Тушкована капуста з сосисками – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста з сосисками — це прекрасне і бюджетне блюдо, яке готується з простих інгредієнтів, але воно стане ідеальним вечерею, так як є досить ситним і дуже смачним. Поєднання овочів з сосисками порадує кожного. Тому пропонуємо вам 8 покрокових рецептів приготування.

Класична тушкована капуста з сосисками на сковороді

На сковороді обсмажується цибуля з капустою і морквою протягом 20 хвилин. Далі туди додається томатна паста і все гаситься під кришкою ще 15 хвилин. На окремій сковороді обсмажують сосиски, які потім змішують з капустою і все розкладається по тарілках.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Сосиски 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну тушковану капусту з сосисками? Моркву ретельно миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці. З ріпчастої цибулі знімаємо піну і дрібно нарізаємо.
  2. Капусту також моєму, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і нарізаємо її тоненькими шматочками.
  3. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору протягом 2-4 хвилин.
  4. Потім відправляємо до цибулі натерту моркву і обсмажуємо все ще 3-5 хвилин до м’якості овочів, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
  5. Тепер відправляємо в сковороду капусту, все добре перемішуємо, після чого зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі протягом 20 хвилин. При бажанні можна налити туди трохи води.
  6. Далі додаємо томатну пасту, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо і знову накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні ще 15-20 хвилин.
  7. В цей час займаємося сосисками. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо кружечками.
  8. На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо туди сосиски. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
  9. Тепер відправляємо в сковороду сосиски з капустою, все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Тушкована капуста з сосисками в мультиварці

В чашу мультиварки обсмажується морква з капустою. Далі все залити томатним соком і гаситься 20 хвилин. Потім до овочів додаються сосиски, відварене куряче м’ясо і все тушкується до готовності. Виходить смачне і просте блюдо, яке добре підійде до вечері.

Час готування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік томатний – 200 мл
  • копчені Сосиски – 250 гр.
  • Філе куряче варене – 250 гр.
  • Масло рослинне – 1.5 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку добре миємо під проточною водою моркву, потім чистимо її і натираємо на крупній тертці. На панелі управління мультиварки вибираємо програму «Смаження». Розігріваємо в чаші рослинне масло й обсмажуємо на ньому моркву протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

2. В цей час моєму капусту, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і тонко шаткуємо її. Потім перекладаємо в підходящу ємність, злегка присипаємо сіллю і мнемо руками, щоб вона пустила сік.

3. Відправляємо капусту в каструлю до моркви і все перемішуємо.

4. Далі додаємо до овочів улюблені спеції, перемішуємо, обсмажуємо ще 5 хвилин, після чого змінюємо програму на «Гасіння».

5. Заливаємо овочі томатним соком. Якщо його немає, то можна розбавити томатну пасту в гарячій воді і залити її овочі. Тушкуємо все приблизно 20 хвилин.

6. В цей час беремо копчені сосиски і нарізаємо їх невеликими кружечками. Можна також використовувати пікантні ковбаски або будь-які інші сосиски. Додаємо їх до капусти з морквою і перемішуємо.

7. Тепер відправляємо в каструлю нарізане варене куряче філе, щоб наше блюдо вийшло більш ситним.

8. Тушкуємо овочі з сосисками і м’ясом до готовності. Важливо контролювати кількість рідини, щоб нічого не підгоріло. Тому при необхідності додаємо туди зовсім небагато води.

9. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Тушкована капуста з сосисками в каструлі

В каструлі обсмажується цибуля з капустою і томатною пастою. На окремій сковороді обсмажують сосиски з двох сторін до рум’яної скоринки. Потім вони додаються до капусти, все добре перемішується і знімається з вогню. Виходить просте, але дуже смачне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Сосиски – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • томатна Паста – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1.5 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.

2. Капусту добре миємо під проточною водою, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і дрібно шаткуємо.

3. Тепер беремо каструлю з товстим дном, ставимо її на вогонь і розігріваємо в ній рослинне масло. Обсмажуємо на ній цибулю протягом 5 хвилин, поки він не стане прозорим.

4. Далі додаємо до цибулі нашатковану капусту, все перемішуємо, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин. При необхідності вливаємо до овочів невелику кількість води.

5. Тепер додаємо томатну пасту, сіль чорний з меленим перцем за смаком і ретельно все перемішуємо. Тушкуємо все ще 20 хвилин під кришкою, поки капуста не буде готова.

6. В цей час займаємося сосисками. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо невеликими кружечками.

7. На сковороді розігріваємо невелике рослинне масло й обсмажуємо на ньому сосиски по 5-7 хвилин з двох боків, поки вони не покриються рум’яною скоринкою.

8. Відправляємо обсмажені сосиски до готової капусті, все добре перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

9. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Тушкована капуста з сосисками і томатною пастою

На сковороді обсмажується цибуля з морквою і капустою. Далі до овочів додається томатна паста, сіль, перець і обсмажені з двох сторін сосиски. Все перемішується, готується ще 5 хвилин і подається до столу. Виходить смачне і просте блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Сосиски – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.

2. Морква добре миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці.

3. Капусту також моєму, знімаємо з неї верхні листки, вирізаємо качан і дрібно шаткуємо. Потім трохи мнемо руками, щоб вона стала м’якше

4. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості. Потім відправляємо туди натерту моркву і готуємо овочі ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

5. Тепер додаємо до цибулі з морквою капусту і все добре перемішуємо. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 30 хвилин, час від часу помішуючи. При необхідності вливаємо до овочів невелику кількість води.

6. В цей час готуємо сосиски. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо невеликими кружечками.

7. На сковороді розігріваємо ложку рослинної олії і обсмажуємо на ньому сосиски з двох сторін до рум’яної скоринки.

8. Через півгодини додаємо до капусти томатну пасту, сіль і чорний мелений перець за смаком. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

9. Тепер додаємо до овочів обсмажені сосиски, перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою, готуємо 5 хвилин і знімаємо з вогню. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!

Як приготувати тушковану капусту з картоплею і сосисками?

У розігріту сковороду викласти нарізану цибулю, моркву, картопля і капуста. Все заливається водою і гаситься під кришкою. Далі туди додаються сосиски і все готується ще 5 хвилин. Готову страву розкладається по тарілках і подається до столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Вода – 50-60 мл
  • Сосиски – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді разогревам рослинне масло і відправляємо туди нарізані овочі.

2. Картоплю добре миємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо його на шматочки середнього розміру. Відправляємо його в сковороду з цибулею і морквою.

3. Капусту ретельно миємо, знімаємо з неї верхні листки і тонко шаткуємо. Також відправляємо її в сковороду. Заливаємо овочі водою, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично перемішуючи, до готовності. Сіль додаємо за смаком.

4. Сосиски очищаємо від оболонки, нарізаємо невеликими кружечками і відправляємо до капусти з картоплею після того, як овочі будуть готові. Знову накриваємо сковороду кришкою.

5. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин, потім перемішуємо і знімаємо з вогню.

6. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!

Тушкована квашена капуста з сосисками

На сковороді обсмажується цибуля з морквою на жирі з-під сала. Квашена капуста віджимається і складається в каструлю разом з сосисками і відвареними копченими ребрами. Також туди відправляється зажарка і заливається бульйоном. Після закипання все тушкується на невеликому вогні до готовності.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Капуста білокачанна квашена – 1.5 л.
  • Ребра свинячі копчені – 500 гр.
  • копчені Сосиски – 2 шт.
  • Сало – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Перед початком приготування квашену капусту відварюємо до напівготовності. Сало нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо його на сковороду. Обсмажуємо його, поки з нього не витопиться весь жир. Отримані шкварки прибираємо.

2. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. Морква добре миємо під проточною водою, також чистимо і нарізаємо невеликими брусочками.

3. Обсмажуємо нарізані овочі на жирі з-під сала протягом декількох хвилин до м’якості.

4. Тепер беремо копчені свинячі ребра, відправляємо їх в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин. Потім дістаємо їх з отриманого бульйону, знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо його невеликими шматочками. З сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо кружальцями.

5. Квашену капусту віджимаємо і відправляємо в підходящу за розміром каструлю. Відправляємо до неї копчені ребра з сосисками, а також обсмажені цибулю з морквою. Далі заливаємо все склянкою бульйону, в якому варилися ребра і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо нагрівання і тушкуємо до готовності.

6. Готову страву перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом та овочами. Приємного апетиту!

Смачна тушкована капуста з сосисками, морквою і цибулею

обсмажуються На сковороді сосиски разом з морквою і цибулею. Далі все залити томатним соком і гаситься пару хвилин. Потім до решти інгредієнтів додається нашаткована капуста і все тушкується до готовності. В кінці приготування додається лавровий лист і чорний перець.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сосиски – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 190 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Капуста білокачанна – 650 гр.
  • томатний Сік – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. З сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо кружальцями по 1.5-2 см завтовшки. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

2. Цибулю з морквою чистимо і нарізаємо соломкою. Відправляємо нарізані овочі до сосисок, все перемішуємо і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими.

3. Тепер заливаємо томатний сік і тушкуємо на невеликому вогні пару хвилин, іноді помішуючи.

4. У цей час добре миємо під проточною водою капусту, знімаємо з неї верхні листки і тонко шаткуємо. Відправляємо її до сосисок з овочами. Додаємо сіль за смаком, добре перемішуємо і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні до готовності капусти.

5. За 5 хвилин до закінчення готування, додаємо чорний мелений перець за смаком і 2 лаврових листа. Знову все перемішуємо і знімаємо з вогню.

6. Розкладаємо готову страву по тарілках, при бажанні прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тушкованої капусти з сосисками і грибами

обсмажуються На сковороді печериці з цибулею, морквою і капустою. Потім все заливається сумішшю томатної пасти з водою і все тушкується до готовності 5 хвилин. Готову страву розкладається по тарілках, прикрашається зеленню і подається до столу. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сосиски – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою і протираємо губкою, щоб видалити залишки бруду. Також злегка підрізаємо ніжку. Далі розрізаємо на 4 частини.

2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.

3. Морква добре миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці.

4. У глибокій сковороді обсмажуємо нарізані печериці без додавання олії протягом 7-8, поки вони не пустять сік.

5. Далі додаємо рослинне масло разом з нарізаною цибулею і морквою. Обсмажуємо все разом ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи.

6. В цей час знімаємо з капусти верхні листки, видаляємо качан і тонко шаткуємо.

7. Відправляємо капусту в сковороду з іншими інгредієнтами. Додаємо сіль, чорний мелений перець, добре все перемішуємо і готуємо на середньому вогні протягом 15 хвилин.

8. У сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо їх невеликими кружечками. На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

9. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і заливаємо цією сумішшю капусту. Також додаємо обсмажені сосиски, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.

10. Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!