Ватрушки з сиром – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ватрушки з сиром – дуже смачне і нескладний у виконанні частування для вашого домашнього столу. Готовий сирний продукт можна подавати до сімейного чаювання або сніданку. Ваші близькі не зможуть встояти перед ніжним і ароматним напоєм. Для його приготування візьміть на замітку прості рецепти з покроковим описом процесу.

Класична королевська ватрушка з сиром в духовці

До сімейного чаювання можна приготувати ароматну і смачну королівську ватрушку з сиром. Оцініть класичний рецепт виконання і порадуйте домашніх апетитним і солодким десертом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно-3 склянки
  • Сир ½ кг
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Ванілін 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ватрушку з сиром в духовці? У миску викладаємо сир і гарненько розтираємо його виделкою до дрібних крупинок.
  2. Окремо з’єднуємо курячі яйця з ваніліном і половиною цукру. Збиваємо суміш до пишної піни і вливаємо її до сиру. Начинка готова.
  3. В інший посуд просіваємо борошно. Додаємо сюди залишився цукор, соду і шматочки розм’якшеного вершкового масла.
  4. Розмішуємо тісто. Можна перетерти руками до стану дрібної крихти.
  5. На дно форми для випікання викладаємо половину тіста з борошна і вершкового масла.
  6. Далі викладаємо сирну начинку і щільно закриваємо її залишками тіста. Розрівнюємо шар.
  7. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 50 хвилин до легкого рум’янцю.
  8. Готову ватрушку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і ділимо на порції. Десерт готовий, можна подавати до столу!