Качка в пакет для запікання в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Качка в пакет для запікання в духовці – блюдо дуже смачне і досить просте у приготуванні. Вона відрізняється яскравим і досить вишуканим смаком. Поява на столі запечена в рукаві качки з начинкою і без, цілком або частинами, привносить на кухню якусь особливу святкову атмосферу.

Качка, запечена цілком в пакеті

Для сімейного торжества качка, запечена в рукаві, буде головним святковим блюдом і зробить стіл багатим і красивим. Качине м’ясо відрізняється від іншого м’яса птиці більшою густиною і твердістю, а рукав дозволяє птахові одночасно і запектися, і потушиться у власному соку. Перед запіканням, птицю обов’язково кілька годин маринуємо в пряному маринаді.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Качка, 2 кг
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Гірчиця 2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Паприка 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Приправи 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати качку в пакет для запікання в духовці? Тушку качки очищаємо від залишків пера, видаляючи їх пінцетом. Фаланги крил відрізаємо, так як вони підгорають. Потім тушку ретельно промиваємо під проточною водою.
  2. Далі видаляємо зайвий жир, що знаходиться в області черевця птиці.
  3. Також відрізаємо і огузок, в якому багато сальних залоз і він псує смак готової птиці.
  4. В окремій піалі збиваємо до однорідності зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду. Сіль не додаємо, так як у нас солоний соєвий соус.
  5. Приготовленим маринадом ретельно натираємо тушку і зовні, і всередині.
  6. Потім її прикривають харчовою плівкою і на 3 години, а краще на ніч, ставимо в холодильник для маринування.
  7. За закінчення часу маринування, підготовлену качку покласти в рукав для випічки. Кінці рукава щільно скріплюємо кліпсами. Рукав проколюємо в декількох місцях для видалення пари. Кладемо качку на глибоке деко, так як буде вытапливаться жир. Запікаємо качку в духовці, розігрітій до 180°С, у такому розрахунку часу: 40 хвилин на 1 кг птиці, в середньому положенні в духовці при режимі: «нагрів: верх, низ, без конвекції».
  8. Потім після закінчення цього часу, пакет зверху надрізаємо і трохи розгортаємо. Тушку рясно поливаємо розтопленим жиром і продовжуємо ще запікати 25 хвилин, включивши конвекцію, щоб птах покрилася рум’яною скоринкою.
  9. Запечену в рукаві качку перекладаємо на велике блюдо, декоруємо овочами і подаємо до святкового столу. Приємного апетиту!