Качка в пакет для запікання в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Качка в пакет для запікання в духовці – блюдо дуже смачне і досить просте у приготуванні. Вона відрізняється яскравим і досить вишуканим смаком. Поява на столі запечена в рукаві качки з начинкою і без, цілком або частинами, привносить на кухню якусь особливу святкову атмосферу.

Качка, запечена цілком в пакеті

Для сімейного торжества качка, запечена в рукаві, буде головним святковим блюдом і зробить стіл багатим і красивим. Качине м’ясо відрізняється від іншого м’яса птиці більшою густиною і твердістю, а рукав дозволяє птахові одночасно і запектися, і потушиться у власному соку. Перед запіканням, птицю обов’язково кілька годин маринуємо в пряному маринаді.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Качка, 2 кг
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Гірчиця 2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Паприка 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Приправи 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати качку в пакет для запікання в духовці? Тушку качки очищаємо від залишків пера, видаляючи їх пінцетом. Фаланги крил відрізаємо, так як вони підгорають. Потім тушку ретельно промиваємо під проточною водою.
  2. Далі видаляємо зайвий жир, що знаходиться в області черевця птиці.
  3. Також відрізаємо і огузок, в якому багато сальних залоз і він псує смак готової птиці.
  4. В окремій піалі збиваємо до однорідності зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду. Сіль не додаємо, так як у нас солоний соєвий соус.
  5. Приготовленим маринадом ретельно натираємо тушку і зовні, і всередині.
  6. Потім її прикривають харчовою плівкою і на 3 години, а краще на ніч, ставимо в холодильник для маринування.
  7. За закінчення часу маринування, підготовлену качку покласти в рукав для випічки. Кінці рукава щільно скріплюємо кліпсами. Рукав проколюємо в декількох місцях для видалення пари. Кладемо качку на глибоке деко, так як буде вытапливаться жир. Запікаємо качку в духовці, розігрітій до 180°С, у такому розрахунку часу: 40 хвилин на 1 кг птиці, в середньому положенні в духовці при режимі: «нагрів: верх, низ, без конвекції».
  8. Потім після закінчення цього часу, пакет зверху надрізаємо і трохи розгортаємо. Тушку рясно поливаємо розтопленим жиром і продовжуємо ще запікати 25 хвилин, включивши конвекцію, щоб птах покрилася рум’яною скоринкою.
  9. Запечену в рукаві качку перекладаємо на велике блюдо, декоруємо овочами і подаємо до святкового столу. Приємного апетиту!

Качка з яблуками в рукаві в духовці

Качка з яблуками в рукаві – це варіант фаршированої качки, найбільш у нас поширений. Яблучний сік просочує качине м’ясо і робить його ароматним, соковитим і м’яким. У цьому рецепті готуємо качку без попереднього маринування і беремо молоду тушку середньої ваги. Таке блюдо ви можете швидко і просто приготувати для сімейного обіду.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Качка – 2 кг
  • Яблука – 4 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку качки перед приготуванням ретельно обробіть: видалити залишки пера, надлишки жиру, огузок і фаланги крил і потім добре промийте. Тушку обсушіть серветкою. Потім її натріть як зсередини, так і зовні сумішшю улюблених спецій.

Крок 2. Для фарширування птиці виберіть щільні яблука кисло-солодких сортів. Їх промийте, наріжте четвертинками і видалити насіннєві коробочки.

Крок 3. Підготовлені яблука компактно укладіть всередину тушки. Стінки черевця щільно скріпіть або зубочистками, або нитками.

Крок 4. Потім тушку качки укладіть в рукав для запікання і кінці зав’яжіть його. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 годин, щоб виходило 45 хвилин на 1 кг, качки. Потім пакет можете зверху надрізати і потримати птицю в духовці ще 20 хвилин, щоб вона стала рум’яною. Шпажкою перевірити готовність м’яса.

Крок 5. Запечену качку з яблуками перекладіть на блюдо і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Качка з апельсинами в пакеті в духовці

Запекти качку з апельсинами в рукаві нескладно, на ходу приготувати цю страву не виходить, тому її частіше готують до святкового столу. Апельсини добре нейтралізують жирний смак цієї птиці і надають м’ясу особливий аромат. В рецепті пропонується до апельсинів додати кілька яблук. Качку перед запіканням маринуємо в пряному маринаді.

Час готування: 4 години 30 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Качка – 2 кг
  • Апельсини – 3 шт.
  • Яблука – 3 шт.

Для маринаду:

  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Сік апельсина – 50 мл
  • Цедра апельсина – ½ шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуйте пряний аромат для маринування качки. В окремий посуд помістіть всі зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду, додайте спеції за смаком і добре перемішайте.

Крок 2. Тушку качки правильно і ретельно обробіть, видаливши огузок, фаланги крил і надлишки жиру. Тушку перекладіть в глибокий посуд і на внутрішню і зовнішню її поверхню нанесіть маринад, втираючи його рукою. Потім закрийте посуд шматочком харчової плівки і поставте птицю на 2 години, а краще на ніч у холодильник, щоб м’ясо добре просочилося.

Крок 3. Перед початком запікання підготуйте фрукти. Промиті яблука наріжте часточками.

Крок 4. Промиті апельсини наріжте такими ж шматочками разом з шкіркою, видаливши кісточки.

Крок 5. Після закінчення часу маринування, підготовлену фруктову нарізку компактно укладіть всередину качки.

Крок 6. Стінки черевця щільно скріпіть будь-яким способом, нитками або зубочистками.

Крок 7. Підготовлену тушку помістіть в пакет для запікання і кінці його скріпіть кліпсами. У пакеті зробіть кілька проколів для видалення пари при випічці.

Крок 8. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2 годин. За цей час м’ясо птиці добре пропечеться, стане соковитим і м’яким, і тушка придбає золотавий колір. Запечену в рукаві качку з апельсинами перекладіть на велике блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Соковита качка з картоплею в рукаві

Качка нечасто буває на нашому столі в порівнянні з куркою, але якщо вам вдалося придбати хорошу тушку цієї птиці і особливо домашньої – залиште її для святкового столу. Варіантом приготування буде запікання її з картоплею в рукаві. Птах ця жирна, що не всім до смаку, а картопля забере частину жиру і сам придбає особливий смак. Качку маринуємо у суміші гірчиці, меду і лимонного соку. Різні екзотичні приправи до цієї страви не потрібні.

Час готування: 4 години 30 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Качка – 3-4 кг
  • Картопля – 10 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку качки готуємо до запіканню: чистимо, видаляємо все непотрібне (жир, огузок, фаланги крил), промиваємо й обсушуємо серветкою. Потім її по своєму смаку посипаємо і натираємо сіллю з чорним перцем і залишаємо на деякий час.

Крок 2. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до рум’яного кольору. Очищаємо і вимиваємо картоплю і відварюємо 5 хвилин у воді, потім в духовці добре пропікся. В окремій піалі змішуємо до однорідного стану рідкий мед з гірчицею і соком лимона. Приготовленим маринадом змащуємо тушку зі всіх сторін і залишаємо на 2 години для маринування.

Крок 3. Після закінчення цього часу тушку покласти в рукав для запікання. У черевце птиці кладемо частина картоплі з смаженою цибулею. Решті картоплю викладаємо у рукав навколо тушки. Краю рукава щільно закріплюємо кліпсами. Потім ставимо качку в духовку, розігріту до 180°С на 1 годину.

Крок 4. Через годину тушку в рукаві перевертаємо на інший бік і запікаємо ще 30-40 хвилин. Потім рукав надрізаємо і продовжуємо запікання ще 30 хвилин, щоб птах покрилася рум’яною скоринкою. Запечену з картоплею качку, перекладаємо на велике блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як смачно запекти качку шматочками в рукаві?

Запікають качку шматочками в рукаві для звичайного сімейного столу, адже цей спосіб найбільш простий і швидкий (за винятком часу маринування) в порівнянні з запіканням цілої тушки. Качка обробляється на порційні шматочки і кілька годин маринується в медово-соєвому маринаді, що робить качатина м’якою, соковитою і з більш насиченим смаком. Замаринувати птицю можна на ніч. До неї подають картоплю, рис або овочі.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Качка – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Приправа для шашлику – 1 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринаду підготуємо рідкий мед і соєвий соус. Вони будуть родзинкою смаку цієї страви і додадуть м’ясу красивий відтінок при запіканні.

Крок 2. Тушку качки ретельно опрацюємо, промиємо, насухо витремо серветкою і разделаем на шматочки.

Крок 3. Покладемо шматочки качки в глибоку посуд. Потім їх поллємо соєвим соусом, медом і посиплемо шашличної приправою і хмелі-сунелі. Додамо до качці подрібнені часникодавку зубки часнику.

Крок 4. Руками ці приправи і мед добре вотрем в шматочки качки. Потім посуд щільно прикриємо і на 4-5 годин або на ніч поставимо в холодильник для маринування.

Крок 5. Після закінчення часу маринування, шматочки качки перемішати з маринадом повторно і укладемо їх в рукав для запікання. Запікаємо качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 годин.

Крок 6. Потім рукав зверху надрізаємо і продовжуємо запікання ще 20 хвилин, щоб шматочки качки стали рум’яними. М’ясо на готовність перевіряємо, проколовши його ножем. При цьому сік повинен бути прозорим. Запечену шматочками качку перекладаємо на блюдо, декоруємо по своєму смаку і подаємо до столу з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Качка, фарширована гречкою в рукаві

Це блюдо справедливо визнають найпростішим і найкращим варіантом запікання качки в рукаві. Блюдо виходить ситним, смачним і до того ж бюджетним. Гречка, хоча і має свій яскравий смак, добре вбирає інші аромати і смаки, а в тандемі з качиним м’ясом, буде у вас одночасно і відмінним гарніром. Качку перед запіканням маринуємо в пряному маринаді. Гречку по своєму смаку можна доповнити грибами або овочами.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • Гречка – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль велика – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Імбир – 2 ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
  • італійські Трави – 2 ч. л.
  • Сік лимона – ½ ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Мало рослинна – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу приготуйте пряний маринад для качки. В окремій чашці змішайте зазначені в рецепті спеції, розкришите до них лавровий лист. Потім залийте цю суміш рослинним маслом з додаванням соку лимона, перемішайте і залиште для настоювання. Тим часом ретельно підготуйте качину тушку для запікання.Крок 2. Підготовлену тушку зсередини і зовні посипте крупною сіллю і потім добре натріть маринадом. Покладіть качку на 3 години, а краще на добу в холодильник для маринування.

Крок 3. Перед початком запікання, у воді з сіллю відваріть до напівготовності промиту гречану крупу.

Крок 4. Замариновану качку дістаньте з холодильника. Потім всередину її перекладіть відварену гречку. Стінки черевця щільно закріпіть будь-яким способом: нитками або зубочистками. Качку помістіть в рукав для запікання. Кінці рукава скріпіть кліпсами і рукав в декількох місцях наколіть.

Крок 5. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5–2 годин, це залежить від ваги тушки і вашої духовки. За 10 хвилин до закінчення запікання рукав надріжте, щоб качка зарум’янилася.Крок 6. Запечену качку з гречкою акуратно вийміть з пакета, перекладіть на сервірувальне блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Соковита качка з рисом в пакет для запікання

До святкового столу в багатьох сім’ях традиційно готують курку, але правильно приготовлена качка, наприклад запечена в рукаві, набагато перевершує її за своїми смаковими якостями. У цьому рецепті вам пропонується запекти її з рисом. Рисова начинка, просочившись соком птиці та маринадом, буде неймовірно смачним гарніром. Це частування прикрасить святкову трапезу і може бути ситною вечерею для сім’ї.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Качка – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.

Для начинки:

  • Рис відварений – 1.5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для маринаду:

  • Сік апельсина – 1 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом ретельно підготуйте тушку качки до запіканню. Її очистіть від залишків пера, промийте і витріть насухо рушником. Потім тушку натріть сіллю зовні і всередині. Кількість солі не отмеривайте, а просто наберіть в долоню, зайвої солі птах не візьме. За бажанням, можете посипати качку будь-якими спеціями.

Крок 2. Потім підготуйте рисову начинку. Моркву очистіть від шкірки, промийте під водою, подрібніть на тертці і обсмажте до м’якості, на розігрітому рослинному маслі. До обсмаженої моркви додайте подрібнені зубки очищеного часнику, перекладіть заздалегідь відварену рис, перемішайте і смажте 8-10 хвилин на середньому вогні при періодичному помішуванні, щоб рис підсохла і просочився часниковим ароматом.

Крок 3. Приготовану рисову начинку компактно укладіть всередину тушки.

Крок 4. В окремій чашці змішайте віджатий з одного апельсина сік з рідким медом і олією. Цим маринадом залийте рисову начинку.

Крок 5. Потім фаршировану качку акуратно помістіть в рукав. Навколо тушки додайте нарізані скибочками апельсин і яблуко. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами.

Крок 6. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 200°С протягом 2 годин. За 10-15 хвилин до кінця готування рукав зверху надріжте і краї його трохи деталізувати, щоб тушка птиці покрилася рум’яною скоринкою. Тушку рясно полийте розтопленим жиром і соком. Запечену в рукаві качку з рисом, перекладіть цілком на сервірувальне блюдо разом з фруктами і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати качку з чорносливом в рукаві?

Для святкового варіанту запечена в рукаві качки додається чорнослив. Фарширують качку або одним чорносливом, або додають його до начинки. Незалежно від виду начинки (рис, гречка, картопля, фрукти, гриби) «королем балу» буде чорнослив, адже саме він додасть страві особливий аромат і смак. У цьому рецепті вам пропонується запекти качку з чорносливом і яблуками.

Час готування: 4 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Качка – 1 шт.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Майонез – 30 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти у вказаній в рецепті кількості.Крок 2. Потім приготувати маринад для птиці. В окрему піалу покласти майонез, мед, подрібнений зубок часнику і сіль з перцем по своєму смаку. Ці інгредієнти перемішати віночком до однорідного стану.

Крок 3. Тушку качки підготувати до запіканню. Видалити залишки пера, надлишки внутрішнього жиру і фаланги крил. Потім птицю добре вимити і витерти насухо серветкою.

Крок 4. Далі, на зовнішню та внутрішню поверхню тушки, силіконової пензликом нанести приготований маринад і рукою його втерти в м’ясо. Качку прикрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години, краще на ніч, для маринування.

Крок 5. Перед початком запікання підготувати начинку. Добре промити і обсушити серветкою чорнослив. У яблук видалити насіннєві коробочки і розрізати фрукти на четвертинки. Очистити від зовнішньої лушпиння часник, залишивши цілим нижній шар.Крок 6. Потім цю начинку компактно укласти всередину качки. Стінки черевця можна не закріплювати.

Крок 7. Качку помістити в рукав, закріпити його кінці кліпсами і рукав в кількох місцях наколоти. Випікати качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2 годин. Перевертати її і надрізати пакет до кінця випічки не обов’язково.

Крок 8. Запечену з чорносливом качку акуратно витягти з рукава і подати до столу на сервировочном блюді цілком. Приємного апетиту!