Смажена риба на сковороді – універсальна кулінарна ідея для сімейного обіду або вечері. Апетитну рибу можна приготувати різними способами. Найкращі ідеї шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє меню.
Смажена риба в клярі на сковороді
Смажена риба в клярі на сковороді порадує вас хрусткою скоринкою та апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Риба – 400 гр. (філе)
- Вершки – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Мука – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Укроп – 1 пучок
- Сіль – ½ ч.л.
- Спеції для риби – за смаком
- Сода харчова – 1 щіпка
- Олія – 100 мл.
Процес приготування:
Смажена риба на сковороді готується швидко та просто. Рибне філе попередньо розморожуємо та нарізаємо порційними шматочками.
У глибокій мисці з’єднуємо сметану, куряче яйце, соду, сіль, спеції та подрібнений кріп.
Збиваємо масу і доповнюємо борошном із содою. Вимішуємо до розбивання грудочок.
Продавлюємо сюди зубчик часнику. Знову перемішуємо.
Кожен шматочок філе опускаємо у кляр.
Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди рибу.
Обсмажуємо близько 7 хвилин із кожного боку до яскравого рум’янцю.
Смажена риба в клярі готовий на сковороді. Подавайте до столу та пригощайтеся!