Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Крім того, що горбуша дуже смачна риба, в ній багато ікри, яку завжди можна засолити в домашніх умовах. Виходить делікатес не гірше магазинного. Ми зібрали 8 швидких способів засолювання ікри, які ви легко зможете повторити.

Як правильно засолити свіжу ікру горбуші?

Ікра горбуші домашнього посолу виходить смачною, натуральної, без шкідливих консервантів. Якщо в рибі вам пощастило знайти ікру, то не поспішайте від неї позбавлятися. Як правильно засолити ікру, ми розповімо в цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Ікра горбуші 500 гр.
  • Сіль 35 гр.
  • Масло рослинне 15 мл
  • Вода тепла 700 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити ікру горбуші в домашніх умовах? Розчиніть 20 грам солі 350 мілілітрах теплої води. В соляний розчин викладіть ікру горбуші. Залиште на 5 хвилин.
  2. Після цього акуратно відокремте ікру від оболонки. Притримуйте плівку з одного боку і пальцями видавлюйте ікринки. Ікру промийте 3-4 рази під проточною водою.
  3. Залишок сіль розчиніть в 350 мілілітрах теплої води, опустіть в розчин ікру на 15 хвилин. Потім відкиньте її на друшляк.
  4. Перекладіть ікру в миску, додайте рослинне масло і перемішайте.
  5. Солона ікра готова, зберігайте її в холодильнику кілька днів.

Приємного апетиту!