Ламаджо – 5 рецептів по-вірменськи з покроковими фото

Ламаджо – дуже смачне і просте у приготуванні вірменське блюдо. Воно являє собою корж з дріжджового тіста з начинкою з м’ясного фаршу або зелені з сиром. Така вірменська піца стане відмінною закускою. Тому пропонуємо вам 5 покрокових рецептів її приготування.

Як приготувати вірменський ламаджо в домашніх умовах?

Дріжджове тісто розкочується в коржик і перекладається на деко. Зверху начинку зі свинячого фаршу, томатної пасти, цибулі, часнику і петрушки. Ламаджо запікається в духовці протягом 15 хвилин і подається до столу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Тісто дріжджове 280 гр.
  • Свинячий фарш 200 гр.
  • Томатна паста 1.5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати вірменський ламаджо в домашніх умовах? Для початку відправляємо в чашу блендера томатну пасту, дрібно нарізану ріпчасту цибулю і очищені зубчики часнику. Подрібнюємо все, поки не вийде соус.
  2. У відповідну ємність перекладаємо свинячий фарш, додаємо до нього вийшов томатний соус, сіль з чорним меленим перцем і ретельно все перемішуємо лопаткою. Далі накриваємо ємність харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на одну годину.
  3. Пласт дріжджового тіста розкачуємо у велику корж, враховуючи розміри дека.
  4. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього корж із дріжджового тіста. Фарш дістаємо з холодильника і начинку рівномірно розподіляємо по всій поверхні тіста, залишаючи трохи місця по краях.
  5. Духовку попередньо розігріваємо до 200 °С і запікаємо там ламаджо протягом 15 хвилин. Посипаємо гарячий корж свіжою петрушкою або іншою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!