Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Пиріг з сиром може являти собою як закусочне блюдо, яке можна подавати на сніданок або полуденок, так і десерт, яким приємно ласувати в сімейному колі. Як доповнення до сиру можна використовувати яблука, ягоди, сир або зелень.

Пісочний пиріг з сиром в духовці

Пісочний пиріг з сиром – корисне ласощі, яке сподобається і маленьким, і дорослим гурманам. Випічку подають порційно і поєднують з прохолодними напоями або гарячим какао, кава, чорним або зеленим чаєм.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 250 гр.
  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Для начинки:
  • Сир 500 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Яйце куряче 3 шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з сиром в духовці? Масло попередньо заморожують, а потім натирають в стружку.
  2. Змішують масляний стружку з іншими інгредієнтами для тіста і переминают в крихту, тісто розкладають по двох ємкостей.
  3. Першу частину викладають у форму для запікання, добре обминають і формують бортики.
  4. Для начинки яйця розтирають з цукром і сиром, кладуть начинку на шар тіста.
  5. Поверх начинки висипають тісто, щоб воно було у вигляді крихти. Злегка розрівнюють і тримають пиріг в духовці близько половини години, нагрів — 180 градусів.

Пиріг з сиром і яблуками в духовці

Для приготування цього пирога масло і яйця повинні бути кімнатної температури: їх краще заздалегідь дістати з холодильника і потримати в теплому приміщенні. Яблука після нарізки сбрызгиваются соком цитрусових, щоб вони не потемніли.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сік апельсиновий або лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр. + 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 70 гр. + 20 гр.

Процес приготування:

1. З яблук знімають шкіру і нарізають тонкими пластинками, а після збризкують соком цитрусових і перемішують, залишивши ненадовго промаринуватися.

2. 2 ч. л. цукру і 20 гр. масла розтоплюють в ємності на водяній бані до тих пір, поки цукор не розчиниться, а потім відкидають на час в сторону.

3. Сир перетирають або збивають блендером.

4. Окремо змішують яйця, цукор і 70 гр. масла, все добре збивають. У результаті маса повинна стати пухкою і однорідною, на що буде потрібно приблизно 5 хвилин, потім до неї викладають сир і продовжують збивати, поки інгредієнти не змішаються.

5. Після цього всипають борошно, яку потрібно спочатку змішати з розпушувачем, і за допомогою лопатки вимішують тісто.

6. У форму для випікання пирога викладають тісто, поверх нього розподіляють сир і яблучні дольки і поливають підготовленою сумішшю з цукру і масла.

7. Пиріг тримають в духовці при середньому нагріванні близько 50 хвилин. Перед подачею злегка охолоджують і нарізають.

Як спекти смачний пиріг з сиром та вишнями?

У цьому рецепті використовується тісто, схоже на пісочне, однак завдяки сметані воно виходить більш ніжним і м’яким. Вишня надає випічці кислинку, а сир додає соковитості.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Вишня без кісточок – 100 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Ванілін – 1 пакетик.

Для подачі:

  • Пудра цукрова – за бажанням.

Процес приготування:

1. Попередньо масло потрібно розм’якшити, а потім його розтирають з додаванням потроху цукру, а потім всипають сіль і вбивають яйця.

2. Все перемішують і додають в тісто сметану з ваніліном, всю масу збивають за допомогою міксера.

3. Соду гасять оцтом і додають в тісто. Слідом всипають борошно і добре перемішати всі інгредієнти.

4. В іншому посуді збивають сир зі сметаною, цукром і яйцями, щоб вийшла однорідна солодка маса.

5. У глибокій формі для випічки формують корж для пирога з високими бортиками і наколюють його виделкою, щоб не вздувался.

6. Поверх розподіляють начинку з сиру, розкладають вишню так, щоб вона занурилася в сирну масу.

7. Пиріг тримають в духовці протягом 45 хвилин. Нагрівання повинен бути встановлений на 180 градусів. Готовий пиріг подають злегка остигнув, посипавши при бажанні цукровою пудрою.

Дуже смачний яблучний пиріг з сиром і корицею

Пиріг з сиром і яблуками доповнюють по цьому рецепту корицею, виходить ароматна і ніжна випічка. Рекомендується брати яблука більш кислих сортів, щоб компенсувати солодкість тіста і сирною складової.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки з яблук:

  • Яблуко – 6 шт.
  • Кориця – 2 ч. л.

Для начинки з сиру:

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Сир збивають блендером або перетирають за допомогою дрібного сита, а потім змішують з цукром, яйцем і ваніліном, щоб вийшла пишна і ніжна сирна маса.

2. Борошно перетирають зі злегка м’яким вершковим маслом і цукром, щоб утворилася крихта з тіста. Додають розпушувач і знову перетирають масу.

3. З яблук знімають шкірку і видаляють серцевину, натирають в стружку і змішують з корицею.

4. У формі для випікання першим шаром укладають четверту частину тесту, злегка ущільнюють, а потім кладуть шар з половини всього обсягу начинки з яблук.

5. Поверх фруктів насипають ще шар тесту, а після – сирну начинку. Розрівнюють і посипають ще однією чвертю тесту. Після викладають залишилися яблука і знову закривають рештою тестом.

6. Пиріг випікають протягом 70 хвилин при 200 градусах. Перед подачею виріб краще охолодити, нарізати на порції і подавати.

Пиріг із дріжджового тіста з сиром

Класичний дріжджовий пиріг з начинкою з сиру з легкої ванільною ноткою підійде для дружнього чаювання або в тих випадках, коли потрібно приготувати смачний і при цьому корисний десерт.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Дріжджі (свіжі) – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для крихти:

  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Для змазування:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Дріжджі поміщають у теплу воду, щоб вони розчинилися.

2. Борошно і розпушувач просівають, щоб наситити киснем, тоді випічка виходить пишніше, додають цукор і сіль.

3. У глибокому посуді суху суміш змішують з розведеними дріжджами і двома видами масла. При цьому вершкове масло треба спочатку розтопити.

4. Тісто добре вимішують, накривають серветкою і тримають близько півгодини в теплому місці, щоб дати йому піднятися.

5. Окремо з’єднують звичайний і ванільний цукор з перетертим сиром, а потім туди додають яйця і добре перемішують.

6. Щоб зробити посипання-штрейзель для пирога, масло потрібно заморозити і натерти в стружку, а потім його перетирають з цукром і маслом в крихту.

7. Дріжджове тісто обминають після того, як піднявся, а потім розділяють на дві частини, одна з яких повинна становити близько 2/3 від загального обсягу.

8. Більшу частину тіста розкачують і формують основу для пирога: поміщають в ємність для випічки з бортиками.

9. Поверх тіста розподіляють начинку, потім накривають другою частиною тіста, яку також тонко розкочують. Краї пирога защипують і змащують верх збитим яйцем, а потім проколюють виделкою по всій поверхні, щоб пара від начинки виходив під час випікання. Зверху тісто посипають штрейзеля-крихтою. Випікають пиріг протягом 40-50 хвилин в духовці, яку вмикають на 180 градусів. Подають пиріг, попередньо нарізавши його на порції.

Покроковий рецепт приготування листкового пирога з сиром

Для приготування цього пирога можна взяти готове заморожене листкове тісто: такий варіант підходить, якщо гості вже на порозі, а пригостити їх поки нічим. Для начинки краще використовувати родзинки без кісточок.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • цукрова Пудра – 4 ст. л.
  • Ізюм – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Для змащування

  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

1. Сир перетирають з цукром і жовтками.

2. Білки яєць збивають, поки не вийде стійка піна.

3. Сирну масу з’єднують з білками, потрібно змішувати дуже акуратно, а потім додають родзинки і ще раз акуратно перемішують.

4. Розморожене листкове тісто злегка розкочують.

5. На підготовлений шар тіста викладають сирну начинку і розподіляють по всій поверхні.

6. Акуратно згортають пиріг рулетом і роблять наколи по поверхні, щоб тісто не вздувалось, коли буде випікатися.

7. Пиріг перекладають на деко і тримають близько півгодини в духовці, яку потрібно включити на 200 градусів. Подавати, попередньо остудивши і нарізавши шматочками.

Швидкий заливний пиріг з сиром

Легкий рецепт пирога, в начинку якого входять сир і яблука, тобто виходить подвійна начинка. Такий варіант випічки підійде навіть для початківця кулінара або господині, у якої не занадто багато часу на приготування.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – за бажанням.

Процес приготування:

1. Яйця вбивають в глибоку миску, додають цукор і добре збивають масу міксером або віночком.

2. В яєчну суміш вмішують сир і ще раз максимально добре перемішують, а потім додають борошно і продовжують збивати. У замішане тісто додають ванільний цукор і трохи розпушувача, ще раз змішують.

3. З яблук знімають шкіру і нарізають дрібними кубиками, попередньо видаливши серцевину з насінням, а потім вмішують в тісто.

4. В самому кінці додають лимонну цедру і ще раз гарненько перемішують.

5. У змащену маслом форму для випікання перекладають тісто і тримають в духовій шафі, який потрібно включити до 180 градусів, протягом приблизно 40 хвилин. Готовий пиріг перед подаванням нарізують і при бажанні посипають пудрою з цукру.

Пиріг з лаваша з сиром в духовці

Оригінальний рецепт пирога, в якості основи для якого використовують тонкий лаваш. Прісну лавашную основу компенсує згущене молоко і вишня: у поєднанні з сиром виходить неймовірно смачний і ароматний пиріг, який здивує кожного, хто його споживає.

Час готування: 1 година 5 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко згущене – 9 ст. л.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Вишня свіжа – 200 гр.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Для заливки:

  • Сметана – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності сир змішують з яйцями і згущеним молоком, а потім додають ванільний екстракт. Якщо недостатньо солодко, можна додати ще трохи звичайного цукру. Щоб вийшов більш ніжний пиріг, начинку краще змішати блендером.

2. На рівну поверхню кладуть аркуш лаваша.

3. Начинку з сиру акуратно розподіляють поверх лаваша, зверху посипають цедрою лимона.

4. На сирну начинку викладають ягоди вишні, з яких краще заздалегідь дістати кісточки. Між вишнею кладуть родзинки.

5. Лаваш з начинкою акуратно згортають, щоб вийшов рулет, який ділять на два шматки і викладають в глибоку форму для випікання.

6. Окремо сметану змішують з цукром і ванільним звичайним, убивають два яйця, і коли маса стане однорідною після збивання, нею заливають скручений рулетом лаваш.

7. Підготовлене блюдо ставлять в духовку, включають її на 180 градусів і печуть протягом 45 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.

Як спекти пиріг з сиром і сиром в домашніх умовах?

Пікантний пиріг з сирно-сирною начинкою, який можна подавати як закуску або доповнення до перших страв. Часник і зелень кропу додають випічці смаку та пікантності. Ароматно і апетитно!

Час готування: 1 година 5 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир 9% – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Кріп треба порубати як можна дрібніше.

2. Сир натирають в стружку і змішують з яйцями.

3. В масу додають перетертий сир, подрібнені кріп і часник.

4. Масло розм’якшується і перетирається з яйцями, поступово додаючи сіль, борошно і розпушувач. Замішують до формування однорідного тесту.

5. У форму – глибоку з високими бортами – для запікання, викладають тісто. Начинка розподіляється по ньому і ставиться в духовку на 180 градусів для випікання. Щоб дійти до готовності, пирога потрібно 45 хвилин. Подавати виріб теплим, розрізаємо на шматочки. Приємного апетиту!

Соковитий пиріг з сиром і зеленню в духовці

Оригінальний рецепт пирога з сиром, шпинатом та іншою зеленню. Виходить соковита і ароматна випічка, яку можна подати до сніданку, в якості страви на полуденок або до вечері з м’ясним бульйоном.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Маргарин – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 600 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Шпинат свіжий – 350 гр.
  • Кріп свіжий – 50 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Охолоджений натертий маргарин перетирають з борошном, щоб вийшла крихта. Після цього в тісто вбивають яйце, трохи сметани і ще раз гарненько замішують, щоб воно стало однорідним.

2. З тіста формують кулю і покласти його в холодильник.

3. Листя шпинату перебирають, поміщають в глибоку миску і заливають киплячою водою, а через 5 хвилин зціджують з допомогою друшляка і дуже дрібно нарізають.

4. Окремо сир перетирають, додавши в нього яйця і трохи солі.

5. Сир натирають в стружку.

6. Змішують шпинат, сир, подрібнену петрушку, сметану і близько 100 гр. сирної стружки. Можна трохи підсолити, однак слід враховувати, що сир вже солоний.

7. Тісто розподіляють по формі для випічки, формуючи високі бортики, і наколюють виделкою, щоб не роздулося у духовці.

8. На тісто викладають начинку, а зверху посипають рештою сиру. Пиріг ставлять у духову шафу на півгодини, включивши його на 180 градусів.

9. Подають порціями в теплому вигляді.