Капкейки – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Класичні капкейки – маленькі кекси американкою кухні, подаються в якості десерту. Вони бувають шоколадними, фруктовими, з різними начинками і доповненнями. Такі частування особливо люблять діти. Готуйте їх для сімейного чаювання або до святкового столу. Кращі рецепти для приготування ви знайдете в добірці з покрокових рецептів.

Класичний рецепт капкейків в домашніх умовах

Капкейки – чудовий варіант для смачного частування для дружніх посиденьок або святкового тожества. Десерт виходить надзвичайно ніжним, повітряним і апетитним. Скористайтеся класичним рецептом капкейків і приготуйте десерт в домашніх умовах.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Борошно пшеничне 150 гр.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 80 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Сир сирний 300 гр.
  • Цукрова пудра 100 гр.
  • Вершки 500 мл 33%
  • Кондитерська посипання для прикраси
  • Ягоди для прикраси
  • Цукерки для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати капкейки в домашніх умовах за класичним рецептом? Вершкове масло збийте з цукровим піском до збільшення маси. По одному введіть курячі яйця.
  2. Продовжуйте збивати на середній швидкості. Влийте необхідну кількість молока і перемішайте міксером до однорідної консистенції.
  3. Додайте сіль. В окремій ємності з’єднайте борошно пшеничне вищого сорту і розпушувач. Добре перемішайте, а потім через дрібне сито введіть до рідких інгредієнтів і перемішайте міксером до однорідної консистенції.
  4. Приготоване тісто розкладіть по паперовим або силіконових форм для капкейків. Помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 25-30 хвилин. Дивіться по своїй духовці. Готовність капкейків перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою і повністю остудіть їх.
  5. Остиглі капкейки покрийте улюбленим кремом. Я використовувала традиційний крем, приготований на основі вершків, кисломолочного сиру та цукрової пудри, збивши інгредієнти міксером до стану повітряної маси. Прикрасьте по своєму бажанню, я використовувала цукерки, кондитерську посипання і цукерки.
  6. Ошатні капкейки можна красиво упакувати й подати в якості приємного презенту або частування для походу в гості.
  7. Апетитні капкейки, приготовані за класичним рецептом, подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв.

Приємного апетиту!