Пиріг з черешнею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з черешнею дуже легкий, ніжний і річний. Краще всього готувати його зі свіжих ягід черешні. Проте якщо у вас виникне бажання приготувати ласощі взимку, можна замінити свіжі інгредієнти замороженими. Пиріг ідеальний для сімейного чаювання.

Пісочний пиріг з черешнею в духовці

При необхідності черешню можна замінити ягодами вишні. Смак буде трохи іншим: черешня на смак дуже солодкий, а вишня – з кислинкою. Вибір ягоди залежить від ваших уподобань.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Борошно 600 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 250 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Черешня 500 гр.
  • Мигдаль солодкий 50 гр.
  • Жовток 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з черешнею в духовці? Вершкове масло слід заздалегідь розтопити в глибокій ємності. Потім всипати цукор і збити інгредієнти за допомогою міксера до утворення білої піни.
  2. Вбиваємо в суміш яйця. Збиваємо вінчиком або виделкою до однорідності.
  3. Ставимо окрему глибоку ємність. Всипаємо в дрібне сито борошно просіваємо її не менш двох разів, щоб вона збагатилася киснем. Тоді пиріг вийде пишним.
  4. Поступово вводимо муку в суміш яєць, масла і цукру. Замішуємо тісто і скачуємо в кулю. Загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 40-60 хвилин.
  5. Перебираємо черешню. Якщо є зіпсовані ягоди, викидаємо їх. Видаляємо гілочки. Використовуємо спеціальний пристрій, щоб видалити кістки, або робимо це іншим доступним способом.
  6. Готове для випічки тісто дістаємо з холодильника і розрізаємо його на дві рівні частини. Розкачуємо з однієї частини пласт круглої форми і викладаємо у форму для випічки, заздалегідь вистелену пергаментним папером. На тісто викладаємо шар з черешні. Посипаємо її мигдалем.
  7. Розкачуємо другу частину тіста. Вона піде на прикрасу пирога. Тут все залежить від вашої фантазії. Розігріваємо духовку при 180 градусах. Через пару хвилин ставимо форму в духовку і випікаємо до готовності одну годину.

Приємного апетиту!