Простий і смачний рецепт тушкованої капусти з сосисками і грибами
обсмажуються На сковороді печериці з цибулею, морквою і капустою. Потім все заливається сумішшю томатної пасти з водою і все тушкується до готовності 5 хвилин. Готову страву розкладається по тарілках, прикрашається зеленню і подається до столу. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Сосиски – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою і протираємо губкою, щоб видалити залишки бруду. Також злегка підрізаємо ніжку. Далі розрізаємо на 4 частини.
2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.
3. Морква добре миємо під проточною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці.
4. У глибокій сковороді обсмажуємо нарізані печериці без додавання олії протягом 7-8, поки вони не пустять сік.
5. Далі додаємо рослинне масло разом з нарізаною цибулею і морквою. Обсмажуємо все разом ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи.
6. В цей час знімаємо з капусти верхні листки, видаляємо качан і тонко шаткуємо.
7. Відправляємо капусту в сковороду з іншими інгредієнтами. Додаємо сіль, чорний мелений перець, добре все перемішуємо і готуємо на середньому вогні протягом 15 хвилин.
8. У сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо їх невеликими кружечками. На окремій сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
9. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і заливаємо цією сумішшю капусту. Також додаємо обсмажені сосиски, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.
10. Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!