Сирний пиріг з пісочної крихтою – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з пісочної крихтою – це ніжний і тане в роті десерт, на приготування якого вам не доведеться витрачати цілий вечір. Від кулінара буде потрібно лише швидко та інтенсивно замісити м’яке сипуча тісто і зайнятися начинкою, яку крім сиру, можна доповнити за своїм смаком. Наприклад, з перебитим сиром ідеально поєднуються свіжі та заморожені ягоди, варення і джеми, а також багато іншого. Усі ласуни, обов’язково вибирайте підходящий для себе рецепт і приступайте!

Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці

Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці – це шалено смачне частування, яке обов’язково сподобається тим, хто любить випічку, де переважає начинка, а не тісто. Крім сирного шару ми будемо доповнювати основний шар ароматними домашніми яблуками і ягодами брусниці.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 200 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Сир 400 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Ванільний цукор – ½ ч. л.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Яблука 3 шт.
  • Брусниця за смаком
  • Сметана 200 гр.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Підморожене вершкове масло розрізаємо на шматочки невеликого розміру.
  2. В чашу блендера насипаємо цукровий пісок, сіль і борошно.
  3. Додаємо масляні кубики і перебиваємо до стану крихти.
  4. Трохи більше половини сухої суміші розподіляємо по дну вогнетривкої форми, застеленому листом пекарської папери.
  5. Для начинки в глибоку ємність відправляємо сир і манну крупу.
  6. Доповнюємо ароматним ванільним цукром і сметаною.
  7. Вбиваємо курячі яйця.
  8. Яблучну м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, і щоб компонент не потемнів, скроплюємо соком лимона.
  9. Фруктову стружку засипаємо до сиру, добре перемішуємо і викладаємо на основу.
  10. Поверх рівномірно викладаємо ягоди брусниці.
  11. Засипаємо начинку залишками крихти.
  12. Випікаємо ласощі в режимі конфекции близько 50 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.
  13. Остиглий пиріг щедро посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу з ароматним чаєм. Приємного апетиту!