Запіканка з баклажанів – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Запіканка з баклажанів — це цікаве у виконанні і дуже смачна кулінарна рішення для вашого домашнього столу. Таке частування вийде неймовірно соковитим, апетитним і поживним. Подавайте до столу в якості перекусу або самостійного частування. Для приготування використовуйте добірку з п’яти простих рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Запіканка з баклажанів з сиром і помідорами в духовці

Запіканка з баклажанів з сиром і помідорами в духовці — цікава та яскрава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Порадуйте близьких смачним і соковитим овочевим частуванням. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Сир сирний 150 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сметана 100 гр.
  • Зелень за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Крохмаль картопляний 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Запіканка з баклажанів готується дуже просто. Баклажани очищаємо, нарізаємо кільцями, солимо і залишаємо на 30 хвилин.
  2. Ошпарюємо помідори і знімаємо з них шкірку. Потім ріжемо кільцями або півкільцями.
  3. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
  4. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, сметану, сирний сир, подрібнений часник, зелень, сіль, перець і крохмаль. Ретельно вимішуємо.
  5. Баклажани промиваємо й обсушуємо, смажимо на олії до рум’янцю. Після обжарювання кладемо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
  6. У форму для випікання кладемо шарами баклажани і помідори. Поливаємо заливкою і посипаємо тертим сиром.
  7. Запікаємо частування при температурі 180 градусів близько 35-40 хвилин.
  8. Запіканка з баклажанів з сиром і помідорами в духовці готова. Пригощайтеся!

Овочева запіканка з баклажанів і кабачків

Провощная запіканка з баклажанів і кабачків – це апетитне, смачне і просте у виконанні блюдо для всієї родини. Для приготування цікавого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Баклажани – 350 гр.
  • Кабачки – 350 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Базилік – 3 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком.

Крок 2. Баклажани очищаємо від шкірки.

Крок 3. Далі нарізаємо тонкими пластинами.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо на ньому баклажани до рум’янцю з кожної сторони.

Крок 5. Такими ж пластинами ріжемо кабачок.

Крок 6. Збовтуємо курячі яйця віночком.

Крок 7. Додаємо до яєчної суміші сіль, перець і подрібнений базилік.

Крок 8. Перемішуємо до однорідності.

Крок 9. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Крок 10. У форму для випікання кладемо баклажани рівним шаром.

Крок 11. Посипаємо невеликою кількістю сиру. Візуально розділіть його на п’ять частин, щоб вистачило на кожен шар.

Крок 12. Далі йде шар з кабачків.

Крок 13. Посипаємо тертим сиром.

Крок 14. Поливаємо шари половиною яєчної суміші.

Крок 15. Повторюємо шари і засипаємо їх сиром.

Крок 16. Закриваємо фольгою і випікаємо частування 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 17. Знімаємо фольгу і запікаємо ще близько 5-7 хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 18. Овочева запіканка з баклажанів і кабачків готова. Пригощайтеся!

Запіканка з баклажанів з фаршем

Запіканка з баклажанів з фаршем – це соковите і поживне частування, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки. Порадуйте близьких і зробіть меню.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани великі – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Кукурудза – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо баклажани нарізаємо тонкими пластинами. Солимо і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. В цей час приготуємо соус. На плиті розігріваємо вершкове масло. Додаємо в нього борошно і все добре перемішуємо.

Крок 3. Поступово вливаємо молоко і постійно вимішуємо вміст. Варимо до утворення однорідної маси без грудочок.

Крок 4. Викладаємо сюди тертий плавлений сир і додаємо мускатний горіх. Можна додати щіпку солі. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Подрібнену цибулю обсмажуємо з кукурудзою. Паралельно обсмажуємо фарш з подрібненими помідорами, сіллю і спеціями.

Крок 6. До рум’янцю смажимо баклажани на розпеченій сухій сковороді.

Крок 7. Кладемо обсмажені баклажани у форму для випікання.

Крок 8. Викладаємо на баклажани фарш і кукурудзу з цибулею.

Крок 9. Поливаємо соусом. Повторюємо шари і посипаємо все тертим твердим сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 10. Запіканка з баклажанів з фаршем готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Запіканка з баклажанами і картоплею

Запіканка з баклажанами і картоплею – це цікавий і корисний варіант для домашнього обіду або ситного перекусу. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і варимо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Очищаємо від шкірки баклажани і ріжемо його кружечками.

Крок 3. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і після ріжемо кружальцями.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо цибулю, помідори і баклажани. Солимо, перчимо і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.

Крок 6. Ріжемо відварну картоплю гуртками і укладаємо у форму для випікання. Викладаємо сюди інші овочі.

Крок 7. Обмазуємо овочеву поверхню майонезом. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Крок 8. Запіканка з баклажанами і картоплею готова. Пригощайтеся!

Запіканка з баклажанів з куркою

Запіканка з баклажанів з куркою порадують вас не тільки своїм яскравим смаком, але і гарним зовнішнім виглядом. Частування послужить відмінним варіантом для сімейного перекусу або обіду. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Філе куряче – 5 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Помідори ріжемо кружальцями. Куряче філе і баклажани ріжемо пластинами.

Крок 2. Подрібнений часник перемішуємо з рослинним маслом. Обмазуємо їм баклажани.

Крок 3. Обсмажуємо овоч до рум’янцю з обох сторін.

Крок 4. Викладаємо баклажани у форму для випікання. Солимо і посипаємо подрібненою зеленню.

Крок 5. Зверху кладемо куряче філе. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 6. Далі кладемо помідори, зелень і тертий сир. Запікаємо 40 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 7. Запіканка з баклажанів з куркою готова. Діліть на порційні шматочки і пригощайтеся!