Качка в рукаві в духовці – 10 рецептів запеченої качки з покроковими фото

М’ясо качки відрізняється ніжним і неповторним смаком. Птицю часто готують у рамках святкового меню. Запекти її можна в спеціальному рукаві. Так продукт збереже свій сік і яскравий аромат. Використовуйте відмінну добірку з 10-і покрокових рецептів з докладним описом і фотографіями.

Качка, запечена в рукаві в духовці

Смачна качка з хрусткою скоринкою – зірка будь-якого святкового столу. Приготувати птицю можна в рукаві для запікання. Так м’ясо вийде ще більш ніжним і м’яким. Спробуйте!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Качка 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • соєвий Соус 50 мл
  • Сік апельсиновий 50 мл
  • Масло рослинне 10 мл
  • Часник 2 зуб.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти качку в рукаві в духовці? Ретельно промиваємо птицю і робимо в ній кілька проколів зубочисткою.
  2. Змішуємо сіль з перцем. Натираємо тушку спеціями.
  3. Поміщаємо продукт в рукав для запікання і готуємо півтори години при температурі 190 градусів.
  4. В цей час приготуємо глазур. Для цього вимішуємо соєвий соус з апельсиновим соком, олією і подрібненими зубчиками часнику.
  5. за півтори години розрізаємо рука для запікання і поливаємо блюдо глазур’ю. Готуємо ще близько 30 хвилин.
  6. Апетитна качка з хрусткою скоринкою готова.

Як смачно запекти качку з картоплею в рукаві

Апетитне блюдо для домашнього столу – запечена в рукаві качка з картоплею. Так ви отримаєте поживне гаряче частування і ароматний гарнір одночасно. Побалуйте своїх близьких!

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Майонез – 1 ст.

Процес приготування:

1. Очищаємо, промиваємо картоплю і ріжемо його на шматочки.

2. Очищену цибулину ділимо на тонкі півкільця.

3. Качку гарненько промиваємо і ділимо на частини.

4. У майонез додаємо сіль і спеції за смаком.

5. Розмішуємо масу.

6. Овочі занурюємо в рукав. Посипаємо їх приправою.

7. Качку обмазуємо в майонезі і також кладемо в рукав. Залишаємо заготівлю маринуватися на 30 хвилин, після чого запікаємо 1 годину при температурі 170 градусів.

8. Щоб качка придбала золотистий рум’янець, за 15 хвилин до готовності розірвіть рукав. Приємного апетиту!

Соковита і м’яка качка з яблуками в рукаві

Щоб запечена качка вийшла максимально насиченою і яскравою, приготуйте її з додаванням яблук. Фрукт дасть багато соку і наділить блюдо насиченим ароматом. Оцініть кулінарну ідею.

Час готування: 4 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1,5 кг
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для маринаду:

  • Лимон -1 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Качку гарненько промиваємо під водою всередині і зовні, а після натираємо сіллю і меленим перцем за смаком.

2. Приготуємо маринад. Розмішуємо соєвий соус з оцтом, олією, медом, лимонним соком і тертим імбиром.

3. Маринуємо тушку в суміші від декількох годин до однієї доби. В кінці починаємо продукт заздалегідь промитими яблучними шматочками.

4. Качку, начинену яблуками, занурюємо в рукав для запікання і готуємо півтори години при температурі 200 градусів. За 15 хвилин до готовності рукав потрібно розпороти для появи рум’янцю.

5. Соковита і рум’яна качка в рукаві готова. Подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування качки з рисом в рукаві

Хочете приготувати смачне м’ясо і апетитний гарнір одночасно? Тоді спробуйте яскравий домашній рецепт качки з рисом в рукаві для запікання. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед таким частуванням.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • Рис – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо качку зовні всередині. Даємо їй обсохнути, після чого натираємо сіллю і спеціями.

2. Рис кілька разів промиваємо під холодною водою. Відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і даємо йому трохи охолонути.

3. Начиняємо відварну птицю крупою. Отвір закриваємо за допомогою зубочисток.

4. Кладемо продукт в рукав для запікання. Зав’язуємо його і готуємо при температурі 200 градусів 2-2,5 години. За годину до готовності рукав можна розірвати.

5. Апетитна качка з рисом готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Простий і смачний рецепт качки шматочками в рукаві

Апетитну качку шматочками можна запекти в спеціальному рукаві. Так ніжне м’ясо вийде ще більш м’яким і тане в роті. Використовуйте рецепт для вашого яскравого обіду або вечері.

Час готування: 6 годин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Приправа для шашлику – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Мед – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Качку старанно промиваємо під холодною водою і розрізаємо на порційні частини. Кладемо їх в глибоку тарілку.

2. Посипаємо птицю сіллю і всіма спеціями. Сюди ж додаємо подрібнений часник, соєвий соус і мед.

3. Старанне вимішуємо. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо маринуватися протягом 4-5 годин.

4. Через час, шматочки птиці перекладаємо в рукав для запікання. Готуємо 1 годину при температурі 190 градусів.

5. Яскраве гаряче блюдо для вашого столу готове, пробуйте!

Як смачно запекти качку в рукаві з гречкою?

Апетитна кулінарна ідея для вашого домашнього меню – запечена качка з гречаною крупою в рукаві. Одночасно ви отримаєте соковите м’ясо і наваристий гарнір. Спробуйте!

Час готування: 4 години

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 2,5 кг
  • Гречка – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Майонез – 150 мл
  • Гірчиця – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для мяса – 1 пачка.
  • Шийка качина – 1 шт.
  • Шкіра качина – 100 гр.
  • Сердечка качині – 1 шт.
  • Печінка качина – 1 шт.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Качину тушку випатрати, промити. На поверхні зробимо невеликі надрізи. Потрухи залишаємо.

2. Гарненько натираємо продукт сіллю і спеціями.

3. Обмазуємо птицю гірчицею.

4. Після обмазуємо майонезом.

5. Гречану крупу промиваємо під водою, доповнюємо її шматочками цибулі і часнику.

6. До гречаній крупі додаємо нарізані потрухи. Перемішуємо їх, солимо і посипаємо меленим перцем.

7. Начиняємо качку з гречкою потрохами.

8. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання, додаємо в деко воду. Маринуємо кілька годин, а після випікаємо дві години при температурі 200-250 градусів.

9. Навариста крупа з соковитою качкою готова. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!

Соковита качка в рукаві з апельсинами

Ароматна качка в духовці виходить з додаванням насичених за смаком апельсинів. А щоб блюдо вийшло соковитим і ніжним, готуйте його з використанням рукави для випікання. Спробуйте!

Час приготування: 3 години

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 2,5 кг
  • Апельсини – 3 шт.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Мед – 50 гр.
  • Імбир мелений – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. З одного апельсина вичавлюємо 100 мл соку.

3. Інші цитрусові ділимо на невеликі часточки.

4. Змішуємо в глибокій мисці апельсиновий сік з соєвим соусом.

5. Додаємо мед і гарненько вимішуємо.

6. Доповнюємо суміш сіллю і імбиром.

7. Знову розмішуємо.

8. Промиваємо качку і щільно фаршируємо її апельсиновими часточками.

9. Поливаємо маринадом і залишаємо на 10 хвилин.

10. Далі птицю кладемо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 2-2,5 години. Готуємо при температурі 180 градусів.

11. Ароматна золотиста качка для вашого столу готова!

Дуже смачна качка в меді, запечена в рукаві

Один з найбільш апетитних варіантів приготування качки в рукаві для запікання в медовому маринаді. Так птах виходить неймовірно соковитою і ароматною. Беріть яскраву ідею на замітку.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 2,2 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Мед – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Качку ретельно промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.

3. Готуємо маринад. Для цього розмішуємо мед з соєвим соусом, гірчицею, майонезом, сіллю і спеціями.

4. Натираємо тушку підготовленою сумішшю.

5. Очищаємо і нарізаємо картоплю.

6. Картоплю кладемо в пакет для запікання. На овоч укладаємо качку. Випікаємо 2,5 години при температурі 180 градусів. За 15 хвилин до готовності розриваємо пакет.

7. Рум’яна качка в ароматній медової заправці готова!

Як запекти качку з чорносливом в домашніх умовах?

Поєднання качки і чорносливу дозволяє отримати неймовірно смачний, соковитий і ароматний продукт. Пропонуємо оцінити домашній рецепт приготування з використанням рукава для запікання.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Майонез – 30 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, мед, майонез, сіль, перець і подрібнений зубчик часнику. Вимішуємо.

2. Старанно промиваємо тушку зовні і всередині.

3. Рясно обмазуємо птицю маринадом.

4. Яблука промити і розрізати на 4 частини. Чорнослив помити і висушити паперовою серветкою. З решти зубчиків часнику зняти лушпиння, залишивши тільки нижній шар.

5. Начиняємо підготовленими продуктами качку.

6. Кладемо заготовку в рукав для запікання. Готуємо 2 години при температурі 180 градусів.

7. Соковита і рум’яна качка з чорносливом готова. Пригощайтеся!

Качка, запечена в маринаді з соєвого соусу в рукаві

Яскрава і рум’яна качка в духовці виходить з допомогою соєвого маринаду. Такий спосіб приготування додасть птиці насичений смак і неповторний аромат. Використовуйте рецепт для вашого святкового меню.

Час готування: 6 годин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Імбир свіжий – 10 гр.
  • Приправа для птиці – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, мед, трохи лимонного соку. Сюди ж додаємо тертий імбир і спеції.

3. Слідом відправляємо продавлені зубчики часнику. Ретельно вимішуємо.

4. Рясно обмазуємо сумішшю качку і маринуємо від декількох годин до доби.

5. Через деякий час маринад зливаємо в тарілку. Він ще стане в нагоді.

6. Кладемо птицю в рукав для запікання. Готуємо 2-2,5 години при температурі 200 градусів.

7. За 15 хвилин до готовності розриваємо рукав і обмазуємо блюдо з маринадом.

8. Рум’яна качка в соєвому маринаді готова. Можна пробувати!