Пиріг з листкового тіста у вишнею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з листкового тіста у вишнею — смачна, рум’яна і ніжна випічка. Яскраві десерти підходять як для чаювання у вузькому сімейному колі, так і для святкового столу. Для того, щоб порадувати близьких смачним десертом, беріть на замітку 5 кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.

Смачний пиріг з вишнею в духовці

Ніжний і хрусткий пиріг з вишневою начинкою легко приготувати в домашніх умовах. Яскраве частування відмінно поєднується з чашкою гарячого чаю. Оцініть простий і швидкий рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Листкове тісто 400 гр.
  • Вишня 300 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Крохмаль картопляний 30 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з листкового тіста у вишнею в духовці? Старанно промиваємо ягоди під водою, акуратно витягуємо з них кісточки. Відправляємо продукт в каструлю.
  2. Засипаємо підготовлену вишню цукром. Ставимо каструлю на плиту, доводимо вміст до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Регулярно помішуємо масу, щоб сухий продукт повністю розчинився.
  3. Відрізок листкового тіста заздалегідь розморожуємо і злегка розкочуємо качалкою.
  4. Одну половинку тіста щільно укладаємо у форму для випікання.
  5. виймаємо Шумівкою гарячі ягоди з каструлі і перекладаємо їх у невелику тарілку. Посипаємо вишню крохмалем.
  6. Начинку рівномірно розкладаємо по тесту.
  7. тісто використовуємо для верхнього шару. Можна сформувати з нього прикраса
  8. Закриваємо начинку тістом. Змащуємо жовтком. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  9. Перекладаємо пиріг на блюдо, прикрашаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.