Торт «Пташине молоко» з манкою – 5 покрокових рецептів в домашніх умовах

Торт «Пташине молоко» з манкою — дуже смачний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Замість звичного суфле пропонуємо використовувати крем з манної крупи. Оцініть 5 кулінарних ідей з докладним описом процесу. Цікавий десерт можна виконати як у духовці, мультиварці, так і без процесу випікання.

Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном в домашніх умовах

Ніжний домашній десерт «Пташине молоко» сподобається і дорослим, і дітям. Приготуйте яскравий торт по простому рецептом з лимоном і кремом з манної крупи. Ідеальне доповнення сімейного чаювання!

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно пшеничне 150 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Какао 2 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Для крему:
  • Манна крупа 2.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Для глазурі:
  • Шоколад 60 гр.
  • Масло вершкове 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою в домашніх умовах? У загальній мисці з’єднуємо продукти для тіста. Спершу висипаємо сухі інгредієнти. Ретельно збиваємо масу міксером до розбивання грудок.
  2. тягуче тісто Викладаємо у форму для випікання. Рівномірно розподіляємо продукт. Випікаємо корж 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  3. Готовий продукт обережно викладаємо на решітку і даємо йому охолонути.
  4. Корж виходить тонким, тому важливо його не пошкодити.
  5. Поділяємо випічку на два шари, рівних по товщині.
  6. Далі заливаємо лимон крутим окропом. Залишаємо його на час.
  7. Для крему варимо манну крупу на молоці з цукром.
  8. Повертаємося до ошпаренному лимону. Його слід подрібнити в кашку.
  9. Лимонну масу перекладаємо в манну кашу. Збиваємо масу до гладкого стану.
  10. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Розмішуємо.
  11. Обмазуємо готовим кремом перший шар коржа.
  12. Закриваємо заготівлю другим шаром.
  13. Для глазурі розтоплюємо шоколад з вершковим маслом. Отриманою сумішшю обмазуємо поверхню торта. Десерт ставимо в холодильник до застигання. Ніжний торт пташине молоко готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!