Ламаджо – 5 рецептів по-вірменськи з покроковими фото

Ламаджо – дуже смачне і просте у приготуванні вірменське блюдо. Воно являє собою корж з дріжджового тіста з начинкою з м’ясного фаршу або зелені з сиром. Така вірменська піца стане відмінною закускою. Тому пропонуємо вам 5 покрокових рецептів її приготування.

Як приготувати вірменський ламаджо в домашніх умовах?

Дріжджове тісто розкочується в коржик і перекладається на деко. Зверху начинку зі свинячого фаршу, томатної пасти, цибулі, часнику і петрушки. Ламаджо запікається в духовці протягом 15 хвилин і подається до столу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Тісто дріжджове 280 гр.
  • Свинячий фарш 200 гр.
  • Томатна паста 1.5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати вірменський ламаджо в домашніх умовах? Для початку відправляємо в чашу блендера томатну пасту, дрібно нарізану ріпчасту цибулю і очищені зубчики часнику. Подрібнюємо все, поки не вийде соус.
  2. У відповідну ємність перекладаємо свинячий фарш, додаємо до нього вийшов томатний соус, сіль з чорним меленим перцем і ретельно все перемішуємо лопаткою. Далі накриваємо ємність харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на одну годину.
  3. Пласт дріжджового тіста розкачуємо у велику корж, враховуючи розміри дека.
  4. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього корж із дріжджового тіста. Фарш дістаємо з холодильника і начинку рівномірно розподіляємо по всій поверхні тіста, залишаючи трохи місця по краях.
  5. Духовку попередньо розігріваємо до 200 °С і запікаємо там ламаджо протягом 15 хвилин. Посипаємо гарячий корж свіжою петрушкою або іншою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування ламаджо з бараниною

Дріжджове тісто поділяється на 4 частини, кожна з яких розкочується тонким коржем. Зверху викладається начинка з баранини, цибулі, часнику, зелені, перцю, солі і томатної пасти. Далі все запікається в розігрітій до 240 градусів духовці протягом 8 хвилин.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баранина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Перець червоний пекучий – 0.5 шт.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Вода – 150 мл
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 4 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2-2.5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування тіста. Просіваємо борошно пшеничне через сито в глибоку ємність, додаємо до неї сіль і перемішуємо. Дріжджі розчиняємо в теплій воді, вливаємо все в борошно і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником і даємо постояти в теплому місці протягом години.

Крок 2. В цей час готуємо начинку. Баранину перекручуємо на м’ясорубці. Додаємо до фаршу поросяти, ягняти цибулю, часник, зелень, пекучий перець, сіль і томатну пасту.

Крок 3. Потім ретельно все перемішуємо, поки інгредієнти не з’єднаються між собою.

Крок 4. Поділяємо тісто на чотири рівні частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий коржик. Деко застеляємо пергаментним папером або фольгою і викладаємо туди заготовки.

Крок 5. Начинку також ділимо на чотири частини і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні тіста.

Крок 6. Духовку попередньо розігріваємо до 240оС і випікаємо в ній ламаджо протягом 8 хвилин. Складаємо їх стопкою і подаємо до столу гарячими. Приємного апетиту!

Як приготувати домашній ламаджо з яловичим фаршем?

Тісто на кефірі поділяється на рівні частини і розкочується в коржі. Зверху викладається начинка з лука, часнику, солі, перцю, трав і томатної пасти. Потім ламаджо запікається в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Виходить смачне і ситне блюдо.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Кефір – 0.5 склянки
  • Вода питна – ¼ склянки
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Розмарин сушений – 1 щіпка.
  • Кінза сушена – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Пшеничне борошно просіваємо через сито і висипаємо її в глибоку ємність. Додаємо до неї щіпку солі, в центрі робимо поглиблення і заливаємо туди воду з кефіром.

Крок 2. Добре все перемішуємо і замішуємо м’яке еластичне тісто. Потім загортаємо його в харчову плівку і даємо полежати в холодильнику протягом години.

Крок 3. В цей час готуємо начинку. В підходящу ємність перекладаємо яловичий фарш, додаємо до нього подрібнений ріпчаста цибуля, часник, сіль, чорний мелений перець, сушений базилік, розмарин, кінзу, томатну пасту і ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси.

Крок 4. Тісто дістаємо з холодильника, поділяємо його на 8 рівних частин і розкачуємо кожну невелику коржик. Зверху тонким шаром рівномірно розподіляємо начинку з фаршу.

Крок 5. Духовку розігріваємо до 200оС і випікаємо ламаджо протягом 15-20 хвилин до готовності. Складаємо їх стопкою, при бажанні збризкуємо лимонним соком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт ламаджо на лаваші

Лаваш змащується томатним соусом, зверху-начинку з фаршу з яйцем, все загортається в рулет, нарізати порційними шматочками і запікається в духовці 20-30 хвилин при 190 градусах. Виходить проста, але дуже смачна закуска.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Лаваш вірменський – 400 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Лист лаваша розстилаємо на деку і рясно змащуємо його томатним соусом, обов’язково промазуючи краю. В залежності від уподобань його можна додати більше або менше.

Крок 2. В окрему ємність відправляємо фарш, додаємо до неї яйце, сіль, спеції за смаком і ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Далі рівномірно розподіляємо отриману начинку по поверхні лаваша з томатним соусом, залишаючи небагато місце по краях.

Крок 4. Тепер звертаємо лаваш з фаршем в тугий рулет, який нарізаємо порційним шматочками. Перекладаємо все на деко і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 190оС духовку на 20-30 хвилин до готовності фаршу.

Крок 5. Перекладаємо готовий ламаджо на лаваші на тарілку і подаємо до столу в якості закуски з соусами і улюбленими напоями. Приємного апетиту!

Дуже смачний ламаджо з сиром і зеленню

Дріжджове тісто поділяється на рівні частини і розкочується в маленькі коржики. Зверху викладається начинка із зелені, часнику, спецій, яйця і твердого сиру. Далі все перекладається на деко і запікається протягом 15 хвилин. Виходить смачна і ситна закуска.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тісто дріжджове – 400 гр.
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Часник – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир твердий – 1 жменя.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 4-5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо. Перекладаємо її в невелику ємність, додаємо сушений або свіжий часник, спеції і одне куряче яйце.

Крок 2. Твердий сир натираємо на крупній тертці, додаємо його до зелені з яйцем, додаємо сіль за смаком і ретельно все перемішуємо.

Крок 3. Готове дріжджове тісто розділяємо на невеликі шматочки і з кожного руками формуємо невеликі тонкі коржі.

Крок 4. Деко змащуємо олією і викладаємо на нього балабушки. Зверху кладемо начинку з сиру з зеленню.

Крок 5. Духовку попередньо розігріваємо до 200оС і випікаємо там ламаджо протягом 15 хвилин, поки вони не підрум’яняться і сир не розплавиться. Перекладаємо їх на тарілку, даємо трохи охолонути і подаємо до столу в якості закуски або до супу. Приємного апетиту!