Запіканка з баклажанів — це цікаве у виконанні і дуже смачна кулінарна рішення для вашого домашнього столу. Таке частування вийде неймовірно соковитим, апетитним і поживним. Подавайте до столу в якості перекусу або самостійного частування. Для приготування використовуйте добірку з п’яти простих рецептів в духовці з покроковими фотографіями.
Запіканка з баклажанів з сиром і помідорами в духовці
Запіканка з баклажанів з сиром і помідорами в духовці — цікава та яскрава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Порадуйте близьких смачним і соковитим овочевим частуванням. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
4 порц.
- Баклажан 2 шт.
- Помідори 2 шт.
- Сир сирний 150 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сметана 100 гр.
- Зелень за смаком
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Запіканка з баклажанів готується дуже просто. Баклажани очищаємо, нарізаємо кільцями, солимо і залишаємо на 30 хвилин.
- Ошпарюємо помідори і знімаємо з них шкірку. Потім ріжемо кільцями або півкільцями.
- Твердий сир натираємо на крупній тертці.
- У глибокій мисці з’єднуємо яйця, сметану, сирний сир, подрібнений часник, зелень, сіль, перець і крохмаль. Ретельно вимішуємо.
- Баклажани промиваємо й обсушуємо, смажимо на олії до рум’янцю. Після обжарювання кладемо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
- У форму для випікання кладемо шарами баклажани і помідори. Поливаємо заливкою і посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо частування при температурі 180 градусів близько 35-40 хвилин.
- Запіканка з баклажанів з сиром і помідорами в духовці готова. Пригощайтеся!
Овочева запіканка з баклажанів і кабачків
Провощная запіканка з баклажанів і кабачків – це апетитне, смачне і просте у виконанні блюдо для всієї родини. Для приготування цікавого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Баклажани – 350 гр.
- Кабачки – 350 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
- Базилік – 3 гілки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком.
Крок 2. Баклажани очищаємо від шкірки.
Крок 3. Далі нарізаємо тонкими пластинами.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо на ньому баклажани до рум’янцю з кожної сторони.
Крок 5. Такими ж пластинами ріжемо кабачок.
Крок 6. Збовтуємо курячі яйця віночком.
Крок 7. Додаємо до яєчної суміші сіль, перець і подрібнений базилік.
Крок 8. Перемішуємо до однорідності.
Крок 9. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Крок 10. У форму для випікання кладемо баклажани рівним шаром.
Крок 11. Посипаємо невеликою кількістю сиру. Візуально розділіть його на п’ять частин, щоб вистачило на кожен шар.
Крок 12. Далі йде шар з кабачків.
Крок 13. Посипаємо тертим сиром.
Крок 14. Поливаємо шари половиною яєчної суміші.
Крок 15. Повторюємо шари і засипаємо їх сиром.
Крок 16. Закриваємо фольгою і випікаємо частування 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 17. Знімаємо фольгу і запікаємо ще близько 5-7 хвилин до рум’яної скоринки.
Крок 18. Овочева запіканка з баклажанів і кабачків готова. Пригощайтеся!
Запіканка з баклажанів з фаршем
Запіканка з баклажанів з фаршем – це соковите і поживне частування, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки. Порадуйте близьких і зробіть меню.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Баклажани великі – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Сир плавлений – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Кукурудза – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Для соусу бешамель:
- Масло вершкове – 40 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Молоко – 0,5 л.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Горіх мускатний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо баклажани нарізаємо тонкими пластинами. Солимо і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 2. В цей час приготуємо соус. На плиті розігріваємо вершкове масло. Додаємо в нього борошно і все добре перемішуємо.
Крок 3. Поступово вливаємо молоко і постійно вимішуємо вміст. Варимо до утворення однорідної маси без грудочок.
Крок 4. Викладаємо сюди тертий плавлений сир і додаємо мускатний горіх. Можна додати щіпку солі. Ретельно перемішуємо.
Крок 5. Подрібнену цибулю обсмажуємо з кукурудзою. Паралельно обсмажуємо фарш з подрібненими помідорами, сіллю і спеціями.
Крок 6. До рум’янцю смажимо баклажани на розпеченій сухій сковороді.
Крок 7. Кладемо обсмажені баклажани у форму для випікання.
Крок 8. Викладаємо на баклажани фарш і кукурудзу з цибулею.
Крок 9. Поливаємо соусом. Повторюємо шари і посипаємо все тертим твердим сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 10. Запіканка з баклажанів з фаршем готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Запіканка з баклажанами і картоплею
Запіканка з баклажанами і картоплею – це цікавий і корисний варіант для домашнього обіду або ситного перекусу. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Баклажани – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю і варимо до готовності в підсоленій воді.
Крок 2. Очищаємо від шкірки баклажани і ріжемо його кружечками.
Крок 3. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і після ріжемо кружальцями.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю.
Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо цибулю, помідори і баклажани. Солимо, перчимо і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.
Крок 6. Ріжемо відварну картоплю гуртками і укладаємо у форму для випікання. Викладаємо сюди інші овочі.
Крок 7. Обмазуємо овочеву поверхню майонезом. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Крок 8. Запіканка з баклажанами і картоплею готова. Пригощайтеся!
Запіканка з баклажанів з куркою
Запіканка з баклажанів з куркою порадують вас не тільки своїм яскравим смаком, але і гарним зовнішнім виглядом. Частування послужить відмінним варіантом для сімейного перекусу або обіду. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Філе куряче – 5 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Помідори ріжемо кружальцями. Куряче філе і баклажани ріжемо пластинами.
Крок 2. Подрібнений часник перемішуємо з рослинним маслом. Обмазуємо їм баклажани.
Крок 3. Обсмажуємо овоч до рум’янцю з обох сторін.
Крок 4. Викладаємо баклажани у форму для випікання. Солимо і посипаємо подрібненою зеленню.
Крок 5. Зверху кладемо куряче філе. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.
Крок 6. Далі кладемо помідори, зелень і тертий сир. Запікаємо 40 хвилин при температурі 190 градусів.
Крок 7. Запіканка з баклажанів з куркою готова. Діліть на порційні шматочки і пригощайтеся!