Азу з свинини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Що являє собою страву з цікавою назвою «азу»? Азу – це наваристое і дуже ситна страва, яке прийшло до нас з татарської кухні і досить швидко набрала популярність. Для приготування даного страви, використовується різне м’ясо: починаючи від баранини і закінчуючи свининою. Але якщо баранина – це продукт «на любителя», то про свинину цього не скажеш, завдяки чому, своєрідне рагу з цим м’ясом доводиться по смаку багатьом і закохує в себе з першого вилки.

Азу з свинини з солоними огірками – класичний рецепт

З таких простих компонентів, як свинина, овочі, солоні огірки і томатна паста можна з легкістю приготувати неймовірно ароматне і смачне блюдо, яке наситить всю вашу сім’ю на довгі години і наповнить енергією.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Огірки солоні 7 шт.
  • Часник 7 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Зелень 1 пучок
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Приправи ½ ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичне азу з свинини по татарськи з солоними огірками готується дуже просто. У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо свинину, попередньо нарізану кубиками середнього розміру.
  2. Коли м’ясо трохи побіліє, відправляємо до нього ріпчасту цибулю, порізану півкільцями – тушкуємо до прозорості овоча.
  3. В ту ж посуд додаємо кубики помідорів і томатну пасту, розведену в невеликій кількості води.
  4. Слідом закидаємо солоні огірочки, дрібно нарізані або подрібнені за допомогою терки, сіль, лавровий лист і ваші улюблені спеції.
  5. Заливаємо вміст сковороди водою таким чином, щоб рідина покривала всі компоненти. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою протягом 40-50 хвилин.
  6. В цей час очищаємо і нарізаємо картоплю великими шматками і обсмажуємо на невеликій кількості олії до легкої рум’яності.
  7. До моменту, коли свинина розм’якшиться – перекладаємо картопляні шматочки і часник, пропущений через прес в посуд до азу. Доводимо до готовності картоплі (близько 15 хвилин), знімаємо з вогню і засипаємо дрібно нашатковану зелень.
  8. Розкладаємо страву по глибоких тарілках і за бажанням доповнюємо сметаною. Приємного апетиту!