Грінки з яйцем і молоком на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Грінки з яйцем і молоком – відмінний варіант сніданку і десерту. Рум’яні і апетитні – їх можна приправити цукром або подавати до столу з кульками морозива, медом або варенням. Ідеальним буде поєднання грінок з молоком, чаєм чи гарячим узваром.

Грінки з батона з яйцем і молоком на сковороді

Грінки по даному рецепту готуються 10 хвилин. Їх можна їсти як з супами і другими стравами, так і з варенням або медом в якості десерту, наприклад, з чаєм, кавою або гарячим шоколадом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Батон 6 шматків
  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Ванілін 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для приготування грінок з яйцем і молоком на сковороді зручно використовувати заздалегідь нарізаний батон. Якщо такого немає, то відповідний продукт нарізаємо тонкими скибочками гострим ножем (не більше одного сантиметра товщиною).
  2. У глибоку миску вбиваємо 3 яйця і заливаємо їх молоком. Приправляємо інгредієнти сіллю, цукром і ваніліном.
  3. Збиваємо яйця і молоко віночком близько хвилини: нам необхідно домогтися однорідності суміші, а не збити масу до піни. Якщо в процесі братиме участь міксер, потрібного ефекту можна домогтися ще швидше.
  4. У сковороду вливаємо олію. Ставимо ємність на включену плиту, і поки масло підігрівається, нанизуємо на вилку скибочки батона і по черзі опускаємо їх у суміші з яєць і молока.
  5. Викладаємо скибочки батона в сковороду. Обсмажуємо їх з кожного боку на великому вогні до золотистого кольору. Для того щоб обсмажити одну сторону, буде потрібно максимум одна хвилина. Слідкуйте за тим, щоб грінки не пригоріли до дна сковороди.
  6. На тарілці з плоским дном розстилаємо паперовий рушник. Викладаємо на нього грінки після обжарювання, щоб позбутися зайвого жиру. Подаємо десерт до столу.

Приємного апетиту!