до готовності.

4. У сковороду з товстим дном занурюємо обидва продукту, солимо їх і посипаємо спеціями. Розтоплюємо в масі плавлений сир і додаємо сметану.

5. Тушкуємо страву на невеликому вогні ще близько 10-15 хвилин.

6. Ароматна курка з грибами в соусі готова. Подавайте гаряче частування до столу!

Як приготувати курячу грудку в сметанному соусі з макаронами і грибами?

Готове ситне блюдо для вашого обіднього меню – курка з грибами і макаронами в сметанному соусі. Гарячий продукт виходить неймовірно ніжним і смачним. Урізноманітніть ваш стіл з допомогою яскравої кулінарної ідеї.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Макарони – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо куряче філе і ріжемо його дрібними шматочками.

2. Очищаємо свіжі печериці і також обробляємо їх ножем.

3. Розігріваємо сковороду з олією. Занурюємо сюди підготовлені продукти. Солимо їх і смажимо до рум’янцю, після тушкуємо в сметані близько 10 хвилин.

4. В цей час відварюємо до готовності макарони. Потім зливаємо з них воду за допомогою друшляка.

5. Занурюємо макарони в піджарку з грибів та курки, акуратно перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Поживна страва для вашого обіду готове, подавайте до столу!

Соковита і дуже смачна курка в сметанному соусі з картоплею і грибами

Смачне блюдо для домашнього обіду на швидку руку – курка, приготована з грибами і картоплею в сметанному соусі. До ніжному частування не потрібно подавати гарнір. Оцініть яскраву поживну ідею!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до прозорості. Сюди ж занурюємо і дрібно порізані гриби.

2. В цей час куряче філе нарізаємо дрібними кубиками.

3. Викладаємо м’ясо до решти продуктів. Солимо їх за смаком.

4. Додаємо до вмісту необхідну кількість сметани.

5. Невеликими шматочками розбираємо очищений картопля. Відправляємо його в блюдо, розмішуємо і тушкуємо на тихому вогні 20-25 хвилин.

6. Тушкована курка з грибами і картоплею готова. Діліть гаряче страву на порції і подавайте до столу!