Червона риба в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

До червоної риби відносять сімейства осетрових і лососевих, філе цих риб має приємний червоний або рожевий колір. Червона риба багата корисними мікроелементами і насиченими жирами. Готувати її, як і будь-яку рибу, нескладно. Ми підібрали 10 чудових способів смачно приготувати червону рибу.

Як приготувати червону рибу у фользі в духовці?

Цей спосіб приготування червоної риби на 100 відсотків гарантує вам отримання смачного страви. Фольга оберігає рибу від пересихання під час запікання і філе виходить дуже соковитим і ніжним.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цибуля порей ½ шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лосось 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти червону рибу в духовці? Лосось повністю розморозьте, видаліть великі кістки.
  2. Морква очистіть, помийте і натріть на тертці.
  3. Цибуля-порей помийте і наріжте тонкими кільцями.
  4. На робочу поверхню покладіть лист фольги, складений удвоє. Спочатку викладіть овочі.
  5. На овочі покладіть рибу, посоліть і приправте її за смаком, полийте її оливковою олією.
  6. Загорніть заготовку у фольгу. Покладіть згорток на деко і помістіть його в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин.
  7. Коли риба буде готова, акуратно розгорніть фольгу і блюдо викладіть на тарілку.

Приємного апетиту!

Як запекти червону рибу з картоплею в духовці?

Ми звикли вживати філе червоної риби в слабосоленом вигляді, з канапе або бутербродами. Однак, червона риба, запечена з картоплею в духовці, – страва також смачне, його можна подати на обід або вечерю.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Риба червона – 600 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Спеції – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Розморозьте рибу повністю, промийте під проточною водою і просушіть. Натріть рибу сіллю і спеціями. Форму застелити фольгою, викладіть в неї рибу.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.

3. Кружечки картоплі укладіть навколо риби.

4. Змастіть картоплю і рибу майонезом, закрийте зверху фольгою. Запікайте червону рибу з картоплею в духовці при 180 градусах 60 хвилин.

5. Через годину дістаньте форму, розгорніть фольгу і запікайте блюдо ще 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

6. Посипте запечену рибу і картоплю рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Ніжна червона риба у вершковому соусі в духовці

Червона риба у вершковому соусі – страва яке може скрасити романтичний вечір або суттєво урізноманітнити ваше повсякденне меню. Філе просочується вершковим соусом, виходить ніжним і соковитим, воно просто тане в роті.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Риба червона – 650-700 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вершки – 150-200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • італійські Трави – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Червону рибу розморозьте, помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте стейками.

2. Форму змастіть рослинною олією. Стейки натріть сіллю і спеціями, викладіть їх у форму.

3. Цибулю наріжте тонкими кільцями, розберіть його пальцями і розкладіть по рибі.

4. Полийте рибу з цибулею вершками.

5. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.

6. Запечену червону рибу у вершковому соусі подавайте з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Соковита червона риба з сиром і помідорами в духовці

Червона риба, як і будь-яка інша, готується дуже швидко. Завдяки додаванню помідорів і сиру, рибне філе зберігає свої соки, а смакові якості стають ще яскравішим і насиченішим.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Горбуша – 400-450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори черрі – 4-6 шт.
  • Сир твердий – 50-70 гр.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Тушку горбуші наріжте порційними шматками.

2. Рибу посоліть, приправте і полийте лимонним соком, залишити маринуватися хвилин на 10-15.

3. Підготуйте овочі: вимийте їх, цибулю очистіть і наріжте півкільцями, а помідори плоскими шматочками.

4. Форму змастіть рослинною олією. Шматочки горбуші розгорніть і видаліть кісточки.

5. Потім на рибу покладіть цибулю і помідори.

6. Сир натріть на крупній тертці, посипте їм заготовку. Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 20 хвилин.

7. Готову страву за бажанням можна прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати червону рибу з овочами в духовці?

Риба з овочами, запечена в духовці – це просто, смачно і корисно. Такий спосіб приготування, дозволяє максимально зберегти всі смакові і поживні якості продуктів. До того ж червона риба дуже жирна і при запіканні не пересихає, а ділиться своїми соками з овочами.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Лосось – 4 шматки.
  • Кабачок – 4 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сік лимонний – 1,5 ст. л.
  • Чебрець сушений або свіжий – 1 ст. л.
  • Орегано сушений – ¾ ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте, наріжте тонкими скибочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.

2. Перекладіть кабачки і більшу частину цибулі в миску, додайте подрібнений часник, столову ложку олії, сіль і мелений перець, перемішайте. Розстеліть 4 листа фольги, на кожен покладіть кабачки.

3. На кожну овочеву подушку покладіть рибу, полийте соком лимона, посипте його сіллю і спеціями, збризніть столовою ложкою рослинного масла.

4. Помідори наріжте скибочками, змішайте їх з залишками цибулі, сіллю, чебрецем, орегано і столовою ложкою рослинного масла. Викладіть цю суміш поверх шматків лосося.

5. Загорніть фольгу і викладіть згортки на деко. Запікайте рибу при 200 градусах 25-30 хвилин.

6. Потім акуратно розгорніть фольгу, прикрасьте страву зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Соковита і ніжна сьомга з лимоном в духовці

Червону рибу часто маринують у лимонному соку, він усуває різкий рибний запах і філе, при запіканні, виходить більш ніжним. З мінімальної кількості інгредієнтів у вас вийде легкий і корисний обід. Доповнити рибу найкраще овочами.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Стейки сьомги – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чебрець – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – на смак.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування страви.

2. Перекладіть стейки в миску, додайте сіль, мелений перець і чебрець, перемішайте.

3. Полийте сьомгу оливковою олією і соком лимона, ще раз перемішайте і залиште на 10 хвилин.

4. Після цього викладіть стейки на окремі аркуші фольги, загорніть краї фольги навколо стейка.

5. На кожен стейк покладіть по часточці лимона і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте рибу 25 хвилин.

6. Готову червону рибу вийміть з фольги і подавайте до столу з гарніром з овочів.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти червону рибу в тесті в духовці?

Це рецепт смачного й оригінального блюда з червоною рибою. Краса його в тому, що його можна подавати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді, воно все одно залишається смачним і соковитим. Запечена риба в тісті, може бути закускою або гарячою стравою на обід або вечерю.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Базилік свіжий – 30 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Філе лосося – 700-800 гр.
  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Сіль – ¾ ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. З філе червоної риби видалити великі кісточки, промийте і промокніть паперовими рушниками. Поділіть філе навпіл, кожен шматочок посоліть і приправте.

2. Базилік і кріп помийте і наріжте. Цедру лимона змішайте із зеленню і розм’якшеним вершковим маслом.

3. На один шматочок риби викладіть суміш зелені.

4. Зверху, не придавлюючи, покладіть другий шматочок червоної риби.

5. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього листкове тісто, на центр покладіть рибу, оберніть її в тісто. Збийте курячий жовток і змастіть їм тісто.

6. Випікайте страву в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Випічка виходить пишною і рум’яної.

Приємного апетиту!

Дуже смачна червона риба в сметані в духовці

Запекти червону рибу можна різними способами. Наприклад, у сметані філе стає більш м’яким і набуває приємний вершковий аромат. Крім того, блюдо відмінно поєднується з таким гарніром, як картопля або рис.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Риба червона – 1 шт.
  • Сметана – 400 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку обробити, помийте і наріжте на порції. Змастіть рибу сіллю і спеціями.

2. Перекладіть рибу в миску, додайте сметану і перемішайте.

3. Деко застелити фольгою, розкладіть по ньому кільця цибулі.

4. На цибулю викладіть шматочки риби, посипте їх тертим сиром.

5. Запікайте рибу в духовці при 220 градусах півгодини. Готову рибу подавайте з картоплею або рисом.

Приємного апетиту!

Як приготувати червону рибу з цибулею і морквою?

Щоб червона риба при запіканні в духовці не стала сухою, додайте до неї овочі: цибулю і моркву. З таким складом продуктів ви отримаєте основне блюдо і смачний гарнір до нього. Страва чимось нагадує запіканку і залишається смачним навіть в охолодженому вигляді.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Риба червона – 2 шматка.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сметана – 150-200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відокремте філе від кісток.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю до м’якості на рослинному маслі.

3. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Потім додайте моркву до цибулі і продовжуйте готувати овочі 3-5 хвилин.

4. Кріп дрібно порубаєте. Коли морква стане м’якою, додайте на сковороду сметану і кріп. Посоліть, перемішайте і тушкуйте овочі ще кілька хвилин.

5. Форму змастіть рослинним маслом, викладіть в неї рибу, посоліть і поперчіть її.

6. Зверху на рибу покладіть овочеву засмажку.

7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Запечену таким способом червону рибу можна подавати в теплому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Червона риба, запечена стейками з майонезом

Смачна, ніжна, ароматна червона риба, приготовлена в духовці, зробить ваш вечеря вишуканим і незабутнім. Краще всього для цього рецепта використовувати стейки з червоної риби, запікати ми їх будемо з майонезом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Стейки з червоної риби – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні продукти за списком. Рибу посоліть за смаком.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

3. Викладіть Стейки в жароміцну форму.

4. Зверху по рибі розподіліть цибулю.

5. Щедро змастіть заготівлю майонезом.

6. Запікайте рибу в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин до появи рум’яної скоринки. Стейки з червоної риби подавайте з будь-яким гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!