Ватрушка – це апетитна та неймовірно ароматна випічка, до назви якої часто додають прикметник «королівська». І це неспроста, тому що, незважаючи на простий склад, десерт має чудові смакові характеристики і має ефектний зовнішній вигляд. Виходячи з усього вищесказаного, спекти і подати ватрушку можна навіть найвибагливішим гостям, особливо, якщо ввести начинку трохи солодких бананів, варення або інших компонентів. Здивуйте членів своєї сім’ї та побалуйте самі себе!
Класична королівська ватрушка з сиром у духовці
Класична королівська ватрушка з сиром в духовці, готується з ніжного і розсипчастого тіста і поєднує його з величезною кількістю начинки, що тане в роті. Таке частування чудово підійде для званого чаювання не лише у родинному колі, а й у святкові дні.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Для тесту:
- Борошно – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Сода харчова – ½ ч.л.
- Олія – 1 ч.л.
- Для начинки:
- Сир 9% – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Яйце куряче – 3 шт.
Процес приготування:
Класична королівська ватрушка із сиром у духовці готується дуже просто. Перед початком процесу відміряємо кухонними вагами потрібну кількість всіх компонентів.
Попередньо заморожене вершкове масло трьом на сірчаній тертці.
У глибокій тарілці змішуємо борошно, що просіює, цукровий пісок, сіль і соду.
Вводимо олію і швидко перетираємо в крихту. Масу затягуємо харчовою плівкою та прибираємо на полицю холодильної камери.
Для приготування начинки занурювальним блендером перебиваємо до однорідності сир, два види цукру та яйця.
Форму для випікання змащуємо рослинною олією і висипаємо ½ крихти, притискаючи пальцями, формуємо дно та бортики.
На основу рівним шаром викладаємо сирну начинку, присипаємо залишками тесту – випікаємо 45-60 хвилин в духовці, попередньо прогрітої до 180 градусів.
Ароматну ватрушку остуджуємо і потім витягаємо з форми. Подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!