Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Крім того, що горбуша дуже смачна риба, в ній багато ікри, яку завжди можна засолити в домашніх умовах. Виходить делікатес не гірше магазинного. Ми зібрали 8 швидких способів засолювання ікри, які ви легко зможете повторити.

Як правильно засолити свіжу ікру горбуші?

Ікра горбуші домашнього посолу виходить смачною, натуральної, без шкідливих консервантів. Якщо в рибі вам пощастило знайти ікру, то не поспішайте від неї позбавлятися. Як правильно засолити ікру, ми розповімо в цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Ікра горбуші 500 гр.
  • Сіль 35 гр.
  • Масло рослинне 15 мл
  • Вода тепла 700 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити ікру горбуші в домашніх умовах? Розчиніть 20 грам солі 350 мілілітрах теплої води. В соляний розчин викладіть ікру горбуші. Залиште на 5 хвилин.
  2. Після цього акуратно відокремте ікру від оболонки. Притримуйте плівку з одного боку і пальцями видавлюйте ікринки. Ікру промийте 3-4 рази під проточною водою.
  3. Залишок сіль розчиніть в 350 мілілітрах теплої води, опустіть в розчин ікру на 15 хвилин. Потім відкиньте її на друшляк.
  4. Перекладіть ікру в миску, додайте рослинне масло і перемішайте.
  5. Солона ікра готова, зберігайте її в холодильнику кілька днів.

Приємного апетиту!

Як засолити заморожену ікру горбуші в домашніх умовах?

Червона ікра завжди асоціюється з розкішшю або урочистостями. А святкування Нового року взагалі не уявляється без бутербродів з червоною ікрою. Такий делікатес легко можна засолити будинку.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Ікра горбуші – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

1. Заморожену ікру залиште при кімнатній температурі, щоб вона повністю розтанула.

2. Підігрійте Воду до 50 градусів, всипте чайну ложку солі, перемішайте.

3. У воду опустіть ястики, акуратно пальцями почніть їх перебирати, ікринки почнуть відділятися від оболонки.

4. Після цього відкиньте ікру на друшляк і приберіть залишилися плівочки.

5. На дно відповідної за розміром скляної банки всипте залишилася сіль і цукор. Потім влийте 100-150 мілілітрів холодної води, розмішайте.

6. У банку викладіть очищену ікру.

7. Банку щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.

8. Після цього відкиньте ікру на друшляк, щоб стекла рідина, знову перекладіть в чисту суху банку, додайте рослинне масло. Зберігайте ікру в холодильнику не більше 3 днів.

Приємного апетиту!

Солона ікра горбуші – рецепт п’ятихвилинка

Процес засолювання ікри не дуже складний і трудомісткий. А за цим рецептом ви отримаєте натуральну слабкосолений ікру буквально за 5 хвилин.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Ікра горбуші – 100 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

1. Ікру очистити від оболонки, промийте і просушіть.

2. Перекладіть ікру в миску, додайте сіль, добре перемішайте і залиште на 5 хвилин.

3. Промийте ікру холодною водою, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

4. Обсушіть ікру на паперових рушниках.

5. Солону ікру зберігайте в скляній тарі в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як посолити ікру горбуші сухим способом?

Ікра корисна, поживна і смачна. Але в магазинах цей товар має досить високу вартість. Якщо у вас є свіжа ікра, то можна засолити її в домашніх умовах самостійно без особливих труднощів.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Ікра горбуші – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Ястики опустіть у теплу воду і залиште на 3-4 хвилини. Після цього акуратно, намагаючись не пошкодити ікру, відокремте ікринки від плівки.

2. Потім ікру промийте і відкиньте на друшляк.

3. Перекладіть ікру в ємність, додайте сіль і цукор, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Процедуру настоювання і перемішування повторіть 3 рази.

4. Після цього відкиньте ікру на ситечко або грати, щоб позбутися від виділилася вологи.

5. Стінки ємності для зберігання змастіть рослинною олією і перекладіть в неї ікру. Щоб ікра не злиплася трохи рослинної олії можна додати і в саму ікру. Зберігайте делікатес в холодильнику.

Приємного апетиту!

Домашня солона ікра горбуші в розсолі

Першим ділом в засолюванні ікри буде вибір правильної риби. Краще всього підійдуть особини сімейства лососевих, наприклад, сьомга, горбуша або форель. Ми розповімо, як смачно засолити ікру в розсолі.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Ікра червона – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 100 гр.
  • Масло рослинне – для змазування ємності.

Процес приготування:

1. Підготуйте два види розсолу: один холодний, другий, гарячий. На кожен піде 1 літр води і по 50 грам солі.

2. Ястики з ікрою опустіть у холодний розсіл, промийте і акуратно відокремте ікринки. Потім відкиньте ікру на сито.

3. Щоб приготувати гарячий розсіл, у воду всипте сіль і прогрійте розчин до 60 градусів. Швидко опустіть ікру в гарячий розсіл, руками перебирайте ікру і видаляйте залишки плівок.

4. Відкиньте ікру на друшляк, потім перекладіть на паперові рушники.

5. Скляну баночку для зберігання ікри змастіть рослинним маслом і викладіть в неї ікру, закрийте і поставте в холодильник, щоб вона охолола. Дивовижна малосолоний ікра домашнього посолу готова.

Приємного апетиту!

Як засолити ікру горбуші для тривалого зберігання?

Такий делікатес, як солона червона ікра, завжди хочеться мати в холодильнику. Бутерброди або млинці – все з нею стає смачнішим. Щоб ікра зберігалася довго, її треба солити за певною технологією, зазначеної в нашому рецепті.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Ікра горбуші – 100 гр.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Обережно розкрийте черевце горбуші і вийміть ястики з ікрою.

2. У каструлю влийте 1 літр води, додайте 2-3 столові ложки солі, закип’ятити суміш. Перекладіть ястики в миску, залийте її солоним гарячим розсолом. Коли вода охолоне, руками відокремте ікринки від пленочки.

3. Злийте воду з ікрою через друшляк. Потім кілька разів промийте ікру прохолодною водою, щоб позбутися залишків ястика. Після цього отвесьте ікру в марлевому мішку на годину.

4. Перекладіть ікру в баночку, додайте рослинне масло і половину столової ложки солі, активно перемішуйте ікру виделкою до появи білої піни.

5. Банку щільно закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Через добу ікра буде готова. Зберігати її можна 3-4 місяці.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт засолки ікри горбуші з рослинним маслом

Виявити ястики з ікрою при обробленні горбуші – велика удача. Тепер можна самостійно приготувати один із смачних делікатесів – солону червону ікру. Тим більше, що рецепт засолки зовсім нескладний.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Ікра горбуші – 200 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Ястика залийте теплою водою (50 градусів). При такій температурі плівочка згорнеться і ікринки буде легше витягнути.

2. Видавіть ікринки з ястика і перекладіть їх у миску.

3. Приготуйте розсіл. У воді розчиніть сіль, викладіть в розсіл ікру, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду через друшляк.

4. Коли вся рідина з ікри стече, додайте рослинне масло і перемішайте.

5. Охолодіть ікру в холодильнику і можна відразу вживати її в їжу. Зберігайте ікру в холодильнику не більше 7 днів.

Приємного апетиту!

Простий спосіб посолити ікру горбуші з цукром і сіллю

Ікра горбуші – цінний і поживний продукт, багатий Омегою 3. Навіть дієтологи радять включати ікру в свій повсякденний раціон харчування. А якщо солити ікру самостійно в домашніх умовах, то вона ще буде супер натуральної, без барвників і консервантів.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Горбуша з ікрою – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор – 1/3 ч. ложки
  • Масло соняшникове – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Випатрайте рибу, акуратно вийміть ястики з ікрою.

2. Вручну, за допомогою вилки, витягніть ікринки з плівки.

3. Далі в ікру додайте сіль і цукор, перемішайте.

4. Потім влийте рослинне масло, ще раз акуратно перемішайте.

5. Ікру помістіть на 30-60 хвилин у холодильник. Після закінчення цього часу ікру можна їсти.

Приємного апетиту!