Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

У цій статті наведено кілька варіантів приготування креветок. Цей морепродукт відмінно підходить для додавання в салати та виступає самостійним блюдом, у вигляді легкої закуски до пінним напоїв.

Як зварити свіжі неочищені креветки в каструлі?

Приготувати свіжі креветки в панцирі дуже просто, однак, багато роблять це неправильно і роблять безліч помилок, які легко можна виключити. Приготування займає мінімум часу, а м’ясо виходить ніжним і просто тане в роті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Креветки свіжі 1 кг
  • Кріп 50 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як неочищені креветки варити в каструлі? Часник очищаємо від шкірки і нарізаємо, але не зовсім в потерть, так як після варіння ми його викинемо.
  2. Гілочки кропу ретельно промиваючи, прибираємо всі засохлі гілочки і смітинки.
  3. У каструлю або сотейник відповідного розміру вливаємо 2,5 літра очищеної води і туди ж відправляємо кріп, подрібнені зубчики часнику, сіль – доводимо до кипіння.
  4. Як тільки на бульйоні починають з’являтися перші бульбашки – опускаємо неочищені молюски, знову доводимо до кипіння і вимикаємо. Потім накриваємо кришкою і через дві хвилини виймаємо креветки з допомогою шумівки.
  5. Наша закуска ідеально приготована і її можна сміливо подавати до столу.

Приємного апетиту!