Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

У цій статті наведено кілька варіантів приготування креветок. Цей морепродукт відмінно підходить для додавання в салати та виступає самостійним блюдом, у вигляді легкої закуски до пінним напоїв.

Як зварити свіжі неочищені креветки в каструлі?

Приготувати свіжі креветки в панцирі дуже просто, однак, багато роблять це неправильно і роблять безліч помилок, які легко можна виключити. Приготування займає мінімум часу, а м’ясо виходить ніжним і просто тане в роті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Креветки свіжі 1 кг
  • Кріп 50 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як неочищені креветки варити в каструлі? Часник очищаємо від шкірки і нарізаємо, але не зовсім в потерть, так як після варіння ми його викинемо.
  2. Гілочки кропу ретельно промиваючи, прибираємо всі засохлі гілочки і смітинки.
  3. У каструлю або сотейник відповідного розміру вливаємо 2,5 літра очищеної води і туди ж відправляємо кріп, подрібнені зубчики часнику, сіль – доводимо до кипіння.
  4. Як тільки на бульйоні починають з’являтися перші бульбашки – опускаємо неочищені молюски, знову доводимо до кипіння і вимикаємо. Потім накриваємо кришкою і через дві хвилини виймаємо креветки з допомогою шумівки.
  5. Наша закуска ідеально приготована і її можна сміливо подавати до столу.

Приємного апетиту!

Як правильно варити неочищені королівські креветки?

Креветки, приготовані за цим рецептом – це ідеальна закуска до пива з пряним смаком і ароматом. Морепродукти проходять термічну обробку просто в панцирі, за рахунок цього, м’ясо виходить дуже ніжним. Головне – не переварити, бо тоді молюски стануть гумовими і втратять всі свої корисні властивості.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 6 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – 2-3 шт.
  • Перець чорний – 1 щіпка.
  • Гвоздика – 1 зірочка.
  • Лимон – 1-2 шт.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Спеції для морепродуктів – за смаком.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Перед варінням, молюсків потрібно розморозити – найкраще це робити при кімнатній температурі. Розморожені креветки перекладаємо в друшляк або сито і промиваємо під струменем води.

2. У каструлю відповідного розміру вливаємо 2 літра чистої води і ставимо на плиту.

3. У тару додаємо суміш спецій, а саме: сіль, лавровий лист, гвоздику, перець і приправу для морепродуктів – доводимо до кипіння на повільному вогні.

4. Поки вариться бульйон, розрізаємо лимон навпіл і тиснемо сік з однієї частини.

5. Коли в каструлі з’являться перші ознаки закипання – вливаємо лимонний сік.

6. У вируючий бульйон додаємо розморожені креветки і знову чекаємо кипіння.

7. Варимо молюсків 3-5 хвилин, готовність визначаємо так: панцир втратив свій яскравий колір – пора знімати з вогню.

8. Потім виймаємо морепродукти з допомогою шумівки і відкидаємо на друшляк для того, щоб вся вода стекла. Підсушені креветки кладемо в глибоку тарілку і додаємо одну ложку оливкової олії і сік половинки лимона – перемішуємо.

9. Красиво сервіруємо делікатес на блюдо і подаємо з часточками лимона. Приємного апетиту!

Як відварити заморожені неочищені креветки до пива?

Идеальнейшая закуска, як світлого, так і темного пива – це варені креветки в ароматному бульйоні за 10 хвилин. У цьому рецепті розкривається секрет елементарного приготування і ідеального соусу, який чудово поєднується не тільки з цим морепродуктом, але і з усіма іншими теж.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Креветки – 300 гр.
  • Петрушка – 2-3 гілочки.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Селера – 1-2 гілочки.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Перець чорний горошком – 10-15 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби і морепродуктів – за смаком.
  • Для соусу:
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Сметана – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти і поставимо їх на стіл, так як рецепт дуже швидкий – все повинно бути під рукою.

2. Креветки розморожувати не треба, вони відмінно готуються і в замороженому вигляді.

3. У каструлю вливаємо близько 1 літра води, додаємо всі перераховані вище спеції і варимо на повільному вогні до кипіння.

4. З появою перших бульбашок зменшуємо вогонь до мінімального і додаємо лимон, нарізаний або часточками, або кільцями – як вам більше подобається.

5. Кип’ятимо бульйон 2-4 хвилини і додаємо молюсків, заморожені варимо близько 5-7 хвилин, станули – 3-4 хвилини. Після того, як зняли розчин з вогню, кладемо креветки на кілька хвилин в ньому, для повної просочення і насиченням спеціями.

6. Виймаємо неочищений основний інгредієнт з допомогою шумівки і залишаємо остигати, а поки приготуємо соус.

7. Часник дрібно-дрібно шаткуємо або натираємо на дрібній тертці і перемішуємо в піалі із сметаною.

8. Є два варіанти подачі: креветки можна залити часниковим соусом, перемішати і подавати на стіл.

9. А можна залишити соус в соуснику і кожен сам буде вирішувати вмочати йому креветку чи ні. У будь-якому випадку, це дуже смачно і не калорійно. Приємного апетиту!

Тигрові креветки зварені в каструлі з зеленню та спеціями

З невідомих причин багатьох людей лякає процес приготування будь-яких морепродуктів, а дарма, тому що молюски в будь-якому вигляді готуються дуже просто, швидко та поєднуються з безліччю інших продуктів і спецій.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Креветки тигрові – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 7-8 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля – 1 шт.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.

Процес приготування:

1. Величезні тигрові креветки бажано на ніч дістати з морозильної камери і залишити розморожувати, бо так час готування скоротитися в кілька разів.

2. У велику каструлю, заливаємо кип’ячену воду і ставимо на плиту нагріватися на максимальному вогні.

3. Цибулю очищаємо від шкірки і робимо поздовжній надріз. Пучок зелені ретельно промиваємо під струменем води.

4. Коли вода почне закипати, додаємо до неї сіль, кріп, цибулю і горошини чорного перцю і знову доводимо до кипіння.

5. Но тільки починають з’являтися перші бульбашки – засипаємо тигрові креветки і відварюємо на середньому вогні 7-8 хвилин.

6. Після закінчення цього часу виймаємо морепродукт шумівкою і відкидаємо на друшляк, даючи стекти воді. Потім відразу ж подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як смачно відварити заморожені креветки з лимоном?

Не багато знають, однак, креветки дуже просто приготувати в домашніх умовах і будуть вони такими ж смачними і соковитими, як в ресторані, бо процес дуже простий і займає всього лише 10-15 хвилин. А лимон – це ідеальне доповнення не тільки риби, але і до креветок, мідій і восьминогів.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Креветки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Молюски заморожені просто в панцирі, виймаємо з упаковки і кладемо в друшляк.

2. Промиваємо під струменем води для того, щоб «змити» надлишки, намерзлі в морозильній камері – це скоротить час приготування.

3. У каструлі відповідного розміру доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і висипаємо морепродукти. Варіння продовжуємо 1,5-2 хвилини, але не довше, щоб м’ясо в панцирі не стало гумовим.

4. У цей час нарізаємо лимон кружальцями або скибочками – як вам більше подобається.

5. Готові креветки виймаємо з допомогою шумівки (зайва волога нам ні до чого), поливаємо лимонним соком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Неочищені креветки зварені у воді з кропом

У більшості господинь вже є перевірені рецепти, в яких вони впевнені, однак, пропоную приділити увагу рецептом з «шоковим» охолодженням – морепродукти виходять як в дорогому ресторані. Якщо зберетеся готувати креветки – обов’язково придбайте пива!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Креветки – 800 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Імбир – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.

Процес приготування:

1. Морепродукти злегка розморожуємо (достатньо 10 хв при кімнатній температурі) і ретельно промиваємо під струменем води. Потім робимо невеликий надріз на панцирі і видаляємо кишкову вену.

2. У каструлі або сотейнику відповідного розміру, гріємо воду з додаванням солі, кропу, невеликого шматочка імбиру (очищеного), перцю, лаврушки і неочищених зубчиків часнику. Після закипання вливаємо трохи лимонного соку для насиченості смаку.

3. У киплячий розсіл засипаємо креветки і варимо на максимальному вогні 4-6 хвилин, до легкого прозорості панцира.

4. Розчин повинен закипіти вдруге, до цього моменту креветки практично готові. Як тільки бачимо, що молюски спливли – (30 секунд і не більше!) знімаємо з вогню.

5. У глибоку тарілку наливаємо холодну воду і додаємо 10-15 кубиків льоду – креветки занурюємо в холод відразу після того, як виловлюємо їх з каструлі. Робиться це для того, щоб зупинити продовження теплової обробки за рахунок внутрішнього тепла.

6. Готові креветки подаємо в неочищеному вигляді, а страва сервіруємо свіжою зеленню і лимоном. Приємного апетиту!

Як правильно варити неочищені креветки для салату?

Відварні креветки – це дуже смачна, швидка і низькокалорійна закуска, яку можна їсти великими порціями без шкоди для фігури. А ще величезний плюс цього молюска полягає в тому, що він поєднується з безліччю інгредієнтів, таким чином, з креветок можна приготувати не тільки закуску, але і салати, супи та багато іншого.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Спеції для риби і морепродуктів – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Морепродукти розморожуємо і ретельно промиваємо під струменем води.

2. У каструлі відповідного розміру кип’ятимо воду з однією столовою ложкою спецій для риби і морепродуктів.

3. До розчину додаємо кухонну сіль і кілька аркушів лаврушки.

4. Як тільки бульйон почне закипати – додаємо ложку оливкової олії і додаємо креветки.

5. На сильному вогні варимо 5 хвилин після закипання, потім вимикаємо плиту, але молюски залишаємо в бульйоні ще на 10 хвилин для просочення.

6. З допомогою шумівки виймаємо готові креветки на блюдо, щедро поливаємо соком лимона і додаємо в салат. Приємного апетиту!