Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Мідії в вершково-часниковому соусі – оригінальне і неймовірно ніжне блюдо для вашого особливого вечері або святкового столу. Щоб смачно приготувати апетитні морепродукти, скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Очищені мідії в вершково-часниковому соусі на сковороді

Яскраві мідії за смаком ідеально доповнить вершково-часниковий соус. Блюдо вийде ніжним і ароматним. Ідеально підходить для легкого вечері, на який ви не витратите багато часу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Мідії 500 гр. (очищених і заморожених)
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Вершки 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Зелень 1 пучок
  • Масло вершкове 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі? Розморожуємо морепродукт в холодній воді, потім ретельно промиваємо і залишаємо його обсихати.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю і зубчики часнику.
  3. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Потім викладаємо в неї мідії, цибулю і часник. Розмішуємо і готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини.
  4. Вливаємо в блюдо вершки. Також додаємо сіль і подрібнену зелень. Продовжуємо готувати на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Постійно розмішуємо.
  5. Гарячі мідії в соусі знімаємо з вогню і подаємо до столу. Страву можна доповнити сухариками. Приємного апетиту!

Як приготувати мідії в панцирі у вершково-часниковому соусі

Здивуйте своїх домашніх або гостей оригінальною і простий у виконанні закускою. Приготуйте ароматні мідії в панцирі під вершково-часниковим соусом. Також страву порадує вас своєю особливою подачею.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мідії в панцирі – 500 гр.
  • Вершки – 120 мл
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Часник очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо його гострим ножем.

2. Нагріваємо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло. Потім на ньому подрібнений часник обсмажуємо до появи яскравого аромату.

3. Далі до часнику вливаємо вершки. Сюди додаємо чебрець. Розмішуємо соус і готуємо його до закипання.

4. Мідії в панцирі ретельно промиваємо під водою. Можна використовувати губку, тільки треба це робити обережно.

5. Підготовлений морепродукт занурюємо в соус і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин до розкриття панцира. Після можна відразу подавати до столу, попередньо посипавши свіжою січеною петрушкою.

Дуже смачний рецепт мідій в вершково-часниковому соусі в духовці

Ніжні та ароматні мідії виходять в духовці під вершково-часниковим соусом. Таке блюдо можна подавати на вечерю або як закуску. Оцініть просте і швидке приготування їжі з морепродукту.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Мідії очищені – 500 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Очищені мідії заздалегідь розморожуємо і добре промиваємо в холодній воді. Після чого даємо продукту обсохнути.

2. Чистимо зубчики часнику і дрібно ріжемо його за допомогою ножа.

3. Перекладаємо часник в окрему тарілку. Заливаємо його вершками і посипаємо чорним меленим перцем. Ретельно збиваємо соус.

4. У форму для випікання рівномірно викладаємо промиті мідії і щільно заливаємо їх вершково-часниковим соусом. Випікаємо страву при температурі 180 градусів. Приблизно 10-15 хвилин.

5. Готові ароматні мідії дістаємо з духовки, розкладаємо по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!

Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі

Паста з морепродуктами – це завжди яскраве і смачне блюдо. Спробуйте в якості основного інгредієнта мідії в ароматному вершково-часниковому соусі. Порадуйте домашніх незабутнім вечерею.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Мідії очищені – 400 гр.
  • Вершки – 1 склянка
  • Часник – 4 зубчики.
  • Помідор – 1 шт.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Мідії промиваємо під водою, а потім обсмажуємо їх на рослинному маслі. Тушкуємо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.

2. Подрібнюємо часник і помідори. Викладаємо овочі до мідій і продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини. Також відразу додаємо і сушений базилік.

3. Далі вливаємо вершки і солимо. Варимо на повільному вогні, поки вміст не закипить.

4. Окремо відварюємо спагетті, після чого закидаємо їх до мідій в соусі. Перемішуємо.

5. Розкладаємо ароматну пасту по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!

Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром в духовці

Хочете здивувати гостей оригінальною і смачною закускою? Спробуйте рецепт запечених в духовці мідій в вершково-часниковому соусі під сиром. Блюдо швидко і легко готується в домашніх умовах і стане справжньою прикрасою вашого столу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 8 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мідії в панцирі – 500 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лайм – 1 шт.

Процес приготування:

1. За допомогою ножа з кожної черепашки акуратно виймаємо м’ясо мідій. Важливо не пошкодити ні саму оболонку, ні м’ясо.

2. Далі кожну мушлю промиваємо під водою з обох сторін. Даємо їм обсохнути.

3. Тепер приступимо до приготування соусу. Змішуємо розтоплене вершкове масло з оливковою.

4. Вливаємо до масляної суміші вершки. Додаємо подрібнений часник і петрушку, солимо і ретельно перемішуємо.

5. У кожну чисту мушлю повертаємо м’ясо.

6. На м’ясо мідій акуратно викладаємо соус. Викладаємо наповнені черепашки на деко.

7. Натираємо сир на тертці і також розподіляємо продукт за мідіям. Випікаємо 6-8 хвилин при температурі 160 градусів.

8. Запечені мідії з соусом і сиром подаємо до столу разом з лаймом. Приємного апетиту!

Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром на сковороді

Оригінальне і швидке частування можна приготувати з мідій на сковороді. Додайте до морепродуктам ніжний вершково-часниковий соус і сир. Таке блюдо можна подавати як закуску на вечерю або святковий стіл.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Мідії очищені – 350 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 120 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо часник ножем, потім викладаємо його на розігріту з вершковим маслом сковороду. Обсмажуємо до появи аромату.

2. Додаємо до часнику заздалегідь розморожене м’ясо мідій. Посипаємо їх спеціями, розмішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

3. Вливаємо до морепродуктів вершки. Розмішуємо блюдо і доводимо його до кипіння.

4. Натираємо на крупній тертці великий сир і покриваємо їм нашу страву.

5. Вимикаємо плиту, коли сир повністю розплавитися і покриє блюдо хрусткою скоринкою. Прикрашаємо частування свіжої петрушкою і подаємо до столу.

Покроковий рецепт приготування мідій в вершково-часниковому соусі в каструлі

Мідії в нежнейшем вершково-часниковому соусі – це не тільки дуже смачна страва, але і красива оригінальна подача. Ще більш особливим закуску зробить приготування в каструлі. Здивуйте домашніх і гостей!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мідії у стулках – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 170 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Мідії у стулках отмачиваем в холодній воді, а потім ретельно промиваємо їх.

2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, а потім на ньому обсмажуємо подрібнений часник. Готуємо 1-2 хвилини, постійно перемішуючи.

4. Викладаємо до часнику мідії і заливаємо їх вершками. Додаємо чорний мелений перець і готуємо морепродукти 10-15 хвилин на повільному вогні.

5. Посипаємо блюдо подрібненою петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачні і ароматні мідії у стулках в часниковому соусі

З багатих білком мідій можна приготувати різноманітні, корисні і легкі страви. Спробуйте рецепт морепродуктів в стулках в ароматному часниковому соусі. Оригінальна подача і яскравий смак порадує вас і ваших близьких.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 7 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Мідії у стулках – 200 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 120 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Мідії розморожуємо природним способом.

2. Занурюємо мідії у воду і варимо їх на повільному вогні, поки стулки не розкриються.

3. Чистимо зубчики часнику, розрізаємо їх на кілька частин і кладемо на сковороду, розігріту на оливковій олії. Смажимо до появи аромату.

4. Далі кладемо в сковороду мідії з розкритими стулками.

5. Додаємо спеції і сіль. Готуємо на повільному вогні 1-2 хвилини.

6. Вливаємо вершки і продовжуємо готування протягом 5 хвилин.

7. Розкладаємо мідії в соусі по тарілках і доповнюємо зеленню і дольками лимона. Готово, можна подавати до столу!