Що можна приготувати з сироватки – 7 рецептів з покроковими фото

Що можна приготувати з сироватки – це питання, часто стоїть перед господинями після приготування домашнього сиру або сиру. Виливати її шкода, а для чого використовувати цей корисний напій підкаже вам добірка рецептів даної теми. Молочна сироватка, крім напою, може бути у вас основою для замісу тіста для млинців, пиріжків, пирогів, домашнього хліба і навіть приготування сиру, подібного «Рікотті», адже вона покращує текстуру тіста, надає їй м’якість і золотисту скориночку.

Млинці з молочної сироватки

Млинці з молочної сироватки готуються просто і швидко, а спекти їх можна як тонкими ажурними, так і більш товстими млинцями, що добре підходить до блинным тортів або загортати начинку. Тісто на сироватці завжди більш в’язке, тому млинці виходять рівні, гладкі і з особливим смаком. У цьому рецепті замішуємо тісто на сироватці, яйці і соді.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сироватка 500 мл
  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну страву з сироватки? Першим ділом відміряти, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для млинців.
  2. Сироватку перелити в посуд для замішування тіста, трохи підігріти в мікрохвильовій печі і розмішати в ній одне яйце.
  3. Потім насипати потрібну кількість солі з цукром і содою і відразу перемішати.
  4. Через сито до сироватці насипати борошно пшеничне.
  5. Віночком або міксером на середній швидкості замісити тісто до однорідного стану. Текстура його з цієї пропорції інгредієнтів повинна вийти в’язкою і густішою, ніж для звичайних млинців.
  6. У сковороді розігріти рослинне масло і ополоником вилити необхідну кількість тіста. Посмажити всі млинці до рум’яного кольору з обох сторін.
  7. Приготовані млинці з молочної сироватки скласти вчетверо і подати на стіл з будь-яким топпінгом. Приємного апетиту!