Курячі стегна на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Страви з курячого м’яса користуються особливою популярністю в багатьох сім’ях. Смачним, яскравим і поживним рішенням для домашнього обіду можуть стати соковиті смажені стегна. Приготувати їх можна самими різними способами. Беріть за замітку 10 цікавих кулінарних ідей з покроковим описом процесу.

Філе курячого стегна без кістки на сковороді

М’ясо курячих стегенець відрізняється особливою соковитістю і поживністю. Такий продукт можна нарізати шматочками і обсмажити на сковороді в ароматній підливці. Відмінна ідея для сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти на
2 порц.

  • стегно Куряче 500 гр. філе
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати курячі стегна на сковороді? Філе стегенець має бути повністю звільнена від кісточок і плівок. Нарізаємо продукт тонкою соломкою.
  2. Занурюємо шматочки філе в глибоку миску. Посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем, розмішуємо.
  3. Ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Обсмажуємо овочі до м’якості на сковороді з рослинною олією.
  4. В окремому посуді готуємо підливку. Розмішуємо сметану з томатною пастою і борошном до однорідності.
  5. Відправляємо соус до цибулі і тушкуємо вміст близько 3 хвилин.
  6. Далі обсмажуємо шматочки м’яса в олії на іншій сковороді. Готуємо інгредієнт до появи яскравого рум’янцю.
  7. Відправляємо підготовлене філе в сковороду з підливою. Тушкуємо на слабкому вогні 3-5 хвилин.
  8. Розкладаємо гаряче ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Соковиті та смачні курячі стегна в соєвому соусі

Хрусткі і смажені курячі стегна виходять за допомогою маринування в соєвому соусі. Приготуйте яскраве і поживне блюдо для вашого сімейного столу. Пригостіть домашніх соковитим і ароматним м’ясом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 2 кг
  • Сіль – за бажанням.
  • Паприка – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Соус соєвий – 200 мл
  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо курячі стегна і занурюємо їх у глибоку миску. Кістки видаляємо за бажанням. Для цього потрібно буде зробити невеликий розріз і витягти їх руками.

2. Заливаємо м’ясні шматочки оливковою олією і можемо трохи посипати їх сіллю. Можна сіль не додавати,так як в інгредієнтах присутній соєвий соус.

3. Далі засипаємо заготівлю сухими спеціями. Їх кількість можна регулювати за смаком.

4. Ретельно вимішуємо ароматне вміст. Заливаємо продукти соєвим соусом, рівномірно розподіляючи його, і залишаємо маринуватися на 1 годину в холодному місці.

5. Після годинного маринування продукт добре просочиться спеціями і соєвим соусом. Обсмажуємо підготовлені курячі стегна до рум’янцю.

6. Хрустка пряна курка готова. Подавайте гарячий продукт до столу разом зі свіжими овочами або гарніром. Приємного апетиту!

Ніжні курячі стегна, тушковані в сметанному соусі

Щоб курячі стегна вийшли ніжними і соковитими, приготуйте їх в ароматному сметанному соусі. Поживне домашнє блюдо порадує простим і зрозумілим кулінарним процесом, а також своїм яскравим смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 6 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Помідори – для прикраси.

Процес приготування:

1. Промиваємо курячі стегна і ретельно натираємо їх сіллю з чорним меленим перцем.

2. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут курячі шматочки до яскравого золотавого відтінку.

3. Далі перекладаємо продукт у посуд з товстим дном. Можна взяти сковороду або невелику каструлю.

4. Заливаємо м’ясний продукт потрібною кількістю сметани і вмикаємо слабкий вогонь. Чекаємо закипання сметани.

5. Додаємо в масу подрібнений часник, лавровий лист, нарізану улюблену зелень і тонкі часточки лимона. Тушкуємо ще 10-15 хвилин.

6. Готову курку в сметанному соусі викладаємо на тарілку, прикрашаємо кружечками помідорів і подаємо до столу. Можна пробувати!

Соковиті та смачні курячі стегна у вершковому соусі

Страви з курки ідеально підходять для сімейних обідів і вечерь. Поживне м’ясо можна приготувати в ніжному соусі з вершків. Порадуйте домашніх соковитим кулінарним рішенням з ароматною підливою.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 1 склянка
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді. Обсмажуємо тут подрібнену ріпчасту цибулю.

2. Доповнюємо подрібнену цибулю дрібно тертої морквою. Тушкуємо овочі до м’якості близько 3-5 хвилин.

3. Викладаємо на овочеву подушку шматочки курки. Посипаємо продукт сіллю за смаком.

4. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо 10 хвилин, періодично перевертаючи.

5. Далі вливаємо вершки, зменшуємо вогонь і готуємо страву ще близько 5 хвилин.

6. Розкладаємо апетитні курячі стегна у вершковому соусі по тарілках. Готово, можна подавати до столу!

Як посмажити курячі стегна з хрусткою скоринкою на сковороді?

Соковиті курячі стегна легко приготувати з золотистою хрусткою скоринкою. Таке м’ясо ідеально поєднується з багатьма гарнірами. Подавайте страву до великого сімейного обіду або вечері.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 5 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Часник мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячі стегенця ретельно промиваємо під водою, після злегка їх відбиваємо молотком.

2. Обсипаємо м’ясний продукт сіллю, паприкою, курячої приправою і меленим сушеним часником.

3. Занурюємо підготовлені курячі шматочки на сковороду з рослинним маслом. Починаємо обжарку.

4. Далі накриваємо продукт тарілкою і зверху встановлюємо вантаж зі скляної банки з водою. Це допоможе отримати більш яскравий рум’янець. Готуємо 7 хвилин.

5. Прибираємо тарілку з встановленим вантажем і продовжуємо обсмажувати м’ясо з кожної сторони ще 7 хвилин.

6. Яскраві курячі стегенця з хрусткою рум’яною скоринкою готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт курячих стегенець з цибулею на сковороді

Соковиті курячі стегна з яскравим ароматом цибулі легко приготувати в домашніх умовах на сковороді. Поживне частування можна подавати з гарнірами. Оцініть кулінарне рішення для вашого сімейного обіду.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Курячі стегна заздалегідь розморожуємо і промиваємо.

2. Очищаємо цибулини і нарізаємо їх півкільцями.

3. Курячі стегна ретельно натираємо сіллю і ароматними спеціями за смаком.

4. Обсмажуємо м’ясні шматочки в олії до появи золотистого відтінку.

5. Сюди ж викладаємо і півкільця цибулі.

6. Робимо вогонь поменше і продовжуємо тушкувати страву ще 7-10 хвилин.

7. Золотиста курочка з хрустким луком готова. Розкладайте гаряче частування по тарілках і подавайте до столу!

Ароматні курячі стегна, смажені на сковороді з часником

Ароматні курячі стегна можна приготувати з додаванням зубчиків часнику. Гаряче блюдо порадує своїм яскравим і пікантним смаком. Подавайте до обіду разом з гарніром за смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 6 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сухарі панірувальні – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промиваємо і злегка відбиваємо. Після цього продукт натираємо сіллю і перцем. Також додаємо до м’яса хмелі-сунелі і подрібнені зубчики часнику.

2. У плоску тарілку висипаємо необхідну кількість панірувальних сухарів.

3. Обвалюємо пряні курячі шматочки в сухий паніровці. Кожна сторона курки повинна добре притулитися до сухарів.

4. Далі продукт обсмажуємо в сковороді на рослинній олії. Готуємо страву до утворення яскравого рум’янцю з кожної сторони.

5. Апетитна часникова курка в домашніх умовах готова. Подавайте ситне частування до столу!

Тушковані курячі стегна з підливою

Швидкий спосіб приготувати ситний і смачний домашній обід – загасити в підливці курячі стегна. Завдяки такому рецепту м’ясо виходить неймовірно соковитим і ніжним. Оцініть цікаву ідею для вашого столу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 4 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Вода – 150 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Каррі – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Сіль, сухі спеції викладаємо в загальну тарілку і розмішуємо їх між собою.

2. Обвалюємо кожен шматочок курки в солі зі спеціями. Викладаємо продукт в сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю.

3. В іншій сковороді розтоплюємо шматок вершкового масла. Сюди ж додаємо і борошно. Розмішуємо і тушкуємо інгредієнти до появи коричневого відтінку.

4. До підігрітою борошні вливаємо кип’ячену воду і додаємо сметану. Розмішуємо продукти і доводимо до кипіння.

5. Киплячій підливою заливаємо обсмажені курячі шматочки. Тушкуємо блюдо близько 5-7 хвилин і вимикаємо.

6. Соковиті курячі стегна з підливою готові. Подавайте їх до столу разом з гарніром і соліннями.

Покроковий рецепт приготування курячих стегон в майонезі на сковороді

Рум’яні курячі стегенця можна обсмажити на сковороді з майонезом. Страва порадує хрусткою скоринкою і соковитою підливою. Подавайте ситне обідня страва з картопляним пюре, макаронами або крупами.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Майонез – 200 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо курячі стегна під водою. При бажанні їх можна злегка відбити кухонним молотком.

2. Рясно натираємо м’ясний продукт сіллю і спеціями за смаком.

3. Подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом. Обсмажуємо овочі в олії до рум’янцю.

4. Окремо обсмажуємо стегенця в спеціях до появи золотистого відтінку.

5. Перекладаємо курячі шматочки на сковороду з ріпчастою цибулею.

6. Далі додаємо майонез і вливаємо трохи кип’яченої води. Обережно розмішуємо і тушкуємо близько 3-5 хвилин.

7. Сюди ж додаємо подрібнений часник і ароматну свіжу зелень. Тримаємо страву на слабкому вогні ще 5 хвилин.

8. Розкладаємо гаряче блюдо з ароматною підливою по тарілках і подаємо до столу!

Як посмажити курячі стегенця в клярі на сковороді?

Хрусткі курячі стегенця краще всього виходять при обсмажуванні в клярі на сковороді. Оцініть яскраву ідею для вашого домашнього столу. Порадуйте близьких ароматним і смачним гарячим блюдом.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 180 гр.
  • Кефір – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Більшу частину борошна з’єднуємо з кефіром і курячим яйцем.

2. Збиваємо виделкою продукти до утворення гладкої рідкої суміші без грудочок.

3. В окремій тарілці змішуємо борошно з сіллю, меленим чорним перцем, карі і ароматною паприкою. Перемішуємо.

4. Кожне куряче стегно спершу обвалюємо в сухої суміші, а потім в рідкою.

5. М’ясні продукти в клярі кладемо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смажимо заготовки з обох сторін до яскравої золотистої скоринки.

6. Готове гаряче м’ясо в хрусткому румяном клярі розкладаємо по тарілках і подаємо до столу з будь-якими додатками в гарячому вигляді.