Дріжджовий пиріг з яблуками – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг із дріжджового тіста з яблуками — одна з найпопулярніших випічок в духовці. Таке тісто виходить повітряним, ніжним, а також корисним в силу свого хімічного складу. А разом з соковитою та ароматною яблучною начинкою пиріг виходить дуже смачним і чудово доповнить будь-чаювання.

Повітряний пиріг із здобного дріжджового тіста з яблуками

Здобний пиріг виходить повітряним, пишним і неймовірно ароматним. Крім того, він простий у приготуванні і є досить бюджетним, але від того не менш смачним варіантом, готування якого не забере багато часу.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 250 гр.
  • Борошно пшеничне 650 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Горілка 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Яблука 4 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Лимонна кислота 3 гр.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт. для змащування

Процес приготування:

  1. Як спекти дріжджовий пиріг з яблуками в духовці? Наливаємо в каструльку молоко. Нарізаємо масло дрібними шматочками, додаємо його в каструльку.
  2. молоко Нагріваємо приблизно до температури нашого тіла (можна перевірити це, капнувши молоком на руку) і вимикаємо. Перемішуємо масло з молоком до однорідної суміші. Додаємо яйця, сіль, ванільний цукор, цукор і горілку.
  3. Насипаємо дріжджі, вводимо по ложці борошно. Замішуємо тісто.
  4. Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою. Десь на сорок хвилин ставимо його в тепле місце. Ретельно вимішуємо тісто. Відокремлюємо від нього третина для «сіточки».
  5. Для приготування начинки моєму яблука, знімаємо з них шкірку і розрізаємо на шматочки, краще кубиками. Посипаємо їх лимонною кислотою, щоб яблука не потемніли.
  6. Застеляємо деко пергаментом, промазуємо його маслом. Більшу частину тіста розкачуємо у формі прямокутника, викладаємо її на деко. Зверху накладаємо начинку, залишаючи по краях місце. Яблука посипаємо корицею і цукром.
  7. Розгортаємо в пласт приблизно такої ж ширини, але дещо вже, тісто для верхньої частини пирога. У шаховому порядку залишаємо надрізи, розтягуємо тісто в ширину. Кладемо верхню частину на начинку і защипуємо краю.
  8. Змащуємо верх яйцем і залишаємо постояти майбутній пиріг хвилин на 20, а потім відправляємо його на півгодини в нагріту до 180 градусів духовку. Перед подачею готового пирога слід дати охолонути, а потім присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!