Свинячі реберця в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинячі реберця в духовці — дуже смачне блюдо, яке можна приготувати у різних маринадах, з картоплею, овочами або грибами. Запечені реберця можуть стати живильним гарячою стравою, так і яскравою закускою для великої компанії. Вибирайте підходящий варіант з 10 покрокових рецептів та пригощайте ваших близьких або гостей!

Як смачно запекти свинячі реберця в фользі в духовці?

Щоб отримати соковиті всередині і хрусткі зовні свинячі реберця, потрібно приготувати їх в духовці з використанням фольги. Ароматне частування підходить для великої родини або компанії. Подавайте з гарніром, овочами або соліннями.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинячі ребра 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Гірчиця порошок ½ ст. л.
  • Паприка ½ ст. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Соуси 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати свинячі реберця в духовці? Сіль та інші сухі спеції з’єднуємо в невеликій тарілці. Розмішуємо.
  2. Ретельно натираємо пряної масою заздалегідь промиті свинячі реберця.
  3. Щільно загортаємо продукт фольгою і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 1 години.
  4. Далі розкриваємо фольгу, обмазуємо поверхню соусом барбекю і запікаємо в такому вигляді ще 30 хвилин. При бажанні можна використовувати інший соус за смаком.
  5. Рум’яні і соковиті всередині свинячі реберця готові! Викладайте їх на тарілки і пригощайте близьких!

Соковиті і м’які свинячі реберця в рукаві в духовці

Поживні свинячі реберця можна приготувати в духовці в рукаві для випікання. Це дозволить отримати більш м’який і соковитий продукт. Цікава ідея для вашого домашнього вечері!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинячі ребра під водою, після обтираем продукт паперовим рушником.

Крок 2. Очищаємо овочі від лушпиння і дрібно нарізаємо їх ножем.

Крок 3. Далі натираємо м’ясної шматок сіллю і спеціями за смаком. Доповнюємо подрібненою цибулею і часником.

Крок 4. Розміщуємо підготовлене блюдо в рукав для випікання. Готуємо 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці. За 10 хвилин до готовності можна зробити в пакеті надріз, це необхідно для отримання золотистої скоринки.

Крок 5. Готові свинячі ребра виймаємо з духовки і подаємо до столу з овочами і зеленню!

Ароматні свинячі реберця, запечені в медовому соусі

Оригінальний маринад для випікання свинячих реберець – медовий. Завдяки солодкого продукту, м’ясо виходить більш м’яким насиченим смаком і ароматним. Подавайте з овочами або будь-якими гарнірами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Вино біле сухе – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра ретельно промиваємо. При необхідності видаляємо плівку. Обтираем продукт паперовим рушником.

Крок 2. Гарненько натираємо м’ясо сіллю і сумішшю перців.

Крок 3. Викладаємо продукт в пакет для випікання і зав’язуємо його. Кладемо в холодильник на 1 годину.

Крок 4. Далі запікаємо страву 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Після запікання обережно зливаємо м’ясний сік в сковороду. Нагріваємо його, додаємо до нього мед і сухе біле вино. Проварюємо масу на слабкому вогні 1-2 хвилини.

Крок 6. Свинячі ребра обмазуємо медовим соусом. Знову готуємо страву 20-30 хвилин в духовці без пакету.

Крок 7. Ароматні медові свинячі ребра готові! Виймайте їх з духовки і подавайте до столу!

Неймовірно смачні свинячі реберця з картоплею — пальчики оближеш

Готове поживне блюдо для вашого столу – свинячі реберця, запечені в духовці з картоплею. Вам не доведеться витрачати час на окрему приготування гарніру. Подавайте частування до вечері!

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування:1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,8 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра гарненько промиваємо під водою. Занадто великі жирові частини можна відрізати.

Крок 2. В окремо мисці з’єднуємо сіль зі спеціями. Можна додати суміш перців, сухі трави та інші прянощі за смаком.

Крок 3. Натираємо м’ясний продукт ароматною масою.

Крок 4. Викладаємо заготовку у форму для випікання, яку попередньо обмазуємо рослинним маслом.

Крок 5. Слідом очищаємо картоплю, промиваємо його і ріжемо великими шматками. Посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 6. Викладаємо овочі в форму з реберцями.

Крок 7. Запікаємо страву близько години при температурі 180 градусів.

Крок 8. Перекладаємо гаряче блюдо на порційну тарілку і подаємо до столу. Готово!

Свинячі реберця в маринаді з медом, гірчицею і соєвим соусом

Хрусткі і яскраві за смаком свинячі реберця можна приготувати в ароматному маринаді з гірчиці, соєвого соусу і меду. Запечене в духовці страва подається разом з овочами, зеленню або соусом.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сік яблучний – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра промиваємо під водою, після поділяємо їх на невеликі частини.

Крок 2. Доповнюємо м’ясний продукт півкільцями цибулі. Посипаємо заготівлю сіллю і розмішуємо.

Крок 3. В окремій тарілці з’єднуємо яблучний сік, приправу для м’яса і паприку.

Крок 4. Далі додаємо мед, гірчицю, олію і соєвий соус. Розмішуємо масу.

Крок 5. Заливаємо ароматним соусом свинячі ребра з цибулею. Маринуємо близько години.

Крок 6. Викладаємо продукт разом з маринадом в пакет для випікання і зав’язуємо його з обох сторін.

Крок 7. Запікаємо страву 1 годину. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

Крок 8. Готові ребра викладаємо на порційні тарілки, доповнюємо їх зеленню і подаємо до столу!

Покроковий рецепт приготування свинячих реберець з овочами в духовці

Апетитні свинячі реберця можна приготувати в духовці разом з овочами. Соковите блюдо підійде для яскравого вечері у великій компанії. Можна подавати з різними соусами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 250 гр.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави сушені – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра промиваємо і ділимо на невеликі частини.

Крок 2. Занурюємо продукт в глибоку миску. Заливаємо його соєвим соусом, солимо, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.

Крок 3. Очищаємо від шкірки картоплю. Промиваємо його і нарізаємо брусочками середнього розміру.

Крок 4. Посипаємо картоплю сушеними травами і невеликою кількістю солі.

Крок 5. Розмішуємо продукт зі спеціями.

Крок 6. Промиваємо цибулю порей і ріжемо його тонкими кружечками.

Крок 7. Помідори поділяємо на 2-4 частини. Залежить від розміру.

Крок 8. Від насіння і шкірки баклажани очищаємо. Розділяємо його на невеликі кубики.

Крок 9. В окремий посуд вливаємо олію. Розмішуємо до нього сіль і мелений перець, продавлюємо зубчики часнику.

Крок 10. Мариновані реберця викладаємо у форму для випікання. Зверху розподіляємо овочі.

Крок 11. Поливаємо рослинним маслом блюдо зі спеціями.

Крок 12. Відправляємо заготовку в духовку на 1-1,5 години. Оптимальна температура для готування – 180 градусів.

Крок 13. Ароматні свинячі реберця з овочами готові! Викладайте страву на тарілку і подавайте до столу.

Простий і смачний рецепт приготування свинячих реберець барбекю

Ароматне блюдо в духовці на велику компанію – свинячі реберця барбекю. Оригінальне частування порадує яскравим насиченим смаком, а також рум’яною і хрусткою скоринкою.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 година 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,8 кг
  • Пюре яблучне – 2 ст. л.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 100 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку тарілку викладаємо яблучне пюре, томатну пасту, вливаємо соєвий соус і всі сухі інгредієнти.

Крок 2. Сюди ж видавлюємо сік половинки лимона. Стежимо, щоб в тарілку не потрапили кісточки.

Крок 3. Ретельно вимішуємо масу і отримуємо домашній соус барбекю.

Крок 4. Промиваємо реберця, поділяємо їх на невеликі частини і занурюємо в соус. Розмішуємо і маринуємо одну годину в холодильнику.

Крок 5. Викладаємо мариновані реберця у форму для випікання.

Крок 6. Щільно накриваємо їх фольгою. Готуємо страву 1 годину при температурі 200 градусів.

Крок 7. Через годину знімаємо фольгу, обмазуємо продукт залишилися соусом і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 8. Домашні свинячі реберця барбекю готові! Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.

Як смачно запекти свинячі реберця з грибами в духовці?

Ситне і яскраве домашнє блюдо на вечерю можна приготувати з свинячих реберець і грибів в духовці. Частування ідеально доповнять свіжі овочі, ароматна зелень або маринади.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра промиваємо під водою і поділяємо на невеликі частини.

Крок 2. М’ясний продукт кладемо в глибоку посуд. Сюди ж кладемо кільця ріпчастої цибулі. Посипаємо інгредієнти сіллю і перцем, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.

Крок 3. В цей час промиваємо печериці і нарізаємо їх на четвертинки.

Крок 4. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими пластинами. Посипаємо продукт сіллю.

Крок 5. У форму для випікання викладаємо мариновані ребра. Посипаємо їх грибами і накриваємо картопляними пластинами. Запікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 6. Готову страву перекладаємо на тарілку, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу!

Хрусткі свинячі реберця по-канадськи в духовці

Один з найбільш яскравих способів приготування свинячих реберець в духовці – по-канадськи. Продукт порадує ароматною і хрусткою паніровкою. Насичений смак страви нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,8 кг
  • Пюре яблучне – 3 ст. л.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 90 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо яблучне пюре з томатною пастою. Сюди ж додаємо цукор, спеції і соєвий соус. Ретельно перемішуємо масу.

Крок 2. Заздалегідь промиваємо реберця, поділяємо їх на невеликі частини і маринуємо в підготовленому соусі. Поливаємо заготівлю соком половини лимона. Можна залишити на 1-2 години.

Крок 3. Реберця витягуємо з маринаду і перекладаємо на деко. Накриваємо блюдо фольгою і готуємо його 1 годину при температурі 200 градусів.

Крок 4. Через 40 хвилин готування знімаємо фольгу і обмазуємо м’ясо маринадом.

Крок 5. Хрусткі і рум’яні реберця готові. Доповнюйте із зеленню і овочами. Можна подавати до столу!

Ніжні свинячі реберця, запечені в майонезі в духовці

Один з найбільш простих і швидких способів приготувати свинячі реберця в духовці – з майонезом. Такий маринад зробить блюдо хрустким і рум’яним. Подавайте його з картоплею або овочами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,7 кг
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра поділяємо на невеликі шматки. Після ретельно промиваємо їх під водою.

Крок 2. Посипаємо м’ясний продукт сіллю і спеціями за смаком. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. В окремому посуді змішуємо майонез, рослинна олія і подрібнену ріпчасту цибулю. Перемішуємо.

Крок 4. Перекладаємо майонезну заготовку у посуд з реберцями.

Крок 5. Ретельно обмазуємо м’ясо і маринуємо 1 годину в холодильнику.

Крок 6. Мариновані в майонезі реберця викладаємо у форму для випікання.

Крок 7. Готуємо частування 1 годину. Оптимальна температура духовки – 180-200 градусів.

Крок 8. Апетитні свинячі ребра з хрусткою скоринкою готові. Подавайте страву до столу!