Коржі на кефірі на сковороді – 10 швидких і простих рецептів приготування з фото

Коржі на кефірі — просто і швидке блюдо, має яскравий і апетитний вигляд. Їх можна їсти з солодкими добавками або навіть замінювати ними хліб. Готувати їх дуже просто, маючи на озброєнні 10 докладних рецептів.

Пишні паляниці на кефірі з сиром на сковороді

Тісто для коржів на кефірі відміну від дріжджового замішується дуже швидко, що дозволяє скоротити час на підготовку. Якщо додати в тісто сир, то коржі стануть самостійним дуже смачним і ситним перекусом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 250 гр.
  • Кефір 150 мл
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сир 250 гр.
  • Зелень 10 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як швидко і просто приготувати коржі на кефірі на сковороді? Змішайте в мисці кефір, борошно, соду і сіль. Замісіть м’яке, не липнущее до рук тісто. Тісто треба дуже добре вимішати і відбити про стіл, завдяки цьому при розкочуванні воно не буде рватися.
  2. Для начинки можна взяти будь-сир. Натріть його на крупній тертці. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте сир і зелень, посоліть і приправте за смаком.
  3. Для того, щоб зробити корж, потрібно приблизно однакову кількість тіста і сирної маси.
  4. Тісто розкачати в круглий коржик, на її середину покладіть начинку.
  5. Навколо начинки загорніть тісто і защепніть його зверху.
  6. Тепер необхідно цю кульку розкачати в тонкий корж, щоб через тісто почали просвічуватися сир і зелень. Покладіть корж на суху розігріту сковорідку, проткніть в декількох місцях корж виделкою.
  7. Обсмажте коржі з двох сторін до золотистого кольору. Потім гарячий корж з двох сторін змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
  8. Подавайте до столу коржі в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!