Тушкована капуста з сосисками — це прекрасне і бюджетне блюдо, яке готується з простих інгредієнтів, але воно стане ідеальним вечерею, так як є досить ситним і дуже смачним. Поєднання овочів з сосисками порадує кожного. Тому пропонуємо вам 8 покрокових рецептів приготування.
Класична тушкована капуста з сосисками на сковороді
На сковороді обсмажується цибуля з капустою і морквою протягом 20 хвилин. Далі туди додається томатна паста і все гаситься під кришкою ще 15 хвилин. На окремій сковороді обсмажують сосиски, які потім змішують з капустою і все розкладається по тарілках.
Інгредієнти на
2 порц.
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Масло рослинне 50 мл
- Сосиски 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичну тушковану капусту з сосисками? Моркву ретельно миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці. З ріпчастої цибулі знімаємо піну і дрібно нарізаємо.
- Капусту також моєму, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і нарізаємо її тоненькими шматочками.
- На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору протягом 2-4 хвилин.
- Потім відправляємо до цибулі натерту моркву і обсмажуємо все ще 3-5 хвилин до м’якості овочів, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
- Тепер відправляємо в сковороду капусту, все добре перемішуємо, після чого зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі протягом 20 хвилин. При бажанні можна налити туди трохи води.
- Далі додаємо томатну пасту, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо і знову накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні ще 15-20 хвилин.
- В цей час займаємося сосисками. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо кружечками.
- На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо туди сосиски. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
- Тепер відправляємо в сковороду сосиски з капустою, все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з сосисками в мультиварці
В чашу мультиварки обсмажується морква з капустою. Далі все залити томатним соком і гаситься 20 хвилин. Потім до овочів додаються сосиски, відварене куряче м’ясо і все тушкується до готовності. Виходить смачне і просте блюдо, яке добре підійде до вечері.
Час готування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сік томатний – 200 мл
- копчені Сосиски – 250 гр.
- Філе куряче варене – 250 гр.
- Масло рослинне – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку добре миємо під проточною водою моркву, потім чистимо її і натираємо на крупній тертці. На панелі управління мультиварки вибираємо програму «Смаження». Розігріваємо в чаші рослинне масло й обсмажуємо на ньому моркву протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
2. В цей час моєму капусту, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і тонко шаткуємо її. Потім перекладаємо в підходящу ємність, злегка присипаємо сіллю і мнемо руками, щоб вона пустила сік.
3. Відправляємо капусту в каструлю до моркви і все перемішуємо.
4. Далі додаємо до овочів улюблені спеції, перемішуємо, обсмажуємо ще 5 хвилин, після чого змінюємо програму на «Гасіння».
5. Заливаємо овочі томатним соком. Якщо його немає, то можна розбавити томатну пасту в гарячій воді і залити її овочі. Тушкуємо все приблизно 20 хвилин.
6. В цей час беремо копчені сосиски і нарізаємо їх невеликими кружечками. Можна також використовувати пікантні ковбаски або будь-які інші сосиски. Додаємо їх до капусти з морквою і перемішуємо.
7. Тепер відправляємо в каструлю нарізане варене куряче філе, щоб наше блюдо вийшло більш ситним.
8. Тушкуємо овочі з сосисками і м’ясом до готовності. Важливо контролювати кількість рідини, щоб нічого не підгоріло. Тому при необхідності додаємо туди зовсім небагато води.
9. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з сосисками в каструлі
В каструлі обсмажується цибуля з капустою і томатною пастою. На окремій сковороді обсмажують сосиски з двох сторін до рум’яної скоринки. Потім вони додаються до капусти, все добре перемішується і знімається з вогню. Виходить просте, але дуже смачне блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 600 гр.
- Сосиски – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- томатна Паста – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
2. Капусту добре миємо під проточною водою, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і дрібно шаткуємо.
3. Тепер беремо каструлю з товстим дном, ставимо її на вогонь і розігріваємо в ній рослинне масло. Обсмажуємо на ній цибулю протягом 5 хвилин, поки він не стане прозорим.
4. Далі додаємо до цибулі нашатковану капусту, все перемішуємо, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин. При необхідності вливаємо до овочів невелику кількість води.
5. Тепер додаємо томатну пасту, сіль чорний з меленим перцем за смаком і ретельно все перемішуємо. Тушкуємо все ще 20 хвилин під кришкою, поки капуста не буде готова.
6. В цей час займаємося сосисками. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо невеликими кружечками.
7. На сковороді розігріваємо невелике рослинне масло й обсмажуємо на ньому сосиски по 5-7 хвилин з двох боків, поки вони не покриються рум’яною скоринкою.
8. Відправляємо обсмажені сосиски до готової капусті, все добре перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.
9. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з сосисками і томатною пастою
На сковороді обсмажується цибуля з морквою і капустою. Далі до овочів додається томатна паста, сіль, перець і обсмажені з двох сторін сосиски. Все перемішується, готується ще 5 хвилин і подається до столу. Виходить смачне і просте блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Сосиски – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 25 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
2. Морква добре миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці.
3. Капусту також моєму, знімаємо з неї верхні листки, вирізаємо качан і дрібно шаткуємо. Потім трохи мнемо руками, щоб вона стала м’якше
4. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості. Потім відправляємо туди натерту моркву і готуємо овочі ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
5. Тепер додаємо до цибулі з морквою капусту і все добре перемішуємо. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 30 хвилин, час від часу помішуючи. При необхідності вливаємо до овочів невелику кількість води.
6. В цей час готуємо сосиски. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо невеликими кружечками.
7. На сковороді розігріваємо ложку рослинної олії і обсмажуємо на ньому сосиски з двох сторін до рум’яної скоринки.
8. Через півгодини додаємо до капусти томатну пасту, сіль і чорний мелений перець за смаком. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
9. Тепер додаємо до овочів обсмажені сосиски, перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою, готуємо 5 хвилин і знімаємо з вогню. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Як приготувати тушковану капусту з картоплею і сосисками?
У розігріту сковороду викласти нарізану цибулю, моркву, картопля і капуста. Все заливається водою і гаситься під кришкою. Далі туди додаються сосиски і все готується ще 5 хвилин. Готову страву розкладається по тарілках і подається до столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Вода – 50-60 мл
- Сосиски – 3-4 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді разогревам рослинне масло і відправляємо туди нарізані овочі.
2. Картоплю добре миємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо його на шматочки середнього розміру. Відправляємо його в сковороду з цибулею і морквою.
3. Капусту ретельно миємо, знімаємо з неї верхні листки і тонко шаткуємо. Також відправляємо її в сковороду. Заливаємо овочі водою, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично перемішуючи, до готовності. Сіль додаємо за смаком.
4. Сосиски очищаємо від оболонки, нарізаємо невеликими кружечками і відправляємо до капусти з картоплею після того, як овочі будуть готові. Знову накриваємо сковороду кришкою.
5. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин, потім перемішуємо і знімаємо з вогню.
6. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!
Тушкована квашена капуста з сосисками
На сковороді обсмажується цибуля з морквою на жирі з-під сала. Квашена капуста віджимається і складається в каструлю разом з сосисками і відвареними копченими ребрами. Також туди відправляється зажарка і заливається бульйоном. Після закипання все тушкується на невеликому вогні до готовності.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Капуста білокачанна квашена – 1.5 л.
- Ребра свинячі копчені – 500 гр.
- копчені Сосиски – 2 шт.
- Сало – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Перед початком приготування квашену капусту відварюємо до напівготовності. Сало нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо його на сковороду. Обсмажуємо його, поки з нього не витопиться весь жир. Отримані шкварки прибираємо.
2. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. Морква добре миємо під проточною водою, також чистимо і нарізаємо невеликими брусочками.
3. Обсмажуємо нарізані овочі на жирі з-під сала протягом декількох хвилин до м’якості.
4. Тепер беремо копчені свинячі ребра, відправляємо їх в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин. Потім дістаємо їх з отриманого бульйону, знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо його невеликими шматочками. З сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо кружальцями.
5. Квашену капусту віджимаємо і відправляємо в підходящу за розміром каструлю. Відправляємо до неї копчені ребра з сосисками, а також обсмажені цибулю з морквою. Далі заливаємо все склянкою бульйону, в якому варилися ребра і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо нагрівання і тушкуємо до готовності.
6. Готову страву перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом та овочами. Приємного апетиту!
Смачна тушкована капуста з сосисками, морквою і цибулею
обсмажуються На сковороді сосиски разом з морквою і цибулею. Далі все залити томатним соком і гаситься пару хвилин. Потім до решти інгредієнтів додається нашаткована капуста і все тушкується до готовності. В кінці приготування додається лавровий лист і чорний перець.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Сосиски – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 190 гр.
- Моркву – 130 гр.
- Капуста білокачанна – 650 гр.
- томатний Сік – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. З сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо кружальцями по 1.5-2 см завтовшки. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
2. Цибулю з морквою чистимо і нарізаємо соломкою. Відправляємо нарізані овочі до сосисок, все перемішуємо і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими.
3. Тепер заливаємо томатний сік і тушкуємо на невеликому вогні пару хвилин, іноді помішуючи.
4. У цей час добре миємо під проточною водою капусту, знімаємо з неї верхні листки і тонко шаткуємо. Відправляємо її до сосисок з овочами. Додаємо сіль за смаком, добре перемішуємо і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні до готовності капусти.
5. За 5 хвилин до закінчення готування, додаємо чорний мелений перець за смаком і 2 лаврових листа. Знову все перемішуємо і знімаємо з вогню.
6. Розкладаємо готову страву по тарілках, при бажанні прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт тушкованої капусти з сосисками і грибами
обсмажуються На сковороді печериці з цибулею, морквою і капустою. Потім все заливається сумішшю томатної пасти з водою і все тушкується до готовності 5 хвилин. Готову страву розкладається по тарілках, прикрашається зеленню і подається до столу. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Сосиски – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою і протираємо губкою, щоб видалити залишки бруду. Також злегка підрізаємо ніжку. Далі розрізаємо на 4 частини.
2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.
3. Морква добре миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці.
4. У глибокій сковороді обсмажуємо нарізані печериці без додавання олії протягом 7-8, поки вони не пустять сік.
5. Далі додаємо рослинне масло разом з нарізаною цибулею і морквою. Обсмажуємо все разом ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи.
6. В цей час знімаємо з капусти верхні листки, видаляємо качан і тонко шаткуємо.
7. Відправляємо капусту в сковороду з іншими інгредієнтами. Додаємо сіль, чорний мелений перець, добре все перемішуємо і готуємо на середньому вогні протягом 15 хвилин.
8. У сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо їх невеликими кружечками. На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
9. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і заливаємо цією сумішшю капусту. Також додаємо обсмажені сосиски, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.
10. Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!