Маннік на сметані – 10 рецептів пишного розсипчастого лепешняку з покроковими фото

Маннік на сметані – один з тих десертів, на яких господині починають практикувати свої кондитерські навички. Готується він з простого набору продуктів, які завжди є на кухні. Ми підібрали 10 рецептів смачного і розсипчастого лепешняку, які зможуть повторити всі.

Класичний рецепт лепешняку з сметани в духовці

Смачний, розсипчастий, пишний манник завжди буде до речі до ароматного чаю або какао. Його ніжна консистенція приємно розчиняється мовою і залишає після себе приємний вершковий смак.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Сметана-1.5 склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 160 гр.
  • Манна крупа-1 склянка
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування форми
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний розсипчастий маннік на сметані в духовці? Розбийте в миску яйця, додайте трохи солі і манку, перемішайте до однорідності. Вам знадобиться для цього приблизно 2-3 хвилини.
  2. Потім не припиняючи перемішувати, всипте цукор.
  3. Далі всипте борошно і перемішайте тісто до однорідності.
  4. Сметану краще вибрати густу. Додайте в тісто сметану і добре перемішайте тісто. Воно повинно вийде гладке, густе і однорідне.
  5. Потім погасіть соду оцтом і додайте її в тісто, швидко перемішайте.
  6. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть тісто у форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте манник 40-50 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Приємного апетиту!