Пиріжки з капустою смажені на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Смажені пиріжки багатьом нагадують про дитинство. Вони були улюбленими ласощами, яке подавали в шкільних їдальнях і постійно готували наші бабусі. Для тих, хто правильно харчується, таке блюдо під забороною, проте іноді все ж можна побалувати себе і приготувати його вдома.

Смажені пиріжки з капустою на дріжджовому тесті

Щоб приготувати пиріжки з даного рецептом, ми будемо використовувати живі дріжджі. Проте за бажанням можна замінити їх сухими. В результаті пиріжки вийдуть дуже пишними і смачними.

Інгредієнти на
21 шт.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода тепла 1.5 склянки
  • Дріжджі пресовані 25 гр.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Капуста білокачанна ½ головки
  • Кріп за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені пиріжки з капустою на сковороді? Спочатку необхідно підігріти потрібну кількість води на плиті. Рідина повинна бути теплою. Додаємо в неї дріжджі і перемішуємо, щоб продукт розчинився.
  2. Просіваємо необхідну кількість борошна пару раз. Додаємо у воду з дріжджами сіль і цукор. Відправляємо слідом склянку борошна і перемішуємо вміст миски. Залишаємо опару на 30 хвилин в теплому місці, щоб вона піднялася.
  3. За півгодини починаємо замішувати тісто. Потроху додаємо борошно і паралельно перемішуємо інгредієнти. Коли тісто загусне, вливаємо в нього рослинне масло. Продовжуємо заміс. Коли тісто стане дуже густим, вимішуємо його руками. Залишаємо його в такому вигляді на 30 хвилин.
  4. Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Для цього очищаємо одну головку цибулі і нарізаємо її дрібними кубиками. Розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і додаємо цибулю. Обсмажуємо його кілька хвилин, постійно помішуючи. Шаткуємо необхідну кількість капусти і викладаємо скибочки в сковороду. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку. У процесі смаження помішуємо цибулю і капусту.
  5. Вимиваємо кріп проточною водою. Обтираем і нарізаємо дрібними шматочками. Коли капуста буде практично готова, висипаємо до неї кріп. Перемішуємо начинку і через 2 хвилини знімаємо сковороду з плити. Викладаємо начинку у велику тарілку або миску, щоб вона трохи охолола.
  6. Посипаємо борошном робочу поверхню столу. Дістаємо тісто і трохи розминаємо, потім формуємо з шматка товсту ковбаску, яку нарізаємо шматочками. Розкачуємо кожен шматочок, щоб виходили коржі. По центру коржів викладаємо начинку (столову ложку). Пальцями склеюємо краї тіста, щоб виходили пиріжки витягнутої форми.
  7. Обсмажуємо пиріжки з обох боків до появи рум’яного кольору (попередньо потрібно нагріти сковороду разом з маслом на плиті).

Приємного апетиту!

Смажені пиріжки з капустою без дріжджів

Пиріжки без додавання в тісто дріжджів виходять не менш м’якими і пишними. Процес приготування не займе багато часу і просто зобов’язаний зайняти одне з важливих місць в кулінарній книзі кожної господині.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 12.

Інгредієнти для тіста:

  • Масло рослинне – 125 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – ½ ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Капуста – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Нам знадобиться кип’ячена вода, яку необхідно охолодити. Вливаємо олію і солимо воду. Перемішуємо вміст миски віночком.

Крок 2. Просіваємо необхідну кількість борошна пару раз. Починаємо вводити її в емульсію поступово. Замішуємо тісто, використовуючи ложку. Коли заготовка стане густою, починаємо вимішувати тісто руками до стану м’якості і еластичності. Накриваємо миску плівкою і залишаємо в теплому місці на півгодини.

Крок 3. Шаткуємо необхідну кількість капусти і викладаємо її в миску. Заливаємо інгредієнт окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю в заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо кілька хвилин, періодично перемішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Зливаємо воду з капусти і додаємо її сковороду. Трохи обсмажуємо інгредієнти, а потім додаємо в начинку сушений кріп, паприку і сіль. Перемішуємо продукти.

Крок 5. Тушкуємо начинку 10-15 хвилин, а потім перекладаємо в глибоку тарілку, щоб вона охолола.

Крок 6. Переміщаємо тісто на стільницю, посипану борошном. Злегка замішуємо тісто, а потім розрізаємо на шматочки. Розкачуємо кожен шматочок, щоб він став прямокутної форми, і викладаємо на нього начинку. Закладаємо начинку тістом спочатку з вузького краю, а потім збоку з одного і з іншого боку. Закручуємо пиріжки рулетиком.

Крок 7. Викладаємо пиріжки в заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо їх до появи рум’яного кольору з обох сторін.

Приємного апетиту!

Пиріжки з капустою на кефірі смажені на сковороді

Кефір для приготування тіста має бути сильно закислим або з вичерпаним терміном придатності, щоб пиріжки вийшли смачними і повітряними без дріжджів. Також кефір не повинен бути знежиреним: чим вище відсоток жирності, тим краще.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 18.

Склад:

  • Кефір – 300 мл
  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1-2 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Капуста – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Начинку для пиріжків ми зробимо заздалегідь, щоб вона встигла охолонути, поки ми займаємося тестом. Для цього необхідно очистити і нарізати цибулину, а потім нашаткувати капусту. Додати нарізану цибулю в розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажити 3-4 хвилини, потім додати капусту. На обжарку начинки знадобиться приблизно 15 хвилин. За пару хвилин до повної готовності начинку необхідно посолити і перемішати.

Крок 2. Вбиваємо одне яйце в глибоку миску. Додаємо до нього сіль (половину чайної ложки) і цукор, а потім збиваємо інгредієнти віночком до однорідного стану.

Крок 3. Додаємо в рідку суміш необхідну кількість кефіру і рослинного масла. Знову збиваємо продукти віночком (можна скористатися міксером, щоб швидше домогтися потрібного результату і суміш вийшла пишніше).

Крок 4. Просіваємо борошно через дрібне сито пару раз, щоб наситити його киснем. Вводимо борошно вміст миски невеликими порціями і постійно перемішуємо.

Крок 5. Як тільки тісто загусне, додаємо в нього соду і продовжуємо замішувати, підсипаючи борошно, поки не скачаємо в єдиний клубок. Посипаємо мукою стільницю і викладаємо на неї грудку тіста. Вимішуємо його близько 5-10 хвилин руками.

Крок 6. Потім скачуємо тісто в товстий джгут і розрізаємо на шматочки однакового розміру. Руками або за допомогою качалки формуємо з шматочків тіста коржика не більше 5 міліметрів товщиною.

Крок 7. Тепер викладаємо по центру коржів столову ложку начинки і притискаємо краї тіста один до одного так, щоб вони не розійшлися при обжарке пиріжків і начинка не витекла. Прибираємо зайву муку кулінарної пензликом і викладаємо пиріжки на заздалегідь розігріту сковороду з маслом, швом донизу. Коли одна сторона пиріжків зарум’яниться, перевертаємо їх іншою стороною і продовжуємо обсмажувати до повної готовності.

Æàðèì ïèðîæêè

Приємного апетиту!

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем на сковороді

Смажені пиріжки можна готувати з різними начинками – з капустою, м’ясом, картоплею. Особливою популярністю користуються пиріжки з капустою і яйцем, які виходять м’якими, пишними, і зберігають свою свіжість не один день.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 18.

Інгредієнти для тіста:

  • Вода тепла – 270 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Борошно – 500 гр.

Інгредієнти для начинки:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 гр.
  • Капуста – 400 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 20-30 мл
  • Кріп – 4-5 гілочок.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо приготування пиріжків з замішування тіста. Для цього необхідно підігріти воду до температури 40 градусів, а потім додати в неї дві столові ложки цукру і перемішати.

Крок 2. Додаємо у воду з цукром сухі дріжджі. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо на 10 хвилин. Коли дріжджі почнуть працювати, на поверхні суміші з’явиться «шапочка».

Крок 3. Просіваємо необхідну кількість борошна через дрібне сито. Краще зробити це кілька разів, щоб біла маса наситилася киснем. Додаємо в борошно сіль. По центру гірки вливаємо олію. Починаємо додавати дріжджову суміш частинами і перемішуємо масу ложкою, поступово замішуючи тісто.

Крок 4. Коли тісто добре загусне, починаємо замішувати його руками, поки воно не стане щільним і м’яким. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину.

Крок 5. За цей час ми встигнемо приготувати начинку. Спочатку нарізаємо очищений від лушпиння лук як можна дрібніше, а потім викладаємо його на заздалегідь розігріту сковороду з олією. Смажимо 3-4 хвилини. Свіжу капусту шаткуємо і додаємо її в сковороду з цибулею. Відправляємо туди ж сіль, перець і спеції за смаком. Перемішуємо інгредієнти між собою, додаємо необхідну кількість теплої води і тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні. Періодично начинку потрібно перемішувати.

Крок 6. Заливаємо пару яєць холодною водою в невеликій каструльці, яку ставимо на сусідню конфорку. Коли вода закипить, варимо яйця ще 7 хвилин. Потім зливаємо окріп і заливаємо в каструлю холодну воду. Чекаємо, поки яйця охолонуть.

Крок 7. Викладаємо готову начинку в миску. Позбавляємо яйця від шкаралупи і нарізаємо невеликими шматочками, а потім викладаємо в миску з остиглої капустою. Промиваємо гілочки кропу і дрібно нарізаємо їх, попередньо промокнувши паперовими рушниками. Додаємо кріп начинку і перемішуємо.

Крок 8. Обминаємо тісто перед ліпленням пиріжків. Розрізаємо на 4 частини, які скачуємо в ковбаски і ділимо ножем на шматочки. Розминаємо кожен шматочок тіста в коржик пальцями або качалкою. Викладаємо по центру коржів начинку. З’єднуємо протилежні кінці коржів і закріплюємо один з одним пальцями щільно, щоб начинка не витікала.

Крок 9. Накриваємо пиріжки плівкою і даємо їм полежати 15-20 хвилин в теплому приміщенні. За пару хвилин до того, як почнемо обсмажувати пиріжки, розігріваємо сковороду з олією. Потім викладаємо заготовки в гаряче масло й обсмажуємо з двох боків до рум’яності.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити пиріжки з квашеною капустою?

найшвидший спосіб приготувати смажені пиріжки – замісити тісто без додавання дріжджів. Буквально через годину ми зможемо насолоджуватися смачним гарячим чаєм з ароматним напоєм і приємною бесідою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 20.

Склад:

  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сода – 2 щіпки.
  • Капуста квашена – 450 гр.
  • Молоко – ½ л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 260 мл
  • Цукор – 5 гр.
  • Борошно – 940 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість квашеної капусти промиваємо проточною водою. Потім викладаємо інгредієнт в друшляк, щоб стікала зайва волога.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо молоко. Додаємо в нього сіль, цукор і соду. Перемішуємо продукти. Відрізаємо шматочок вершкового масла. Чекаємо, поки він трохи підтане, а потім перекладаємо в миску з молоком.

Крок 3. Просіваємо необхідну кількість борошна. Щоб краще наситити його киснем, робимо це кілька разів. Вводимо борошно частинами молоко з маслом. Замішуємо тісто з допомогою ложки. Коли він загусне, замішуємо руками до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук.

Крок 4. Викладаємо грудку тіста на робочу поверхню столу, присипану борошном. Обминаємо його і нарізаємо рівними за розміром шматочками. Потім кожен шматочок потрібно скачати в грудку. Розкачуємо шматочки в коржі.

Крок 5. Поміщаємо в середину кожної коржі начинку з квашеної капусти. Акуратно з’єднуємо краї тіста і щільно скріплюємо їх. Даємо пиріжкам полежати деякий час.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом на плиті. Потім викладаємо в масло пиріжки і обсмажуємо з обох боків до моменту появи рум’яного кольору.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковороді

Приготування пиріжків з даного рецептом вимагає мінімум витрат: тісто замішується буквально за лічені хвилини, а потім відправляється в холодильник на пару годин. Страва з такого тіста з начинкою виходить дуже смачним і пухким.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл
  • Борошно – 4 склянки
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – ½ Л.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Капуста – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість борошна спочатку просіваємо через дрібне сито. Краще зробити це кілька разів, щоб борошно наситилася киснем і пиріжки вийшли більш повітряними. Додаємо в борошно, сухі дріжджі, сіль і цукор в тій кількості, яке зазначено в рецепті.

Крок 2. Вливаємо олію в кількості декількох ложок і поступово додаємо молоко (його попередньо потрібно нагріти, щоб стало теплим). Паралельно замішуємо тісто, використовуючи ложку.

Крок 3. В результаті замішування, тісто вийде досить густим і в’язким.

Крок 4. Перекладаємо тісто в звичайний целофановий пакет, допомагаючи собі при цьому ложкою.

Крок 5. Зав’язуємо пакет і йдіть його разом з тестом в холодильник на 2 години.

Крок 6. Шаткуємо капусту тонкими довгими шматочками, трохи рубаємо її ножем. Потім капусту необхідно посолити і пом’яти руками, щоб пустила сік. Викладаємо продукт в заздалегідь прогріту сковороду з рослинним маслом і починаємо обсмажувати її, періодично помішуючи ложкою.

Крок 7. Очищаємо цибулю і моркву від зайвих деталей. Натираємо моркву на великій тертці, а цибулю намагаємося нарізати якомога дрібніше. Відправляємо інгредієнти в сковороду з капустою. Перемішуємо масу.

Крок 8. Додаємо до овочів томатну пасту, перець і теплу воду (слід нагріти заздалегідь). Знову перемішуємо інгредієнти.

Крок 9. На гасіння начинки ми витратимо 15 хвилин. Періодично її треба помішувати. Очищаємо зубчик часнику. Подрібнюємо його і додаємо в начинку за хвилину до повної готовності. Прибираємо вогонь і викладаємо начинку в глибоку тарілку, щоб остудити.

Крок 10. Дістаємо з холодильника пакет з тестом, який до часу повної готовності начинки повинно було піднятися.

Крок 11. Посипаємо невеликою кількістю борошна стільницю і викладаємо на неї грудку тіста. Злегка обминаємо його.

Крок 12. Тісто розрізаємо на кілька шматочків однакового розміру і починаємо формувати з кожного з них корж. Викладаємо по центру кожної коржі начинку.

Крок 13. Склеюємо краї тіста пальцями. Намагаємося щільно притискати їх одну до одної, щоб начинка не висипалася.

Крок 14. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом на плиті. Викладаємо пиріжки на розпечене дно ємності і обсмажуємо їх до появи рум’яного кольору з обох сторін.

Крок 15. Гарячі пиріжки переміщуємо з сковороди у велику неглибоку тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!