Курка в кисло-солодкому соусі – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ми зібрали у статті 10 рецептів смачного і ароматного китайської страви – курки в кисло-солодкому соусі. Блюдо підкорить вас своєю пікантністю і легкістю, а також забезпечить вам повноцінний обід.

Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи на сковороді (габаджоу)

Габаджоу – рецепт приготування смачного китайської страви. Ніжні шматочки курячого філе огортає густий кисло-солодкий соус. Доповнити м’ясо можна вареним рисом або рисовою локшиною.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Крохмаль картопляний 4 ст. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Соус соєвий 100 мл
  • Кетчуп 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 5% 20 мл
  • Сіль за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Масло рослинне 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах? Куряче філе промийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте кубиками. М’ясо посоліть за смаком, всипте 3 столові ложки крохмалю і перемішайте.
  2. На сковороді розігрійте рослинне масло, обсмажте на ньому куряче м’ясо з усіх боків. Курку викладіть на тарілку.
  3. На сковороду, де смажилася курка, влийте оцет, соєвий соус і всипте цукор, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин.
  4. Потім додайте кетчуп, подрібнений часник, доведіть соус до кипіння на мінімальному вогні.
  5. Залишився крохмаль розведіть в склянці холодної води. Отриману суміш влийте на сковороду, готуйте пару хвилин до загустіння, постійно помішуючи.
  6. Поверніть м’ясо на сковороду, протушкувати протягом 10 хвилин. Посипте готову страву рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти курку в кисло-солодкому соусі в духовці?

М’ясо, запечене в кисло-солодкому соусі, не новина у світі кулінарії. Куряче м’ясо дуже ніжне і легко просочується маринадами, тому його частіше за інших обирають для цих цілей.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Паста томатна – 30 мл
  • Мед – 20 мл
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Базилік сушений – 10 гр.
  • Імбир сушений – 10 гр.
  • Часник сушений – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 15 мл
  • Окорочок курячий – 600 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл

Процес приготування:

1. Приготуйте маринад. У мисці змішайте мед і томатну пасту.

2. Додайте соєвий соус, лимонний сік, трохи солі, сушений базилік, імбир і часник.

3. Змастіть соусом куряче м’ясо.

4. Куряче м’ясо викладіть у термостійку форму, зверху влийте залишився кисло-солодкий соус.

5. Запікайте курку в духовці при 180-185 градусів 40-45 хвилин. Подавайте м’ясо із зеленню і гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Соковите куряче філе в кисло-солодкому соусі з ананасами

В цьому рецепті поєднуються, здавалося б, непоєднувані продукти: курка, ананаси і кисло-солодкий соус. Блюдо виходить бомбически смачним та вишуканим.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Ананас консервований – 5 кілець.
  • Для соусу:
  • ананасовий Сироп – 200 мл
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • соєвий Соус – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Оцет столовий – 1 ст. л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте тонкими смужками.

2. Обваляйте м’ясо в крохмалі.

3. Потім обсмажте м’ясо на олії до отримання золотистої скоринки. М’ясо викладіть зі сковорідки на тарілку.

4. Болгарський перець, цибулю і консервовані ананаси наріжте кубиками, часник пропустіть через прес або дуже дрібно наріжте.

5. Також змішайте інгредієнти для соусу: соєвий соус, оцет, цукор, томатну пасту, ананасовий сироп, крохмаль, перець чилі, паприку, сушені імбир і часник.

6. На розігріту сковороду налийте трохи олії, обсмажте протягом 2 хвилин ріпчасту цибулю і болгарський перець. Далі додайте часник і ананаси, продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.

7. Після цього влийте соус, зменшіть вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини. Потім викладіть в сковороду м’ясо, перемішайте, прогрійте кілька хвилин.

8. В кінці додайте рубану зелень і курка в кисло-солодкому соусі готова.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячу грудку в кисло-солодкому соусі з овочами?

Пропонуємо вам спробувати чудове блюдо, основу якого складають овочі і ніжне, дієтичне і улюблене багатьма куряче м’ясо. Завдяки кисло-солодкого соусу курка набуває приємний, але незвичайний смак.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Для соусу:
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Кетчуп томатний – 6 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Соус Табаско – 5 гр.
  • Цукор коричневий – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Вода – 0,3 склянки

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте тонкими смужками.

2. Лук-порей наріжте півкільцями, болгарський перець і моркву – соломкою.

3. Для соусу змішайте кетчуп, соєвий соус, оцет, табаско, цукор, крохмаль, коріандр, базилік, куркума і воду.

4. Куряче філе обсмажте на невеликій кількості рослинного масла, щоб випарувалася рідина.

. Окремо обсмажте овочі до напівготовності.

6. Потім з’єднайте овочі і м’ясо, додайте соус, перемішати і на середньому вогні доведіть його до кипіння. Потім вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і залиште на годину. Подавайте курку в кисло-солодкому соусі з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курки в кисло-солодкому соусі з крохмалем

Напевно більшість пробували в ресторані курку під кисло-солодким соусом, щоб повторити це блюдо в домашніх умовах, скористайтеся цим рецептом. Кисло-солодкий соус готується з використанням крохмалю, це робить його консистенцію густої і гладкою.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Ананас консервований – 200 гр.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • пісне Масло – для смаження.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Імбир – 30 гр.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо наріжте невеликими шматочками, перекладіть в миску, залийте соєвим соусом і залиште на півгодини.

2. Потім додайте столову ложку крохмалю та борошна, перемішайте, щоб м’ясо повністю покрилося кляром.

3. Обсмажте м’ясо на сковороді до золотистої скоринки.

4. Готову курку викладіть на суху тарілку.

5. На невеликій кількості олії обсмажте протягом 2 хвилин нарізану кубиками болгарський перець.

6. Потім додайте на сковороду потертий корінь імбиру, яблучний оцет, кубики ананаса і півсклянки води. Тушкуйте все разом 2-3 хвилини.

7. Після цього додайте кетчуп, цукор і столову ложку крохмалю. Продовжуйте нагрівати соус, він повинен трохи загуснути.

8. В останню чергу додайте куряче м’ясо, перемішати і протушкувати під кришкою 2-3 хвилини. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курки з рисом в кисло-солодкому соусі

Курка з рисом в ароматному кисло-солодкому соусі – блюдо китайської кухні, яке легко можна приготувати у себе вдома. У вас вийде повноцінний обід або вечеря в досить гарному екзотичному виконанні.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Кунжут білий – 20 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 40 гр.
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Оцет яблучний – 60 мл
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Рис – 150 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Рис промийте проточною водою і відваріть в підсоленій воді. Куряче м’ясо наріжте кубиками.

2. Перекладіть м’ясо в миску, посоліть, поперчіть і додайте крохмаль, добре перемішайте.

3. Потім м’ясо обсмажте на олії до золотистої скоринки.

4. У суху сковороду всипте цукор, додайте оцет, соєвий соус, кунжутне масло, подрібнений часник і кетчуп. Інгредієнти перемішайте і доведіть отриманий соус до кипіння.

5. В окремій ємності змішайте столову ложку крохмалю з двома столовими ложками води. Влийте суміш в сковороду, перемішайте і готуйте соус до загусання приблизно 1 хвилину.

6. Куряче м’ясо викладіть на сковороду до соусу, готуйте 1-2 хвилини на повільному вогні.

7. Подавайте курку в кисло-солодкому соусі з рисом, кунжутом і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Соковита курка з локшиною Удон в кисло-солодкому соусі

Дивовижне блюдо, яке готується швидко і легко. Курка з локшиною Удон в кисло-солодкому соусі відноситься до традиційної східної кухні.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Локшина Удон – 1 упаковка.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Перець червоний гострий – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кисло-солодкий соус – 100 мл
  • Арахіс – 2 ст. л.
  • Кунжут білий – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 4 ст. л.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Соус соєвий – 70 мл
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

1. Філе наріжте тонкими пластинками і замаринуйте в соєвому соусі.

2. На сухій сковороді обсмажте арахіс і кунжут.

3. Овочі наріжте тонкою соломкою.

4. Розігрійте сковороду, влийте кунжутне масло. Спочатку на сильному вогні обсмажте філе куряче, викладіть його з сковороди. Потім викладіть овочі, смажте їх на сильному вогні кілька хвилин.

5. Потім обсмажену курку викладіть до овочів додайте кисло-солодкий соус, соєвий соус і сік лайма.

6. Локшину зваріть по інструкції, зазначеної на упаковці, викладіть її на сковороду, перемішайте. Подавайте блюдо в гарячому вигляді, посипавши його січеною зеленню, арахісом і кунжутом.

Приємного апетиту!

М’яка і ніжна куряча грудка з медом і соєвим соусом

Курку в кисло-солодкому соусі з медом можна подати як самостійне блюдо або доповнити його будь-яким гарніром по своєму смаку. Так як це блюдо східної кухні, то ми рекомендуємо подавати його з рисом, фунчозой або локшиною Удон.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Імбир – 20 гр.
  • Масло кукурудзяне – 30 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Мед – 20 мл
  • Кунжут – за смаком.
  • Кінза – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте тонкими смужками. Перекладіть м’ясо в миску, залийте його соєвим соусом, перемішайте і залиште на півгодини.

2. Моркву наріжте тонкою соломкою, ріпчаста цибуля – півкільцями.

3. Болгарський перець чилі наріжте кільцями, помідори – часточками.

4. Корінь імбиру натріть на дрібній тертці.

5. На сухій сковороді обсмажте курку на сильному вогні. Окремо обсмажте овочі, вони повинні зберегти свою щільність.

6. У 40 мілілітрах холодної води розведіть крохмаль. Змішайте курку і обсмажені овочі, влийте крохмальний розчин, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні пару хвилин.

7. Мед додайте в самому кінці, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

8. Подавайте курку з кисло-солодким соусом, посипавши рубаною зеленню і кунжутом.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковиту курку в кисло-солодкому соусі в мультиварці?

Мультиварка вже давно стала незамінною помічницею на кухні. Завдяки великому набору функцій вона може однаково добре варити, смажити і тушити. Приготувати таку страву, як курка в кисло-солодкому соусі, в мультиварці також не складе труднощів.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Соус кисло-солодкий – 150 мл
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Крохмаль – 1-2 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Горішки кедрові – 100 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте тонкими смужками.

2. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження». У чашу мультиварки влийте рослинне масло і викладіть куряче м’ясо, смажте 15 хвилин.

3. Потім додайте соєвий соус.

4. Також викладіть кисло-солодкий соус, перемішайте і продовжуйте готувати.

5. Далі додайте подрібнений часник і зелень.

6. Додайте крохмаль, добре перемішайте і готуйте в режимі «Гасіння» 20-25 хвилин. Курку в кисло-солодкому соусі посипте кедровими горішками і подавайте зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Дуже смачна курка в кисло-солодкому соусі з болгарським перцем

Коли хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню, можна звертатися до кухонь різних народів світу. Можна спробувати широко відоме східне блюдо з курки з болгарським перцем під чудовим кисло-солодким соусом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Ананас консервований – 350 гр.
  • Ананасовий сироп – 150 мл
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 4 ст. л.
  • Соус соєвий – 40-50 мл
  • Оцет яблучний – 15 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячу грудку наріжте кубиками і залийте соєвим соусом, залиште на 15 хвилин.

2. Після цього додайте крохмаль і добре перемішайте.

3. Обсмажте м’ясо на олії до рум’яної скоринки з усіх боків.

4. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте кубиками. Окремо обсмажте перець протягом 1-2 хвилин.

5. Ананас наріжте кубиками і додайте на сковороду до перцю, смажте ще кілька хвилин.

6. Додайте кетчуп, ананасовий сироп, сіль, цукор, оцет і крохмаль. Готуйте соус на помірному вогні, періодично помішуючи, поки він не загусне.

7. Після цього поверніть на сковороду курне філе, перемішайте і тушкуйте страву під кришкою 3-4 хвилини. Блюдо готове, в якості гарніру до нього відмінно підійде рис або локшина.

Приємного апетиту!