Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Кисле молоко – це корисний у кулінарній справі продукт, який точно не варто викидати. З кислого молока виходять дуже смачні млинці, оладки, пироги та інші апетитні страви. У нашій кулінарній добірці ми зібрали для вас десять цікавих ідей з покроковими фотографіями.

Млинці з кислого молока

Млинці з кислого молока порадують вас своїм ніжним смаком і апетитним рум’янцем. Їх можна є просто так чи доповнювати різними начинками, як солодкими, так і солоними. Обов’язково скористайтеся нашим рецептом, якщо у вашому холодильнику виявилося кисле молоко.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно 80 гр.
  • Молоко кисле 100 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода 100 мл
  • Сода харчова 1 щіпка
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Вливаємо в глибоку миску злегка підігріте кисле молоко. Додаємо до нього соду і добре все перемішуємо.
  2. В окремому посуді з’єднуємо куряче яйце, цукор і сіль. Перемішуємо продукти до однорідності.
  3. Переливаємо яєчну суміш в кефір із содою. Знову все перемішуємо до однорідності.
  4. Вмішуємо в масу рослинне масло.
  5. Далі просіваємо борошно. Перемішуємо вміст до зникнення грудочок.
  6. Вливаємо в тісто воду. Перемішуємо.
  7. Добре розжарюємо сковороду. Вливаємо сюди трохи тіста, розмазуємо його по поверхні. Обсмажуємо млинці таким чином до рум’янцю з обох сторін.
  8. Млинці з кислого молока готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!