Антрекот – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Антрекот – це класичне блюдо французької кухні, яке досить давно стало популярним і у нас, що зовсім не дивно, адже ця страва являє собою шматок добірного м’яса (свинина, яловичина або баранина) обсмаженої або запеченого з різними доповненнями, у вигляді овочів, зелені і багато чого іншого. До того ж, приготувати антрекот можна по-різному: починаючи від звичайної смаження на сковороді і закінчуючи мангалом.

Соковитий антрекот з свинини в духовці

– Ідеальний спосіб приготування соковитого і апетитного свинячого «стейка» — антрекот, запечена з картоплею в духовій шафі. Таке блюдо оцінять усі, хто тільки встигне його спробувати, адже це не тільки неймовірно ароматне, але ще і дуже смачно.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина на реберцях 1 кг
  • Картопля 700 гр.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Прованські трави 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Антрекот в домашніх умовах приготувати дуже просто. Підготуємо картоплю. Бульби очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру, заправляємо оливковою олією, посипаємо травами, сіллю і перцем – гарненько перемішуємо, викладаємо на деко і відправляємо в духовку при температурі 200 градусів.
  2. Займемося свининою. Шматок ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо паперовими рушниками.
  3. М’ясо нарізаємо шматками таким чином, щоб зріз йшов між ребер.
  4. Перекладаємо «стейки» в глибоку тару.
  5. М’ясо присмачую сіллю, меленим перцем і прованськими травами – розмішуємо.
  6. Приправлену обсмажуємо свинину до рум’яності на рослинній олії, приблизно 30-40 секунд.
  7. За півхвилини перевертаємо шматки і смажимо з іншого боку.
  8. Поки ми займалися м’ясом – картопля практично приготувався.
  9. Поверх ароматних картопляних кубиків викладаємо м’ясо.
  10. Накриваємо все вміст деко фольгою і повертаємо назад у духовку, випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  11. За закінчення часу, обережно виймаємо форму і розкладаємо соковите і ароматне страву по порційних тарілках. Приємного апетиту!