Смажена риба на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена риба на сковороді – універсальна кулінарна ідея для сімейного обіду або вечері. Апетитну рибу можна приготувати різними способами. Найкращі ідеї шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє меню.

Смажена риба в клярі на сковороді

Смажена риба в клярі на сковороді порадує вас хрусткою скоринкою та апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Риба – 400 гр. (філе)
  • Вершки – 150 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Мука – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Укроп – 1 пучок
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Спеції для риби – за смаком
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

Смажена риба на сковороді готується швидко та просто. Рибне філе попередньо розморожуємо та нарізаємо порційними шматочками.

У глибокій мисці з’єднуємо сметану, куряче яйце, соду, сіль, спеції та подрібнений кріп.

Збиваємо масу і доповнюємо борошном із содою. Вимішуємо до розбивання грудочок.

Продавлюємо сюди зубчик часнику. Знову перемішуємо.

Кожен шматочок філе опускаємо у кляр.

Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди рибу.

Обсмажуємо близько 7 хвилин із кожного боку до яскравого рум’янцю.

Смажена риба в клярі готовий на сковороді. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Риба, смажена у фритюрі

Риба, смажена у фритюрі, виходить неймовірно хрусткою та золотистою. Відмінне рішення для вашого обіду або ситного перекушування. Готовий продукт можна подавати з гарнірами або з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак очищений – 0,4 кг.
  • Пиво – 50 мл.
  • Мука – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л. + для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Віночком збиваємо куряче яйце.

Крок 3. Вливаємо сюди пиво та олію. Перемішуємо.

Крок 4. Поступово всипаємо борошно та сіль.

Крок 5. Вимішуємо масу до повної однорідності та зникнення грудочок.

Крок 6. Попередньо розморожуємо рибу та поділяємо її на філе.

Крок 7. Розрізаємо продукт на маленькі шматочки.

Крок 8. Перчимо і солимо рибу до смаку.

Крок 9. Занурюємо у підготовлений кляр.

Крок 10. Готуємо фритюр. Розігріваємо велику кількість олії в сотейнику або глибокій сковороді. Занурюємо сюди рибу.

Крок 11. Обсмажуємо до золотистої скоринки і дістаємо з олії щипцями.

Крок 12. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 13. Риба, смажена у фритюрі готова. Можна куштувати!

Смажена риба з цибулею на сковороді

Смажена риба з цибулею на сковороді відмінно урізноманітнює ваше домашнє меню, а також порадує кулінарним процесом. Для простого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе та близьких апетитним частуванням!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Риба річкова – 0,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Соус соєвий – 6 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Мука – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо рибу та ріжемо її на порційні шматочки. Трохи солимо, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Знімаємо лушпиння з цибулі, потім ріжемо його кільцями.

Крок 3. Для кляру з’єднуємо курячі яйця та соєвий соус. Збиваємо вилкою або віночком.

Крок 4. Додаємо сюди борошно та чорний мелений перець. Збиваємо до повної однорідності.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і кладемо сюди цибулю.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю.

Крок 7. Далі цибулю перекладаємо на тарілку.

Крок 8. Підготовлену рибу обвалюємо у клярі.

Крок 9. Далі продукт відправляємо в сковороду з олією. Смажимо до яскравого рум’янцю.

Крок 10. Перевертаємо та готуємо з іншого боку.

Крок 11. Смажена риба із цибулею на сковороді готова. Подавайте апетитну страву до столу!

Смажена риба в борошні та яйці

Смажена риба в борошні та яйці відрізняється поєднанням неймовірної соковитості з апетитною золотистою скоринкою. Такий продукт стане чудовим рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть до уваги перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак – 1-1,5 кг.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Оливкова олія – 100 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо та поділяємо на філе.

Крок 2. У ступці з’єднуємо сіль та спеції. Розминаємо та перемішуємо.

Крок 3. Добре натираємо рибне філе сумішшю спецій. Залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 4. З’єднуємо курячі яйця у невеликій глибокій тарілці. Доповнюємо їх спеціями.

Крок 5. Додаємо борошно і збиваємо віночком до однорідності.

Крок 6. Підготовлений кляр опускаємо рибне філе.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди рибу.

Крок 8. Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 9. Смажена риба в борошні та яйці готова. Подавайте до столу!

Риба з цибулею та морквою на сковороді

Риба з цибулею та морквою на сковороді порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями та апетитним зовнішнім виглядом. Така страва стане чудовим рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Риба – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Борошно – для панірування.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену та очищену рибу ділимо на порційні шматки. Солимо і посипаємо спеціями, поливаємо соком лимонним. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 2. Ріжемо цибулю невеликими кубиками і натираємо моркву на тертці.

Крок 3. Рибу обвалюємо в борошні і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з олією.

Крок 4. Викладаємо до риби цибулю.

Крок 5. Далі додаємо терту на тертці моркву.

Крок 6. При необхідності додаємо ще спецій.

Крок 7. Продавлюємо сюди зубчики часнику.

Крок 8. Вливаємо трохи води і нудимо до м’якості овочів.

Крок 9. Риба з цибулею та морквою на сковороді готова. Частуйтесь!

Смажена риба в панірувальних сухарях

Смажена риба в панірувальних сухарях порадує хрусткою золотистою скоринкою та яскравим смаком. Таке частування можна подавати до столу із хлібом, овочами чи гарячими гарнірами. Урізноманітнюйте своє домашнє меню за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе риби – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу попередньо поділяємо на філе, потім порційні шматочки.

Крок 2. Солимо, перчимо та поливаємо лимонним соком. Перемішуємо.

Крок 3. Збиваємо курячі яйця. Занурюємо сюди рибні шматочки.

Крок 4. Відміряємо необхідну кількість панірувальних сухарів.

Крок 5. Обвалюємо рибу в сухарях і знову занурюємо в яєчну суміш.

Крок 6. Перекладаємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Смажена риба в панірувальних сухарях готова. Подавайте до столу!

Червона риба, смажена на сковороді

Червона риба, смажена на сковороді, порадує своїм ніжним смаком та соковитістю. Таке апетитне частування можна подавати до столу з овочами чи іншими гарнірами до смаку. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою стравою. Спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейки червоної риби – 2 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Оливкова олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Рибні стейки поливаємо лимонним соком.

Крок 2. Посипаємо їх сіллю та спеціями.

Крок 3. Поливаємо оливковою олією, добре обмазуємо заготовки з усіх боків.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди стейки. Обсмажуємо на сильному вогні близько 1-2 хвилин із кожного боку.

Крок 5. Перевертаємо рибу обережно, щоб вона не розвалилася.

Крок 6. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою та готуємо близько 5 хвилин.

Крок 7. Червона риба, смажена на сковороді, готова. Частуйтесь!

Філе мінтаю на сковороді

Філе мінтаю на сковороді – це проста та швидка кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Така риба порадує вас яскравим смаком та поживними властивостями. Можна подавати до столу з будь-якими гарнірами до смаку. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 400 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Спеції для риби – 1 год.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо філе мінтаю.

Крок 2. Після розморожування обсушуємо інгредієнт за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Яйце вимішуємо віночком із сіллю та спеціями для риби.

Крок 4. Філе минтая обробляємо на порційні шматочки.

Крок 5. Занурюємо рибу в яєчну суміш, потім обвалюємо її в панірувальних сухарях.

Крок 6. Викладаємо рибні шматочки в сковороду з олією. Обсмажуємо їх до рум’янцю.

Крок 7. Філе мінтаю на сковороді готове. Подавайте до столу із гарніром!

Соковита горбуша на сковороді

Соковита горбуша на сковороді нікого не залишить байдужим. Така смачна і поживна страва стане чудовим рішенням для сімейного обіду або святкової вечері. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вершки – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо горбушу, промиваємо та очищаємо її.

Крок 2. Далі рибу поділяємо на філе і ріжемо на невеликі порційні шматочки.

Крок 3. Складаємо продукт у глибоку миску. Солимо, перчимо, акуратно перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.

Крок 4. Очищаємо цибулю і ріжемо її на четвертинки.

Крок 5. Складаємо шматочки цибулі у чашу блендера разом із зубчиками часнику. Подрібнюємо.

Крок 6. У глибоку миску викладаємо сметану.

Крок 7. До сметані відправляємо масу з цибулі та часнику.

Крок 8. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 9. Додаємо сіль, перець, борошно та розпушувач.

Крок 10. Вимішуємо масу віночком до однорідності.

Крок 11. Вливаємо сюди олію і перемішуємо.

Крок 12. Занурюємо шматочки риби в підготовлений кляр.

Крок 13. Розігріваємо сковороду з олією. Кладемо сюди рибні шматочки і обсмажуємо їх до рум’янцю.

Крок 14. Соковита горбуша готова на сковороді. Частуйтесь!

Смажені карасі в сметані на сковороді

Смажена карасі у сметані на сковороді – просте та смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями та апетитним зовнішнім виглядом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карась – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Карасей очищаємо та промиваємо, зрізаємо голови.

Крок 3. Солимо і перчимо рибні тушки, поливаємо їх лимонним соком і відставляємо на якийсь час убік.

Крок 4. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і смажимо на олії до яскравого рум’янцю. Забираємо у тарілку.

Крок 5. У це масло кладемо карасів, попередньо обвалюємо їх у борошні. Смажимо до рум’яної скоринки з обох боків.

Крок 6. Поливаємо рибу сметаною, готуємо під кришкою близько 7 хвилин.

Крок 7. Посипаємо рибу обсмаженою цибулею та подрібненим кропом. Можна прибирати із плити.

Крок 8. Смажені карасі в сметані на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!