Кальмари на мангалі – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Готувати на мангалі можна що завгодно: м’ясо, овочі, рибу і морепродукти. Їжа, приготована на відкритому вогні, стає набагато смачніше і корисніше. Кальмар – ніжний продукт. В його приготуванні є свої нюанси. У цій статті розповімо вам 4 найвдаліших рецепта, слідуючи яким зіпсувати страву неможливо.

Як приготувати кальмари гриль на решітці на мангалі?

Головне правило приготування – правильна обсмажування. Кальмар потрібно смажити на сильному вогні, але недовго. Якщо перетримати, продукт вийде твердим, гумовим і позбавленим смаку. Достатньо 4-5 хвилин з кожного боку, але жар повинен бути сильним. Кальмар на грилі кладуть у салат або їдять просто так.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кальмари 1 кг
  • соєвий Соус 150 мл
  • Масло рослинне 100 мл
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Часник 5 зуб.
  • Прованські трави 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Імбир 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати кальмари на мангалі? Підготуйте морепродукт. Обдайте їх окропом, зніміть плівку. Очистіть кальмар від нутрощів, промийте і складіть в миску.
  2. У миску з морепродуктів влийте соєвий соус і рослинне масло. З лимона вичавити сік. Стежте, щоб страва не потрапили кісточки. Щоб було простіше видавити сік, покатайте фрукт по столу, натиснувши на нього долонею. Можна також використовувати готовий лимонний сік в пляшечках. Добре перемішайте морепродукти.
  3. Додайте до м’яса кальмара спеції: прованські трави і мелений імбир. Всипте цукор. Подрібніть часник часникодушилкою або наріжте ножем як можна дрібніше. Додайте до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте, рівномірно розподіляючи прянощі і промазуючи кожен шматочок, в тому числі і всередині. Поставте в холодильник і залиште маринуватися на годину-півтора.
  4. Розведіть вогонь в мангалі і залиште горіти до тих пір, поки дрова не стануть вугіллям. Викладіть мариновані кальмари на решітку гриль і готуйте не більше 5 хвилин з кожного боку. Періодично перевертайте.
  5. Готовий шашлик акуратно зніміть з решітки і викладіть на велику тарілку. Подавайте з зеленню, солодким соусом або з сезонними овочами.

Приємного апетиту!