Грінки з яйцем і молоком на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Грінки з яйцем і молоком – відмінний варіант сніданку і десерту. Рум’яні і апетитні – їх можна приправити цукром або подавати до столу з кульками морозива, медом або варенням. Ідеальним буде поєднання грінок з молоком, чаєм чи гарячим узваром.

Грінки з батона з яйцем і молоком на сковороді

Грінки по даному рецепту готуються 10 хвилин. Їх можна їсти як з супами і другими стравами, так і з варенням або медом в якості десерту, наприклад, з чаєм, кавою або гарячим шоколадом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Батон 6 шматків
  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Ванілін 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для приготування грінок з яйцем і молоком на сковороді зручно використовувати заздалегідь нарізаний батон. Якщо такого немає, то відповідний продукт нарізаємо тонкими скибочками гострим ножем (не більше одного сантиметра товщиною).
  2. У глибоку миску вбиваємо 3 яйця і заливаємо їх молоком. Приправляємо інгредієнти сіллю, цукром і ваніліном.
  3. Збиваємо яйця і молоко віночком близько хвилини: нам необхідно домогтися однорідності суміші, а не збити масу до піни. Якщо в процесі братиме участь міксер, потрібного ефекту можна домогтися ще швидше.
  4. У сковороду вливаємо олію. Ставимо ємність на включену плиту, і поки масло підігрівається, нанизуємо на вилку скибочки батона і по черзі опускаємо їх у суміші з яєць і молока.
  5. Викладаємо скибочки батона в сковороду. Обсмажуємо їх з кожного боку на великому вогні до золотистого кольору. Для того щоб обсмажити одну сторону, буде потрібно максимум одна хвилина. Слідкуйте за тим, щоб грінки не пригоріли до дна сковороди.
  6. На тарілці з плоским дном розстилаємо паперовий рушник. Викладаємо на нього грінки після обжарювання, щоб позбутися зайвого жиру. Подаємо десерт до столу.

Приємного апетиту!

Як посмажити грінки з білого хліба з яйцем, молоком і сиром?

Щоб приготувати смачні ароматні грінки, необов’язково використовувати свіжий хліб. Підійде і залежаний пару днів продукт. Родзинка рецепту сир і зелень, яку можна додавати в суміш для просочення хліба за бажанням.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Батон – 6 шматків.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сир – 70 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Нарізаємо булку хліба скибочками завтовшки не більше 1-2 сантиметрів. За бажанням можна розрізати великі скибочки навпіл.

2. У глибоку миску вбиваємо по черзі 2 яйця і додаємо до них спочатку сіль, а потім трохи чорного меленого перцю. Збиваємо інгредієнти до однорідності віночком або міксером на невеликій швидкості.

3. Вливаємо в суміш молоко і знову ретельно перемішуємо рідку суміш. Промиваємо невелика кількість зелені і подрібнюємо її за допомогою ножа. Викладаємо в миску з яйцями і молоком. Перемішуємо.

4. Натираємо на тертці з дрібними отворами шматочок сиру, а потім викладаємо його на рідку масу з зеленню. Ретельно перемішуємо продукти.

5. Протикаємо край кожної скибочки хліба виделкою і занурюємо в суміш з усіх боків. Вливаємо в сковороду пару ложок рослинного масла і включаємо плиту. Ставимо на неї ємність і підігріваємо олію пару хвилин. Викладаємо грінки в сковороду і обсмажуємо на середньому вогні.

6. Щоб грінках не залишалося зайвого масла, необхідно викласти їх після обжарювання на паперовий рушник. Грінки обсмажуємо з обох боків до появи золотистого кольору.

Приємного апетиту!

Смачні грінки з яйцем, молоком, сиром і ковбасою на сковороді

Спробуйте приготувати смачні і ситні грінки з додаванням шматочків вареного або копченої ковбаси і сиру. Це ідеальний варіант для перекусу на роботі чи вдома. Також ароматними грінками можна доповнити перші і другі страви.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Кількість порцій – 4-8.

Склад:

  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Ковбаса варена – 50 гр.
  • Сир – 30 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Білий хліб нарізаємо тонкими скибочками. Якщо з’явиться бажання, можна розрізати скибочки навпіл. Шматочок сиру натираємо на дрібній тертці і перекладаємо в ємність.

2. Вбиваємо обидва яйця в глибоку миску, додаємо сіль і вливаємо до них молоко. Розбиваємо білок і жовток віночком, поступово перемішуючи інгредієнти між собою до однорідного стану.

3. Розігріваємо на включеній плиті пару ложок рослинного масла, заздалегідь влитий в сковороду. Потім кожен скибочку хліба в яєчно-молочної суміші і викладаємо в ємність. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

4. Нарізаємо ковбасу тонкими скибочками і викладаємо поверх хліба прямо в сковороді. Посипаємо тертим сиром.

5. Тушкуємо грінки пару хвилин під кришкою. Коли сир розплавиться, вимикаємо плиту і знімаємо з її поверхні сковороду з готовим перекусом.

Приємного апетиту!

Солодкі грінки з батона з яйцем, молоком і цукром

Солодкі грінки – це приємний спогад з дитинства багатьох людей. Золотисті, з хрусткою скоринкою по краях і м’якою структурою – вони смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді, особливо з какао або чаєм.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Хліб білий – ½ шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 щіпка.
  • Молоко – 150 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Нарізаємо білий хліб або батон скибочками невеликої товщини – не більше одного сантиметра.

2. У глибоку ємність вливаємо молоко і вбиваємо до нього за допомогою гострого ножа пару яєць. Стежимо за тим, щоб в миску не потрапили шматочки шкаралупи. Додаємо до яєць і молока звичайний і ванільний цукор.

3. Збиваємо інгредієнти виделкою або вінчиком – залежить від того, як вам зручніше це робити. Також можна скористатися міксером і збити яйця з молоком на низькій швидкості.

4. Кладемо шматочок вершкового масла в сковороду і розтоплюємо його на включеній плиті. Чіпляємо край кожної скибочки хліба виделкою і вмочаємо в суміші з яєць і молока. Якщо хліб черствий, тримаємо його в суміші близько хвилини.

5. Перекладаємо грінки в сковороду з олією і обсмажуємо близько хвилини спочатку з однієї, а потім з іншої сторони на невеликому вогні. Готовність грінок визначаємо за золотистого кольору.

6. Подаємо страву на сніданок з гарячим чаєм або улюбленим свіжим кави. Якщо грінки використовуються в якості десерту, подавайте їх з ягодами або морозивом.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт грінок з яйцем, молоком і часником

Грінки з часником – ідеальний варіант для сніданку. Також їх можна приготувати до обіду, як доповнення до основних страв або як перекус. В якості основи для грінок використовуйте звичайний батон, тостовий хліб або багет.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 3.

Склад:

  • Багет – 3 скибочки.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко – ½ склянки
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Від багета відрізаємо скибочки завтовшки 1,5 сантиметра в кількості трьох штук.

2. Пару зубків часнику, очищених від лушпиння, натираємо на дрібній терці або ножем нарізаємо – як буде зручніше.

3. Беремо глибоку пластикову або скляну миску і додаємо в неї 2 яйця.

4. Вливаємо до яєць необхідну порцію молока, додаємо тертий або подрібнений часник, чорний мелений перець і сіль. Перемішуємо масу віночком до однорідності.

5. Беремо скибочки багета, потім їх один за іншим в яєчно-молочної суміші і залишаємо на хвилину, щоб вони добре просочилися.

6. Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді і викладаємо в ємність скибочки. Обсмажуємо їх близько двох хвилин з кожного боку на середньому вогні. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Солоні грінки з яйцем, молоком і сіллю

Рецепт грінок буде цікавий тим, хто не особливо любить солодке. Страва готується з додаванням солі, молока і яєць, тому є оптимальним не тільки для сніданку.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Батон – 6 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо яйця за допомогою губки і соди, а потім ретельно вимиваємо їх водою. Вбиваємо обидва яйця в глибоку миску і енергійно збовтуємо їх виделкою або вінчиком.

2. Вливаємо до збитим яйцям необхідну кількість молока і знову перемішуємо масу, щоб вона стала однорідною.

3. Солимо рідкі інгредієнти і знову перемішуємо. На замітку: навіть якщо ви готуєте солодкі грінки, в суміш яєць і молока все одно потрібно додавати трохи солі для більш насиченого смаку.

4. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з рослинним маслом. Відрізаємо шість скибочок батона від булки і опускаємо їх у суміші з усіх боків. Якщо батон черствий, потримайте його в суміші трохи довше.

5. Викладаємо скибочки батона в гарячу олію і обсмажуємо з двох боків до появи рум’яної скоринки. Порада: рослинне масло краще розігрівати на великому вогні, для обжарювання грінок краще зменшити вогонь до середнього.

Приємного апетиту!