Омлет з сиром – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Немає нічого смачнішого, ніж пишний і повітряний омлет, приготовлений своїми руками для всієї родини, а «приправивши» збиті яйця сиром, ковбаскою або шинкою, свіжими, соковитими помідорами та іншими сезонними овочами, ми отримаємо повноцінну страву, яке надає надовго відчуття насичення, завдяки збалансованості інгредієнтів. Готувати таке блюдо можна як на сковороді, так і за допомогою духової шафи – все залежить від бажаного результату і ваших уподобань.

Пишний омлет з сиром і помідорами на сковороді

Готуємо класичний сніданок, який напевно сподобається всім, хто тільки спробує його – ніжний омлет на вершковому маслі з додаванням свіжих томатом «черрі», натертого сиру і молока. Готується це блюдо досить просто і швидко, а подати його можна не гірше, ніж у дорогому ресторані!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Помідори черрі 15 шт.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сир 45 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет з сиром на сковороді? Готуємо начинку: сир натираємо на дрібній або сирної тертці, а вимиті і обсушені томати, нарізаємо половинками або четвертинками.
  2. У глибоку ємність розбиваємо 4 яйця.
  3. Збиваємо за допомогою віночка або вилки, підсолюємо, вливаємо молоко і знову розмішуємо до однорідності.
  4. Сковорідку ставимо на помірний вогонь і розтоплюємо масло, після викладаємо нарізані помідори й тушкуємо протягом декількох хвилин.
  5. Заливаємо томати яєчною масою і злегка перемішуємо для рівномірної прожарювання.
  6. Закриваємо жароміцний посуд кришкою і смажимо 3-4 хвилини, після, підсипаємо подрібнену зелень і сир, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати наша страва, поки не розплавиться сир. Коли омлет повністю схопиться – знімаємо з конфорки і звертаємо краю за типом конверта.
  7. Перекладаємо ароматне блюдо на плоску тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!