Пиріг з листкового тіста у вишнею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з листкового тіста у вишнею — смачна, рум’яна і ніжна випічка. Яскраві десерти підходять як для чаювання у вузькому сімейному колі, так і для святкового столу. Для того, щоб порадувати близьких смачним десертом, беріть на замітку 5 кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.

Смачний пиріг з вишнею в духовці

Ніжний і хрусткий пиріг з вишневою начинкою легко приготувати в домашніх умовах. Яскраве частування відмінно поєднується з чашкою гарячого чаю. Оцініть простий і швидкий рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Листкове тісто 400 гр.
  • Вишня 300 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Крохмаль картопляний 30 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з листкового тіста у вишнею в духовці? Старанно промиваємо ягоди під водою, акуратно витягуємо з них кісточки. Відправляємо продукт в каструлю.
  2. Засипаємо підготовлену вишню цукром. Ставимо каструлю на плиту, доводимо вміст до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Регулярно помішуємо масу, щоб сухий продукт повністю розчинився.
  3. Відрізок листкового тіста заздалегідь розморожуємо і злегка розкочуємо качалкою.
  4. Одну половинку тіста щільно укладаємо у форму для випікання.
  5. виймаємо Шумівкою гарячі ягоди з каструлі і перекладаємо їх у невелику тарілку. Посипаємо вишню крохмалем.
  6. Начинку рівномірно розкладаємо по тесту.
  7. тісто використовуємо для верхнього шару. Можна сформувати з нього прикраса
  8. Закриваємо начинку тістом. Змащуємо жовтком. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  9. Перекладаємо пиріг на блюдо, прикрашаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.

Як приготувати дріжджовий пиріг з вишнею?

Пухкий і рум’яний пиріг виходить з дріжджового тіста. Доповнити блюдо можна соковитою та ароматною вишневою начинкою. Беріть на замітку простий рецепт для домашнього десерту.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Вишня заморожена – 600 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Вершки – 60 мл

Для глазурі:

  • Молоко – 120 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Вишні ретельно промиваємо. Видаляємо їх ягід кісточки і гілки.

2. Половину тіста кладемо на деко з пергаментом. Обсипаємо продукт цукром і крохмалем. Викладаємо підготовлені вишні і накриваємо їх другою частиною тіста.

3. Протикаємо поверхню пирога виделкою. Обмазуємо сумішшю з лимонного соку і вершків. Випікаємо блюдо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Остуджуємо готовий пиріг до теплого стану. Обмазуємо його заздалегідь приготовленої глазур’ю з цукру і молока.

5. Апетитний десерт з листкового тіста і ягід можна ділити на порції і подавати до столу. Готово!

Пиріг з замороженої вишнею з листкового бездріжджового тіста

Рум’яний хрусткий пиріг їх листкового тіста можна доповнити соковитою ягідною начинкою. Приготуйте яскраве частування з додаванням заморожених вишень. Подавайте десерт до чаю або з іншими напоями.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Вишня заморожена – 300 гр.
  • Варення – 80 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти в потрібній кількості.

2. Листкове бездріжджове тісто злегка розкачуємо і ділимо на дві частини.

3. Одну частину тісто акуратно викладаємо у форму для випікання.

4. Обмазуємо основу для пирога густим варенням.

5. Решту тіста нарізаємо тонкими смужками.

6. Починаємо закривати шар з варення смужками тіста.

7. Акуратно формуємо з шматочків решітку.

8. Зверху викладаємо заморожені ягоди. Посипаємо заготівлю цукром і крохмалем.

9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

10. Яскравий десерт для вашого столу на листковому тісті готовий. Подавайте його до столу!

Швидкий і дуже смачний вишневий пиріг з готового листкового тіста

Просте і яскраве за смаком частування для вашого чаювання – листковий пиріг з вишневою начинкою. Швидкий спосіб приготувати десерт – використовувати готове тісто. Оцініть цікаву ідею в домашніх умовах.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Вишня – 350 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Крохмаль – 30 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо. Підготуємо і інші інгредієнти.

2. Очищаємо вишню від кісточок і викладаємо в каструлю з цукром. Доводимо до кипіння і розмішуємо.

3. З ягідної суміші зливаємо трохи соку. Розмішуємо в ньому крохмаль.

4. Ретельно розмішуємо масу.

5. Перелити сік з крохмалем назад в каструлю.

6. Варимо 1-2 хвилини і прибираємо з вогню.

7. Тісто розгортаємо і поділяємо на дві частини. Одну частину кладемо на деко з фольгою. Обмазуємо продукт вишневою начинкою.

8. З другої частини тіста формуємо декоративну сіточку.

9. Накриваємо сіткою з тіста начинку. Випікаємо блюдо 35 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Готовий пиріг викладаємо на блюдо. Обсипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.

Листковий пиріг з сиром та вишнями в домашніх умовах

Неймовірно смачний і яскравий домашній пиріг з листкового тіста можна приготувати за півгодини. Оцініть рецепт на швидку руку з начинкою з ніжного сиру і вишень. Порадуйте близьких цікавим ласощами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 200 гр.
  • Вишня – 500 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. Злегка листкове тісто розкачуємо і викладаємо її на деко, попередньо вистелену пергаментом.

2. Сир з’єднайте з цукром. Старанно перетираємо продукти між собою.

3. Сирну масу рівномірно розподіляємо по шару з тіста.

4. На сир викладаємо заздалегідь промиті і очищені від кісточок ягоди. Вишня повинна бути рівномірно розподілена. Випікаємо ласощі 20 хвилин при температурі 200 градусів.

5. Апетитний пиріг з сиром та вишнями готовий. Діліть частування на порційні шматочки і подавайте до столу!