Грінки з яйцем і молоком – відмінний варіант сніданку і десерту. Рум’яні і апетитні – їх можна приправити цукром або подавати до столу з кульками морозива, медом або варенням. Ідеальним буде поєднання грінок з молоком, чаєм чи гарячим узваром.
Грінки з батона з яйцем і молоком на сковороді
Грінки по даному рецепту готуються 10 хвилин. Їх можна їсти як з супами і другими стравами, так і з варенням або медом в якості десерту, наприклад, з чаєм, кавою або гарячим шоколадом.
Інгредієнти на
6 порц.
- Батон 6 шматків
- Молоко коров’яче 50 мл
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Ванілін 1 щіпка
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Для приготування грінок з яйцем і молоком на сковороді зручно використовувати заздалегідь нарізаний батон. Якщо такого немає, то відповідний продукт нарізаємо тонкими скибочками гострим ножем (не більше одного сантиметра товщиною).
- У глибоку миску вбиваємо 3 яйця і заливаємо їх молоком. Приправляємо інгредієнти сіллю, цукром і ваніліном.
- Збиваємо яйця і молоко віночком близько хвилини: нам необхідно домогтися однорідності суміші, а не збити масу до піни. Якщо в процесі братиме участь міксер, потрібного ефекту можна домогтися ще швидше.
- У сковороду вливаємо олію. Ставимо ємність на включену плиту, і поки масло підігрівається, нанизуємо на вилку скибочки батона і по черзі опускаємо їх у суміші з яєць і молока.
- Викладаємо скибочки батона в сковороду. Обсмажуємо їх з кожного боку на великому вогні до золотистого кольору. Для того щоб обсмажити одну сторону, буде потрібно максимум одна хвилина. Слідкуйте за тим, щоб грінки не пригоріли до дна сковороди.
- На тарілці з плоским дном розстилаємо паперовий рушник. Викладаємо на нього грінки після обжарювання, щоб позбутися зайвого жиру. Подаємо десерт до столу.
Приємного апетиту!
Як посмажити грінки з білого хліба з яйцем, молоком і сиром?
Щоб приготувати смачні ароматні грінки, необов’язково використовувати свіжий хліб. Підійде і залежаний пару днів продукт. Родзинка рецепту сир і зелень, яку можна додавати в суміш для просочення хліба за бажанням.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Батон – 6 шматків.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 150 мл
- Сир – 70 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
1. Нарізаємо булку хліба скибочками завтовшки не більше 1-2 сантиметрів. За бажанням можна розрізати великі скибочки навпіл.
2. У глибоку миску вбиваємо по черзі 2 яйця і додаємо до них спочатку сіль, а потім трохи чорного меленого перцю. Збиваємо інгредієнти до однорідності віночком або міксером на невеликій швидкості.
3. Вливаємо в суміш молоко і знову ретельно перемішуємо рідку суміш. Промиваємо невелика кількість зелені і подрібнюємо її за допомогою ножа. Викладаємо в миску з яйцями і молоком. Перемішуємо.
4. Натираємо на тертці з дрібними отворами шматочок сиру, а потім викладаємо його на рідку масу з зеленню. Ретельно перемішуємо продукти.
5. Протикаємо край кожної скибочки хліба виделкою і занурюємо в суміш з усіх боків. Вливаємо в сковороду пару ложок рослинного масла і включаємо плиту. Ставимо на неї ємність і підігріваємо олію пару хвилин. Викладаємо грінки в сковороду і обсмажуємо на середньому вогні.
6. Щоб грінках не залишалося зайвого масла, необхідно викласти їх після обжарювання на паперовий рушник. Грінки обсмажуємо з обох боків до появи золотистого кольору.
Приємного апетиту!
Смачні грінки з яйцем, молоком, сиром і ковбасою на сковороді
Спробуйте приготувати смачні і ситні грінки з додаванням шматочків вареного або копченої ковбаси і сиру. Це ідеальний варіант для перекусу на роботі чи вдома. Також ароматними грінками можна доповнити перші і другі страви.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Кількість порцій – 4-8.
Склад:
- Хліб білий – 4 скибочки.
- Ковбаса варена – 50 гр.
- Сир – 30 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Білий хліб нарізаємо тонкими скибочками. Якщо з’явиться бажання, можна розрізати скибочки навпіл. Шматочок сиру натираємо на дрібній тертці і перекладаємо в ємність.
2. Вбиваємо обидва яйця в глибоку миску, додаємо сіль і вливаємо до них молоко. Розбиваємо білок і жовток віночком, поступово перемішуючи інгредієнти між собою до однорідного стану.
3. Розігріваємо на включеній плиті пару ложок рослинного масла, заздалегідь влитий в сковороду. Потім кожен скибочку хліба в яєчно-молочної суміші і викладаємо в ємність. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
4. Нарізаємо ковбасу тонкими скибочками і викладаємо поверх хліба прямо в сковороді. Посипаємо тертим сиром.
5. Тушкуємо грінки пару хвилин під кришкою. Коли сир розплавиться, вимикаємо плиту і знімаємо з її поверхні сковороду з готовим перекусом.
Приємного апетиту!
Солодкі грінки з батона з яйцем, молоком і цукром
Солодкі грінки – це приємний спогад з дитинства багатьох людей. Золотисті, з хрусткою скоринкою по краях і м’якою структурою – вони смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді, особливо з какао або чаєм.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Хліб білий – ½ шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 щіпка.
- Молоко – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Нарізаємо білий хліб або батон скибочками невеликої товщини – не більше одного сантиметра.
2. У глибоку ємність вливаємо молоко і вбиваємо до нього за допомогою гострого ножа пару яєць. Стежимо за тим, щоб в миску не потрапили шматочки шкаралупи. Додаємо до яєць і молока звичайний і ванільний цукор.
3. Збиваємо інгредієнти виделкою або вінчиком – залежить від того, як вам зручніше це робити. Також можна скористатися міксером і збити яйця з молоком на низькій швидкості.
4. Кладемо шматочок вершкового масла в сковороду і розтоплюємо його на включеній плиті. Чіпляємо край кожної скибочки хліба виделкою і вмочаємо в суміші з яєць і молока. Якщо хліб черствий, тримаємо його в суміші близько хвилини.
5. Перекладаємо грінки в сковороду з олією і обсмажуємо близько хвилини спочатку з однієї, а потім з іншої сторони на невеликому вогні. Готовність грінок визначаємо за золотистого кольору.
6. Подаємо страву на сніданок з гарячим чаєм або улюбленим свіжим кави. Якщо грінки використовуються в якості десерту, подавайте їх з ягодами або морозивом.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт грінок з яйцем, молоком і часником
Грінки з часником – ідеальний варіант для сніданку. Також їх можна приготувати до обіду, як доповнення до основних страв або як перекус. В якості основи для грінок використовуйте звичайний батон, тостовий хліб або багет.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 3.
Склад:
- Багет – 3 скибочки.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко – ½ склянки
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Від багета відрізаємо скибочки завтовшки 1,5 сантиметра в кількості трьох штук.
2. Пару зубків часнику, очищених від лушпиння, натираємо на дрібній терці або ножем нарізаємо – як буде зручніше.
3. Беремо глибоку пластикову або скляну миску і додаємо в неї 2 яйця.
4. Вливаємо до яєць необхідну порцію молока, додаємо тертий або подрібнений часник, чорний мелений перець і сіль. Перемішуємо масу віночком до однорідності.
5. Беремо скибочки багета, потім їх один за іншим в яєчно-молочної суміші і залишаємо на хвилину, щоб вони добре просочилися.
6. Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді і викладаємо в ємність скибочки. Обсмажуємо їх близько двох хвилин з кожного боку на середньому вогні. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Солоні грінки з яйцем, молоком і сіллю
Рецепт грінок буде цікавий тим, хто не особливо любить солодке. Страва готується з додаванням солі, молока і яєць, тому є оптимальним не тільки для сніданку.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Батон – 6 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо яйця за допомогою губки і соди, а потім ретельно вимиваємо їх водою. Вбиваємо обидва яйця в глибоку миску і енергійно збовтуємо їх виделкою або вінчиком.
2. Вливаємо до збитим яйцям необхідну кількість молока і знову перемішуємо масу, щоб вона стала однорідною.
3. Солимо рідкі інгредієнти і знову перемішуємо. На замітку: навіть якщо ви готуєте солодкі грінки, в суміш яєць і молока все одно потрібно додавати трохи солі для більш насиченого смаку.
4. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з рослинним маслом. Відрізаємо шість скибочок батона від булки і опускаємо їх у суміші з усіх боків. Якщо батон черствий, потримайте його в суміші трохи довше.
5. Викладаємо скибочки батона в гарячу олію і обсмажуємо з двох боків до появи рум’яної скоринки. Порада: рослинне масло краще розігрівати на великому вогні, для обжарювання грінок краще зменшити вогонь до середнього.
Приємного апетиту!