Тушкована капуста з сосисками – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста з сосисками — це прекрасне і бюджетне блюдо, яке готується з простих інгредієнтів, але воно стане ідеальним вечерею, так як є досить ситним і дуже смачним. Поєднання овочів з сосисками порадує кожного. Тому пропонуємо вам 8 покрокових рецептів приготування.

Класична тушкована капуста з сосисками на сковороді

На сковороді обсмажується цибуля з капустою і морквою протягом 20 хвилин. Далі туди додається томатна паста і все гаситься під кришкою ще 15 хвилин. На окремій сковороді обсмажують сосиски, які потім змішують з капустою і все розкладається по тарілках.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Сосиски 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну тушковану капусту з сосисками? Моркву ретельно миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці. З ріпчастої цибулі знімаємо піну і дрібно нарізаємо.
  2. Капусту також моєму, знімаємо з неї верхні листки, видаляємо качан і нарізаємо її тоненькими шматочками.
  3. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору протягом 2-4 хвилин.
  4. Потім відправляємо до цибулі натерту моркву і обсмажуємо все ще 3-5 хвилин до м’якості овочів, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
  5. Тепер відправляємо в сковороду капусту, все добре перемішуємо, після чого зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі протягом 20 хвилин. При бажанні можна налити туди трохи води.
  6. Далі додаємо томатну пасту, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо і знову накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні ще 15-20 хвилин.
  7. В цей час займаємося сосисками. Знімаємо з них оболонку і нарізаємо кружечками.
  8. На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо туди сосиски. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
  9. Тепер відправляємо в сковороду сосиски з капустою, все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!