Сазан – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Сазан – це смачна і яскрава прісноводна риба, з якої можна приготувати безліч апетитних страв для домашнього столу або святкового меню. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку і зробіть ваше звичне меню.

Сазан, запечений у духовці

Сазан, запечений у духовці, відрізняється яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте його до сімейного обіду або вечері. Можна доповнити овочами або гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сазан 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Промиваємо сазана і очищаємо від луски.
  2. Видаляємо всі нутрощі і знову промиваємо рибу.
  3. Зрізаємо голову, хвіст і плавники.
  4. Поперек тушки робимо надрізи ножем навскіс. Посипаємо сіллю.
  5. Поливаємо рибу лимонним соком зверху і всередині.
  6. Нарізаємо петрушку, вставляємо її в надрізи і кладемо в черево. Кладемо заготовку на деко з фольгою, обмазаної рослинною олією.
  7. Загортаємо рибу у фольгу і готуємо одну годину при температурі 200 градусів.
  8. Сазан, запечений у духовці, готовий. Подавайте до столу!