Тонкі млинці на кефірі з дірочками – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Тонкі млинці на кефірі з дірочками – це дуже смачний, ніжний і повітряний продукт для вашого домашнього столу. Його можна подавати з вершковим маслом, варенням або джемом. Відмінна ідея для сімейного чаювання або яскравого перекусу. Кращі кулінарні ідея для приготування ажурних млинчиків шукайте у нашій перевіреної добірці!

Як спекти тонкі ажурні млинці на кефірі з дірочками?

Для домашнього сніданку можна приготувати хрусткі млинці з дірочками. Тонкий продукт порадує ніжним смаком і яскравим виглядом. Подавайте до столу зі сметаною або вершковим маслом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Вода 100 мл
  • Борошно 200 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Сода харчова 2 щіпки
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти тонкі млинці на кефірі з дірочками? Спершу окремо просіваємо борошно через дрібне сито. Далі змішуємо сухий продукт з содою.
  2. У глибоку миску розбиваємо два курячих яйця. Сюди ж вливаємо кефір, воду і додаємо сіль з цукром. Збиваємо.
  3. Відправляємо просіяне борошно з содою в рідку суміш.
  4. Вливаємо олію. Починаємо збивати масу до гладкого стану.
  5. Раскаливаем сковороду тонким шаром розподіляємо по ній тісто. Обсмажуємо продукт 1-2 хвилини з кожного боку до яскравого рум’янцю.
  6. Тонкі домашні млинці з дірочками готові. Доповнюйте страву сметаною і подавайте до столу!

Заварні хрусткі млинці на кефірі з окропом

З заварні млинці на кефірі порадують не тільки цікавим виглядом, але і смаком. Хрусткий продукт з ажурним візерунком прикрасить і різноманітить ваш стіл. Подавайте до сніданку або чаювання!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Окріп – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді розбиваємо два курячих яйця. Збиваємо їх з сіллю і цукром.

2. Додаємо до яєчної суміші кефір. Розмішуємо до однорідності.

3. Просіваємо в масу борошно з содою. Збиваємо і після вливаємо сюди окріп тонким струменем. Знову вимішуємо продукт.

4. Нагріваємо сковороду і промазуємо її рослинним маслом. Капаємо сюди тісто і розмазуємо його тонким шаром. Швидко обсмажуємо з обох сторін.

5. Заварні млинці на кефірі для вашого сніданку готові! Доповнюйте їх улюбленим варенням або сметаною і подавайте до столу.

Покроковий рецепт приготування млинців на кефірі і молоці

Яскраве блюдо для вашого ранкового столу – тонкі млинці на кефірі і молоці. Продукт порадує апетитним ароматом і рум’яним виглядом. Підійде для чаювання або як доповнення до інших страв.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Кефір – 300 мл
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – 10 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Розпушувач – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку слід просіяти борошно разом з розпушувачем через дрібне сито.

2. Потім у глибокій мисці з’єднуємо яйця з сіллю, цукром, кефіром і молоком. Збиваємо до отримання однорідного складу.

3. У рідку масу відправляємо суху заготовку.

4. Збиваємо тісто і після змішуємо його з однією столовою ложкою рослинного масла.

5. Нагріваємо сковорідку олією.

6. Вливаємо підготовлене тісто і розподіляємо його по розпеченій поверхні.

7. Обсмажуємо продукт з обох боків до рум’янцю.

8. Викладаємо млинці на тарілку і за смаком обмазуємо їх вершковим маслом.

9. Подаємо страву до столу, сметаною або солодким соусом. Готово!

Як приготувати млинці на кефірі без додавання яєць?

Ніжні на смак і прості у виконанні млинці можна приготувати на кефірі без використання яєць. Хрусткий продукт на швидку руку стане ароматним і поживним сніданком для всієї родини.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сода – 10 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Кефір змішати з водою в глибокій мисці. Сюди ж додаємо потрібну кількість соди.

2. Далі занурюємо в продукт сіль з цукром.

3. Вливаємо трохи рослинного масла і розмішуємо.

4. Просіваємо борошно через дрібне сито і відразу відправляємо її в рідку суміш.

5. Збиваємо рідке тісто до зникнення всіх грудочок.

6. Добре прогріваємо сковороду. Вливаємо трохи тіста, формуємо тонкий млинець і обсмажуємо з обох боків до рум’янцю.

7. Продукт викладаємо на тарілку. Хрусткі млинці без яєць готові!

Тонкі млинці на кефірі без соди з дірочками

Апетитні млинці з дірочками легко приготувати на кефірі без використання соди. По простому рецептом виходить тонкий і хрусткий продукт. Його можна доповнити солодкими або солоними соусами. Подавайте до сніданку!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 30 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Кефір кімнатної температури вливаємо в глибоку тарілку. У нього розбиваємо два курячих яйця.

2. Збиваємо масу і просіваємо в неї борошно. Додаємо сіль і цукор. Розмішуємо тісто до зникнення грудочок.

3. В чайнику кип’ятимо воду. Відміряємо потрібно кількість.

4. Окріп вливаємо тонким струменем в тісто. Залишаємо його на 3-5 хвилин.

5. Потім додаємо і рослинне масло.

6. Збиваємо рідкий продукт до однорідності. Намагайтеся, щоб не було грудочок.

7. Нагріваємо сковороду. Масло вливаємо за бажанням. Розмазуємо по гарячій поверхні тісто.

8. Смажимо тонкий млинець до золотистого кольору з обох сторін.

9. Викладаємо домашнє частування на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як спекти ажурні млинці на кефірі з содою?

Тонкі млинці з ажурним візерунком легко приготувати на кефірі з содою. Простий кулінарний рецепт стане в нагоді для ваших сімейних сніданків або обідів. Продукт можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості доповнення до інших.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 10 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Розбиваємо два курячих яйця в глибоку тарілку.

2. До яйцям додаємо сіль і цукор.

3. Вливаємо кефір і починаємо розмішувати масу. Збиваємо до однорідності.

4. Окремо розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Вливаємо продукт в загальну миску.

5. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо до неї розпушувач.

6. Вимішуємо рідке тісто до утворення гладкої маси без грудочок.

7. Обсмажуємо млинці з обох сторін на розпеченій сковороді. Масло використовувати не обов’язково, так як воно є в самому тесті.

8. Готові млинці розкладаємо по тарілках, доповнюємо по своєму смаку іншими продуктами і подаємо до столу!

ПП мереживні млинці на кефірі без пшеничного борошна

Люди, що стежать за своєю фігурою, часто відмовляють собі в апетитних домашніх млинці. Але знаменитий продукт можна приготувати за особливим рецептом, що відповідає всім вимогам правильного харчування. Оцініть!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Кефір – 1,5 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Три курячих яйця з’єднайте з сіллю в глибокій тарілці. Збиваємо продукти віночком до однорідності.

2. Вливаємо теплий кефір і продовжуємо збивати.

3. Додаємо потрібну кількість соди. Вона дасть реакцію з кисломолочним продуктом.

4. Розмішуємо масу до однорідності.

5. Далі викладаємо кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо, поки не зникнуть всі грудочки.

6. Рідке тісто вливаємо тонким шаром на розпечену сковороду.

7. Смажимо до яскравого рум’янцю з обох сторін.

8. Готуємо, поки не закінчиться тісто.

9. Готові млинці складаємо та подаємо до столу на тарілці. Приємного апетиту!

Як приготувати ніжні і м’які млинці на прокисшем кефірі?

Не поспішайте викидати кислий кефір. З продукту можна приготувати тонкі і хрусткі млинці. Домашній продукт порадує простотою виконання, а також ніжним і м’яким смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • кислий Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді змішуємо яйця, сіль і цукор. Збиваємо масу до розчинення сухих інгредієнтів.

2. Вливаємо тонким струменем кислий кефір. Він повинен бути теплим, тому заздалегідь дістаньте продукт з холодильника.

3. Додаємо рослинне масло. Поступово просіваємо в масу борошно з содою. Збиваємо до утворення гладкого і однорідного складу.

4. Розжарюємо сковороду, обмазуємо вершковим маслом і смажимо тут млинці. До яскравого рум’янцю з кожної сторони.

5. Тонкі рум’яні млинці з кислого кефіру готові. Подавайте до столу!

Дуже смачні тонкі млинці на кефірі і воді

Особливо тонкі і хрусткі млинці виходять на тесті з кефіру і води. Оцініть простий домашній рецепт приготування. Використовуйте його для сніданків або перекусів.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Вода – 1ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. У глибокому посуді розбиваємо куряче яйце, додаємо до них сіль і цукор.

2. Збиваємо суміш і вливаємо до неї половину від потрібної кількості кефіру.

3. Просіваємо борошно сюди. Починаємо вимішувати.

4. В однорідний продукт виливаємо кефір.

5. Окремо кип’ятимо воду. У неї висипаємо соду і гарненько розмішуємо.

6. Вливаємо воду до решти інгредієнтів. Також додаємо і рослинне масло. Збиваємо рідке тісто, поки воно не стане гладким.

7. Смажимо продукт до рум’янцю на розпеченій сковороді.

8. Золотисті тонкі млинці готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу!

Простий рецепт тонких дріжджових млинців на кефірі з дірочками

Ніжні і м’які млинці можна зробити тонкими і з оригінальними дірочками. Використовуйте домашній рецепт приготування на кефірі і дріжджах. Порадуйте рідних апетитним продуктом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 10 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Борошно ретельно просіваємо через дрібне сито. Розміщуємо продукт в глибокій мисці.

2. Додаємо до інгредієнту потрібну кількість дріжджів, цукру і солі. Розмішуємо.

3. Окремо збиваємо куряче яйце і виливаємо його в суху масу.

4. Розмішуємо і вливаємо кефір. Його слід заздалегідь дістати їх холодильника.

5. Збиваємо суміш до гладкого однорідного стану.

6. Далі вливаємо олію.

7. Знову розмішуємо заготівлю і залишаємо на столі на 30-40 хвилин.

8. За цей час тісто помітно підніметься, стане пишним.

9. Використовуємо продукт для приготування млинців. Смажимо на сковороді, обмазаної вершковим маслом.

10. З кожної сторони готуємо, приблизно, по одній хвилині до появи золотистого відтінку.

11. Тонкі і хрусткі млинці з дірочками готові. Подавайте до столу!