Рис з куркою і овочами – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою і овочами — це дуже просте блюдо, яке може приготувати кожен за зовсім невеликий час. Воно виходить дуже смачним, ароматним і корисним. Ідеально підходить для вечері або обіду. Таким чином, пропонуємо вам 5 варіантів приготування рису з куркою і овочами.

Рис з куркою і овочами в духовці

На дно форми для запікання засипається рис, зверху кладуть нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці протягом години. За 15 хвилин до готовності страву посипається сиром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 160 гр.
  • Курка 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Квасоля стручкова 100 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Приправа для курки ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода за смаком
  • Приправи за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати рис з куркою і овочами? Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою. Далі рівномірно розподіляємо його по формі для запікання, додаємо рослинне масло і солимо за смаком.
  2. Цибуля, морква, болгарський перець, квасолю і помідори нарізаємо кубиками і змішуємо. Викладаємо овочі зверху на рис, додаємо трохи солі, універсальної приправи і чорного меленого перцю.
  3. Далі посипаємо курку приправою для курки і викладаємо її на овочі. Потім заливаємо все водою кімнатної температури так, щоб вона покривала овочі з рисом.
  4. Накриваємо форму для запікання кришкою або фольгою.
  5. Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо страву протягом 55 хвилин. Потім знімаємо кришку або фольгу, посипаємо зверху натертим твердим сиром і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
  6. За цей час сир повинен розплавитися, а курка підрум’янитися.
  7. Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Воно виходить неймовірно ароматним і смачним. Приємного апетиту!