Коржі на кефірі на сковороді – 10 швидких і простих рецептів приготування з фото

Коржі на кефірі — просто і швидке блюдо, має яскравий і апетитний вигляд. Їх можна їсти з солодкими добавками або навіть замінювати ними хліб. Готувати їх дуже просто, маючи на озброєнні 10 докладних рецептів.

Пишні паляниці на кефірі з сиром на сковороді

Тісто для коржів на кефірі відміну від дріжджового замішується дуже швидко, що дозволяє скоротити час на підготовку. Якщо додати в тісто сир, то коржі стануть самостійним дуже смачним і ситним перекусом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 250 гр.
  • Кефір 150 мл
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сир 250 гр.
  • Зелень 10 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як швидко і просто приготувати коржі на кефірі на сковороді? Змішайте в мисці кефір, борошно, соду і сіль. Замісіть м’яке, не липнущее до рук тісто. Тісто треба дуже добре вимішати і відбити про стіл, завдяки цьому при розкочуванні воно не буде рватися.
  2. Для начинки можна взяти будь-сир. Натріть його на крупній тертці. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте сир і зелень, посоліть і приправте за смаком.
  3. Для того, щоб зробити корж, потрібно приблизно однакову кількість тіста і сирної маси.
  4. Тісто розкачати в круглий коржик, на її середину покладіть начинку.
  5. Навколо начинки загорніть тісто і защепніть його зверху.
  6. Тепер необхідно цю кульку розкачати в тонкий корж, щоб через тісто почали просвічуватися сир і зелень. Покладіть корж на суху розігріту сковорідку, проткніть в декількох місцях корж виделкою.
  7. Обсмажте коржі з двох сторін до золотистого кольору. Потім гарячий корж з двох сторін змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
  8. Подавайте до столу коржі в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт коржів на кефірі без начинки на сковороді

Готувати коржі на кефірі зовсім не складно з продуктів, які завжди є під рукою. З таким рецептом впорається будь-яка господиня. Вони дозволять вирішити питання з швидким і смачним перекусом для всієї родини.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кефір – 125-150 мл
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 200-250 гр.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Оцет столовий 9 % – 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

1. В об’ємну миску просійте борошно, додайте яйце, сіль, цукор, кефір, одну столову ложку рослинного масла і соду, погашену оцтом. Замісіть однорідне тісто.

2. Ретельно вимісити тісто руками. Воно має бути м’яким і не липким. Дайте тісту відпочити 10 хвилин.

3. Потім розділіть тісто на кілька рівних частин і розкачайте з них круглі коржики.

4. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, влийте рослинне масло і обсмажте коржі до золотистого кольору з двох сторін.

5. Коржі подавайте теплими зі сметаною, варенням або медом.

Приємного апетиту!

Як приготувати коржі з зеленню на кефірі на сковороді

Рецепт пишних коржів на кефірі прийшов до нас з кавказької кухні. Тісто на кефірі добре поєднується з зеленню і додати в тісто значно покращує смак коржів.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л
  • Кефір – 130 мл
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Дріжджі розчиніть в трьох столових ложках теплої води, додайте в розчин сіль і цукор. Залиште цю суміш на 5-7 хвилин.

2. Далі додайте в дріжджову масу кефір і оливкове масло, перемішайте.

3. Потім просіяти в миску борошно і замістити однорідне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 10-15 хвилин.

4. Зелень вимити і порубаєте ножем.

5. Робочу поверхню змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на кілька рівних частин і розкачайте коржі.

6. У центр коржі покладіть трохи зелені, загорніть краї тіста до центру і закріпіть їх.

7. Отримані згортки растайте ще раз так, щоб начинка залишилася всередині. Готуйте коржі на сковороді, обсмажте з двох сторін до золотистого кольору. Коржі з зеленню подавайте до столу теплими.

Приємного апетиту!

Коржі на кефірі на сковороді замість хліба

Тонкі коржі на кефірі легко можуть замінити хліб, готуються вони дуже легко і швидко. Особливо смачно подавати коржі разом з різноманітними супами і овочевим рагу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Сметана 26-30 % – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску, додайте сіль, цукор і соду, перемішайте.

2. Далі додайте густу сметану і кефір, перемішайте.

3. Замісіть м’яке і еластичне тісто.

4. Тісто розділіть на невеликі рівні частини.

5. Кожен шматочок розкачати в тонкі коржі.

6. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла. Обсмажте коржі з двох сторін до золотистого кольору. Коржі можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Пишні паляниці з ковбасою на кефірі на сковороді

Цей варіант коржів на кефірі можна визнати найбільш ситним з усіх можливих. Коржі з ковбасою іноді подають як окрему страву на обід або вечерю.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кефір 3,2 % – 1 склянка
  • Сир – 150 гр.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. Сир натріть на крупній тертці.

2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

3. Ковбасу натерти на тертці.

4. У мисці змішайте сир, ковбасу, зелень, кефір, цукор, сіль і соду, перемішайте.

5. Далі в миску просійте борошно і добре перемішайте.

6. Тісто зберіть в грудку і дайте йому відпочити 10-20 хвилин.

7. Тісто розділіть на кілька рівних шматків і розкачайте їх у круглі коржі.

8. Коржі обсмажте на рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору. Подавайте коржі в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Як посмажити коржі без яєць на сковороді на кефірі

Рецептів коржів розроблено не мало. Тісто для них замішують на кефірі, сметані, сироватці або вершковому маслі. У цьому рецепті, наприклад, не використовуються яйця.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2-3 ст.
  • Кефір – 200-300 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Кмин – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. У кефір кімнатної температури, додайте соду, сіль, цукор і спеції. Через сито просіяти в миску борошно. Замісіть м’яке і еластичне тісто.

2. З тіста скачайте ковбаску і наріжте його на однакові шматочки.

3. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий корж.

4. Обсмажте коржі на сухій розігрітій сковорідці з двох сторін.

5. Ще гарячі коржі змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачні картопляні коржі на кефірі на сковороді

Страви з картоплі часто присутні на наших столах. Картопляні коржі на кефірі є своєрідною альтернативою всіма улюбленим дерунам. Виходить дуже смачна страва без особливих зусиль.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Пюре картопляне – 500 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Сир – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250-350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю відваріть до готовності, злити воду і перемніть її в пюре, охолодіть.

2. У пюре додайте сіль, яйце і натертий на тертці сир, перемішайте.

3. Потім просіяти в миску борошно, всипте соду і влийте кефір. Замісіть густе тісто.

4. Коли тісто стане досить щільним, скачайте з нього ковбаску.

5. Наріжте тісто на шматки, орієнтуючись на діаметр своєї сковороди.

6. З кожного шматочка розкачайте круглу коржик.

7. Коржі обсмажте на сухій розігрітій сковороді з двох сторін.

8. Гарячі коржі промажте маслом, складіть у стопку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкі коржі на кефірі на сухій сковороді без масла

Дуже часто замість хліба з першими стравами або легкими салатами подають прісні коржі на кефірі. Їх навіть можна їсти просто в прикуску з соусом або сметаною. Готуються вони без масла з набору найбільш доступних продуктів.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У склянку налийте теплу воду, додайте половину чайної ложки цукру, столову ложку борошна і дріжджі. Добре перемішайте і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Суміш повинна почати пузиритися.

2. У миску просіяти борошно, її може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, щоб тісто вийшло відповідної консистенції. Додайте до борошна кефір, дріжджову суміш і рослинне масло.

3. Замісіть круте і еластичне тісто. Вимішуйте його, поки воно не почне легко відлипати від рук. Загорнути тісто у харчову плівку і залиште в теплому місці на 20-30 хвилин.

4. На робочій поверхні, посипаною борошном, скачайте з тіста ковбаску, наріжте її на рівні частини.

5. З кожного шматка розкачайте тонку круглу коржик.

6. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, викладайте по оной коржику і обсмажте їх до золотистого кольору з двох сторін. Щоб коржі не пузирилися, робіть на них проколи вилкою. Гарячі коржі відразу змащуйте маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування цибулевих коржів на сковороді

Цей рецепт присвячений вельми незвичайного і пікантному варіанту коржів на кефірі. Вони підійдуть для перекусу, бутербродів і як доповнення до гарячих страв.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 6 ч. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску, додайте кефір і сіль, замісити тісто.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. Тісто розділіть на кілька частин. З них розкачати тонкі коржі. Кожну корж змастіть рослинним маслом і покладіть на неї трохи нарізаної цибулі, посипте сіллю.

4. З коржі згорніть рулет і защепніть краю з двох сторін. Цей рулет наріжте шайбочками. Кожен шматок розкачайте в коржик. Повторіть ці маніпуляції з усім тестом.

5. Отримані заготовки обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору з двох сторін.

6. Подавайте цибульні коржі зі сметаною або гірчицею.

Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий рецепт житніх коржів на кефірі

Рецепт житніх коржів дуже бюджетний. Мало того, що їх можна віднести до корисної їжі, вони мають чудовий смак і приємний медовий аромат.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 150 мл
  • Масло рослинне – 0,75 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,7 ч. л.
  • Борошно житнє – 160 гр.

Процес приготування:

1. Теплий кефір змішайте з сіллю, медом і олією.

2. Потім просіяти в миску житнє борошно, додайте соду і замісити тісто.

3. Замішують тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.

4. З тіста скачайте ковбаску, розділіть її на кілька рівних частин. З цих шматків розкачати тонкі круглі коржі.

5. Обсмажте коржі на добре розігрітій сковорідці з двох сторін. Коржі повинні стати приємного рум’яного кольору.

6. Готові коржі можна подавати на стіл, а також загортати в них різноманітну начинку.

Приємного апетиту!