Свинячі реберця в духовці — дуже смачне блюдо, яке можна приготувати у різних маринадах, з картоплею, овочами або грибами. Запечені реберця можуть стати живильним гарячою стравою, так і яскравою закускою для великої компанії. Вибирайте підходящий варіант з 10 покрокових рецептів та пригощайте ваших близьких або гостей!
Як смачно запекти свинячі реберця в фользі в духовці?
Щоб отримати соковиті всередині і хрусткі зовні свинячі реберця, потрібно приготувати їх в духовці з використанням фольги. Ароматне частування підходить для великої родини або компанії. Подавайте з гарніром, овочами або соліннями.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинячі ребра 1 кг
- Сіль за смаком
- Гірчиця порошок ½ ст. л.
- Паприка ½ ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Соуси 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як смачно приготувати свинячі реберця в духовці? Сіль та інші сухі спеції з’єднуємо в невеликій тарілці. Розмішуємо.
- Ретельно натираємо пряної масою заздалегідь промиті свинячі реберця.
- Щільно загортаємо продукт фольгою і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 1 години.
- Далі розкриваємо фольгу, обмазуємо поверхню соусом барбекю і запікаємо в такому вигляді ще 30 хвилин. При бажанні можна використовувати інший соус за смаком.
- Рум’яні і соковиті всередині свинячі реберця готові! Викладайте їх на тарілки і пригощайте близьких!
Соковиті і м’які свинячі реберця в рукаві в духовці
Поживні свинячі реберця можна приготувати в духовці в рукаві для випікання. Це дозволить отримати більш м’який і соковитий продукт. Цікава ідея для вашого домашнього вечері!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо свинячі ребра під водою, після обтираем продукт паперовим рушником.
Крок 2. Очищаємо овочі від лушпиння і дрібно нарізаємо їх ножем.
Крок 3. Далі натираємо м’ясної шматок сіллю і спеціями за смаком. Доповнюємо подрібненою цибулею і часником.
Крок 4. Розміщуємо підготовлене блюдо в рукав для випікання. Готуємо 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці. За 10 хвилин до готовності можна зробити в пакеті надріз, це необхідно для отримання золотистої скоринки.
Крок 5. Готові свинячі ребра виймаємо з духовки і подаємо до столу з овочами і зеленню!
Ароматні свинячі реберця, запечені в медовому соусі
Оригінальний маринад для випікання свинячих реберець – медовий. Завдяки солодкого продукту, м’ясо виходить більш м’яким насиченим смаком і ароматним. Подавайте з овочами або будь-якими гарнірами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Мед – 1 ст. л.
- Вино біле сухе – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра ретельно промиваємо. При необхідності видаляємо плівку. Обтираем продукт паперовим рушником.
Крок 2. Гарненько натираємо м’ясо сіллю і сумішшю перців.
Крок 3. Викладаємо продукт в пакет для випікання і зав’язуємо його. Кладемо в холодильник на 1 годину.
Крок 4. Далі запікаємо страву 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 5. Після запікання обережно зливаємо м’ясний сік в сковороду. Нагріваємо його, додаємо до нього мед і сухе біле вино. Проварюємо масу на слабкому вогні 1-2 хвилини.
Крок 6. Свинячі ребра обмазуємо медовим соусом. Знову готуємо страву 20-30 хвилин в духовці без пакету.
Крок 7. Ароматні медові свинячі ребра готові! Виймайте їх з духовки і подавайте до столу!
Неймовірно смачні свинячі реберця з картоплею — пальчики оближеш
Готове поживне блюдо для вашого столу – свинячі реберця, запечені в духовці з картоплею. Вам не доведеться витрачати час на окрему приготування гарніру. Подавайте частування до вечері!
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування:1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,8 кг
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Часник – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – для випікання.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра гарненько промиваємо під водою. Занадто великі жирові частини можна відрізати.
Крок 2. В окремо мисці з’єднуємо сіль зі спеціями. Можна додати суміш перців, сухі трави та інші прянощі за смаком.
Крок 3. Натираємо м’ясний продукт ароматною масою.
Крок 4. Викладаємо заготовку у форму для випікання, яку попередньо обмазуємо рослинним маслом.
Крок 5. Слідом очищаємо картоплю, промиваємо його і ріжемо великими шматками. Посипаємо сіллю і спеціями.
Крок 6. Викладаємо овочі в форму з реберцями.
Крок 7. Запікаємо страву близько години при температурі 180 градусів.
Крок 8. Перекладаємо гаряче блюдо на порційну тарілку і подаємо до столу. Готово!
Свинячі реберця в маринаді з медом, гірчицею і соєвим соусом
Хрусткі і яскраві за смаком свинячі реберця можна приготувати в ароматному маринаді з гірчиці, соєвого соусу і меду. Запечене в духовці страва подається разом з овочами, зеленню або соусом.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Сік яблучний – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра промиваємо під водою, після поділяємо їх на невеликі частини.
Крок 2. Доповнюємо м’ясний продукт півкільцями цибулі. Посипаємо заготівлю сіллю і розмішуємо.
Крок 3. В окремій тарілці з’єднуємо яблучний сік, приправу для м’яса і паприку.
Крок 4. Далі додаємо мед, гірчицю, олію і соєвий соус. Розмішуємо масу.
Крок 5. Заливаємо ароматним соусом свинячі ребра з цибулею. Маринуємо близько години.
Крок 6. Викладаємо продукт разом з маринадом в пакет для випікання і зав’язуємо його з обох сторін.
Крок 7. Запікаємо страву 1 годину. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.
Крок 8. Готові ребра викладаємо на порційні тарілки, доповнюємо їх зеленню і подаємо до столу!
Покроковий рецепт приготування свинячих реберець з овочами в духовці
Апетитні свинячі реберця можна приготувати в духовці разом з овочами. Соковите блюдо підійде для яскравого вечері у великій компанії. Можна подавати з різними соусами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,5 кг
- Картопля – 1 кг
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори – 250 гр.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави сушені – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра промиваємо і ділимо на невеликі частини.
Крок 2. Занурюємо продукт в глибоку миску. Заливаємо його соєвим соусом, солимо, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.
Крок 3. Очищаємо від шкірки картоплю. Промиваємо його і нарізаємо брусочками середнього розміру.
Крок 4. Посипаємо картоплю сушеними травами і невеликою кількістю солі.
Крок 5. Розмішуємо продукт зі спеціями.
Крок 6. Промиваємо цибулю порей і ріжемо його тонкими кружечками.
Крок 7. Помідори поділяємо на 2-4 частини. Залежить від розміру.
Крок 8. Від насіння і шкірки баклажани очищаємо. Розділяємо його на невеликі кубики.
Крок 9. В окремий посуд вливаємо олію. Розмішуємо до нього сіль і мелений перець, продавлюємо зубчики часнику.
Крок 10. Мариновані реберця викладаємо у форму для випікання. Зверху розподіляємо овочі.
Крок 11. Поливаємо рослинним маслом блюдо зі спеціями.
Крок 12. Відправляємо заготовку в духовку на 1-1,5 години. Оптимальна температура для готування – 180 градусів.
Крок 13. Ароматні свинячі реберця з овочами готові! Викладайте страву на тарілку і подавайте до столу.
Простий і смачний рецепт приготування свинячих реберець барбекю
Ароматне блюдо в духовці на велику компанію – свинячі реберця барбекю. Оригінальне частування порадує яскравим насиченим смаком, а також рум’яною і хрусткою скоринкою.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,8 кг
- Пюре яблучне – 2 ст. л.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 100 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Часник мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку тарілку викладаємо яблучне пюре, томатну пасту, вливаємо соєвий соус і всі сухі інгредієнти.
Крок 2. Сюди ж видавлюємо сік половинки лимона. Стежимо, щоб в тарілку не потрапили кісточки.
Крок 3. Ретельно вимішуємо масу і отримуємо домашній соус барбекю.
Крок 4. Промиваємо реберця, поділяємо їх на невеликі частини і занурюємо в соус. Розмішуємо і маринуємо одну годину в холодильнику.
Крок 5. Викладаємо мариновані реберця у форму для випікання.
Крок 6. Щільно накриваємо їх фольгою. Готуємо страву 1 годину при температурі 200 градусів.
Крок 7. Через годину знімаємо фольгу, обмазуємо продукт залишилися соусом і готуємо ще 15 хвилин.
Крок 8. Домашні свинячі реберця барбекю готові! Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.
Як смачно запекти свинячі реберця з грибами в духовці?
Ситне і яскраве домашнє блюдо на вечерю можна приготувати з свинячих реберець і грибів в духовці. Частування ідеально доповнять свіжі овочі, ароматна зелень або маринади.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра промиваємо під водою і поділяємо на невеликі частини.
Крок 2. М’ясний продукт кладемо в глибоку посуд. Сюди ж кладемо кільця ріпчастої цибулі. Посипаємо інгредієнти сіллю і перцем, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.
Крок 3. В цей час промиваємо печериці і нарізаємо їх на четвертинки.
Крок 4. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими пластинами. Посипаємо продукт сіллю.
Крок 5. У форму для випікання викладаємо мариновані ребра. Посипаємо їх грибами і накриваємо картопляними пластинами. Запікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.
Крок 6. Готову страву перекладаємо на тарілку, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу!
Хрусткі свинячі реберця по-канадськи в духовці
Один з найбільш яскравих способів приготування свинячих реберець в духовці – по-канадськи. Продукт порадує ароматною і хрусткою паніровкою. Насичений смак страви нікого не залишить байдужим.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,8 кг
- Пюре яблучне – 3 ст. л.
- Соус томатний – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 90 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо яблучне пюре з томатною пастою. Сюди ж додаємо цукор, спеції і соєвий соус. Ретельно перемішуємо масу.
Крок 2. Заздалегідь промиваємо реберця, поділяємо їх на невеликі частини і маринуємо в підготовленому соусі. Поливаємо заготівлю соком половини лимона. Можна залишити на 1-2 години.
Крок 3. Реберця витягуємо з маринаду і перекладаємо на деко. Накриваємо блюдо фольгою і готуємо його 1 годину при температурі 200 градусів.
Крок 4. Через 40 хвилин готування знімаємо фольгу і обмазуємо м’ясо маринадом.
Крок 5. Хрусткі і рум’яні реберця готові. Доповнюйте із зеленню і овочами. Можна подавати до столу!
Ніжні свинячі реберця, запечені в майонезі в духовці
Один з найбільш простих і швидких способів приготувати свинячі реберця в духовці – з майонезом. Такий маринад зробить блюдо хрустким і рум’яним. Подавайте його з картоплею або овочами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,7 кг
- Майонез – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра поділяємо на невеликі шматки. Після ретельно промиваємо їх під водою.
Крок 2. Посипаємо м’ясний продукт сіллю і спеціями за смаком. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. В окремому посуді змішуємо майонез, рослинна олія і подрібнену ріпчасту цибулю. Перемішуємо.
Крок 4. Перекладаємо майонезну заготовку у посуд з реберцями.
Крок 5. Ретельно обмазуємо м’ясо і маринуємо 1 годину в холодильнику.
Крок 6. Мариновані в майонезі реберця викладаємо у форму для випікання.
Крок 7. Готуємо частування 1 годину. Оптимальна температура духовки – 180-200 градусів.
Крок 8. Апетитні свинячі ребра з хрусткою скоринкою готові. Подавайте страву до столу!