Антрекот – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Антрекот – це класичне блюдо французької кухні, яке досить давно стало популярним і у нас, що зовсім не дивно, адже ця страва являє собою шматок добірного м’яса (свинина, яловичина або баранина) обсмаженої або запеченого з різними доповненнями, у вигляді овочів, зелені і багато чого іншого. До того ж, приготувати антрекот можна по-різному: починаючи від звичайної смаження на сковороді і закінчуючи мангалом.

Соковитий антрекот з свинини в духовці

– Ідеальний спосіб приготування соковитого і апетитного свинячого «стейка» — антрекот, запечена з картоплею в духовій шафі. Таке блюдо оцінять усі, хто тільки встигне його спробувати, адже це не тільки неймовірно ароматне, але ще і дуже смачно.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина на реберцях 1 кг
  • Картопля 700 гр.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Прованські трави 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Антрекот в домашніх умовах приготувати дуже просто. Підготуємо картоплю. Бульби очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру, заправляємо оливковою олією, посипаємо травами, сіллю і перцем – гарненько перемішуємо, викладаємо на деко і відправляємо в духовку при температурі 200 градусів.
  2. Займемося свининою. Шматок ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо паперовими рушниками.
  3. М’ясо нарізаємо шматками таким чином, щоб зріз йшов між ребер.
  4. Перекладаємо «стейки» в глибоку тару.
  5. М’ясо присмачую сіллю, меленим перцем і прованськими травами – розмішуємо.
  6. Приправлену обсмажуємо свинину до рум’яності на рослинній олії, приблизно 30-40 секунд.
  7. За півхвилини перевертаємо шматки і смажимо з іншого боку.
  8. Поки ми займалися м’ясом – картопля практично приготувався.
  9. Поверх ароматних картопляних кубиків викладаємо м’ясо.
  10. Накриваємо все вміст деко фольгою і повертаємо назад у духовку, випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  11. За закінчення часу, обережно виймаємо форму і розкладаємо соковите і ароматне страву по порційних тарілках. Приємного апетиту!

Як посмажити антрекот з свинини на сковороді?

Готуємо по-справжньому «чоловіче» блюдо – антрекот з соковитою і ароматною свинини, засмажений у сковороді до рум’яної скоринки. Таке блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре і овочами, приготованими на пару.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Антрекот свинячий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Соковиті шматки свинини обполіскуємо під струменем води і даємо трохи часу, щоб зайва вода скла.

2. Антрекоти викладаємо на обробну дошку і відбиваємо молоточком для більш ніжної текстури.

3. Шматки приправляємо сіллю і меленим перцем, а також поливаємо сумішшю рослинного масла і соєвого соусу.

4. Обсмажуємо на сковороді приблизно за 10-12 хвилин з кожного боку на помірному вогні. М’ясо повинно стати рум’яним зовні і соковитим всередині.

5. Перед подачею прикрашаємо листочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Як смачно запекти антрекот з яловичини в духовці?

Антрекот – це добірний шматок воловьего м’яса, зрізаний у реберної області. Таким чином, готувати справжній класичний антрекот потрібно саме з яловичого м’яса, а для його приготування потрібно зовсім небагато вільного часу і сил.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Антрекот – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Чебрець – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для перцевого соусу:

  • Перець зелений горошком (можна чорний) – 1 ст. л.
  • Вершки 33% — 100 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. За 20 хвилин до початку готування виймаємо м’ясо з холодильної камери для того, щоб воно стало кімнатної температури. У той же час починаємо розігрівати духовку разом з формою для запікання до 140 градусів.

2. Для приготування соусу, зелений перець ненадовго замочуємо в чистій воді.

3. Паралельно розігріваємо суху чавунну сковорідку.

4. Стейки змащуємо рослинним маслом.

5. Неочищений часник раздавливаем боковиною ножа.

6. Саме зубки пекучого овоча додадуть олії неповторний аромат, який згодом вбереться в м’ясо.

7. Викладаємо яловичину на розпечену до максимуму сковороду і смажимо рівно три хвилини, другу сторону солимо.

8. Після закінчення часу перевертаємо і підсолюємо з іншого боку.

9. Після, у сковорідку кладемо шматочок вершкового масла і присмачую м’ясо меленим перцем за смаком.

10. За 1,5-2 хвилини до готовності, додаємо часник і чебрець.

11. Решту хвилину поливаємо стейки ароматним маслом за допомогою ложки.

12. Далі, ставимо шматки вертикально і обсмажуємо боки, щоб скоринка була абсолютно з усіх боків.

13. Рум’яні антрекоти перекладаємо в розігріту форму, щедро поливаємо олією зі спеціями і відправляємо в духовку на 12 хвилин, там м’ясо повністю дійде.

14. Після, обережно перекладаємо яловичину на обробну дошку і не чіпаємо ще 7-10 хвилин. Робиться це для того, щоб стейки трохи охололи і при розрізі, весь сік залишився всередині.

15. Тим часом займемося перцевим соусом. Повертаємо на плиту ту ж сковороду, де обсмажували м’ясо. Викидаємо ароматизатори – часник і чебрець.

16. Вливаємо вершки і додаємо зелений перець, з якого попередньо потрібно злити воду.

17. Готуємо на помірному вогні, постійно помішуючи віночком.

18. Як тільки вершки загусли – перекладаємо соус в чашу блендера і перебиваємо, але зовсім небагато, приблизно 15-20 секунд, для того, щоб залишити великі частинки перцю.

19. Антрекоти викладаємо на тарілки, нарізаємо і хаотично поливаємо гострим соусом. Приємного апетиту!

Дуже смачний антрекот з яловичини на сковороді

Готуємо ароматні класичні антрекоти з яловичої міжреберної вирізки з дуже простого, але неймовірно смачним рецептом. Для приготування стейків нам не потрібно нічого, крім самого м’яса, солі та олії.

Час готування – 5 ч. 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • яловичий Антрекот – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматки яловичини гарненько промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою кухонних рушників і робимо надрізи по типу решітки. Після, щедро натираємо м’ясо з усіх сторін сіллю, кладемо в глибоку тарілку, а зверху встановлюємо гне – прибираємо в холодильну камеру маринуватися мінімум на 5 годин.

2. Після закінчення часу зливаємо надлишки соку і знову обсушуємо, позбавляючись від вологи.

3. У сковороді з товстим дном розжарюємо рослинне масло і викладаємо яловичину.

4. На помірному вогні обсмажуємо з двох сторін по 2 хвилини, а після, накриваємо кришкою, зменшуємо полум’я і продовжуємо готувати ще 15-20 хвилин, періодично перевертаючи. Готуємо до того моменту, поки м’ясом не буде досягнута бажана просмаження.

5. До столу подаємо зі свіжими або малосольними овочами. Приємного апетиту!

Ніжний і соковитий антрекот з свинини на кісточці

Для того щоб надати м’ясу ефект диму, ніби ви приготували його на вогні, не обов’язково користуватися мангалом, достатньо всього лише відразу обпалити «стейки» на решітці, а потім довести до готовності в духовці. Приготовлені таким чином свинячі антрекоти виходять неймовірно соковитими і смачними.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Антрекот свинячий – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Базилік (сушений) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину на кісточці обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і даємо трохи полежати при кімнатній температурі.

2. Кожен «стейк» старанно натираємо сіллю, чорним меленим перцем і базиліком, а також поливаємо однією ложкою бальзамічного оцту.

3. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо на перший шматок, зверху викладаємо другий антрекот і знову посипаємо подрібненою цибулею, з третім шаром всі повторюємо, і прибираємо в холодильник мінімум на півгодини для просочення.

4. Грати промазуємо соняшниковою олією і на неї викладаємо кожен антрекот, попередньо прибравши цибулю, рівнем нижче ставимо деко, на який в процесі готування буде капати весь жир і сік. Випікаємо при температурі 250 градусів 8 хвилин, а після перевертаємо і випікаємо ще стільки ж. Через 15 хвилин зменшуємо температурі до 200 і ще випікаємо 10 хвилин.

5. За 10 хвилин до готовності свинини, під решітку на якій м’ясо запікається, ставимо жароміцний посуд з підпаленими деревним вугіллям – робимо це для того, щоб надати м’ясу аромат димку.

6. Готові антрекоти подаємо до столу з різними соусами і гарнірами.

7. М’ясо на кістці готово. Приємного апетиту!

Як правильно приготувати антрекот на мангалі?

Приготувати апетитний і рум’яний антрекот з яловичини можливо не тільки в домашніх умовах, на сковороді або в духовці, але і на мангалі. М’ясо, пожаренное на вогні, набуває неповторний аромат і смак серпанок, що робить його, ще смачніше.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Антрекоти яловичі – 700-800 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Готуємо м’ясо. Яловичину гарненько обполіскуємо під струменем води і даємо трохи часу, щоб стекла зайва рідина. Після, залишаємо шматки на півгодини при кімнатній температурі.

2. Через 30 хвилин старанно натираем кожен антрекот сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

3. Крім спецій, яловичину присмачую невеликою кількістю олії і викладаємо на розігріту решітку.

4. Обсмажуємо яловичину з двох боків до утворення коричневої скоринки, це займе близько 2-3 хвилин.

5. Завдяки тому, що антрекот – це товстий і широкий шматок м’яса обсмажуємо ще й з боків, нарізка дозволяє.

6. Гаряче м’ясо нарізаємо великими пластинами і подаємо з молодим печеною картоплею і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Як приготувати антрекот у фользі в духовці?

Готувати свиняче м’ясо можна по-різному, але сьогодні, вашій увазі, є дуже простий, але дуже смачний рецепт запеченого антрекота. В якості спецій зі свининою, ідеально поєднуються насіння гірчиці, сік лимона і мед.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина на кісточці – 1 кг
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Спеції для м’яса – ¼ ст. л.
  • Мед (рідкий)- 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Гірчиця (насіння) – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Сіль – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

1. М’ясо ретельно промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо таким чином, щоб зріз йшов між ребер.

2. Готуємо маринад. У глибокій піалі з’єднуємо лимонний сік, соєвий соус, мед, насіння гірчиці, сіль, перець і будь-які спеції для свинини – гарненько перемішуємо і ароматний маринад готовий.

3. Отриманою сумішшю натираємо антрекоти і загортаємо їх у фольгу – перекладаємо в деко або форму для запікання.

4. Випікаємо м’ясо при температурі 180 градусів протягом півгодини, потім знімаємо фольгу і даємо трохи часу для того, щоб свинина підрум’янилася.

5. Ніжні і соковиті антрекоти подаємо до столу щедро полив улюбленим соусом. Приємного апетиту!

Соковитий свинячий антрекот на сковороді гриль

В класичному французькому рецепті, звичайно ж, під антрекотом розуміється саме яловиче м’ясо, проте ще багато років тому, цим словом почали називати різні види м’яса на кістці. А для приготування антрекота з свинини потрібно зовсім небагато вільного часу і дуже доступні продукти.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Антрекот з свинини – 1 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Зелень сушена – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо потрібні продукти: м’ясо гарненько промиваємо і даємо трохи часу обсохнути.

2. З’єднуємо всі спеції і приправи з сіллю, олією і лимонним соком – перемішуємо.

3. Старанно обмазуємо свинину отриманим ароматним маринадом і залишаємо просочуватися мінімум на півгодини.

4. Через 30 хвилин розжарюємо до появи диму сковорідку-гриль і викладаємо антрекот. Обсмажуємо по 3-5 хвилин з кожного боку, злегка придавлюючи лопаткою.

5. Готове м’ясо подаємо зі свіжими овочами та кисло-солодким соусом. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування антрекота з баранини

Що собою взагалі являє антрекот? Це добірний шматок яловичого м’яса на кістці, однак, приготувати подібне блюдо можна і з баранини. Звичайно, смак буде трохи відрізнятися, але суть залишиться колишньою, до того ж, якщо подати баранячі антрекоти з ананасовим соусом, вам напевно сподобається!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Антрекоти – 2 шт.
  • Сік апельсина – 1 склянка
  • Сік ананаса – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – ½ Ч. л.
  • Розмарин (стебла) – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Чебрець (сушений) – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо компоненти: ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо, відміряємо потрібну кількість соку, зубчики часнику пропускаємо через прес.

2. Для приготування маринаду в глибокій ємності з’єднуємо два види соку, чебрець, сіль, перець і подрібнену цибулю з часником – гарненько перемішуємо.

3. Маринад переливаємо в спеціальний харчовий пакет з зіп-замком і туди ж викладаємо м’ясо.

4. Залишаємо баранину пропитываться ароматним маринадом мінімум на 1 годину. Через 60 хвилин виймає антрекоти, і викладаємо на паперову серветку.

5. У сковороді розігріваємо оливкову олію і тільки потім викладаємо м’ясо.

6. Смажимо з усіх боків рівно за 4 хвилини.

7. Готові стейки» виймаємо з сковороди, а замість них заливаємо залишки маринаду. Ароматну заливку постійно помішуємо і тушкуємо до загустіння.

8. Антрекоти викладаємо на блюдо, щедро поливаємо солодким соусом і прикрашаємо гілочками свіжого розмарину. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт антрекота з картоплею в духовці

Дуже зручно і практично готувати одночасно і гарнір, і м’ясо. При готуванні, таким чином, овочі або крупа повністю просочуються м’ясним соком, і навпаки. Страва, запечене в духовці, завжди виходить максимально соковитим і ніжним.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Антрекот з свинини – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 3 ст. л.
  • Вода – ½ склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кільцями.

2. До подрібненого картоплі і моркви додаємо сметану і сіль по своєму смаку – гарненько перемішуємо.

3. Свинину обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо за допомогою паперових рушників.

4. Приправляємо м’ясо невеликою кількістю сметани і соєвим соусом – розтираємо.

5. Перекладаємо антрекот у форму для запікання.

6. Навколо «стейка» викладаємо підготовлені овочі, заливаємо водою і ставимо в духову шафу. Випікаємо при температурі 210 градусів на протязі 60 хвилин.

7. Через годину, соковитий антрекот з картоплею та морквою готовий до подачі. Приємного апетиту!