Заливний пиріг – це проста та швидка домашня випічка на основі рідкого тіста, яким заливається начинка у різних комбінаціях. Випікаються такі пироги солодкими до десертного столу або з картоплею, м’ясом, яйцями та овочами, для подачі самостійною другою стравою. Тісто для всіх варіантів пирогів замішується на молочних інгредієнтах з розпушувачем, добре пропікається і текстуру пирога робить м’якою та пишною.
Заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці
Смак заливного пирога на кефірі з капустою у духовці багато в чому визначається смаком начинки. Капусту найчастіше обсмажують або додають сирою, а в цьому рецепті вам пропонується згасити її в молоці з вершковим маслом та доповнити відвареним яйцем. Тісто для заливного пирога замішуємо на кефірі, олії, яйцях і розпушувачі.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Для тесту:
- Кефір – 240 мл. (2,5% жирності)
- Борошно – 260 гр.
- Олія – 100 мл.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1/2 ч.л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Кунжут – за смаком
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 60 мл.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Кунжут – для декору
Процес приготування:
Заливний пиріг у духовці готується швидко та просто. Капусту нашаткувати тонкою соломкою, одразу перекласти в глибоку сковороду, додати сіль із цукром і руками трохи перетерти.
Налити до неї 60 мл молока.
Потім додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло.
На невеликому вогні під кришкою і при періодичному помішуванні, згасити капусту протягом 15 хвилин, якщо капуста рання, а для пізнього часу гасіння збільшити.
До тушкованої капусти додати|добавляти| дрібно нарубані відварені яйця із зеленню, сіллю|соль| і перемішати.
Начинка із капусти для пирога готова.
У посуд для замісу тіста розбити три яйця та додати сіль із цукром.
Віночком ці інгредієнти перемішати і налити трохи підігрітий кефір.
Потім налити олію і все перемішати до однорідності.
Борошно змішати з розпушувачем.
Цю суміш через сито пересипати в масу кефіру.
Віночком замісити тісто до однорідної текстури. Консистенція має вийти, як у тесту для оладок.
Форму, а краще взяти широку, щоб пиріг не вийшов товстим, застелити пергаментним папером. У неї рівним шаром викласти половину замішаного тесту кефіру.
Поверх цього шару рівномірно розкласти капустяну начинку та повністю покрити рештою тесту.
Увімкніть духовку на 200°С. Пиріг зверху посипати насінням кунжуту.
Запекти пиріг протягом 50 хвилин і перевірити дерев’яною шпажкою на готовність.
Потім випечений пиріг витягти з форми, трохи остудити і порційно нарізати.
Приготовлений пиріг на кефірі з капустою в духовці можна подавати до столу як в теплому, так і в холодному вигляді. Смачної та вдалої випічки!
Швидкий заливний пиріг з картоплею
Швидкий заливний пиріг з картоплею просто готується і, можливо, у вас ситним перекушуванням або смачною вечерею. У цьому рецепті тісто замішуємо на кисляку з содою та яйцем. Для начинки картопля натираємо на великій тертці і додаємо цибулю, яку за бажанням можна обсмажити.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Простокваша – 300 мл.
- Борошно – 2,5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 год.
- Сода – 1 ч.л.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Простоквашу трохи підігрійте та перелийте в посуд для замісу тіста. Розбийте до неї одне куряче яйце і віночком чи ложкою перемішайте.
Крок 2. Потім насипте чайною ложкою солі з содою і перемішайте ще раз.
Крок 3. Борошно просійте через сито, що зробить пиріг більш пишним.
Крок 4. Замісіть тісто до однорідної текстури та консистенції густої сметани. Увімкніть духовку на 180°С.
Крок 5. Картоплю почистіть, промийте та подрібніть на великій тертці.
Крок 6. Тонкими чверть кільцями наріжте велику цибулину, перекладіть до картоплі, додайте сіль із чорним перцем і перемішайте.
Крок 7. Змастіть олією будь-яку форму для випікання. У неї перелийте половину і навіть трохи більше замішаного тіста і розподіліть рівним шаром.
Крок 8. Поверх його рівномірно розкладіть картопляну начинку.
Крок 9. Потім рештою тесту залийте шар картоплі.
Крок 10. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин, і цей час залежить від товщини пирога. Більш тонкий пиріг пропечеться швидше. Спечений пиріг перекладіть на блюдо і трохи остудіть.
Крок 11. Приготовлений швидкий пиріг з картоплею сервіруйте до столу гарячим і в доповненні будь-яким соусом. Смачного!
Смачний заливний пиріг з рибними консервами
Заливний пиріг з рибними консервами завжди виходить дуже смачним незалежно, що ви вибрали для начинки: сайру, горбушу, сардини, тунець або іншу рибу, тільки краще брати консерви в олії або власному соку. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі із содою. Рибні консерви доповнимо яйцем з цибулею. Сформуємо заливний пиріг відкритим та запечемо під сирною скоринкою.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Кефір – 250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Рибні консерви – 1 банк.
- Яйце відварене – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити яйце та виделкою розбовтати. Налити до нього трохи підігрітий кефір, насипати сіль із содою і перемішати ще раз.
Крок 2. У масу кефіру через сито просіяти борошно і швидко замісити тісто до рідкої однорідної текстури.
Крок 3. В окремий посуд перекласти з банки рибні консерви разом із соком чи олією.
Крок 4. Виделкою їх трохи розім’яти, щоб залишилися дрібні рибні шматочки.
Крок 5. Заздалегідь відварені круто яйця нарізати невеликими кубиками.
Крок 6. Дрібно нашаткувати пучок зеленої цибулі та перекласти до риби.
Крок 7. До рибної начинки перекласти нарізку яєць і перемішати вилкою.
Крок 8. Роз’ємну форму для випічки змастити олією і перелити в неї тісто замішане, розподіливши рівним шаром.
Крок 9. Поверх тіста розкласти начинку з рибних консервів. Духовку увімкнути на 180°С.
Крок 10. На 25 хвилин поставити пиріг у розігріту духовку.
Крок 11. Після цього часу пиріг посипати подрібненим на крупній тертці сиром і повернути в духовку ще на 5 хвилин.
Крок 12. Приготовлений смачний пиріг з рибними консервами трохи остудити, звільнити від форми і сервірувати до столу. Смачного!
Заливний пиріг з цибулею та яйцем
Начинку з яйця із зеленою цибулею у будь-якій домашній випічці люблять багато хто і не винятком буде заливний пиріг. Смак пирога виходить різний залежно від тіста, а в цьому рецепті вам пропонується замісити його на ряженці з майонезом. Таке тісто виходить м’яким, вологим і не кришиться при нарізанні. Пиріг можна розігріти в мікрохвильовій печі без втрати смаку і зі збереженням ніжної текстури. Кількість начинки в пирозі можна збільшити на свій смак.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Ряжанка – 1 ст.
- Майонез – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Яйце відварене – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Ряжанку трохи підігріти, перелити в посуд для замісу тіста і розбити до неї два курячі яйця.
Крок 2. Насипати підлогу чайної ложки соди і додати щіпку солі.
Крок 3. Потім додати столову ложку майонезу.
Крок 4. Ці інгредієнти добре перемішати та залишити на чверть години, щоб сода вступила в реакцію з молочною кислотою ряжанки.
Крок 5. У цю суміш через сито просіяти склянку борошна.
Крок 6. Замісити тісто до однорідної текстури та консистенції сметани.
Крок 7. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати.
Крок 8. Посипати сіллю сіллю і ложкою трохи перетерти.
Крок 9. Заздалегідь відварені три яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими кубиками.
Крок 10. Нарізку зеленої цибулі та яєць перемішати.
Крок 11. Половину замішаного тіста перелити в змащену олією форму для випічки.
Крок 12. Поверх її рівним шаром укласти приготовлену начинку.
Крок 13. Потім залити начинку рештою тесту та ложкою рівномірно розподілити по всій поверхні пирога.
Крок 14. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти пиріг протягом 25-30 хвилин і перевірити готовність дерев’яною шпажкою.
Крок 15. Приготований заливний пиріг з цибулею та яйцем витягти з форми, трохи остудити, порційно нарізати та подати до чаю або доповненням замість хліба до будь-якого супу. Смачного!
Пиріг з цибулею та яйцем на кефірі.
Пироги з цибулею та яйцем на кефірі завжди виходять ніжними, пишними та дуже смачними. Вони формуються в основному пошарово, а в цьому рецепті вам пропонується яєчно-цибулеву начинку змішати з рідким тестом кефіру і запекти в духовці, що буде набагато простіше. Такий пиріг відмінно підійде до супів замість пиріжків та хліба.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.
- Кефір – 150 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Яйце відварене – 2 шт.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. У невеликому посуді для замісу тіста добре перемішайте два яйця з теплим кефіром, содою та сіллю.
Крок 2. Через сито насипте муку|борошно| і замісіть тісто до однорідної текстури.
Крок 3. Відварені круто яйця наріжте кубиками.
Крок 4. Пір’я зеленої цибулі промийте і дрібно наріжте.
Крок 5. Нарізку яєць із цибулею перекладіть у замішане тісто, і ще раз перемішайте.
Крок 6. Дно форми для випічки застелите папером і трохи змастіть олією.
Крок 7. Увімкніть духовку на 180°С. У форму перелийте замішане кефірне тісто з начинкою.
Крок 8. Запечіть пиріг протягом 40 хвилин і готовність перевірте дерев’яною паличкою.
Крок 9. Приготовлений пиріг із цибулею та яйцем на кефірі перекладіть на тарілку і можете подавати до столу. Смачного!
Заливний пиріг з фаршем у духовці
Заливний пиріг з фаршем у духовці буде у вас швидкою, простою та ситною стравою для домашнього столу, і ним можна нагодувати несподіваних гостей. У цьому рецепті заливне тісто для пирога замішуємо на яйцях, молоці, вершковому маслі та розпушувачі. Фарш підходить будь-який і його обсмажуємо з цибулею та прянощами до готовності.
Час приготування: 1 година 15 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 1 ст.
- Молоко – 1 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- М’ясний фарш – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Прованські трави – 1 год.
- Паприка – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, усі інгредієнти для заливного пирога. Включити духовку для розігріву на 180°С.
Крок 2. Очищену цибулину дрібно нарізати.
Крок 3. На розігрітій олії обсмажити до золотистого кольору нарізку цибулі. Потім перекласти до нього м’ясний фарш, добре розім’яти вилкою і додати сіль із прянощами.
Крок 4. Обсмажити фарш на середньому вогні при помішуванні та до готовності. Потім його трохи остудити.
Крок 5. У посуд для замісу тіста розбити яйця, налити молоко та розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло. Віночком ці інгредієнти добре перемішати.
Крок 6. Через сито насипати змішану з розпушувачем склянку борошна і замісити тісто до однорідної текстури.
Крок 7. Роз’ємну форму для випічки змастити вершковим маслом і перелити половину замішаного тіста.
Крок 8. Поверх тіста рівномірно розкласти обсмажений фарш з цибулею.
Крок 9. Потім начинку повністю залити рештою тесту.
Крок 10. Випікати пиріг у духовці протягом 40-45 хвилин. Дерев’яною паличкою перевірити готовність.
Крок 11. Приготований у духовці заливний пиріг з фаршем перекласти на блюдо, посипати зеленню, порційно нарізати та сервірувати до столу у гарячому вигляді. Смачного!
Простий та смачний заливний пиріг з яблуками
Простий і смачний заливний пиріг з яблуками готується на будь-якому рідкому тісті, але найсмачнішим і добре поєднується з яблучною начинкою, є тісто на збитих з цукром яйцях, з додаванням соди або розпушувача. Пиріг виходить пишним і повітряним, а готувати його можна будь-якої пори року.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор – 2 ст.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблука – 700 гр.
- Олія / вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити 6 курячих яєць.
Крок 2. До них насипати дві склянки цукру.
Крок 3. За допомогою міксера ці інгредієнти збити на пишну масу.
Крок 4. Борошно просіяти на сито і змішати із содою та сіллю.
Крок 5. Борошну суміш пересипати до збитих яєць і міксером замісити тісто до однорідної текстури. Тісто у вас вийде рідким.
Крок 6. Яблука промити та нарізати тонкими скибочками.
Крок 7. Змастити будь-яким маслом форму для випічки і в неї рівним шаром викласти яблучну нарізку.
Крок 8. Замішаним тістом залити яблука і форму трохи струсити, щоб тісто вляглося.
Крок 9 Духовку розігріти до 180°С. Запекти пиріг протягом 40-45 хвилин. Якщо пиріг зверху почне трохи підгоряти, прикрити його папером.
Крок 10. Приготовлений простий і смачний пиріг з яблуками витягти з форми, трохи остудити і подати до чаю. Смачного!
Заливний пиріг з сиром
Для любителів сирної випічки в цьому рецепті пропонується легко і швидко приготувати заливний пиріг з сиром. Рідке тісто замішуємо на сметані, яйцях та розпушувачі. Формуємо пиріг пошарово. Сир для начинки змішуємо з яйцем, цукром, крохмалем і кладемо в середину пирога.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Сметана – 4 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 50 гр.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Цукрова пудра для декору.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для пирога.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити три яйця, насипати 100 гр. цукру, додати щіпку солі та міксером збити, щоб вийшла пишна маса.
Крок 3. Потім у цю масу покласти сметану та збити повторно.
Крок 4. В окремий посуд просіяти борошно і змішати з розпушувачем.
Крок 5. Пересипати борошняну суміш до яєчно-сметанной суміші та міксером замісити тісто до однорідності. Консистенція його вийде рідкою.
Крок 6 Для начинки сир бажано протерти через сито.
Крок 7. Насипати до протертого сиру 50 гр. цукру, додати пакетик ванільного, столову ложку крохмалю, цедру лимона та ложкою перемішати.
Крок 8. Потім сирну масу розбити одне яйце і перемішати ще раз.
Крок 9. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла|мастила|, посипати борошном або манкою і надлишки їх просто струсити, що називається «французькою сорочкою».
Крок 10. Половину замішаного тіста перелити у форму.
Крок 11. Поверх тіста, відступивши трохи від краю, рівним шаром укласти начинку з сиру.
Крок 12. Залити начинку рештою тесту. Духовку увімкнути на 180°С. Випікати пиріг протягом 30-35 хвилин|мінути|.
Крок 13. Приготований пиріг трохи остудити, витягти з форми, перекласти на блюдо, посипати цукровою пудрою та сервірувати до чаю. Смачного!
Як спекти заливний пиріг з куркою
Випікати заливний пиріг з куркою нескладно, і не потрібно особливих кулінарних навичок, особливо для замісу тіста. Цей простий рецепт зручний у тих випадках, коли у вас залишилося відварене куряче м’ясо. Тісто замішується на сметані з майонезом та содою. Начинку з курки в цьому рецепті доповнимо відвареними яйцями та зеленою цибулею, що вийде дуже смачно.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 1.5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 150 мл.
- Майонез – 150 грн.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 год.
- Олія – для змащування форми.
Для начинки:
- Яйце – 6 шт.
- Куряче м’ясо відварене – 400 грн.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відваріть круто 6 яєць і їх остудіть у крижаній воді.
Крок 2. За цей час замісити тісто. В окремий посуд розбийте 3 яйця, додайте сіль із цукром та содою. Віночком або вилкою ці інгредієнти добре перемішайте.
Крок 3. Потім у цю суміш через сито насипте муку|борошно| і замісіть тісто до однорідної і не дуже густої текстури.
Крок 4. Змастіть олією форму для випічки і в неї перелийте половину замішаного тіста.
Крок 5. Відварену курку наріжте невеликими шматочками.
Крок 6. Яйця очистіть від шкаралупи та наріжте великими кубиками.
Крок 7. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку курки.
Крок 8. Поверх курки викладіть крупно нашатковану зелену цибулю.
Крок 9. Поверх цибулі розкладіть нарізку яєць.
Крок 10. Начинку рівномірно залийте рештою тесту.
Крок 11. Увімкніть духовку на 180°С. Випікати пиріг протягом 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Спечений пиріг трохи остудіть і перекладіть із форми на блюдо.
Крок 12. Приготований заливний пиріг з куркою наріжте порційно і сервіруйте до столу в теплому вигляді. Смачного!
Заливний пиріг на сметані
Тісто для заливних пирогів часто замішують на сметані з майонезом, але варіант замісу однією сметані виходить менш калорійним. Зметане тісто текстуру пирога робить м’якшою і ніжнішою, добре тримає начинку, запікається з рум’яною скоринкою, а пиріг не черствіє. До такого тесту підходить будь-яка начинка, а в цьому рецепті готуємо з капустою.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 2 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 400 грн.
- Розпушувач – 15 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження + для змащування форми.
Для начинки:
- Капуста – 900 грн.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для пирога. Яйця та сметана мають бути кімнатної температури. Капусту дрібно нашаткуйте і обсмажте на розігрітій олії протягом 15-20 хвилин, додавши спочатку трохи води. До обсмаженої капусти додайте|добавляйте| сіль|соль| з нарізаним кропом.
Крок 2. У посуді для замісу тіста віночком збийте яйця, додайте|добавляйте| сметану зі щіпкою солі і перемішайте. Потім через сито насипте борошно з розпушувачем і замісіть однорідне рідке тісто.
Крок 3. Змастіть олією форму для пирога і в неї перелийте половину замішаного сметанного тіста.
Крок 4. Поверх його рівномірно розкладіть капустяну начинку і залийте рештою тесту. Увімкніть духовку на 180°С. Випікайте пиріг протягом 40 хвилин|мінути|.
Крок 5. Спечений заливний пиріг на сметані остудіть, витягніть з|із| форми, порційно наріжте і можете сервірувати до столу. Смачного!