Яловичина по-французьки в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Всім відомі рецепти приготування класичного м’яса по-французьки зі свинячої вирізки, однак, замінивши це м’ясо яловичиною, ми отримуємо не менш смачне блюдо, зате набагато менш калорійне. Такий виріб прекрасно підходить для подачі до святкового столу, а також для різноманітності звичного щоденного раціону вашої родини. Подавати яловичину прямо з духовки можна з різними печеними або відварними овочами, крупами і свіжими салатами.

М’ясо по-французьки з яловичини з помідорами і сиром

Немає нічого смачнішого, ніж ніжна і соковита яловичина, запечена в духовій шафі під апетитною «шапочкою» з соковитих помідорів і тягнеться сиру. Таке гаряче блюдо ідеально поєднується з різними гарнірами, тому кожному прийдеться до смаку!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Сир Фета 100 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Яловичина по-французьки в духовці готується дуже просто. М’ясо ретельно промиваємо і даємо трохи часу обсохнути, після нарізаємо пластинами товщиною близько одного сантиметра і старанно відбиваємо за допомогою кухонного молоточка з двох сторін.
  2. Форму для запікання з високими бортиками устеляємо фольгою, промазуємо невеликою кількістю масла і щільно один до одного викладаємо яловичину. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
  3. Очищений ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, помідори – кружальцями.
  4. Поверх м’яса розподіляємо цибульні пір’я.
  5. Наступний шар – помідори, посипаємо сіллю.
  6. Завершуємо «композицію» двома видами сирів, подрібненим на тертці.
  7. Відправляємо блюдо в духовку при температурі 180 градусів на 60-75 хвилин, в залежності від потужності вашої духовки і жорсткості яловичини.
  8. За закінчення часу, виймаємо форму і розкладаємо соковиті шматочки по порційних тарілках. Приємного апетиту!

Соковита яловичина по-французьки з картоплею

Цей рецепт чудово підійде для тих, хто не любить довго стояти біля плити, але любить смачно їсти – запечена яловичина з картоплею в вершках з ріпчастою цибулею – це дуже просто і неймовірно апетитно. Завдяки спільній готуванні, інгредієнти максимально просочуються смаком і ароматом один одного.

Час готування – 65 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Масло вершкове – 20-30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно обполіскуємо водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо довгастими шматками середньої товщини.

Крок 2. Відбиваємо яловичу м’якоть з двох сторін кухонним молоточком.

Крок 3. Підготовлені відбивні розрізаємо на більш дрібні шматки, приправляємо улюбленими спеціями і сіллю, натираємо і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин для просочення.

Крок 4. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю – півкільцями.

Крок 5. Деко або форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла.

Крок 6. На дно жароміцної посуду викладаємо яловичину і зверху розподіляємо ріпчасту цибулю.

Крок 7. Далі викладаємо картопляні гуртки і заливаємо все вершками, в які заздалегідь необхідно насипати спеції.

Крок 8. Посипаємо страва великою кількістю натертого сиру і відправляємо форму на 45-60 хвилин в духовку при температурі 180 градусів.

Крок 9. Приємного апетиту!

Як запекти яловичину по-французьки з грибами в духовці?

Поєднання соковитою відбірної яловичини з грибами – це безпрограшний варіант, тому як компоненти ідеально доповнюють один одного, відтіняють, а не перебивають смак. Завдяки цьому, готове блюдо має неймовірно насичений аромат і ефектний зовнішній вигляд за рахунок сирної скоринки.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Опеньки мариновані – 500 гр.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути, потім нарізаємо пластинами середньої товщини.

Крок 2. Шматочки м’яса відбиваємо за допомогою кухонного молоточка з двох сторін.

Крок 3. Приправляємо м’ясо сіллю і чорним меленим перцем, додаємо гірчицю і майонез – ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини, для маринування.

Крок 4. Через 30 хвилин розподіляємо м’ясо на деко, який попередньо потрібно промазати маслом.

Крок 5. На кожну відбивну викладаємо трохи часнику, пропущеного через прес, для пікантності.

Крок 6. Потім на яловичину кладемо по жменьці маринованих грибів.

Крок 7. Присипаємо м’ясо подрібненим сиром і відправляємо в духовку на 60 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Простієї і смачний рецепт яловичини по-французьки з ананасами

Цей докладний рецепт з покроковими фото присвячується всім тим, хто любить незвичайні поєднання продуктів і тропічні фрукти – запечена м’якоть яловичини з додаванням шматочків солодкого ананаса – це саме те блюдо, яке здивує всіх ваших гостей і близьких!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе яловичини – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Ананаси консервовані (шматочками) – 1 банку.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 5-7 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: м’ясо гарненько промиваємо й обсушуємо, ріпчаста цибуля «звільняємо» від лушпиння.Крок 2. Яловичину ріжемо на слайсы середньої товщини.

Крок 3. Кожен шматочок відбиваємо за допомогою кухонного молоточка з обох сторін.

Крок 4. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, інтенсивно втираємо спеції руками і залишаємо просочуватися на 10-15 хвилин.

Крок 5. Тим часом, очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо півкільцями.Крок 6. Форму для запікання або на деко промазуємо оливковою олією, розподіляємо цибульні пір’я і зверху теж скроплюємо маслом.

Крок 7. На овочеву «подушку» викладаємо відбивні.

Крок 8. Змащуємо м’ясо майонезом.

Крок 9. І зверху посипаємо двома видами меленого перцю. Випікаємо 20 хвилин при температурі 160 градусів, а потім збільшуємо температуру до 200 і готуємо ще 15 хвилин.Крок 10. Паралельно подрібнюємо твердий сир на тертці.

Крок 11. На практично готову яловичину викладаємо шматочки солодкого ананаса.

Крок 12. Поверх щедро присипаємо натертим сиром, продовжуємо запікання ще 15 хвилин.

Крок 13. До столу подаємо в гарячому вигляді з вашим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Соковите м’ясо по-французьки з яловичини зі сметаною

Яловичина, запечена в духовій шафі під сметаною з сиром, приправлена свіжомеленим перцем і зеленою цибулею – це один з найбільш простих і неймовірно смачних варіантів приготування цього м’яса. Таку страву зможе приготувати навіть школяр, завдяки докладному рецептом з фото.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Суміш перців свежемолотая – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа «хмелі-сунелі» — за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний шматок м’яса ретельно промиваємо під струменем води, насухо витираємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Нарізаємо порційними шматочками яловичину.

Крок 3. Накриваємо кожну пластину харчовою плівкою або пакетом, щоб уникнути бризок і гарненько відбиваємо молоточком.

Крок 4. Посипаємо м’ясо сіллю і перцем по своєму смаку, перемішуємо і ставимо в сторону на 20 хвилин для маринування.

Крок 5. Кілька великих цибулин очищаємо від лушпиння і нарізаємо досить товстими кільцями.

Крок 6. Твердий сир подрібнюємо на тертці.

Крок 7. Деко змащуємо оливковою олією, розподіляємо яловичину, поверх кладемо цибульні кільця і приправляємо хмелі-сунелі.

Крок 8. Після, щедро присипаємо сиром.

Крок 9. В окремій піалі змішуємо сметану з майонезом і поливаємо вміст жароміцної посуду.

Крок 10. Відправляємо деко в духовку на 60 хвилин при температурі 160-170 градусів.

Крок 11. Через 40 хвилин після початку запікання, посипаємо м’ясо мелконашинкованным зеленою цибулею.

Крок 12. Після закінчення часу, обережно виймаємо форму з духовки і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Яловичина по-французьки з помідорами та картоплею

Немає нічого простіше і смачніше, ніж м’ясо, запечене разом з скибочками картоплі і соковитого томату – страва, приготована таким чином, завжди виходить неймовірно смачним і ароматним, тому як всі інгредієнти насичуються соком один одного.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Томати – 300 гр.
  • Цибуля – 160 гр.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для свого ж зручності і швидкості дій викладаємо на робочу поверхню всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів.

Крок 2. Вимите і обсушенное м’ясо нарізаємо вздовж волокон пластинами, відбиваємо молоточком.

Крок 3. Для маринування яловичини ми використовуємо кефір, тому змішуємо його з сіллю і спеціями.

Крок 4. Заливаємо відбивні кефірним соусом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин для просочення.

Крок 5. Не гаючи часу, нарізаємо тонкими кільцями очищений картопля, помідори і ріпчасту цибулю.

Крок 6. Деко промазуємо невеликою кількістю масла, розподіляємо шматочки картоплі, а на них – яловичину.

Крок 7. Поверх замаринованого м’яса розкладаємо цибулю і томати.

Крок 8. Сир натираємо на дрібній тертці, і ½ частину стружки присипаємо вміст листа.

Крок 9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Через півгодини посипаємо яловичину по-французьки залишками сиру і тушкуємо ще близько 7 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт яловичини по-французьки з картоплею і грибами

Немає нічого простіше і швидше, ніж одночасне готування м’яса і гарніру, тим більше в одній посуді! Такий спосіб приготування економить не тільки ваш час, але і значно скорочує обсяг брудного посуду. А яловичина з картоплею і вашими улюбленими грибами просочуються один іншому максимально, тому страва виходить неймовірно смачним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і ріжемо півкільцями середньої товщини.

Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Яловичину ріжемо кубиками невеликого розміру.

Крок 4. Очищені бульби картоплі нарізаємо кружальцями.

Крок 5. На форму для запікання з високими бортиками, викладаємо м’ясні шматочки.

Крок 6. Приправляємо яловичину сіллю і чорним меленим перцем, відштовхуючись від своїх уподобань.

Крок 7. Наступним шаром розподіляємо цибульні пір’я.

Крок 8. На цибулю – печериці.

Крок 9. На гриби – картопляні слайсы.

Крок 10. Знову посипаємо спеціями.

Крок 11. Змащуємо страва майонезом і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 45-55 хвилин (час може змінюватись в залежності від потужності вашої печі).Крок 12. Готову страву подаємо за допомогою листя зеленого салату. Приємного апетиту!