Тістечко Картопля – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Класичне тістечко «Картопля» – це неймовірно апетитний і улюблений багатьма десерт. Таке частування знають з самого дитинства. Воно відрізняється оригінальним виглядом і смаком. Його нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з покроковими рецептами. Здивуйте своїх близьких цікавим ласощами.

Тістечко «Картопля» з печива в домашніх умовах

Солодке шоколадне тістечко «Картопля» легко приготувати самостійно з печива. Домашній десерт – чудовий привід зібрати рідних і друзів за чашкою чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Печиво пісочне 300 гр.
  • Згущене молоко 160 гр.
  • Коричневий цукор 2 ст. л.
  • Какао-порошок-3 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Для крему:
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Цукрова пудра 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати тістечко «Картопля» за класичним рецептом, спочатку розламуємо пісочне печиво. Потім подрібнюємо його за допомогою блендера. Повинна вийти дрібна крихта.
  2. У металевий ківш виливаємо згущене молоко, 100 гр. вершкового масла і коричневий цукор. Якщо такого немає, то можна замінити звичайним білим. Нагріваємо посуд з продуктами.
  3. Чекаємо коли шматочок масла повністю розтане, після можна знімати з плити. Висипаємо до суміші какао і починаємо збивати.
  4. Солодку теплу масу виливаємо в подрібнене печиво.
  5. Вимішуємо тісто, поки воно не перетвориться на один м’який грудку.
  6. Руками ліпимо з тіста тістечка у формі картоплі.
  7. Прикрашаємо готову «картоплю» маленькими горошинами з масла і цукрової пудри. Охолоджуємо ласощі і подаємо до столу. Готово!

Класичний рецепт тістечка «Картопля» по госту СРСР в домашніх умовах

Класичний рецепт тістечка «Картопля» по госту СРСР в домашніх умовах передбачає приготування його на основі спеціально випеченого бісквіта, подрібненого в крихту, пов’язаного кремом і сформованого в вигляді картоплі, покритої порошком какао. Процес приготування досить трудомісткий і вимагає часу, але результат цього вартий. Інгредієнти рецепту розраховані на 1 бісквіт і 0,5 норми крему, чи можна спекти 2 бісквіта і взяти 1 норму крему, але це розрахунок Госту.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 1 годину.

Порції: 10.

Склад:

1 бісквіта:

  • Борошно – 120 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Яйце – 4 шт.

1 норми крему:

  • Цукор – 220 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Ванільна есенція – 2 краплі.

Для посипання:

  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Цукрова пудра – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для основи тістечок першим ділом печеться бісквіт. Для цього потрібно змішати борошно з крохмалем і просіяти на сито. Яйця з цукром збити в чаші блендера до стійкої пишної маси.

Крок 2. В яєчну масу порційно пересипати борошняну суміш і лопаткою швидко і обережно замісити тісто. Деко застелити папером і на нього тонким рівним шаром викласти бісквітне тісто.

Крок 3. Духовку включити на 180°С. Запекти бісквіт протягом 15-20 хвилин, перевіривши готовність зубочисткою. Потім його обережно перевернути на дошку, зняти папір. Залишити бісквіт на 12 годин, щоб зверху підсох.

Крок 4. Підготовлений бісквіт руками або блендером подрібнити в крихту.

Крок 5. Бісквітна крихта у вас повинна вийти трохи вологою.

Крок 6. Для крему в каструльку насипати цукор, залишивши 10 гр, налити молоко і при постійному помішуванні зварити протягом 1-2 хвилин молочний сироп. В окремому посуді влити одне яйце з рештою цукром і при помішуванні віночком, тонким струменем перелити молочний сироп.

Крок 7. Цю масу перелити в каструльку і на мінімальному вогні при активному перемішуванні 1-2 хвилин поварити до загустіння.

Крок 8. Зварений крем перелити в окремий посуд. Текстура повинна бути, як у негустому згущеного молока, але при охолодженні до домашньої температури стане більш щільною. Крем за цей час періодично перемішувати.

Крок 9. Вершкове масло заздалегідь витримати при кімнатній температурі. Потім його міксером збити в пишну масу. Не вимикаючи міксера, до маслу порційно перелити остиглий заварний крем.

Крок 10. До крему налити коньяк і додати ванільну есенцію.

Крок 11. Лопаткою крем ще раз з цими добавками перемішати. Половину крему можна використовувати для «Картоплі», якщо ви спекли 1 бісквіт.

Крок 12. Потім крем з’єднати з бісквітною крихтою і добре перемішати до однорідної маси і консистенції пластиліну.

Крок 13. З отриманої маси руками сформувати вироби, схожі за розміром і видом на картоплю.

Крок 14. В піалі змішати порошок какао з цукровою пудрою. Кожну «картоплю» добре обваляти в цій суміші.

Крок 15. Потім «картоплини» наколоти дерев’яною паличкою.

Крок 16. Ці отвори заповнити кремом через кондитерський мішечок з невеликою насадкою, тобто зробити «картопляні паростки». Приготовлені в домашніх умовах за класичний рецептом тістечка «Картопля» відповідно до Держстандарту СРСР, залишити на кілька годин для просочення і потім накривати до столу. Приємного чаювання!

Тістечко «Картопля» з печива, згущеного молока, масла і какао

Один з простих і неймовірно смачних домашніх десертів – знамените тістечко «Картопля». Просте в приготуванні ласощі складе відмінну компанію ранкової чашки кави або чаю.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування:30 хвилин

Порцій – 7 шт.

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 30 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Процес приготування:

1. Пісочне печиво подрібнюємо в блендері, потім всипаємо до нього какао-порошок і продовжуємо перемішувати.

2. Даємо трохи розтанути вершкового масла і з’єднуємо його з печивом і какао. Сюди ж вливаємо згущене молоко. Розмішуємо тісто.

3. З шоколадного м’якого тіста ліпимо довгасті тістечка. Відправляємо їх охолоджуватися в холодильник на одну годину.

4. Перед тим, як подати «картоплю», обваляйте її в цукровій пудрі для прикраси. Готово!

Як приготувати тістечко «Картопля» з сухарів

Знамениту «картоплю» готують не тільки з печива або бісквіта. Домашній десерт вийде ніжним і смачним також і при використанні сухарів. Спробуйте простий і цікавий рецепт тістечок.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування:30 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Батон – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко згущене варене – 70 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Батон ріжемо дрібними кубиками. Бажано, використовувати вже підсохлий продукт.

2. Викладаємо кубики батона на деко і відправляємо в духовку на 5-7 хвилин. Сушимо при температурі 180 градусів.

3. Потім даємо сухарикам трохи охолонути і подрібнюємо їх за допомогою м’ясорубки або блендера.

4. Додаємо в крихту злегка розтоплене вершкове масло і варену згущенку.

5. Збиваємо продукти до отримання однорідного тіста.

6. Формуємо з готового тіста «картоплю» і обвалюємо кожну какао-порошке з ваніліном.

7. Охолоджуємо домашнє тістечко і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Простий і смачний рецепт домашньої «Картоплі» без згущеного молока

Домашню картоплю» можна приготувати без використання згущеного молока. Продукт замінить звичайне молоко. Готовий десерт вийде в міру солодким і неймовірно м’яким і ніжним.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Печиво – 300 гр.
  • Молоко – 120 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлю наливаємо молоко. Поступово всипаємо цукор і помішуємо рідина на сильному вогні 5-7 хвилин. Знімаємо з плити і вкидаємо молоко вершкове масло.

2. Печиво подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна виделкою, руками або блендером. Після крихту з’єднуємо з какао-порошком.

3. З’єднуємо суху суміш з рідкою. Вимішуємо до отримання щільного і тягучого тесту.

4. Ліпимо руками кульки у формі потрібного тістечка.

5. Охолоджуємо «картоплю» в холодильнику близько години, після можна подавати до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування тістечка «Картопля» з бісквіту

Даний тістечко «картопля» готується з бісквіту, як по ГОСТУ. Десерт легко виходить в домашніх умовах і приємно здивує ваших домашніх і гостей.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Бісквіт – 350 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Коньяк – 1 ч. л.

Для крему:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Бісквіт розламуємо на невеликі шматочки і поміщаємо в блендер.

2. Подрібнюємо продукт до дрібних крихт.

3. Перекладаємо бісквітні крихти в глибоку тарілку і додаємо до них чайну ложку коньяку. Розмішуємо.

4. Збиваємо крем з масла, згущеного молока і какао. Додаємо його до крихт.

5. Ретельно розмішуємо тісто і ліпимо тістечка у формі картоплі.

6. Обвалюємо кожне тістечко в какао і цукровій пудрі.

7. Відправляємо «картоплю» на 1 годину в холодильник і після подаємо до столу. Готово!

ПП дієтичний рецепт тістечка «Картопля»

Солодку і, здавалося б, калорійну «картоплю» можна приготувати, не порушуючи принципів здорового харчування. Достатньо лише замінити частину інгредієнтів на більш «правильні» продукти. Тістечко вийде легким і ніжним смаком.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 1,5 склянки
  • Сир – 200 гр.
  • Яблучне пюре – 100 гр.
  • Какао-порошок – 5 ст. л.
  • Горіхи – для прикраси.

Процес приготування:

1. Відправляємо В блендер вівсяні пластівці і подрібнюємо їх до стану борошна.

2. В окремій глибокої посуді змішуємо сир і яблучне пюре. Збиваємо або подрібнюємо в блендері до однорідності.

3. До суміші з сиру і пюре додаємо вівсяні пластівці і три ложки какао. Інші дві залишаємо для посипання. Розмішуємо тісто.

4. З отриманої корисної маси ліпимо тістечка і обвалюють їх в какао-порошку.

5. Перед подачею охолоджуємо десерт. За бажанням, можна прикрасити горіхами. Приємного і корисного чаювання!

Дуже смачне тістечко «Картопля» з печива з молоком

найпростіший спосіб приготувати домашню картоплю» — це з печива і молока. Згущене молоко в такому рецепті не знадобиться. Тістечко вийде м’яким і ніжним. Ідеально для сімейного чаювання!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Печиво – 300 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлі змішуємо молоко, цукор і крохмаль. Ставимо на плиту і варимо до одержання густої маси. Приблизно, знадобиться 7 хвилин. Після прибираємо з вогню і кладемо в суміш вершкове масло.

2. У блендері подрібнюємо печиво до стану порошку. Можна також використовувати і м’ясорубку.

3. Змішуємо печиво з какао-порошком і молочної масою. Збиваємо до отримання однорідного м’якого тесту.

4. Ліпимо їх отриманої маси тістечка «картопля», охолоджуємо їх і подаємо до столу. Готово!

Простий рецепт домашнього тістечка «Картопля» з пряників

Оригінальний рецепт приготувати тістечко «картопля» — це замінити печиво або бісквіт шоколадними пряниками. Для домашнього ласощі знадобиться зовсім небагато продуктів. Домашні будуть приємно здивовані результатом!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • шоколадні Пряники – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко згущене – 60 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Гарненько подрібнюємо В блендері шоколадні пряники до стану порошку.

2. Додаємо до пряникам розтоплене масло і трохи згущеного молока. Продовжуємо збивати.

3. Викладаємо тісто в зручну посуд і выминаем його руками.

4. Ліпимо з отриманого шоколадного тіста тістечка.

5. Обвалюємо кожен ласощі в какао-порошку. Після десерту даємо охолонути 30-60 хвилин.

6. Після охолодження «картоплю» з пряників можна подавати до столу. Готово!

Тістечко «Картопля» з горіхами в домашніх умовах

Урізноманітнити популярне тістечко «картопля» допоможе додавання в тісто горіхів. Домашній десерт заграє новими фарбами і набуває новий оригінальний смак. Пригостіть ласощами своїх домашніх або гостей.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 18 шт.

Інгредієнти:

  • Печиво – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські – 100 гр.

Для посипання:

  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Печиво слід ретельно розтовкти разом з очищеними волоськими горіхами. Можна це робити і в блендері.

2. В окремому посуді розмішуємо розм’якшене вершкове масло і згущене молоко.

3. Додаємо до солодкої маси какао і ложку коньяку. Розмішуємо до однорідності.

4. З’єднуємо рідку масу з печивом і горіхами. Збиваємо і ліпимо з тіста тістечка потрібної форми.

5. Обвалюємо кожну «картоплю» в какао-порошку і цукровій пудрі. Відправляємо десерт в холодильник на 1 годину.

6. Подаємо «картоплю» до столу охолодженої. Приємного чаювання!