Смажені карасі в сметані на сковороді
Смажена карасі у сметані на сковороді – просте та смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями та апетитним зовнішнім виглядом.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Карась – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Сметана – 4 ст.л.
- Мука – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Кріп – 2 гілки.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Карасей очищаємо та промиваємо, зрізаємо голови.
Крок 3. Солимо і перчимо рибні тушки, поливаємо їх лимонним соком і відставляємо на якийсь час убік.
Крок 4. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і смажимо на олії до яскравого рум’янцю. Забираємо у тарілку.
Крок 5. У це масло кладемо карасів, попередньо обвалюємо їх у борошні. Смажимо до рум’яної скоринки з обох боків.
Крок 6. Поливаємо рибу сметаною, готуємо під кришкою близько 7 хвилин.
Крок 7. Посипаємо рибу обсмаженою цибулею та подрібненим кропом. Можна прибирати із плити.
Крок 8. Смажені карасі в сметані на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!