Пиріжки з капустою смажені на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Смажені пиріжки багатьом нагадують про дитинство. Вони були улюбленими ласощами, яке подавали в шкільних їдальнях і постійно готували наші бабусі. Для тих, хто правильно харчується, таке блюдо під забороною, проте іноді все ж можна побалувати себе і приготувати його вдома.

Смажені пиріжки з капустою на дріжджовому тесті

Щоб приготувати пиріжки з даного рецептом, ми будемо використовувати живі дріжджі. Проте за бажанням можна замінити їх сухими. В результаті пиріжки вийдуть дуже пишними і смачними.

Інгредієнти на
21 шт.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода тепла 1.5 склянки
  • Дріжджі пресовані 25 гр.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Капуста білокачанна ½ головки
  • Кріп за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені пиріжки з капустою на сковороді? Спочатку необхідно підігріти потрібну кількість води на плиті. Рідина повинна бути теплою. Додаємо в неї дріжджі і перемішуємо, щоб продукт розчинився.
  2. Просіваємо необхідну кількість борошна пару раз. Додаємо у воду з дріжджами сіль і цукор. Відправляємо слідом склянку борошна і перемішуємо вміст миски. Залишаємо опару на 30 хвилин в теплому місці, щоб вона піднялася.
  3. За півгодини починаємо замішувати тісто. Потроху додаємо борошно і паралельно перемішуємо інгредієнти. Коли тісто загусне, вливаємо в нього рослинне масло. Продовжуємо заміс. Коли тісто стане дуже густим, вимішуємо його руками. Залишаємо його в такому вигляді на 30 хвилин.
  4. Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Для цього очищаємо одну головку цибулі і нарізаємо її дрібними кубиками. Розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і додаємо цибулю. Обсмажуємо його кілька хвилин, постійно помішуючи. Шаткуємо необхідну кількість капусти і викладаємо скибочки в сковороду. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку. У процесі смаження помішуємо цибулю і капусту.
  5. Вимиваємо кріп проточною водою. Обтираем і нарізаємо дрібними шматочками. Коли капуста буде практично готова, висипаємо до неї кріп. Перемішуємо начинку і через 2 хвилини знімаємо сковороду з плити. Викладаємо начинку у велику тарілку або миску, щоб вона трохи охолола.
  6. Посипаємо борошном робочу поверхню столу. Дістаємо тісто і трохи розминаємо, потім формуємо з шматка товсту ковбаску, яку нарізаємо шматочками. Розкачуємо кожен шматочок, щоб виходили коржі. По центру коржів викладаємо начинку (столову ложку). Пальцями склеюємо краї тіста, щоб виходили пиріжки витягнутої форми.
  7. Обсмажуємо пиріжки з обох боків до появи рум’яного кольору (попередньо потрібно нагріти сковороду разом з маслом на плиті).

Приємного апетиту!