Курячі стегна на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Страви з курячого м’яса користуються особливою популярністю в багатьох сім’ях. Смачним, яскравим і поживним рішенням для домашнього обіду можуть стати соковиті смажені стегна. Приготувати їх можна самими різними способами. Беріть за замітку 10 цікавих кулінарних ідей з покроковим описом процесу.

Філе курячого стегна без кістки на сковороді

М’ясо курячих стегенець відрізняється особливою соковитістю і поживністю. Такий продукт можна нарізати шматочками і обсмажити на сковороді в ароматній підливці. Відмінна ідея для сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти на
2 порц.

  • стегно Куряче 500 гр. філе
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати курячі стегна на сковороді? Філе стегенець має бути повністю звільнена від кісточок і плівок. Нарізаємо продукт тонкою соломкою.
  2. Занурюємо шматочки філе в глибоку миску. Посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем, розмішуємо.
  3. Ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Обсмажуємо овочі до м’якості на сковороді з рослинною олією.
  4. В окремому посуді готуємо підливку. Розмішуємо сметану з томатною пастою і борошном до однорідності.
  5. Відправляємо соус до цибулі і тушкуємо вміст близько 3 хвилин.
  6. Далі обсмажуємо шматочки м’яса в олії на іншій сковороді. Готуємо інгредієнт до появи яскравого рум’янцю.
  7. Відправляємо підготовлене філе в сковороду з підливою. Тушкуємо на слабкому вогні 3-5 хвилин.
  8. Розкладаємо гаряче ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу.

Приємного апетиту!