Ватрушки з сиром – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ватрушки з сиром – дуже смачне і нескладний у виконанні частування для вашого домашнього столу. Готовий сирний продукт можна подавати до сімейного чаювання або сніданку. Ваші близькі не зможуть встояти перед ніжним і ароматним напоєм. Для його приготування візьміть на замітку прості рецепти з покроковим описом процесу.

Класична королевська ватрушка з сиром в духовці

До сімейного чаювання можна приготувати ароматну і смачну королівську ватрушку з сиром. Оцініть класичний рецепт виконання і порадуйте домашніх апетитним і солодким десертом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно-3 склянки
  • Сир ½ кг
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Ванілін 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ватрушку з сиром в духовці? У миску викладаємо сир і гарненько розтираємо його виделкою до дрібних крупинок.
  2. Окремо з’єднуємо курячі яйця з ваніліном і половиною цукру. Збиваємо суміш до пишної піни і вливаємо її до сиру. Начинка готова.
  3. В інший посуд просіваємо борошно. Додаємо сюди залишився цукор, соду і шматочки розм’якшеного вершкового масла.
  4. Розмішуємо тісто. Можна перетерти руками до стану дрібної крихти.
  5. На дно форми для випікання викладаємо половину тіста з борошна і вершкового масла.
  6. Далі викладаємо сирну начинку і щільно закриваємо її залишками тіста. Розрівнюємо шар.
  7. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 50 хвилин до легкого рум’янцю.
  8. Готову ватрушку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і ділимо на порції. Десерт готовий, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Відмінна ідея для домашнього чаювання – ніжні сирні ватрушки. Приготуйте страва з дріжджового тіста. Продукт вийде рум’яним, м’яким і з дивовижним яскравим ароматом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 0,5 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку розводимо дріжджі і цукор в теплому молоці, потім сюди ж додаємо яйця, сіль, вершкове масло і просіяне борошно. Ретельно вимішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин.

2. Після того, як тісто підійде і збільшиться в розмірах, розминаємо його руками і ділимо на рівні невеликі частини.

3. В цей же час підготуємо начинку. Розтираємо сир з цукром і сметаною до стану кашки. Додаємо в масу цедру лимона і розмішуємо.

4. З шматочків тіста летимо невеликі круглі ватрушки. Робимо посередині поглиблення і викладаємо в них сирну начинку.

5. Відправляємо десерт в духовку на 40-50 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

6. Ароматні сирні готові ватрушки. Викладайте страву на тарілку і ставте на стіл. Приємного чаювання!

Простий і швидкий рецепт ледачою ватрушки з сиром з батона

Швидкий і оригінальний десерт для вашого сімейного столу – ледачі ватрушки з батона з сирною начинкою. Ви не витратите на приготування багато часу, а близькі оцінять яскравий смак і аромат домашнього страви. Подавайте до чаю!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Батон – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. У велику миску викладаємо необхідну кількість сиру. Краще вибирати м’який продукт. Зернистий ж доведеться перетирати через сито.

2. Посипаємо сир цукром і манною крупою. Розминаємо вміст руками, щоб сир добре перемішався з сухими інгредієнтами.

3. Розбиваємо в масу одне куряче яйце і знову розмішуємо.

4. Далі вливаємо трохи сметани. Можна перемішати виделкою або лопаткою. Начинка повинна вийти м’якою і гладкою.

5. Батон розрізаємо на рівні по товщині скибочки.

6. Кожен скибочку просочуємо в мисці з молоком, тому важливо, щоб батон не був занадто м’яким.

7. По центру кожного вологого скибочки робимо вм’ятини руками. Кладемо їх у форму для випікання.

8. У вм’ятини обережно заливаємо сирну начинку.

9. Збиваємо яйце, що залишилося, і обмазуємо їм продукти у формі. Це додасть страві яскравий рум’янець.

10. Випікаємо частування 20 хвилин. Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів.

11. Подаємо готові ледачі ватрушки до столу теплими. Доповнюйте десерт чашкою чаю. Приємного апетиту!

Ніжна і дуже смачна французька ватрушка з сиром

Ніжна французька ватрушка з сиром підходить до чашки гарячого чаю або кави. Також страву можна подавати на полуденок. Приготуйте апетитний десерт по простому рецептом, порадуйте близьких ароматним частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо начинку для ватрушки. Розминаємо виделкою сир з цукром, ваніліном і розбиваємо в нього два яйця.

2. Розмішуємо масу. Можна збити її блендером для отримання більш ніжного продукту.

3. Для тіста просіваємо борошно з розпушувачем. Занурюємо в сухий продукт маленькі шматочки вершкового масла.

4. Добре розминаємо продукт руками до однорідності.

5. Половину тіста викладаємо у форму для випікання. Далі рівним шаром викладаємо сирну начинку і накриваємо продукт залишками тіста.

6. Ставимо форму з вмістом в духовку. Готуємо страву 40 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Витягаємо ароматний десерт з духовки, розрізаємо його на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Повітряна ватрушка з сиром з листкового тіста в духовці

Хрусткі і ароматні сирні ватрушки можна приготувати з листкового тіста. Страва порадує вас ніжною і повітряної начинкою. Подавайте десерт з чаєм чи гарячим кава.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Розморожуємо листкове тісто. Для цього викладаємо його на плоску поверхню, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо розморожувати при кімнатній температурі.

2. Сир розтираємо за допомогою дрібного сита. Викладаємо продукт в глибоку тарілку.

3. Збиваємо два курячих яйця з цукром і з’єднуємо масу з сиром. Ретельно розмішуємо.

4. Промиваємо лимон, знімаємо з нього цедру і відправляємо її в начинку.

5. З двох яєць витягаємо і збиваємо білки до густої й пишної піни. Жовтки залишаємо. Викладаємо білковий продукт в сирну масу. Акуратно розмішуємо лопаткою.

6. Розморожене тісто розрізаємо на рівні за розміром квадрати.

7. У центр кожного квадрата розміщуємо ніжну сирну начинку. З’єднуємо краї тіста. Отримані конвертики обмазуємо жовтком і випікаємо їх в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Готові листкові ватрушки посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Десерт буде смачним гарячим і захололим. Приємного апетиту!

Як приготувати ватрушки з сиром без дріжджів в духовці?

Яскраві і апетитні ватрушки з сиром можна приготувати без додавання дріжджів. Домашній десерт простий у приготуванні і підходить для великої чаювання в колі родини або друзів.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Маргарин – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. Приступимо до приготування сирної начинки. Для цього розминаємо виделкою сир і з’єднуємо його з цукром, яйцем і родзинками за смаком. Гарненько розмішуємо масу, щоб всі інгредієнти з’єдналися.

2. Для тіста розмішуємо борошно з розпушувачем, маргарином, яйцем і цукром. Вимішуємо тісто, ділимо його на невеликі рівні кола і наповнюємо їх сирною начинкою.

3. Обидва краї круглого тесту з’єднуємо між собою, утворюючи петельку. Продовжуємо формувати ватрушки, поки не закінчаться інгредієнти.

4. Викладаємо підготовлені ватрушки на деко. Відправляємо блюдо в духовку на 25-30 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

5. Гарячі рум’яні ватрушки з сиром посипаємо цукровою пудрою. Викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Дуже смачна і апетитна ватрушка з сиром з пісочного тіста

Апетитний домашній десерт для вашого чаювання – ватрушка з ніжною сирною начинкою. Приготуйте страва з пісочного тіста по простому рецептом. Порадуйте близьких оригінальним частуванням.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сир – 500 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Есенція ванільна – 1 ч. л.
  • Цедра лимонна – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для сирної ватрушки.

2. Викладаємо сир у велику миску, додаємо до нього половинку цукру, ванільну есенцію, лимонну цедру і курячі яйця. Ретельно збиваємо масу за допомогою міксера або блендера.

3. В окремий посуд просіваємо борошно з цукром. До сухих продуктів додаємо стружку вершкового масла. Для цього заморожений продукт слід натерти на крупній тертці.

4. Руками розмішуємо тісто, поки воно не перетвориться в дрібну крихту.

5. Викладаємо половину пісочного продукту у форму для випікання. Притискаємо шар щільно руками.

6. Наступним шаром викладаємо рідку сирну масу.

7. Закриваємо заготівлю залишилася крихтою з масла і борошна.

8. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 45 хвилин.

9. Готову ватрушку повністю остуджуємо і після нарізаємо на шматочки. Подаємо десерт до столу. Приємного чаювання!

Ніжна і повітряна угорська ватрушка з сиром

Оцініть ідею простого і смачного десерту для вашого столу. Приготуйте пишну угорську ватрушку з ніжною сирною начинкою. Подавайте частування на сніданок разом з чашкою чаю або кави.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Для начинки:

  • Сир – 0,5 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крупа манна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Приготуємо тісто. Яйця розбиваємо в глибоку тарілку і розтираємо їх з цукром.

2. В яєчну суміш додаємо борошно, сметану, розтоплене вершкове масло, соду і ванілін. Збиваємо, поки не зникнуть всі грудочки.

3. Вливаємо рідке тісто в герметичну форму для випікання.

4. Приступаємо до приготування сирної начинки. Змішуємо сир з яйцями, манною крупою і цукром. Збиваємо до отримання однорідної суміші.

5. Вливаємо повітряну начинку по центру тесту.

6. Відправляємо форму з вмістом в духовку на 35 хвилин. Випікаємо страва до рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.

7. Готову ватрушку дістаємо з духовки і даємо їй охолонути.

8. Після охолодження десерт ділимо на порції, викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Класичний рецепт приготування ватрушки з сиром в мультиварці

Домашню ватрушку з сирною начинкою можна приготувати в мультиварці. Вас порадує простий процес приготування і смак ніжного готового десерту. Подавайте страву до чаювання в колі сім’ї.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Печиво пісочне – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Стружка кокосова – за смаком.

Процес приготування:

1. Вершкове масло ріжемо на дрібні шматочки і засипаємо його цукром.

2. Сюди ж просіваємо борошно. Розтираємо масу до отримання однорідної кашки.

3. В окремій мисці змішуємо сир з яйцем. Розтираємо вміст.

4. Додаємо до творожному продукту крохмаль, соду, ванілін і сіль. Знову розмішуємо до однорідного стану.

5. Чашу мультиварки укладаємо пергамент. На нього щільним шаром викладаємо тісто з борошна, масла і цукру.

6. Далі рівним шаром вливаємо сирну начинку.

7. Руками подрібнюємо шматочки пісочного печива. Посипаємо блюдо крихтою.

8. Готуємо десерт в режимі, який підходить для випічки. Через годину частування буде готове.

9. Гарячу ватрушку прикрашаємо кокосовою стружкою і цукровою пудрою за смаком. Ділимо страву на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Солодка ватрушка з сиром і яблуками на десерт

Оригінальний десерт домашньою солодкою ватрушки з сиром і яблуками. Приготуйте блюдо по простому рецептом і порадуйте близьких яскравою і апетитною кулінарної ідеєю. Подавайте з гарячим чаєм.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з приготування начинки. Яблука промиваємо та нарізаємо на дрібні кубики. Кісточки акуратно витягаємо.

2. У глибоку тарілку занурюємо цукор. Ретельно розтираємо продукти виделкою.

3. У сирну масу розбиваємо яйця і додаємо ванілін. Знову перемішуємо вміст.

4. Викладаємо пачку вершкового масла і даємо інгредієнту трохи розм’якнути. Потім з’єднуємо його з борошном, цукром, сіллю і розпушувачем. Руками розминаємо тісто, поки не отримаємо дрібну однорідну крихту.

5. У форму для випікання викладаємо частину тіста. Шар повинен вийти щільним і рівним.

6. Зверху викладаємо половину сирної маси і по ній розподіляємо шматочки яблука. Також тільки половину.

7. Закриваємо шар сирними залишками.

8. Рівномірно розподіляємо по верху яблука тонким шаром.

9. Закриваємо блюдо тестом. Воно повинно повністю закрити начинку. Випікаємо бісквіт в духовці, розігрітій до 180 градусів 40 хвилин.

10. Готову ватрушку з сиром і яблуками акуратно витягаємо з форми. Даємо їй трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!