Макарони з тушонкою – 8 смачних рецептів приготування на сковороді, в мультиварці, каструлі з фото покроково

Відомо кілька версій походження макаронів по-флотськи. Згідно з першою версією, їх готували моряки, як ситне і калорійне блюдо, інгредієнти для якого можна довго зберігати на кораблі. Друга ж версія, говорить про італійських коріння цього блюда і називалося воно fiottarini.

Макарони з тушонкою по-флотськи на сковороді

За класичним рецептом макарони по-флотськи готуються з використанням м’ясного фаршу. Ми ж з вами приготуємо більш економічне страву, як за вартістю, так і за времязатратам, тому що тушонка дешевше фаршу і готується набагато швидше.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Макарони 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Тушонка 1 банка
  • Масло рослинне для смаження
  • Приправи за бажанням
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень 1 пучок
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Як просто і смачно приготувати макарони з тушонкою? Зніміть з цибулини цибулі, промийте її. Потім дрібно наріжте.
  2. Нагрійте сковороду на вогні, влийте в неї рослинне масло і обсмажте нарізану цибулю. Обсмажувати необхідно на слабкому вогні, щоб цибуля не згорів, а став прозорим з золотистим відтінком.
  3. Тепер необхідно відварити макарони. Макаронні вироби вибирайте на свій смак, звичайно корисніше використовувати вироблені з твердих сортів пшениці. За формою варто віддати переваги трубчастим виробів (макарони, пера, ріжки). Всипати макарони потрібно вже в киплячу підсолену воду і варити на середньому вогні відповідно до інструкції розташованої на упаковці. Коли макарони будуть готові, відкинути їх на друшляк, для зливу води.
  4. Відкрийте банку тушонки. При виборі цього інгредієнта також орієнтуйтеся на ваші вподобання. Можна використовувати м’ясні консерви з яловичини, свинини або курки. Викладіть вміст банки на тарілку і розімніть великі шматки. Потім відправте тушонку до смаженій цибулі і перемішайте. Так як тушонка вже термічно оброблена і готова до вживання, то нам слід її тільки прогріти. Для цього вистачить 3-4 хвилини потримати її на сковороді під кришкою.
  5. Коли тушонка достатньо прогріється, відправте до неї відварені макарони. Всипте спеції і посоліть. Добре перемішайте. Потім додайте шматочок вершкового масла. Воно допоможе посилити смак готової страви. Перемішайте. Влийте приблизно півсклянки кип’яченої води і тушкуйте макарони по-флотськи ще 5 хвилин, накривши кришкою.
  6. Вимкніть вогонь і дайте постояти готовому блюду ще 10 хвилин, щоб він настоявся і смаки об’єдналися. Поки страву настоюється, помийте свіжу зелень і дрібно нарубаєте її. Перекладіть макарони по-флотськи на тарілки і посипте зеленню.

Приємного апетиту!

Як просто і смачно приготувати макарони з тушонкою в каструлі?

Макарони по-флотськи в каструлі можна приготувати в домашніх умовах, так і на природі. У польових умовах важко замінити начиння необхідну для приготування страви на вогнищі, а в даному випадку буде достатньо наявності однієї каструлі або казанка, щоб нагодувати всіх відпочиваючих.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Макарони – 250-300 гр.
  • Тушонка (яловичина) – 1 банка (330-350 гр.)
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп сухий – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Очистіть часник від лушпиння, помийте його і наріжте тонкими пластинками.

2. Відкрийте банку з тушонкою, дістаньте її вміст. При цьому нехай жир з рідиною залишаться в банку. М’ясо розберіть на невеликі шматки. Видаліть жили при наявності.

3. Влийте воду в каструлю, поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте в неї сіль і рослинне масло, яке не дасть злипнуться макаронів при варінні.

4. Всипте в киплячу воду макаронні вироби (уподобання краще віддати макаронів, рожкам або пір’ям). Варіть згідно інструкції.

5. Після закінчення необхідного для отварки часу, відкиньте макарони на друшляк, щоб злити воду. Макарони поверніть назад в каструлю.

6. У каструлю з макаронами перекладіть підготовлену тушонку, кетчуп, пластини часнику. Якщо хочете, щоб страва була пожирніше, додайте в каструлю жир з рідиною, які залишилися в банку від тушонки. Якщо ви цього робити не будете, то влийте півсклянки кип’яченої води.

7. Потім всипте перець і сухий кріп. На даному етапі можете експериментувати з різними сухими травами.

8. Все добре перемішайте і поверніть каструлю на вогонь. Доведіть до готовності на маленькому вогні. Це займе близько 15 хвилин.

9. Макарони по-флотськи готові. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт приготування макаронів з тушонкою в мультиварці

Уявляєте, що макарони по-флотськи може приготувати за вас незамінна помічниця на кухні – мультиварка? А це реально. Просто підготуйте всі продукти, відправте їх у чашу мультиварки і включіть потрібну програму. А час, що звільнився, можна витратити на себе.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Макарони – 400 гр.
  • Тушонка (яловичина) – 1 банка
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Свіжа зелень – за смаком
  • Вода – 4 мірні склянки

Процес приготування:

1. Підготуйте тушонку. У даному рецепті використовується тушонка з яловичини. За вашим смаковим уподобанням, ви можете також вибрати тушонку з курячого м’яса або свинини. Відкрийте банку, розберіть вміст на невеликі шматочки. В залежності від того, які макарони по-флотськи ви любите, пожирніше чи ні, залиште верхній шар жиру або видаліть його.

2. Виберіть на дисплеї програму «Плов», на таймері встановіть час – 30 хвилин. На дно чаші перекладіть розібрану на шматки тушонку.

3. Далі відправте в чашу мультиварки макарони. Краще вибрати макаронні вироби з твердих сортів пшениці. За формою зупиніться на трубчастих макаронах, ріжках або пір’ям. Завдяки тому, що вони порожні всередині, соус зможе проникнути і з зовнішньої, і з внутрішньої сторони макаронів. Далі залийте вміст мультиварки водою, так щоб вона покривала його повністю. Посоліть і всипте чорний мелений перець за смаком. Закрийте кришку мультиварки і натисніть кнопку «Старт». Готуйте до характерного сигналу, який підкаже вам про закінчення програми.

4. Відкрийте кришку, додайте вершкове масло (воно збагатить смакові якості готового блюда) і все перемішайте.

5. Обмийте зелень, дрібно нарубаєте і прикрасьте нею готові макарони по-флотськи, попередньо викладені на порційні тарілки. Подавайте до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Ситні макарони з тушонкою і томатною пастою на сковороді

Особливістю макаронів по-флотськи приготовані за цим рецептом є використання томатної пасти при приготуванні. Вона збагачує смак, цього ситного і бюджетного страви, за рахунок того, що є концентрованим пюре з томатів, а також покращує його зовнішній вигляд.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Тушонка (яловичина) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – для варіння макаронів

Процес приготування:

1. Очистіть цибулю, для цього зніміть з нього лушпиння, помийте. Дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з рослинним маслом на плиті і обсмажте на ній нарізану цибулю до прозорості.

2. Поки обсмажується цибуля, відваріть макарони. Для цього налийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння, посоліть і всипте в неї макаронні вироби. Багато хто в даний час віддають свої уподобання макаронів з твердих сортів пшениці. Готуйте макарони відповідно до інструкції на упаковці. Після чого злийте воду, відкинувши макарони на друшляк.

3. У сковороду з обсмаженою цибулею додайте томатну пасту, цукор і сіль. Все перемішайте. Цукор використовується в даному рецепті для нейтралізації кислуватого присмаку томатної пасти.

4. Відкрийте банку з тушонкою. Великі шматки поріжте дрібніше. Перевірте, щоб в м’ясі не було великих жив.

5. Викладіть підготовлене м’ясо до смаженій з томатною пастою луку.

6. Перемішайте всі інгредієнти, що знаходяться на сковороді, і влийте півсклянки води (можна використовувати воду, в якій варилися макарони).

7. Відварені макарони перекладіть на сковороду. Все добре перемішайте.

8. Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і готуйте ще 5 хвилин.

9. Ситні і смачні макарони по-флотськи готові.

Приємного апетиту!

Макарони по-флотськи з тушкованим м’ясом, цибулею і морквою

Макаронні вироби чудово поєднуються як з м’ясом, так і з овочами. Найпоширеніший рецепт на основі перерахованих інгредієнтів це звичайно ж макарони по-флотськи. У класичному рецепті використовується м’ясний фарш, однак його відмінно можна замінити якісної тушонкою.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Макаронні вироби – 250 гр.
  • Тушонка – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – для варіння макаронів

Процес приготування:

1. Відваріть макарони. Влийте в каструлю 1,5-2 літра води, доведіть воду до кипіння і всипте в неї чайну ложку солі. Перемішайте. Потім засипте макаронні вироби. Добре, якщо це будуть макарони з твердих сортів пшениці. Варіть до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

2. Очистіть цибулину від лушпиння, помийте її і дрібно наріжте.

3. Помийте моркву. Очистіть її овочечисткою. Після чого натріть на крупній тертці або наріжте брусками.

4. Помийте зелень. Видаліть стебла і дрібно наріжте.

5. Коли овочі з зеленню будуть підготовлені, розігрійте сковороду з рослинним маслом і хвилину обсмажте нарізану цибулю. Робіть це на середньому вогні.

6. Потім відразу ж відправте до цибулі подрібнену моркву, добре перемішайте. Пасеруйте ще хвилини 3.

7. Коли овочі обсмажаться, відправте до них підготовлену заздалегідь тушонку. Перемішайте для об’єднання, продовжуйте готувати ще хвилину.

8. Поки ми займалися засмажкою з тушонкою, отварились макарони. Відлийте півсклянки води, в якій вони варилися. Потім відкиньте їх на друшляк, для зливу води, що залишилася. Щоб запобігти склеюванню макаронів між собою, влийте в них чайну ложку рослинної олії і перемішайте. Якщо ви готуєте макаронні вироби з твердих сортів пшениці, даний пункт можна опустити, так як вони не мають властивості склеюватися між собою. Откинутые макарони перекладіть в сковороду до овочів і тушенке.

9. Влийте півсклянки води, в якій варилися макарони (ми залишали її у пункті 8). Всипте сіль і перець. Перемішайте і залиште доходити на малому вогні під кришкою ще хвилин на 5.

10. Макарони по-флотськи з тушонкою, морквою і цибулею готові. Залишилося розкласти по порційних тарілках і посипати зеленню.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти макарони з тушонкою в духовці?

Дуже цікавий варіант приготування макаронів з тушонкою в духовці. За основу страви взяті макарони, смак яких доповнено тушонкою, помідорами, зеленню і слабосоленої червоною рибою. Скріплено яєчної страви заливкою. Спробуйте і побачите яке смачне і красиве блюдо вийде у вас.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Макарони – 200 гр.
  • Тушонка – ½ банки
  • Помідори – 1 шт.
  • Зелень свіжа – ½ пучка
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир (твердий) – 50 гр.
  • Риба червона слабосолона – 100 гр.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і наріжте на невеликі шматки. Якщо помідор дуже соковитий, видаліть насіння, залишивши тільки м’якоть. Перекладіть їх у глибоку ємність. Подрібніть слабосолону червону рибу і відправте до помідорів. Ви можете використовувати рибу, куплену в магазині, але ж смачною виходить риба власного засолу, а для якої потрібен лише шматок свіжої червоної риби, сіль, рафінована олія і відрізок часу від 12 до 24 годин. Потім відкрийте банку з тушонкою (для даного рецепта краще зупинити свій вибір на тушенке з курки, свинини або індички). Розберіть її на невеликі шматки. Також відправте до помідорів і рибі. Помийте зелень, дрібно нарубаєте її і додайте до інгредієнтів начинки.

2. Відваріть макарони. Зупинити свій вибір можете на будь різновиди макаронних виробів, головне щоб вони тримали форму після варіння. Відварюйте їх в киплячій підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Потім відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вода і додайте в ємність з помідорами, рибою і тушонкою.

3. Змастіть рослинною олією форму для запікання. Якщо хочете подавати страву порційно, то візьміть дві форми поменше. Помістіть в неї масу на основі макаронів і розрівняйте. В цей час можете включити духовку і нагріти його до 180°С.

4. В окрему миску розбийте курячі яйця, додайте майонез, посоліть. Збийте яєчну масу виделкою або віночком до однорідності. Яйця скриплять страву, а сметана зробить його ніжніші.

5. Залийте отриманою яєчної сумішшю макарони. Рівномірно розподіліть.

6. Натріть сир твердих сортів на дрібній тертці. Посипте їм страву зверху.

7. В заздалегідь розігріту духовку помістіть форму для запікання і залиште її на півгодини. Якщо ваша духова шафа оснащений грилем, то за 3 хвилини до готовності увімкніть цю функцію, для утворення золотистої скоринки на блюді. Смачні та оригінальні макарони з тушонкою готові. Подавайте їх гарячими, хоча і в холодному вигляді вони не менш прекрасні.

Приємного апетиту!

Смачні макарони по-флотськи з тушкованим м’ясом і сиром

Макарони по-флотськи з тушкованим м’ясом, цибулею, морквою і помідорами практично класика, яка в цьому рецепті удосконалена шляхом додавання сиру. Адже напевно немає в світі людей, які не люблять гарячий, тягнеться, розплавлений сир в різних стравах.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Тушонка (свиняча) – 1 банки
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень свіжа – за бажанням

Процес приготування:

1. Доведіть до кипіння воду в каструлі, посоліть її і закиньте макарони. Варіть їх до напівготовності, зменшивши час, вказаний на упаковці на 2 хвилини, так як до повної готовності вони дійдуть вже на сковороді. Поки макарони відварюють, очистіть моркву овочечисткою, промийте його і наріжте маленькими брусками.

2. Поставте на вогонь сковороду і налийте в неї рослинне масло, а поки сковорода з маслом розігрівається, очистіть цибулю, промийте його і дрібно наріжте. Нарізані овочі надішліть на сковороду і пасеруйте на малому вогні хвилин 5.

3. За цей час відкрийте банку з тушонкою. Розберіть її на невеликі шматки і відправте до пассированным овочів. Перемішайте вміст сковороди, накрийте кришкою і тушкуйте близько 10 хвилин.

4. Займіться приготуванням томатного пюре. Помідори помийте і зніміть з них шкірку, для цього зробіть хрестоподібний надріз знизу і тримати у киплячій воді 30-60 секунд. Після такої нехитрої маніпуляції шкірка з помідор знімається дуже легко. Потім наріжте їх на шматки. Почистіть і подрібніть часник. Нарізані помідори і часник подрібніть в блендері.

5. Готове томатне пюре, перекладіть до овочів з тушонкою. Перемішайте і доведіть масу до кипіння.

6. Коли вміст сковороди закипить, відправте в неї відварені макарони, попередньо откинутые на друшляк. Перемішайте і залиште на вогні на 2-3 хвилини. Спробуйте страву на смак і при необхідності додайте ще сіль і перець згідно вашим смаковим уподобанням.

7. Помийте і наріжте свіжу зелень. Натріть сир на крупній тертці. Вимкніть вогонь і посипте практично готову страву подрібненою зеленню і тертим сиром. Накрийте сковороду кришкою і дайте сиру час розплавитися. Макарони по-флотськи ” з сиром готові. Подавайте їх порційно.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування макаронних черепашок з тушкованим м’ясом і грибами

Макарони з тушонкою і грибами сміливо можна назвати прекрасним поєднанням російської та італійської кухні. У даному рецепті поєднується такий істинно російський продукт, як тушонка, з вершково-грибним соусом, цибулею-пореєм, сиром Пармезан і базиліком.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Макарони (черепашки) – 300 гр.
  • Тушонка (яловичина) – 1 банки
  • Печериці – 200 гр.
  • Вершки 33% — 200 гр.
  • Цибуля-порей – 1 стебло
  • Часник – 2 зубчики
  • Сир (твердий) – 100 гр.
  • Базилік свіжий – 1 гілочка
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Переберіть і промийте печериці. Якщо вони маленькі, то розріжте навпіл, якщо ж великі, то на 4 частини. Так само зубчики часнику очистіть, промийте їх і дрібно наріжте.

3. Поставте сковороду на плиту, влийте в неї рослинне масло. Поки сковорода розігрівається, поріжте на тонкі кухлі світлу частину цибулі-порею і відправте на сковороду разом з нарізаними шампіньйонами. Обсмажуйте в цілому не більше 10 хвилин. За цей час печериці і цибулю-порей стануть золотистими.

4. Відкрийте банку з тушонкою і перекладіть її вміст до грибів і цибулі-порею. Нам необхідно перекласти і м’ясо, і желе, і жир, що знаходяться в банку. Виделкою подрібніть великі шматки м’яса. Також відправте в сковороду подрібнений часник. Перемішайте і залиште на вогні на 5 хвилин. За цей час вершки підігрійте. Вилийте їх на сковороду, перемішайте і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь.

5. Відваріть макарони. Для цього рецепта обрані мушлі з твердих сортів пшениці, адже у нашого страви італійське коріння. Доведіть до кипіння воду в каструлі, посоліть її і всипте макарони. Відварюйте до стану «аль денте», згідно інструкції розміщеної на упаковці з макаронами. Відкиньте на друшляк, щоб скла воду.

6. Надішліть відварені черепашки на сковороду і змішайте з іншими інгредієнтами.

7. Перекладіть готові макарони з тушонкою і грибами на окремі сервірувальні тарілки і прикрасьте листочками свіжого базиліка.

Приємного апетиту!