Свинина з овочами на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Свинина з овочами на сковороді – це простий та швидкий варіант приготування м’ясної страви, в якій свинина виходить м’якою та соковитою, а овочі у будь-якому наборі є корисним та смачним гарніром. З широкої лінійки рецептів свинини з овочами у цій темі вам пропонуються найсмачніші та перевірені часом варіанти.

Смажена свинина з овочами на сковороді

Смажена свинина з овочами на сковороді буде у вас швидкою, ситною і так званою «черговою» стравою, коли дуже хочеться їсти, а часу на приготування мало. У цьому рецепті овочевим набором беремо цибулю, моркву, солодкий перець та помідори. Спочатку смажимо овочі, потім свинину. Приправи вибираємо на свій смак.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Свинина із овочами на сковороді готується дуже просто. Відразу підготувати, згідно з рецептом, усі інгредієнти для страви. Очистити та промити овочі. Свинину обполоскати холодною водою і просушити серветкою.

Овочі нарізати середніми шматочками. Перець подрібнити соломкою. Помідори нарізати невеликими часточками.

Півкільцями нарізати цибулину. Моркву нарізати тонкими півкухлями.

У сковороді розігріти трохи олії і спочатку обсмажити до м’якості нарізку моркви та цибулі.

Перекласти нарізку перцю з помідорами, посипати сіллю з чорним перцем і посмажити на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Смажені овочі перекласти на тарілку.

Свинину нарізати невеликими шматочками та посипати сіллю з будь-якою приправою.

Обсмажити м’ясо на тій же сковороді, на великому вогні та до рум’яної скоринки з усіх боків. Потім налити до нього трохи води і потім під кришкою 15-20 хвилин до м’якості. Вода має повністю википіти.

Потім обсмажену свинину перекласти овочі, перемішати, зняти пробу, відкоригувати смак і через пару хвилин вогонь вимкнути.

Приготовлену смажену свинину з овочами на сковороді розкласти порційними тарілками і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Свинина з картоплею та овочами на сковороді

Свинину з картоплею та овочами на сковороді, як блюдо просте та ситне, готують для обіду чи вечері. Картопля доповнюється різними овочами, а в цьому рецепті беремо цибулю з морквою та кабачком. Усі інгредієнти обсмажуємо у сковороді, додаємо подрібнені помідори та гасимо.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 грн.
  • Картопля -5-6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – ½ шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Болгарський перець невеликий – 4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Молоті спеції – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Вода – 300 мл.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування очистити та промити овочі. Свинину обполоскати холодною водою, нарізати невеликими шматочками і обсмажити протягом 5 хвилин на великому вогні на гарячій олії до золотистого кольору.

Крок 2. Нарізати невеликими шматочками картоплю, болгарський перець, цибулю та кабачки. Моркву подрібнити на великій тертці. Нарізку цибулі, кабачків, болгарського перцю та натерту моркву перекласти в сковороду до обсмаженого м’яса. Все перемішати та посмажити протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. Потім перекласти на сковороду нарізку картоплі.

Крок 4. Помідори подрібнити на великій тертці і додати цю масу до інших інгредієнтів.

Крок 5. Посипати все сіллю з меленими спеціями, налити в сковороду 300 мл окропу, перемішати після початку кипіння, згасити свинину з картоплею і овочами на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 45 хвилин.

Крок 6. Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню, зняти пробу, відкоригувати смак та вогонь вимкнути.

Крок 7. Приготовлену в сковороді свинину з картоплею та овочами розкласти по порційних тарілках та подати до столу у гарячому вигляді. Смачного!

Рагу зі свинини з овочами на сковороді

Смак рагу із свинини з овочами на сковороді багато в чому визначається набором овочів. У цьому рецепті беремо картопля, цибуля, морква, кабачок, солодкий перець та помідори. Свинина береться будь-яка. дуже смачне рагу виходить зі свинячими реберцями. Нарізку овочів та м’яса спочатку обсмажуємо, а потім гасимо у сковороді з томатним соком. Страва готується просто і буде у вас ситним обідом.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 прим.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сік томатний – 250мл.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та миємо всі, вказані в рецепті овочі. Свинячі реберця промиваємо, обсушуємо серветкою, нарізаємо шматочками і посипаємо сіллю та сумішшю перців.

Крок 2. У сковороді розігріваємо олію і протягом 5-6 хвилин обсмажуємо на ньому реберця до рум’яного кольору.

Крок 3. Картоплю нарізаємо середніми кубиками.

Крок 4. Перекладаємо в сковороду і смажимо 5 хвилин при помішуванні.

Крок 5. Такими кубиками нарізаємо кабачок.

Крок 6. Перекладаємо в сковороду та смажимо 3 хвилини.

Крок 7. Розрізаємо цибулю з морквою на дрібніші кубики.

Крок 8. Цю нарізку перекладаємо в сковороду і смажимо ще 3-4 хвилини.

Крок 9. Помідор та болгарський перець нарізаємо великими шматочками.

Крок 10. Перекладаємо в сковороду і смажимо ще 2-3 хвилини при помішуванні.

Крок 11. Потім усі обсмажені інгредієнти посипаємо сіллю із сумішшю перців, додаємо дрібно нарізані кріп з петрушкою, заливаємо томатним соком і доводимо до кипіння.

Крок 12. Сковороду прикриваємо кришкою і гасимо рагу на невеликому вогні при помішуванні протягом 35 хвилин.

Крок 13. Приготоване рагу зі свинини з овочами на сковороді розкладаємо по порційним тарілкам і сервіруємо до гарячого обіду. Смачного!

Свинина тушкована з овочами на сковороді

Свинина, що тушкується з овочами на сковороді, має багато варіантів приготування, а в цьому рецепті вам пропонується згасити її з болгарським перцем у пропорції 1:1. Перець доповнимо цибулею, помідором і великою кількістю часнику. Гасимо страву в глибокій чавунній сковороді, але підійде вок або казан.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • М’якуш свинини – 1 кг.
  • Болгарський перець – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – ½ ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати усі інгредієнти для страви.

Крок 2. Свинину промити, прибрати серветкою зайву вологу і нарізати м’якоть невеликими кубиками.

Крок 3. У глибокій сковороді розігріти олію і перекласти на неї нарізку свинини.

Крок 4. Очистити цибулю та нарізати великими кубиками.

Крок 5. Очистити часник та нарізати тонкими слайсами.

Крок 6. Смажити свинину до випарювання м’ясного соку та легкого рум’яного кольору.

Крок 7. Потім до неї перекласти нарізку цибулі, половину нарізки часнику, сіль, налити склянки гарячої води і потім під кришкою на невеликому вогні до повної готовності м’яса.

Крок 8. Помідори промити, нарізувати|нарізати| середніми шматочками і перекласти до свинини.

Крок 9. Перець очистити від насіння з перегородками та нарізати тонкою соломкою.

Крок 10. Через 5 хвилин після закладки помідор у сковороду перекласти нарізку перцю, решту часнику, все перемішати і тушкувати до м’якості перцю.

Крок 11. Приготовлену свинину, тушковану з овочами на сковороді розкласти порційними тарілками, доповнити зеленню і сервірувати до обіду в гарячому вигляді. Смачного!

Свинина з овочами китайською на сковороді

Свинину з овочами по-китайськи на сковороді відрізняє не лише пікантний смак у стилі азіатської кухні, але й корисні властивості за рахунок додавання різних овочів та особливої ​​швидкої термічної обробки. Готуємо свинину у сковороді вок. З овочів беремо моркву з коренем селери, цибулю та солодкий перець. Обов’язковими інгредієнтами маринаду для м’яса будуть імбир, часник та соєвий соус. У цьому рецепті соус буде несолодким.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 грн.
  • Болгарський перець – 1 прим.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Корінь селери – ½ шт.
  • Соєвий соус – 4 ст.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Імбир свіжий – 3 див.
  • Часник – 2 зубки.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. М’якуш свинини промиваємо холодною водою, обсушуємо серветкою і нарізаємо поздовжніми шматочками.

Крок 2. В окремий посуд наливаємо соєвий соус та ложку лимонного соку. Додаємо подрібнений на тертці корінь свіжого імбиру із дрібно нарубаними зубками часнику. Потім насипаємо крохмаль і добре перемішуємо. У маринад перекладаємо нарізку свинини, ще раз перемішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин.

Крок 3. Очищаємо та промиваємо всі овочі. Подрібнюємо їх тонкою соломкою, а цибуля півкільцями.

Крок 4. У сковороді вок розжарюємо на великому вогні олію. Швидко та при постійному помішуванні обсмажуємо пару хвилин нарізування всіх овочів. Потім їх шумівкою перекладаємо на тарілку.

Крок 5. На цьому ж маслі також обсмажуємо до рум’яного кольору нарізку свинини.

Крок 6. До обсмаженої свинини перекладаємо овочі. Невеликими порціями наливаємо до них маринад, перемішуємо та смажимо ще 5-7 хвилин.

Крок 7. Приготовлену свинину з овочами по-китайськи на сковороді одразу перекладаємо на порційні тарілки, доповнюємо свіжою зеленню та сервіруємо до столу. Смачного!

М’ясо свинини з овочами в соусі теріяки

Смачною та простою м’ясною стравою може бути у вас свинина з овочами у соусі теріяки. Цей соус додається до обсмажених інгредієнтів і за рахунок карамелізації цукру надає їм характерного блиску, а прянощі ще й особливий смак. У цьому рецепті свинину маринуємо у соєвому соусі. Овочевим набором беремо кабачок, солодкий перець та моркву, нарізку яких по черзі обсмажуємо. Соус “Теріяки” беремо готовий.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 грн.
  • Кабачок – 180 гр.
  • Болгарський перець – 300 грн.
  • Морква – 90 грн.
  • Соус “Теріяки” – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Олія – ​​50 мл.

Для подачі:

  • Кунжут – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуємо всі інгредієнти для блюда. Свинину нарізаємо великими кубиками, заливаємо соєвим соусом та залишаємо на 20 хвилин для маринування.

Крок 2. Овочі очищаємо та промиваємо. Брусочками нарізаємо кабачок. Перець нарізаємо великими кубиками, а морква півкухлями.

Крок 3. У глибокій сковороді, а краще у вок розігріваємо рослинну олію і спочатку обсмажуємо нарізку кабачка до стану «аль-денте». Шумівкою виймаємо з олії.

Крок 4. Потім обсмажуємо нарізку моркви і виймаємо.

Крок 5. Потім обсмажуємо до готовності нарізку свинини, постійно помішуючи.

Крок 6. До обсмаженої свинини перекладаємо нарізку болгарського перцю і смажимо до «аль-денте».

Крок 7. Потім до них перекладаємо обсмажений кабачок із морквою.

Крок 8. В останню чергу в сковороду наливаємо соус «Теріяки», перемішуємо, смажимо ще 10 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 9. Приготоване м’ясо свинини з овочами в соусі теріяку перекладаємо на велику страву, посипаємо кунжутом з дрібно нарізаною зеленню і відразу подаємо гарячим до столу. Смачного!

Свинина з овочами та грибами на сковороді

Домашньою, ситною та смачною стравою може бути у вас свинина з овочами та грибами на сковороді. Мікст овочів до цієї страви підходить різний, а в цьому рецепті поряд зі свининою та грибами беремо моркву, кореневу селеру, стрілки зеленого часнику та свіжий зелений горошок. Набір овочів незвичайний і разом із прянощами смак страві додадуть особливий.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 грн.
  • Стрілки часнику – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 скибочка.
  • Печериці – 4 шт.
  • Чебрець – 1 щіпка.
  • Розмарин – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Горошок зелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промиваємо, обсушуємо серветкою та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Чистимо, промиваємо і нарізаємо невеликими кубиками часникові стрілки (можна замінити зубками часнику), морква та скибочка кореня селери. Готуємо прянощі.

Крок 3. На сковороді на розігрітій оливковій олії обсмажуємо до золотистого кольору шматочки свинини та перекладаємо на тарілку.

Крок 4. У сковороду пересипаємо прянощі та смажимо до появи їх аромату.

Крок 5. Потім у сковороду до прянощів перекладаємо нарізку овочів і смажимо на невеликому вогні при помішуванні кілька хвилин.

Крок 6. Печериці нарізаємо такими ж кубиками, як і свинину, перекладаємо до овочів і смажимо ще 3-4 хвилини.

Крок 7. У сковороду повертаємо смажену свинину.

Крок 8 Ці інгредієнти повністю заливаємо бульйоном або гарячою водою і доводимо до кипіння. Гасимо свинину з овочами та грибами на маленькому вогні під прикритою кришкою протягом 40 хвилин.

Крок 9. Розтоплюємо в мікрохвильовій печі вершкове масло, насипаємо ложку борошна і змішуємо до однорідності.

Крок 10. У сковороду до тушкованих інгредієнтів насипаємо на свій смак сіль з чорним перцем, додаємо зелений горошок, переливаємо масляну суміш, добре перемішуємо і після загусання соусу вогонь вимикаємо.

Крок 11. Приготовлену на сковороді свинину з овочами та грибами розкладаємо по порційним тарілкам і подаємо до столу у гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром. Смачного!

Свинина з овочами та рисом на сковороді

Свинина з овочами та рисом на сковороді – це не плов зі свининою на сковороді та готується страва трохи по-іншому. Свинина та будь-які овочі в міксті обсмажуються та тушкуються в овочевому соку. Рис відварюється окремо і потім поєднується з тушкованими інгредієнтами. Рецепт простий, але страва виходить ситною, смачною, і готується швидко.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 грн.
  • Кабачок невеликий – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Рис – 250 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промити, просушити серветкою та нарізати великими шматками. Посипати їх сіллю з|із| будь-якою приправою.

Крок 2. У сковороді добре розігріти оливкову олію і на великому вогні обсмажити шматки свинини до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 3. Потім до обсмаженої свинини додати помідори нарізані середніми кубиками.

Крок 4. Такими ж кубиками нарізати кабачки, перекласти в сковороду до м’яса, посипати сіллю з приправою, перемішати, вогонь зробити мінімальним і згасити свинину з овочами під прикритою кришкою до готовності. Воду до м’яса не додавати, тому що достатньо овочевого соку.

Крок 5. Відварити до готовності будь-який рис і відкинути на друшляк.

Крок 6. Відварений рис перекласти в сковороду, добре перемішати, потім кілька хвилин, зняти пробу і відкоригувати смак. Приготовлену свинину з овочами та рисом на сковороді розкласти по тарілках та одразу у гарячому вигляді сервірувати до столу. Смачного!