Курка в соусі теріякі – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Додайте в домашнє меню нотки азіатської кухні. Приготуйте соковиту і пікантну курку в соусі теріякі. Яскраве блюдо відмінно різноманітить як святковий стіл, так і звичайний сімейний обід. Частування порадує ароматом і оригінальним смаком. Беріть на замітку 8 кулінарних ідей з покроковим описом.

Курка ВОК з овочами в соусі теріякі на сковороді

Яскраву курку ВОК з овочами можна приготувати на домашній кухні в сковороді. Особливу пікантність блюду додасть насичений соус теріякі. Оцініть рецепт для обіду або вечері на дві персони.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Локшина удон 200 гр.
  • Куряче філе 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський ½ шт.
  • Соус Теріякі 3 ст. л.
  • Петрушка за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Кунжут за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку в соусі теріякі в домашніх умовах? Тонкими півкільцями розбираємо цибуля, морква – невеликою соломкою. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі в сковороді ” вок ” чи звичайної.
  2. Далі додаємо дрібні кубики курячого філе і тонко порізаний болгарський перець. Смажимо вміст на великому вогні до готовності м’яса.
  3. Локшину варимо в підсоленій воді з лавровим листком і петрушкою за смаком. Після відкидаємо продукт на друшляк.
  4. Викладаємо готову локшину в піджарку на сковороді. Поливаємо вміст соусом терияке, розмішуємо і тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини.
  5. Готову курку ВОК з овочами і соусом можна обсипати кунжутом, а після розкласти по тарілках і подавати до столу.

Соковита курка з локшиною удон в соусі теріякі

Апетитне блюдо з насиченим смаком – курка в соусі теріякі з локшиною удон. Приготувати ситне частування самостійно зовсім не складно. Порадуйте себе і близьких яскравим домашнім обідом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Локшина удон – 200 гр.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Соус теріякі – 4 ст. л.
  • Кунжут – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе розрізаємо на невеликі шматки. Додаємо до м’яса подрібнені зубчики часнику і половину соусу теріякі. Розмішуємо і маринуємо 30 хвилин.

2. Перекладаємо курку в соусі на сковороду. Смажимо до легкого рум’янцю і додаємо сюди брусочки моркви.

3. Окремо відварюємо локшину удон до готовності, після відкидаємо на друшляк.

4. Розмішуємо локшину з соусом, що залишився, а після приєднуємо продукт до курки з морквою.

5. Ділимо готову страву на порції, доповнюємо кунжутом і подаємо до столу. Пригощайтеся!

Як запекти куряче філе в соусі теріякі в духовці?

Щоб куряче філе вийшло ще більш соковитим і м’яким, приготуйте його в ароматному соусі теріякі. Оцініть швидкий і смачний рецепт з використанням духовки. Використовуйте його для домашніх обідом і вечерь.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • соєвий Соус 150 мл
  • Оцет яблучний – 60 мл
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Імбир сухий – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе ретельно промиваємо під водою. Занадто великі шматки можна розрізати.

2. У каструлю вливаємо соєвий соус, оцет, крохмаль, імбир, мелений перець і подрібнені зубчики часнику. Ставимо посуд з вмістом на вогонь.

3. Нагріваємо масу і розмішуємо її. Вона повинна загуснути і потемніти.

4. Шматочки курячого філе розкладаємо по формі для випікання. Відразу ж заливаємо продукт готовим соусом. Випікаємо блюдо близько 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180-200 градусів.

5. Рум’яні курячі філе в соусі посипаємо кунжутом і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний рецепт фунчозы з куркою в соусі теріякі

Апетитне домашнє блюдо в корейському стилі можна приготувати з фунчозы і курки. Продукти чудово доповнить яскравий за смаком соус теріякі. Порадуйте своїх близьких оригінальним частуванням.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Філе куряче – 350 гр.
  • Соус теріякі – 120 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кунжут – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

2. Обсмажуємо м’ясо на помірному вогні разом з подрібненим часником до зміни кольору.

3. В цей час підготуємо фунчозу. Її варто залити крутим окропом на 5 хвилин, потім відкинути на друшляк і при необхідності розрізати.

4. Повертаємося до курки. Посипаємо її сіллю і перцем і обливаємо соусом теріякі. Продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини.

5. Викладаємо до ароматної курці фунчозу. Розмішуємо блюдо, готуємо ще 5 хвилин, посипаємо кунжутом за смаком і знімаємо з плити.

6. Яскрава і поживна фунчоза з куркою теріякі готова. Діліть частування на порції і подавайте до столу!

Дуже смачна куряча грудка в соєвому соусі теріякі з кунжутом

Набридли класичні маринади для курки? Спробуйте цікавий варіант, навіяний азіатською кухнею. Ніжне філе чудово доповнить яскравий соус теріякі і кунжутне насіння. Використовуйте рецепт для ваших обідів і вечерь.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Соус теріякі – 150 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо, нарізаємо на невеликі і рівні за розміром шматки, потім відправляємо їх в глибоку миску. Сюди ж додаємо подрібнені зубчики часнику.

2. Заливаємо м’ясний продукт соусом теріякі. Розмішуємо заготівлю і залишаємо маринуватися мінімум на 30 хвилин.

3. В розпечену сковороду вливаємо олію і мариновану в соусі курку.

4. Смажимо страву до готовності близько 7-10 хвилин і в кінці додаємо чайну ложку кунжуту.

5. Ароматна і соковита курка теріякі готова. Ділите її на порції і ставте на стіл разом з гарніром.

Покроковий рецепт приготування курки з рисом в соусі теріякі

Поживна рішення для швидкого домашнього обіду – рис з куркою в соусі теріякі. Натхненні азіатської кухонь страва порадує соковитим смаком і яскравим ароматом. Порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Соус теріякі – 150 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо і дрібно нарізаємо. Розмішуємо м’ясо в соусі теріякі і занурюємо в вок або іншу зручну посуд.

2. Обсмажуємо продукт в соусі без олії до повної готовності.

3. Подрібнюємо два види цибулі і половинку болгарського перцю. Занурюємо овочі в загальну масу. Продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин і вимикаємо.

4. У каструлі з підсоленою водою відварюємо рис. Він повинен вийти розсипчастим.

5. Курку в соусі розподіляємо по тарілках. Рис викладаємо з допомогою сервіровки кільця. Прикрашаємо блюдо зеленою цибулею і подаємо до столу.

Соковита і ніжна курка з грибами в соусі теріякі

Соус теріякі відмінно поєднується з багатьма продуктами. Пропонуємо приготувати разом з ним курку і гриби. Поживне частування підійде для швидкого обіду, оцініть оригінальний домашній рецепт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1

Склад:

  • Філе куряче – 50 гр.
  • Гриби печериці – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Соус теріякі – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо печериці і очищаємо їх від бруду. Потім розділяємо продукт на четвертинки.

2. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. За смаком обсипаємо їх сіллю і меленим перцем. Після обвалюємо м’ясо в крохмалі.

3. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо його разом з шматочками грибів в невеликій кількості рослинного масла.

4. Додаємо до продуктів курку. Поливаємо вміст соусом теріякі і смажимо до повної готовності 5-10 хвилин.

5. Яскраве страва з курки та грибів готово. Доповнюйте його рисом і пригощайтеся!

Гречана локшина соба з куркою в соусі теріякі

Тонка гречана локшина стане відмінним доповненням для пікантної курки теріякі. Приготуйте поживне і смачне блюдо для вашого обіду або вечері. Беріть на замітку цікавий рецепт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Соба – 200 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Соус теріякі – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе нарізаємо невеликою соломкою.

2. Обсмажуємо м’ясо на олії до рум’янцю і додаємо до нього дрібно потерту моркву.

3. Далі додаємо подрібнену цибулю і болгарський перець. Тушкуємо до м’якості вмісту.

4. Відварюємо До готовності собу, після чого відкидаємо на друшляк.

5. З’єднуємо соєвий соус теріякі, крохмаль і коричневий цукор. Збиваємо продукти віночком до однорідності.

6. З’єднуємо гречану локшину з піджаркою. Заливаємо масу приготованим соусом, розмішуємо, обсмажуємо дві хвилини і подаємо до столу.