Смажена риба на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажені карасі в сметані на сковороді

Смажена карасі у сметані на сковороді – просте та смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями та апетитним зовнішнім виглядом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карась – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Карасей очищаємо та промиваємо, зрізаємо голови.

Крок 3. Солимо і перчимо рибні тушки, поливаємо їх лимонним соком і відставляємо на якийсь час убік.

Крок 4. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і смажимо на олії до яскравого рум’янцю. Забираємо у тарілку.

Крок 5. У це масло кладемо карасів, попередньо обвалюємо їх у борошні. Смажимо до рум’яної скоринки з обох боків.

Крок 6. Поливаємо рибу сметаною, готуємо під кришкою близько 7 хвилин.

Крок 7. Посипаємо рибу обсмаженою цибулею та подрібненим кропом. Можна прибирати із плити.

Крок 8. Смажені карасі в сметані на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!