Смажена картопля з мясом на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з м’ясом – найпростіше і дуже популярне блюдо, яке можна приготувати на обід або вечерю для всієї родини. М’ясо для страви можна брати абсолютно будь-який, який вам більше до смаку: свинину, яловичину, курку. Від цього буде залежати час приготування. Також в якості добавок можна використовувати гриби та різні овочі. Вони тільки підсилять смак страви і додадуть йому більше соковитості.

Смажена картопля зі свининою на сковороді

Смажена картопля зі свининою на сковороді – прекрасне поєднання. Блюдо підкуповує своєю доступністю і простотою приготування. Смак страви можна трохи змінити і зробити більш насиченим, використовуючи різноманітні спеції.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картоплю ½ кг
  • Сіль за смаком
  • Свинина 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Смажена картопля з м’ясом на сковороді готується дуже просто. Почати потрібно з обробки і обжарювання свинини. М’ясо промийте, просушіть паперовими серветками. Покладіть м’ясо на обробну дошку і наріжте кубиками. На розігріту поверхню сковороди вилийте трохи олії і обсмажте на ньому свинину до рум’яної скоринки.
  2. Невелику головку ріпчастої цибулі очистити від верхнього шару сухого лушпиння. При необхідності обмийте її проточною водою і наріжте тонкими півкільцями або пір’ям. Додайте подрібнену цибулю до м’яса, продовжуйте смажити на помірному вогні.
  3. Картоплю очистіть і добре помийте. Наріжте овоч не дуже товстими брусками. Коли цибуля злегка підрум’яниться, викладіть на сковороду картоплю.
  4. Перемішайте вміст сковороди, закрийте кришкою і готуйте страву на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Після закінчення зазначеного часу посоліть, і приправити картоплю і свинину за смаком.
  5. Продовжуйте смажити, але не ворочайте занадто часто, щоб картопля не перетворився в пюре. При бажанні в кінці смаження можна додати рубану зелень.
  6. Подавати смажену картоплю зі свининою можна з овочевими салатами або різноманітною домашньою консервацією. Приємного апетиту!

Смажена картопля з м’ясом і цибулею

Смажена картопля з м’ясом і цибулею – золотиста, ніжна, ароматна. Багато чоловіків люблять блюдо саме в такому виконанні, страва виходить дуже ситним. Його можна їсти просто так, запиваючи томатним соком, або подати разом з ним овочевий салат.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля –350-370 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 100 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 60 мл
  • Розмарин – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Почистіть і помийте картоплю і ріпчасту цибулю. Наріжте цибулину півкільцями або розділіть на четвертинки.

Крок 2. Очищену картоплю наріжте невеликими брусками приблизно одного розміру. Так блюдо швидше і рівномірніше просмажиться.

Крок 3. Свинячу корейку обмийте, промокніть від вологи паперовими рушниками і наріжте невеликими брусочками.

Крок 4. Поставте на вогонь сковороду і просушіть її. На рослинному маслі обсмажте свинину протягом 8-10 хвилин. Потім викладіть подрібнену цибулю, перемішайте продукти і продовжуйте готувати до м’якості цибулі.

Крок 5. В окремій сковорідці прогрійте рослинне масло і обсмажте на ньому картоплю до красивої рум’яної скоринки.

Крок 6. Після рум’яний картоплю додайте на сковороду до смаженої свинини і цибулі. Перемішайте продукти, поперчіть, посоліть і покладіть гілочку розмарину. Продовжуйте смажити до готовності м’яса і картоплі, час від часу помішуйте.

Крок 7. Готовий смажена картопля з м’ясом і цибулею подавайте разом з квашеною капустою або малосольними огірками, це шалено смачно. Приємного апетиту!

Смажена картопля з м’ясом і грибами

Смажена картопля з м’ясом і грибами – поживну страву на будь-який випадок. Хоч склад у нього самий тривіальний, але зате його чудовий смак порадує багатьох. Підійдуть будь-які гриби свіжі печериці або гливи, сушені боровики або заморожені опеньки.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 0,5 кг
  • М’ясо – 0,4 кг
  • Печериці – 300 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Сіль дрібна – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні овочі, а також гриби і м’ясо. Картоплю, цибулю і часникові зубчики очистіть, і добре промийте під краном.

Крок 2. Шапочки шампіньйонів очистіть і промийте.

Крок 3. М’ясо зачистити від плівок і прожилок. Найкраще підійде нежирна свинина.

Крок 4. Картоплю наріжте брусками або часточками, як більше подобається.

Крок 5. Середню за розміром головку ріпчастої цибулі наріжте тонкими півкільцями, а часникові зубчики — часточками.

Крок 6. Печериці наріжте пластинками.

Крок 7. М’якоть свинини наріжте невеликими кубиками або брусками.

Крок 8. На суху поверхню сковороди влийте рафіновану олію і обсмажте на ньому кубики свинини протягом 7-8 хвилин.

Крок 9. Потім викладіть печериці, перемішайте і продовжуйте смажити 10 хвилин.

Крок 10. Після грибів додайте на сковороду подрібнену цибулю, перемішайте. Готуйте 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 11. Візьміть ще одну сковорідку, прогрійте її. Влийте на розпечену поверхню рослинне масло і викладіть картоплю. Смажте на сильному вогні до утворення апетитною рум’яною кірочки.

Крок 12. Тепер можна додати до картоплі засмажку з м’яса і грибів. Також у цей момент додайте подрібнений часник. Готуйте ще приблизно 15-20 хвилин до готовності картоплі.

Крок 13. За 2-3 хвилини до готовності додайте сіль і мелений перець.

Крок 14. Подавайте смажену картоплю з м’ясом і грибами відразу після приготування. При бажанні можна додати сметану до страви. Приємного апетиту!

Смажена картопля з м’ясом і капустою

Смажена картопля з м’ясом і капустою – відмінне блюдо на сільський манер. Саме з таким набором продуктів наші бабусі готували печеню у пічці. М’ясо виходить м’яким, картопля підсмажений, а капуста додає смак страви ледве помітну кислинку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • кисла Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • М’ясо – 500 гр.
  • Суміш перців мелена – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готується це блюдо на двох сковородах. Свинина смажиться окремо від овочів. М’ясо наріжте кубиками і обсмажте з мінімальною кількістю рослинної олії.

Крок 2. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть, помийте під проточною водою. Бульби картоплі наріжте тонкими брусками і обсмажте до рум’яності на іншій сковорідці.

Крок 3. Одну велику або пару маленьких головок ріпчастої цибулі наріжте півкільцями або пір’ям. Додайте нарізку до м’яса, обсмажте все разом протягом пари хвилин. Потім накрийте сковороду кришкою і тушкуйте до м’якості свинини.

Крок 4. Квашену капусту відіжміть від соку і додайте її до смаженій картоплі. Накрийте Сковороду кришкою і тушкуйте все разом протягом 10 хвилин.

Крок 5. Коли м’ясо і картопля будуть готові, з’єднайте всі продукти в одній сковорідці. Блюдо посоліть, і приправте за смаком. Тримайте смажена картопля з м’ясом і капустою ще пару хвилин на вогні. Подавайте страву до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!

Смажена картопля з яловичиною на сковороді

Смажена картопля з яловичиною на сковороді – може стати основою ситного і смачного вечері для всієї родини. Страву можна подавати разом з овочевим салатом або сметанним соусом з ароматними спеціями, а чоловіки люблять, є його зі шматочком пишного хліба.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 200 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль поварена дрібна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Швидкість приготування страви безпосередньо залежить від свіжості і сорти яловичини. Обмийте м’якоть яловичини і промокніть паперовими рушниками.

Крок 2. Наріжте яловичину невеликими кубиками.

Крок 3. Просушіть на сильному вогні сковорідку і влийте в неї достатню кількість рослинного масла. Потім викладіть м’ясо і, не збавляючи нагрівання, швидко обсмажте до рум’яної скоринки. Після цього зменшіть вогонь і влийте трохи води, продовжуйте тушкувати м’ясо під кришкою до википання рідини.

Крок 4. Очистіть картоплю і ріпчасту цибулю. Бульби картоплі наріжте тонкими часточками, цибулину – півкільцями.

Крок 5. Трохи посоліть і приправити м’ясо. Додайте на сковорідку картоплю, її також посоліть за смаком. Смажте до напівготовності картоплі.

Крок 6. Далі викладіть цибулю, перемішайте і готуйте до м’якості картоплі. Подавайте смажену картоплю з яловичиною в гарячому вигляді на обід або вечерю. Приємного апетиту!

Смажена картопля з куркою

Смажена картопля з куркою допоможе вам влаштувати досить ситний, але легкий вечерю. Основна перевага цієї страви – доступність інгредієнтів і швидкість приготування. А ще і практичність, картопля і куряче м’ясо смажаться на одній сковорідці.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1-1,5 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 50 мл
  • Сіль поварена – 2-3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджене куряче філе обмийте і зачистіть від пленочек. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть, помийте під краном проточною водою.

Крок 2. Куряче філе наріжте шматочками не дуже великого розміру. Спочатку на розпеченій сковороді обсмажте філе куряче протягом 2-3 хвилин.

Крок 3. Картопля наріжте тонкими часточками. Він готується швидше курячого м’яса, тому його додаємо на сковорідку трохи пізніше.

Крок 4. Коли м’ясо злегка підрум’яниться, викладіть картоплю, перемішайте, накрийте сковорідку кришкою. Коли картопляні часточки підрум’яняться, зменшіть вогонь до мінімального і смажте страву ще близько 10-12 хвилин.

Крок 5. В останню чергу додайте цибулю. Наріжте цибулину тонкими півкільцями і додати до основних інгредієнтів, не перемішуйте. Накрийте сковороду кришкою і через 2-3 хвилини, перемішайте страву.

Крок 6. Посоліть картоплю і м’ясо за смаком і готуйте ще 2-3 хвилини. Смажену картоплю з куркою подавайте в гарячому вигляді з солоними огірками або маринованими помідорами. Приємного апетиту!

Картопля з м’ясом і сиром на сковороді

Картопля з м’ясом і сиром на сковороді – ніжне й ароматне блюдо. Воно не зовсім схоже на смажену картоплю в класичному її виконанні. Саме сир відповідає за спокусливий вершковий аромат, який, безсумнівно, збуджує апетит.

Час готування – 35-40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля великий – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.
  • Свинина нежирна – 150 гр.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • лавровий Лист – за бажанням.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу вирізку обмийте, наріжте невеликими шматочками і обсмажте до рум’яної скоринки.

Крок 2. Картопля очистіть, добре помийте і наріжте тонкими кружальцями. Просушіть картоплю на паперових рушниках від вологи.

Крок 3. Додайте картоплю на сковороду до м’яса. Смажте продукти разом, поки картопля не зарум’яниться, час від часу перемішуючи лопаткою.

Крок 4. Обидві цибулини очистити від сухого лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями або четвертинками.

Крок 5. Викладіть цибулю зверху на підсмажену картоплю. Посоліть блюдо, приправте і за бажанням покладіть лавровий лист. На сковороду покладіть кришку і томіть страву до готовності картоплі і цибулі.

Крок 6. За пару хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром і поверніть кришку на місце. Коли сир розплавиться, можна вимкнути вогонь і подавати страву до столу. Смажена картопля з м’ясом і сиром – відмінний варіант для вечері. Приємного апетиту!

Картопля з м’ясом і овочами на сковороді

Картопля з м’ясом і овочами на сковороді – блюдо, яке приходило на розум хоч якось кожної господині. Тут немає строгих пропорцій та складу. Будь-які продукти можуть бути замінені. По своєму смаку ви можете доповнити спекотне своїми будь-якими овочами або ароматною зеленню.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Помідор великий – 1 шт.
  • Картопля середнього розміру – 3 шт.
  • Свинини – 220 гр.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Базилік – за смаком.
  • Кінза – за смаком
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 90 мл

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі та зелень вимити, розкладіть на чистий рушник, щоб стекла вода. Картоплю, цибулю і часник очистити.

Крок 2. Свинину наріжте невеликими шматочками. Добре прогрійте сковороду, влийте приблизно половину рослинного масла і обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки.

Крок 3.Середню за розміром головку ріпчастої цибулі наріжте пір’ям або півкільцями. Викладіть цибулю на сковороду до м’яса і смажте до прозорості цибулі.

Крок 4. Почищені бульби картоплі наріжте тонкими часточками і окремо обсмажте з невеликою кількістю рослинного масла. Посоліть і приправте її за смаком. Перекладіть смажену картоплю в миску.

Крок 5. Потім обсмажену картоплю викладіть в сковороду до м’яса. Також додайте подрібнений часник.

Крок 6. Посоліть страву за смаком, додайте приправу хмелі-сунелі. Додайте половину рубаною зелені.

Крок 7. Помідор наріжте скибочками і викладіть в сковороду. Перемішайте блюдо і томіть на помірному вогні ще пару хвилин.

Крок 8. Подавайте смажена картопля з м’ясом і овочами відразу після приготування, посипте свіжою ароматною зеленню кінзи і базиліку. Приємного апетиту!