Тушкована капуста з сосисками – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт тушкованої капусти з сосисками і грибами

обсмажуються На сковороді печериці з цибулею, морквою і капустою. Потім все заливається сумішшю томатної пасти з водою і все тушкується до готовності 5 хвилин. Готову страву розкладається по тарілках, прикрашається зеленню і подається до столу. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сосиски – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою і протираємо губкою, щоб видалити залишки бруду. Також злегка підрізаємо ніжку. Далі розрізаємо на 4 частини.

2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.

3. Морква добре миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці.

4. У глибокій сковороді обсмажуємо нарізані печериці без додавання олії протягом 7-8, поки вони не пустять сік.

5. Далі додаємо рослинне масло разом з нарізаною цибулею і морквою. Обсмажуємо все разом ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи.

6. В цей час знімаємо з капусти верхні листки, видаляємо качан і тонко шаткуємо.

7. Відправляємо капусту в сковороду з іншими інгредієнтами. Додаємо сіль, чорний мелений перець, добре все перемішуємо і готуємо на середньому вогні протягом 15 хвилин.

8. У сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо їх невеликими кружечками. На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

9. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і заливаємо цією сумішшю капусту. Також додаємо обсмажені сосиски, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.

10. Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!