Мідії в вершково-часниковому соусі – оригінальне і неймовірно ніжне блюдо для вашого особливого вечері або святкового столу. Щоб смачно приготувати апетитні морепродукти, скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!
Очищені мідії в вершково-часниковому соусі на сковороді
Яскраві мідії за смаком ідеально доповнить вершково-часниковий соус. Блюдо вийде ніжним і ароматним. Ідеально підходить для легкого вечері, на який ви не витратите багато часу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Мідії 500 гр. (очищених і заморожених)
- Часник 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Вершки 200 мл
- Сіль за смаком
- Зелень 1 пучок
- Масло вершкове 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі? Розморожуємо морепродукт в холодній воді, потім ретельно промиваємо і залишаємо його обсихати.
- Дрібно нарізаємо цибулю і зубчики часнику.
- Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Потім викладаємо в неї мідії, цибулю і часник. Розмішуємо і готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини.
- Вливаємо в блюдо вершки. Також додаємо сіль і подрібнену зелень. Продовжуємо готувати на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Постійно розмішуємо.
- Гарячі мідії в соусі знімаємо з вогню і подаємо до столу. Страву можна доповнити сухариками. Приємного апетиту!
Як приготувати мідії в панцирі у вершково-часниковому соусі
Здивуйте своїх домашніх або гостей оригінальною і простий у виконанні закускою. Приготуйте ароматні мідії в панцирі під вершково-часниковим соусом. Також страву порадує вас своєю особливою подачею.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Мідії в панцирі – 500 гр.
- Вершки – 120 мл
- Часник – 5 зубчиків.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Часник очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо його гострим ножем.
2. Нагріваємо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло. Потім на ньому подрібнений часник обсмажуємо до появи яскравого аромату.
3. Далі до часнику вливаємо вершки. Сюди додаємо чебрець. Розмішуємо соус і готуємо його до закипання.
4. Мідії в панцирі ретельно промиваємо під водою. Можна використовувати губку, тільки треба це робити обережно.
5. Підготовлений морепродукт занурюємо в соус і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин до розкриття панцира. Після можна відразу подавати до столу, попередньо посипавши свіжою січеною петрушкою.
Дуже смачний рецепт мідій в вершково-часниковому соусі в духовці
Ніжні та ароматні мідії виходять в духовці під вершково-часниковим соусом. Таке блюдо можна подавати на вечерю або як закуску. Оцініть просте і швидке приготування їжі з морепродукту.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Мідії очищені – 500 гр.
- Вершки – 150 мл
- Часник – 4 зубчики.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Очищені мідії заздалегідь розморожуємо і добре промиваємо в холодній воді. Після чого даємо продукту обсохнути.
2. Чистимо зубчики часнику і дрібно ріжемо його за допомогою ножа.
3. Перекладаємо часник в окрему тарілку. Заливаємо його вершками і посипаємо чорним меленим перцем. Ретельно збиваємо соус.
4. У форму для випікання рівномірно викладаємо промиті мідії і щільно заливаємо їх вершково-часниковим соусом. Випікаємо страву при температурі 180 градусів. Приблизно 10-15 хвилин.
5. Готові ароматні мідії дістаємо з духовки, розкладаємо по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!
Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі
Паста з морепродуктами – це завжди яскраве і смачне блюдо. Спробуйте в якості основного інгредієнта мідії в ароматному вершково-часниковому соусі. Порадуйте домашніх незабутнім вечерею.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Спагетті – 400 гр.
- Мідії очищені – 400 гр.
- Вершки – 1 склянка
- Часник – 4 зубчики.
- Помідор – 1 шт.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Мідії промиваємо під водою, а потім обсмажуємо їх на рослинному маслі. Тушкуємо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
2. Подрібнюємо часник і помідори. Викладаємо овочі до мідій і продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини. Також відразу додаємо і сушений базилік.
3. Далі вливаємо вершки і солимо. Варимо на повільному вогні, поки вміст не закипить.
4. Окремо відварюємо спагетті, після чого закидаємо їх до мідій в соусі. Перемішуємо.
5. Розкладаємо ароматну пасту по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!
Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром в духовці
Хочете здивувати гостей оригінальною і смачною закускою? Спробуйте рецепт запечених в духовці мідій в вершково-часниковому соусі під сиром. Блюдо швидко і легко готується в домашніх умовах і стане справжньою прикрасою вашого столу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 8 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мідії в панцирі – 500 гр.
- Вершки – 100 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лайм – 1 шт.
Процес приготування:
1. За допомогою ножа з кожної черепашки акуратно виймаємо м’ясо мідій. Важливо не пошкодити ні саму оболонку, ні м’ясо.
2. Далі кожну мушлю промиваємо під водою з обох сторін. Даємо їм обсохнути.
3. Тепер приступимо до приготування соусу. Змішуємо розтоплене вершкове масло з оливковою.
4. Вливаємо до масляної суміші вершки. Додаємо подрібнений часник і петрушку, солимо і ретельно перемішуємо.
5. У кожну чисту мушлю повертаємо м’ясо.
6. На м’ясо мідій акуратно викладаємо соус. Викладаємо наповнені черепашки на деко.
7. Натираємо сир на тертці і також розподіляємо продукт за мідіям. Випікаємо 6-8 хвилин при температурі 160 градусів.
8. Запечені мідії з соусом і сиром подаємо до столу разом з лаймом. Приємного апетиту!
Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром на сковороді
Оригінальне і швидке частування можна приготувати з мідій на сковороді. Додайте до морепродуктам ніжний вершково-часниковий соус і сир. Таке блюдо можна подавати як закуску на вечерю або святковий стіл.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Мідії очищені – 350 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Вершки – 120 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сир твердий – 80 гр.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
1. Дрібно нарізаємо часник ножем, потім викладаємо його на розігріту з вершковим маслом сковороду. Обсмажуємо до появи аромату.
2. Додаємо до часнику заздалегідь розморожене м’ясо мідій. Посипаємо їх спеціями, розмішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
3. Вливаємо до морепродуктів вершки. Розмішуємо блюдо і доводимо його до кипіння.
4. Натираємо на крупній тертці великий сир і покриваємо їм нашу страву.
5. Вимикаємо плиту, коли сир повністю розплавитися і покриє блюдо хрусткою скоринкою. Прикрашаємо частування свіжої петрушкою і подаємо до столу.
Покроковий рецепт приготування мідій в вершково-часниковому соусі в каструлі
Мідії в нежнейшем вершково-часниковому соусі – це не тільки дуже смачна страва, але і красива оригінальна подача. Ще більш особливим закуску зробить приготування в каструлі. Здивуйте домашніх і гостей!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мідії у стулках – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Вершки – 170 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Мідії у стулках отмачиваем в холодній воді, а потім ретельно промиваємо їх.
2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, а потім на ньому обсмажуємо подрібнений часник. Готуємо 1-2 хвилини, постійно перемішуючи.
4. Викладаємо до часнику мідії і заливаємо їх вершками. Додаємо чорний мелений перець і готуємо морепродукти 10-15 хвилин на повільному вогні.
5. Посипаємо блюдо подрібненою петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачні і ароматні мідії у стулках в часниковому соусі
З багатих білком мідій можна приготувати різноманітні, корисні і легкі страви. Спробуйте рецепт морепродуктів в стулках в ароматному часниковому соусі. Оригінальна подача і яскравий смак порадує вас і ваших близьких.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Мідії у стулках – 200 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Вершки – 120 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Мідії розморожуємо природним способом.
2. Занурюємо мідії у воду і варимо їх на повільному вогні, поки стулки не розкриються.
3. Чистимо зубчики часнику, розрізаємо їх на кілька частин і кладемо на сковороду, розігріту на оливковій олії. Смажимо до появи аромату.
4. Далі кладемо в сковороду мідії з розкритими стулками.
5. Додаємо спеції і сіль. Готуємо на повільному вогні 1-2 хвилини.
6. Вливаємо вершки і продовжуємо готування протягом 5 хвилин.
7. Розкладаємо мідії в соусі по тарілках і доповнюємо зеленню і дольками лимона. Готово, можна подавати до столу!