Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Мідії в вершково-часниковому соусі – оригінальне і неймовірно ніжне блюдо для вашого особливого вечері або святкового столу. Щоб смачно приготувати апетитні морепродукти, скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Очищені мідії в вершково-часниковому соусі на сковороді

Яскраві мідії за смаком ідеально доповнить вершково-часниковий соус. Блюдо вийде ніжним і ароматним. Ідеально підходить для легкого вечері, на який ви не витратите багато часу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Мідії 500 гр. (очищених і заморожених)
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Вершки 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Зелень 1 пучок
  • Масло вершкове 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі? Розморожуємо морепродукт в холодній воді, потім ретельно промиваємо і залишаємо його обсихати.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю і зубчики часнику.
  3. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Потім викладаємо в неї мідії, цибулю і часник. Розмішуємо і готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини.
  4. Вливаємо в блюдо вершки. Також додаємо сіль і подрібнену зелень. Продовжуємо готувати на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Постійно розмішуємо.
  5. Гарячі мідії в соусі знімаємо з вогню і подаємо до столу. Страву можна доповнити сухариками. Приємного апетиту!