Смажена картопля з мясом на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з м’ясом – найпростіше і дуже популярне блюдо, яке можна приготувати на обід або вечерю для всієї родини. М’ясо для страви можна брати абсолютно будь-який, який вам більше до смаку: свинину, яловичину, курку. Від цього буде залежати час приготування. Також в якості добавок можна використовувати гриби та різні овочі. Вони тільки підсилять смак страви і додадуть йому більше соковитості.

Смажена картопля зі свининою на сковороді

Смажена картопля зі свининою на сковороді – прекрасне поєднання. Блюдо підкуповує своєю доступністю і простотою приготування. Смак страви можна трохи змінити і зробити більш насиченим, використовуючи різноманітні спеції.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картоплю ½ кг
  • Сіль за смаком
  • Свинина 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Смажена картопля з м’ясом на сковороді готується дуже просто. Почати потрібно з обробки і обжарювання свинини. М’ясо промийте, просушіть паперовими серветками. Покладіть м’ясо на обробну дошку і наріжте кубиками. На розігріту поверхню сковороди вилийте трохи олії і обсмажте на ньому свинину до рум’яної скоринки.
  2. Невелику головку ріпчастої цибулі очистити від верхнього шару сухого лушпиння. При необхідності обмийте її проточною водою і наріжте тонкими півкільцями або пір’ям. Додайте подрібнену цибулю до м’яса, продовжуйте смажити на помірному вогні.
  3. Картоплю очистіть і добре помийте. Наріжте овоч не дуже товстими брусками. Коли цибуля злегка підрум’яниться, викладіть на сковороду картоплю.
  4. Перемішайте вміст сковороди, закрийте кришкою і готуйте страву на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Після закінчення зазначеного часу посоліть, і приправити картоплю і свинину за смаком.
  5. Продовжуйте смажити, але не ворочайте занадто часто, щоб картопля не перетворився в пюре. При бажанні в кінці смаження можна додати рубану зелень.
  6. Подавати смажену картоплю зі свининою можна з овочевими салатами або різноманітною домашньою консервацією. Приємного апетиту!