Сирний пиріг з пісочної крихтою – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з пісочної крихтою – це ніжний і тане в роті десерт, на приготування якого вам не доведеться витрачати цілий вечір. Від кулінара буде потрібно лише швидко та інтенсивно замісити м’яке сипуча тісто і зайнятися начинкою, яку крім сиру, можна доповнити за своїм смаком. Наприклад, з перебитим сиром ідеально поєднуються свіжі та заморожені ягоди, варення і джеми, а також багато іншого. Усі ласуни, обов’язково вибирайте підходящий для себе рецепт і приступайте!

Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці

Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці – це шалено смачне частування, яке обов’язково сподобається тим, хто любить випічку, де переважає начинка, а не тісто. Крім сирного шару ми будемо доповнювати основний шар ароматними домашніми яблуками і ягодами брусниці.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 200 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Сир 400 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Ванільний цукор – ½ ч. л.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Яблука 3 шт.
  • Брусниця за смаком
  • Сметана 200 гр.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Підморожене вершкове масло розрізаємо на шматочки невеликого розміру.
  2. В чашу блендера насипаємо цукровий пісок, сіль і борошно.
  3. Додаємо масляні кубики і перебиваємо до стану крихти.
  4. Трохи більше половини сухої суміші розподіляємо по дну вогнетривкої форми, застеленому листом пекарської папери.
  5. Для начинки в глибоку ємність відправляємо сир і манну крупу.
  6. Доповнюємо ароматним ванільним цукром і сметаною.
  7. Вбиваємо курячі яйця.
  8. Яблучну м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, і щоб компонент не потемнів, скроплюємо соком лимона.
  9. Фруктову стружку засипаємо до сиру, добре перемішуємо і викладаємо на основу.
  10. Поверх рівномірно викладаємо ягоди брусниці.
  11. Засипаємо начинку залишками крихти.
  12. Випікаємо ласощі в режимі конфекции близько 50 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.
  13. Остиглий пиріг щедро посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу з ароматним чаєм. Приємного апетиту!

Сирний пиріг з пісочної крихтою на маргарині

Сирний пиріг з пісочної крихтою на маргарині – це всім доступне частування, яке, незважаючи на бюджетність складу, приємно здивує вас своїм приємним смаком і яскравим ароматом, який заповнить собою все ваше житло ще в процесі термічної обробки.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • масло/маргарин – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Шоколад білий – 20-30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортами змішуємо сухі компоненти: сіль, борошно, розпушувач і цукровий пісок.

Крок 2. Вершкове масло або маргарин кімнатної температури ріжемо на кубики і викладаємо в борошняну суміш.

Крок 3. Розтираємо руками в крихту.

Крок 4. Вимішуємо тісто до тих пір, поки складові не зберуться в гладкий і податливий клубок.

Крок 5. Відокремлюємо від основи третю частину, загорнути в плівку і прибираємо в морозилку на півгодини. Більший сегмент розподіляємо по дну форми, формуючи дно і невисокі бортики.

Крок 6. Займемося начинкою: в тарілку викладаємо сир, вбиваємо яйце і насипаємо цукор і ванілін.

Крок 7. Старанно перемішуємо.

Крок 8. Рівним шаром викладаємо сирну масу на основу.

Крок 9. Заморожене тісто натираємо прямо зверху на бурачной тертці, хаотично розкладаємо шматочки білого шоколаду.

Крок 10. Готуємо десерт при 180 градусах протягом 40 хвилин.

Крок 11. Пиріг охолодити прямо у формі і тільки після переходимо до нарізки. Приємного апетиту!

Сирний пиріг з ягодами і пісочної крихтою

Сирний пиріг з ягодами і пісочної крихтою – це випічка, яка зведе з розуму будь-якого, хто відкусить хоча б маленький шматочок. Перед поєднанням розсипчастого тіста, свіжої полуниці і перебитого сиру, в прямому сенсі слова неможливо встояти. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Полуниця – 250-300 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Борошно – 140 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет яблучний – ½ ч. л.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сир – 200-250 гр.
  • Семолина – 1 ст. л.
  • Сметана – 1-2 ст. л
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста змішуємо наступні компоненти: цукор (70 грам), пшеничне борошно, сіль, розпушувач і ванільний цукор.

Крок 2. У суху суміш на крупній тертці натираємо холодне вершкове масло.

Крок 3. Чистими і сухими руками перетираємо складові в крихту.

Крок 4. Доповнюємо масу одним яєчним жовтком і яблучним оцтом – повторно перемішуємо.

Крок 5. Дно рознімної кулінарної форми застеляємо пекарським папером, висипаємо і утрамбовуємо більше половини основи.

Крок 6. Підготовлений корж тимчасово переміщаємо в холодильну камеру.

Крок 7. Для приготування начинки сир протираємо через сито з дрібними отворами, додаємо білок, столову ложку цукрового піску, а також щіпку ванільного цукру – старанно заважаємо.

Крок 8. Доповнюємо начинку семолиной і сметаною.

Крок 9. Промиті і обсушені ягоди ріжемо на невеликі шматочки і перемішуємо з 25 грамами цукру і крохмалем.

Крок 10. На охолоджену основу викладаємо масу з сиру.

Крок 11. Наступний шар – полуниця.

Крок 12. Завершуємо збірку десерту залишками олійною крихти.

Крок 13. Прибираємо заготовку в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

Крок 14. Приємного чаювання!

Сирний пиріг з пісочної шоколадною крихтою

Сирний пиріг з пісочної шоколадною крихтою – це неймовірно смачна і ніжна випічка, яка з легкістю скрасить будь-солодкий стіл і приємно здивує гостей вашим кулінарним талантом. Єдине, перед приходом гостей, печіть пиріг заздалегідь, оскільки йому потрібен час для стабілізації.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Роз’ємне кільце для випічки присмачую шаром вершкового масла, також починаємо прогрівати духовку до температури 180 градусів.

Крок 2. Для основи руками перетираємо цукровий пісок, какао, борошно і вершкове масло до консистенції крихти.

Крок 3. Переходимо до начинки: в чаші блендера перебиваємо сир з яйцями, борошном, сметаною і двома видами цукру.

Крок 4. У змащену маслом посуд висипаємо 2/3 шоколадної крихти, формуем корж і бортики.

Крок 5. Виливаємо начинку і розрівнюємо за допомогою ложки.

Крок 6. Залишками основи повністю присипаємо начинку.

Крок 7. Печемо протягом 50-60 хвилин, а потім остуджуємо 120 хвилин в холодильнику.

Крок 8. Стабілізований пиріг нарізаємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Пиріг з сиром, вишнею і пісочної крихтою

Пиріг з сиром, вишнею і пісочної крихтою – це частування, з готуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і вирішив поекспериментувати з випічкою. Незважаючи на элементарность приготування, десерт підкорить вас своєю ніжною текстурою і різноманітністю смаків.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Кефір – 50 мл
  • Вишня заморожена – 70 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 160 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Варення сливове – 70 гр.
  • Вершки 30% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 пучок.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортами об’єднуємо борошно з ваніліном, сіллю, розпушувачем і цукровим піском. Вводимо кубики охолодженого вершкового масла і розтираємо долонями в крихту.

Крок 2. Доповнюємо суміш жирними вершками і яйцем – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Замішане тісто розділяємо так, як показано на фото. Менший шматок загорнути в пакет і прибираємо в морозильну камеру.

Крок 4. Великий сегмент основи кладемо на лист пергаменту, накриваємо харчовою плівкою і розгортаємо в тонкий пласт трохи більше діаметру форми.

Крок 5. Плівку викидаємо, а пергамент з коржем переносимо у вогнетривкий посуд.

Крок 6. Вирівнюємо бортики і ставимо в холод на 30-50 хвилин.

Крок 7. В цей час готуємо начинку: об’єднуємо цукор і сир, додаємо ягоди без кісточок.

Крок 8. Доповнюємо крохмалем і кефіром – заважаємо.

Крок 9. Поверх охолодженого тіста викладаємо сирно-вишневу начинку.

Крок 10. Заморожене тісто зверху натираємо, розігріваємо духовку до 200 градусів.

Крок 11. Випікаємо 30 хвилин і повністю охолодити.

Крок 12. Нарізаємо і подаємо. Приємного чаювання!