Пиріг з листкового тіста у вишнею — смачна, рум’яна і ніжна випічка. Яскраві десерти підходять як для чаювання у вузькому сімейному колі, так і для святкового столу. Для того, щоб порадувати близьких смачним десертом, беріть на замітку 5 кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.
Смачний пиріг з вишнею в духовці
Ніжний і хрусткий пиріг з вишневою начинкою легко приготувати в домашніх умовах. Яскраве частування відмінно поєднується з чашкою гарячого чаю. Оцініть простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти на
8 порц.
- Листкове тісто 400 гр.
- Вишня 300 гр.
- Жовток 1 шт.
- Крохмаль картопляний 30 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з листкового тіста у вишнею в духовці? Старанно промиваємо ягоди під водою, акуратно витягуємо з них кісточки. Відправляємо продукт в каструлю.
- Засипаємо підготовлену вишню цукром. Ставимо каструлю на плиту, доводимо вміст до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Регулярно помішуємо масу, щоб сухий продукт повністю розчинився.
- Відрізок листкового тіста заздалегідь розморожуємо і злегка розкочуємо качалкою.
- Одну половинку тіста щільно укладаємо у форму для випікання.
- виймаємо Шумівкою гарячі ягоди з каструлі і перекладаємо їх у невелику тарілку. Посипаємо вишню крохмалем.
- Начинку рівномірно розкладаємо по тесту.
- тісто використовуємо для верхнього шару. Можна сформувати з нього прикраса
- Закриваємо начинку тістом. Змащуємо жовтком. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Перекладаємо пиріг на блюдо, прикрашаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.
Як приготувати дріжджовий пиріг з вишнею?
Пухкий і рум’яний пиріг виходить з дріжджового тіста. Доповнити блюдо можна соковитою та ароматною вишневою начинкою. Беріть на замітку простий рецепт для домашнього десерту.
Час готування: 1 год
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Вишня заморожена – 600 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
- Сік лимона – 2 ч. л.
- Вершки – 60 мл
Для глазурі:
- Молоко – 120 мл
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Вишні ретельно промиваємо. Видаляємо їх ягід кісточки і гілки.
2. Половину тіста кладемо на деко з пергаментом. Обсипаємо продукт цукром і крохмалем. Викладаємо підготовлені вишні і накриваємо їх другою частиною тіста.
3. Протикаємо поверхню пирога виделкою. Обмазуємо сумішшю з лимонного соку і вершків. Випікаємо блюдо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Остуджуємо готовий пиріг до теплого стану. Обмазуємо його заздалегідь приготовленої глазур’ю з цукру і молока.
5. Апетитний десерт з листкового тіста і ягід можна ділити на порції і подавати до столу. Готово!
Пиріг з замороженої вишнею з листкового бездріжджового тіста
Рум’яний хрусткий пиріг їх листкового тіста можна доповнити соковитою ягідною начинкою. Приготуйте яскраве частування з додаванням заморожених вишень. Подавайте десерт до чаю або з іншими напоями.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Вишня заморожена – 300 гр.
- Варення – 80 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти в потрібній кількості.
2. Листкове бездріжджове тісто злегка розкачуємо і ділимо на дві частини.
3. Одну частину тісто акуратно викладаємо у форму для випікання.
4. Обмазуємо основу для пирога густим варенням.
5. Решту тіста нарізаємо тонкими смужками.
6. Починаємо закривати шар з варення смужками тіста.
7. Акуратно формуємо з шматочків решітку.
8. Зверху викладаємо заморожені ягоди. Посипаємо заготівлю цукром і крохмалем.
9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
10. Яскравий десерт для вашого столу на листковому тісті готовий. Подавайте його до столу!
Швидкий і дуже смачний вишневий пиріг з готового листкового тіста
Просте і яскраве за смаком частування для вашого чаювання – листковий пиріг з вишневою начинкою. Швидкий спосіб приготувати десерт – використовувати готове тісто. Оцініть цікаву ідею в домашніх умовах.
Час готування: 1 год
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Тісто листкове – 400 гр.
- Вишня – 350 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Крохмаль – 30 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо. Підготуємо і інші інгредієнти.
2. Очищаємо вишню від кісточок і викладаємо в каструлю з цукром. Доводимо до кипіння і розмішуємо.
3. З ягідної суміші зливаємо трохи соку. Розмішуємо в ньому крохмаль.
4. Ретельно розмішуємо масу.
5. Перелити сік з крохмалем назад в каструлю.
6. Варимо 1-2 хвилини і прибираємо з вогню.
7. Тісто розгортаємо і поділяємо на дві частини. Одну частину кладемо на деко з фольгою. Обмазуємо продукт вишневою начинкою.
8. З другої частини тіста формуємо декоративну сіточку.
9. Накриваємо сіткою з тіста начинку. Випікаємо блюдо 35 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Готовий пиріг викладаємо на блюдо. Обсипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.
Листковий пиріг з сиром та вишнями в домашніх умовах
Неймовірно смачний і яскравий домашній пиріг з листкового тіста можна приготувати за півгодини. Оцініть рецепт на швидку руку з начинкою з ніжного сиру і вишень. Порадуйте близьких цікавим ласощами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 200 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Сир – 400 гр.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
1. Злегка листкове тісто розкачуємо і викладаємо її на деко, попередньо вистелену пергаментом.
2. Сир з’єднайте з цукром. Старанно перетираємо продукти між собою.
3. Сирну масу рівномірно розподіляємо по шару з тіста.
4. На сир викладаємо заздалегідь промиті і очищені від кісточок ягоди. Вишня повинна бути рівномірно розподілена. Випікаємо ласощі 20 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Апетитний пиріг з сиром та вишнями готовий. Діліть частування на порційні шматочки і подавайте до столу!