Смажена картопля з мясом на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з м’ясом і грибами

Смажена картопля з м’ясом і грибами – поживну страву на будь-який випадок. Хоч склад у нього самий тривіальний, але зате його чудовий смак порадує багатьох. Підійдуть будь-які гриби свіжі печериці або гливи, сушені боровики або заморожені опеньки.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 0,5 кг
  • М’ясо – 0,4 кг
  • Печериці – 300 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Сіль дрібна – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні овочі, а також гриби і м’ясо. Картоплю, цибулю і часникові зубчики очистіть, і добре промийте під краном.

Крок 2. Шапочки шампіньйонів очистіть і промийте.

Крок 3. М’ясо зачистити від плівок і прожилок. Найкраще підійде нежирна свинина.

Крок 4. Картоплю наріжте брусками або часточками, як більше подобається.

Крок 5. Середню за розміром головку ріпчастої цибулі наріжте тонкими півкільцями, а часникові зубчики — часточками.

Крок 6. Печериці наріжте пластинками.

Крок 7. М’якоть свинини наріжте невеликими кубиками або брусками.

Крок 8. На суху поверхню сковороди влийте рафіновану олію і обсмажте на ньому кубики свинини протягом 7-8 хвилин.

Крок 9. Потім викладіть печериці, перемішайте і продовжуйте смажити 10 хвилин.

Крок 10. Після грибів додайте на сковороду подрібнену цибулю, перемішайте. Готуйте 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 11. Візьміть ще одну сковорідку, прогрійте її. Влийте на розпечену поверхню рослинне масло і викладіть картоплю. Смажте на сильному вогні до утворення апетитною рум’яною кірочки.

Крок 12. Тепер можна додати до картоплі засмажку з м’яса і грибів. Також у цей момент додайте подрібнений часник. Готуйте ще приблизно 15-20 хвилин до готовності картоплі.

Крок 13. За 2-3 хвилини до готовності додайте сіль і мелений перець.

Крок 14. Подавайте смажену картоплю з м’ясом і грибами відразу після приготування. При бажанні можна додати сметану до страви. Приємного апетиту!