Страви з курячого м’яса користуються особливою популярністю в багатьох сім’ях. Смачним, яскравим і поживним рішенням для домашнього обіду можуть стати соковиті смажені стегна. Приготувати їх можна самими різними способами. Беріть за замітку 10 цікавих кулінарних ідей з покроковим описом процесу.
Філе курячого стегна без кістки на сковороді
М’ясо курячих стегенець відрізняється особливою соковитістю і поживністю. Такий продукт можна нарізати шматочками і обсмажити на сковороді в ароматній підливці. Відмінна ідея для сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти на
2 порц.
- стегно Куряче 500 гр. філе
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана 4 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Борошно 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як смачно приготувати курячі стегна на сковороді? Філе стегенець має бути повністю звільнена від кісточок і плівок. Нарізаємо продукт тонкою соломкою.
- Занурюємо шматочки філе в глибоку миску. Посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем, розмішуємо.
- Ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Обсмажуємо овочі до м’якості на сковороді з рослинною олією.
- В окремому посуді готуємо підливку. Розмішуємо сметану з томатною пастою і борошном до однорідності.
- Відправляємо соус до цибулі і тушкуємо вміст близько 3 хвилин.
- Далі обсмажуємо шматочки м’яса в олії на іншій сковороді. Готуємо інгредієнт до появи яскравого рум’янцю.
- Відправляємо підготовлене філе в сковороду з підливою. Тушкуємо на слабкому вогні 3-5 хвилин.
- Розкладаємо гаряче ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Соковиті та смачні курячі стегна в соєвому соусі
Хрусткі і смажені курячі стегна виходять за допомогою маринування в соєвому соусі. Приготуйте яскраве і поживне блюдо для вашого сімейного столу. Пригостіть домашніх соковитим і ароматним м’ясом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 2 кг
- Сіль – за бажанням.
- Паприка – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Соус соєвий – 200 мл
- Масло оливкова – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо курячі стегна і занурюємо їх у глибоку миску. Кістки видаляємо за бажанням. Для цього потрібно буде зробити невеликий розріз і витягти їх руками.
2. Заливаємо м’ясні шматочки оливковою олією і можемо трохи посипати їх сіллю. Можна сіль не додавати,так як в інгредієнтах присутній соєвий соус.
3. Далі засипаємо заготівлю сухими спеціями. Їх кількість можна регулювати за смаком.
4. Ретельно вимішуємо ароматне вміст. Заливаємо продукти соєвим соусом, рівномірно розподіляючи його, і залишаємо маринуватися на 1 годину в холодному місці.
5. Після годинного маринування продукт добре просочиться спеціями і соєвим соусом. Обсмажуємо підготовлені курячі стегна до рум’янцю.
6. Хрустка пряна курка готова. Подавайте гарячий продукт до столу разом зі свіжими овочами або гарніром. Приємного апетиту!
Ніжні курячі стегна, тушковані в сметанному соусі
Щоб курячі стегна вийшли ніжними і соковитими, приготуйте їх в ароматному сметанному соусі. Поживне домашнє блюдо порадує простим і зрозумілим кулінарним процесом, а також своїм яскравим смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 6 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Лимон – 0,5 шт.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Часник – 2 зубчики.
- лавровий Лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Помідори – для прикраси.
Процес приготування:
1. Промиваємо курячі стегна і ретельно натираємо їх сіллю з чорним меленим перцем.
2. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут курячі шматочки до яскравого золотавого відтінку.
3. Далі перекладаємо продукт у посуд з товстим дном. Можна взяти сковороду або невелику каструлю.
4. Заливаємо м’ясний продукт потрібною кількістю сметани і вмикаємо слабкий вогонь. Чекаємо закипання сметани.
5. Додаємо в масу подрібнений часник, лавровий лист, нарізану улюблену зелень і тонкі часточки лимона. Тушкуємо ще 10-15 хвилин.
6. Готову курку в сметанному соусі викладаємо на тарілку, прикрашаємо кружечками помідорів і подаємо до столу. Можна пробувати!
Соковиті та смачні курячі стегна у вершковому соусі
Страви з курки ідеально підходять для сімейних обідів і вечерь. Поживне м’ясо можна приготувати в ніжному соусі з вершків. Порадуйте домашніх соковитим кулінарним рішенням з ароматною підливою.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершки – 1 склянка
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді. Обсмажуємо тут подрібнену ріпчасту цибулю.
2. Доповнюємо подрібнену цибулю дрібно тертої морквою. Тушкуємо овочі до м’якості близько 3-5 хвилин.
3. Викладаємо на овочеву подушку шматочки курки. Посипаємо продукт сіллю за смаком.
4. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо 10 хвилин, періодично перевертаючи.
5. Далі вливаємо вершки, зменшуємо вогонь і готуємо страву ще близько 5 хвилин.
6. Розкладаємо апетитні курячі стегна у вершковому соусі по тарілках. Готово, можна подавати до столу!
Як посмажити курячі стегна з хрусткою скоринкою на сковороді?
Соковиті курячі стегна легко приготувати з золотистою хрусткою скоринкою. Таке м’ясо ідеально поєднується з багатьма гарнірами. Подавайте страву до великого сімейного обіду або вечері.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 5 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Часник мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курячі стегенця ретельно промиваємо під водою, після злегка їх відбиваємо молотком.
2. Обсипаємо м’ясний продукт сіллю, паприкою, курячої приправою і меленим сушеним часником.
3. Занурюємо підготовлені курячі шматочки на сковороду з рослинним маслом. Починаємо обжарку.
4. Далі накриваємо продукт тарілкою і зверху встановлюємо вантаж зі скляної банки з водою. Це допоможе отримати більш яскравий рум’янець. Готуємо 7 хвилин.
5. Прибираємо тарілку з встановленим вантажем і продовжуємо обсмажувати м’ясо з кожної сторони ще 7 хвилин.
6. Яскраві курячі стегенця з хрусткою рум’яною скоринкою готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт курячих стегенець з цибулею на сковороді
Соковиті курячі стегна з яскравим ароматом цибулі легко приготувати в домашніх умовах на сковороді. Поживне частування можна подавати з гарнірами. Оцініть кулінарне рішення для вашого сімейного обіду.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Курячі стегна заздалегідь розморожуємо і промиваємо.
2. Очищаємо цибулини і нарізаємо їх півкільцями.
3. Курячі стегна ретельно натираємо сіллю і ароматними спеціями за смаком.
4. Обсмажуємо м’ясні шматочки в олії до появи золотистого відтінку.
5. Сюди ж викладаємо і півкільця цибулі.
6. Робимо вогонь поменше і продовжуємо тушкувати страву ще 7-10 хвилин.
7. Золотиста курочка з хрустким луком готова. Розкладайте гаряче частування по тарілках і подавайте до столу!
Ароматні курячі стегна, смажені на сковороді з часником
Ароматні курячі стегна можна приготувати з додаванням зубчиків часнику. Гаряче блюдо порадує своїм яскравим і пікантним смаком. Подавайте до обіду разом з гарніром за смаком.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 6 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сухарі панірувальні – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курячі стегна промиваємо і злегка відбиваємо. Після цього продукт натираємо сіллю і перцем. Також додаємо до м’яса хмелі-сунелі і подрібнені зубчики часнику.
2. У плоску тарілку висипаємо необхідну кількість панірувальних сухарів.
3. Обвалюємо пряні курячі шматочки в сухий паніровці. Кожна сторона курки повинна добре притулитися до сухарів.
4. Далі продукт обсмажуємо в сковороді на рослинній олії. Готуємо страву до утворення яскравого рум’янцю з кожної сторони.
5. Апетитна часникова курка в домашніх умовах готова. Подавайте ситне частування до столу!
Тушковані курячі стегна з підливою
Швидкий спосіб приготувати ситний і смачний домашній обід – загасити в підливці курячі стегна. Завдяки такому рецепту м’ясо виходить неймовірно соковитим і ніжним. Оцініть цікаву ідею для вашого столу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 4 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Вода – 150 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Каррі – 2 щіпки.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Сіль, сухі спеції викладаємо в загальну тарілку і розмішуємо їх між собою.
2. Обвалюємо кожен шматочок курки в солі зі спеціями. Викладаємо продукт в сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю.
3. В іншій сковороді розтоплюємо шматок вершкового масла. Сюди ж додаємо і борошно. Розмішуємо і тушкуємо інгредієнти до появи коричневого відтінку.
4. До підігрітою борошні вливаємо кип’ячену воду і додаємо сметану. Розмішуємо продукти і доводимо до кипіння.
5. Киплячій підливою заливаємо обсмажені курячі шматочки. Тушкуємо блюдо близько 5-7 хвилин і вимикаємо.
6. Соковиті курячі стегна з підливою готові. Подавайте їх до столу разом з гарніром і соліннями.
Покроковий рецепт приготування курячих стегон в майонезі на сковороді
Рум’яні курячі стегенця можна обсмажити на сковороді з майонезом. Страва порадує хрусткою скоринкою і соковитою підливою. Подавайте ситне обідня страва з картопляним пюре, макаронами або крупами.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Майонез – 200 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо курячі стегна під водою. При бажанні їх можна злегка відбити кухонним молотком.
2. Рясно натираємо м’ясний продукт сіллю і спеціями за смаком.
3. Подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом. Обсмажуємо овочі в олії до рум’янцю.
4. Окремо обсмажуємо стегенця в спеціях до появи золотистого відтінку.
5. Перекладаємо курячі шматочки на сковороду з ріпчастою цибулею.
6. Далі додаємо майонез і вливаємо трохи кип’яченої води. Обережно розмішуємо і тушкуємо близько 3-5 хвилин.
7. Сюди ж додаємо подрібнений часник і ароматну свіжу зелень. Тримаємо страву на слабкому вогні ще 5 хвилин.
8. Розкладаємо гаряче блюдо з ароматною підливою по тарілках і подаємо до столу!
Як посмажити курячі стегенця в клярі на сковороді?
Хрусткі курячі стегенця краще всього виходять при обсмажуванні в клярі на сковороді. Оцініть яскраву ідею для вашого домашнього столу. Порадуйте близьких ароматним і смачним гарячим блюдом.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 4 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 180 гр.
- Кефір – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Більшу частину борошна з’єднуємо з кефіром і курячим яйцем.
2. Збиваємо виделкою продукти до утворення гладкої рідкої суміші без грудочок.
3. В окремій тарілці змішуємо борошно з сіллю, меленим чорним перцем, карі і ароматною паприкою. Перемішуємо.
4. Кожне куряче стегно спершу обвалюємо в сухої суміші, а потім в рідкою.
5. М’ясні продукти в клярі кладемо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смажимо заготовки з обох сторін до яскравої золотистої скоринки.
6. Готове гаряче м’ясо в хрусткому румяном клярі розкладаємо по тарілках і подаємо до столу з будь-якими додатками в гарячому вигляді.