Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з морепродуктами – це дуже смачне і яскраве страву за мотивами середземноморської кухні. Таке апетитне і поживне частування підійде для сімейного обіду, вечері або перекусу. Є багато варіантів для приготування вишуканого продукту. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашої покрокової кулінарної добірці.

Смажений рис з морепродуктами на сковороді

Смажений рис з морепродуктами на сковороді порадує вас своїм яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Така кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Мідії ½ кг
  • Рис білий 300 гр.
  • Часник 6 зуб.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цибуля зелена 50 гр.
  • Корінь імбиру 20 гр.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Соус соєвий для подачі

Процес приготування:

  1. Спочатку розморозьте мідії. Для цього їх можна покласти на сито. Наповнене сито встановлюємо над мискою, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.
  2. Подрібнюємо імбир, часник і зелений лук.
  3. В окремій глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця. Солимо і перчимо інгредієнт. Перемішуємо вінчиком.
  4. У каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо на ньому імбир, часник і частину зеленої цибулі близько двох хвилин, постійно помішуючи.
  5. Викладаємо мідії, смажимо ще одну хвилину. Після сюди відправляємо відварений до напівготовності рис. Перемішуємо вміст і смажимо все разом ще пару хвилин.
  6. Відправляємо в заготовку залишився лук і виливаємо яєчну суміш. Ретельно вимішуємо і готуємо ще дві-три хвилини. Після солимо, перчимо страву.
  7. Смажений рис з морепродуктами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з соєвим соусом!

Рис з морепродуктами по-тайськи

Рис з морепродуктами по-тайськи – це апетитне, оригінальне і поживне частування, яке нікого не залишить байдужим і різноманітить ваше меню. Приготувати смачне і соковите блюдо з морепродуктами зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Креветки – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Лайм – 2 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Пластівці перцю чилі – 0,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Арахіс подрібнений – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Розбираємо овочі. Моркву ріжемо соломкою, середніми шматочками нарізаємо цибулю подрібнюємо корінь імбиру. Раздавливаем зубчик часнику.

Крок 3. У розігріту з рослинною олією сковороду розбиваємо куряче яйце. Швидко перемішуємо його лопаткою.

Крок 4. Викладаємо до яйцю часник, цибуля, морква, імбир і пластівці перцю чилі. Обсмажуємо все разом до м’якості овочів і викладаємо сюди креветки. Готуємо ще одну хвилину.

Крок 5. Додаємо цедру одного лайма. З іншого видавлюємо сік лайма.

Крок 6. Викладаємо відварений рис і подрібнений помідор.

Крок 7. Вливаємо соєвий соус, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо частування, тушкуємо пару хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 8. В кінці готування посипаємо блюдо залишилися пластівці чилі і подрібненим арахісом.

Крок 9. Рис з морепродуктами по-тайськи готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Рис з морепродуктами в вершковому соусі

Рис з морепродуктами в вершковому соусі порадує вас дивовижно ніжним смаком, поживними властивостями і привабливою подачею. Цікава кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Асорті з заморожених морепродуктів – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • соєвий Соус – 6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Вершки – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо морепродукти, поливаємо їх половиною соєвого соусу і добре все перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 2. Промиваємо рис у воді відварюємо до готовності.

Крок 3. Розбиваємо два курячих яйця і перемішуємо їх виделкою до однорідності.

Крок 4. Виливаємо в яєчну суміш залишився соєвий соус. Перемішуємо.

Крок 5. Подрібнюємо промитий пучок кінзи.

Крок 6. Подрібнюємо цибулю і часник.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо на ньому цибулю з часником близько двох хвилин.

Крок 8. Додаємо сіль і червоний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 9. Доповнюємо овочі маринованими морепродуктів. Тушкуємо заготівлю близько 5 хвилин.

Крок 10. Вливаємо вершки, тушкуємо три хвилини і вимикаємо плиту. Посипаємо вміст подрібненої кінзою.

Крок 11. В заготовку викладаємо рис, також вливаємо яєчну суміш з соєвим соусом. Добре все перемішуємо.

Крок 12. Рис з морепродуктами в вершковому соусі готовий. Подавайте до столу!

Рис з морепродуктами і яйцем

Рис з морепродуктами і яйцем – це дуже смачне, соковите і поживне частування, яке яскраво різноманітить ваше звичне меню. Приготувати апетитну страву середземноморської кухні зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис варений – 400 гр.
  • Креветки великі – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • соєвий Соус світлий – 1 ч. л.
  • Вино кулінарне рисове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо головку часнику і корінь імбиру. Промиваємо пір’я зеленої цибулі. Підготовлені інгредієнти дрібно рубаємо ножем.

Крок 2. Розморожуємо великі креветки і очищаємо їх від панцира.

Крок 3. Розбиваємо куряче яйце в невелику глибоку миску. Злегка збиваємо виделкою.

Крок 4. У сковороді або воке розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо тут креветки протягом двох хвилин, після прибираємо їх на тарілку.

Крок 5. На цьому ж маслі обсмажуємо імбир близько однієї хвилини до появи яскравого аромату.

Крок 6. Доповнюємо імбир подрібненим часником. Перемішуємо і даємо часнику трохи підрум’янитися.

Крок 7. Викладаємо сюди відварений рис.

Крок 8. Перемішуємо вміст. Якщо використовували остиглий рис, то даємо йому час прогрітися.

Крок 9. Додаємо дрібку меленого перцю, вливаємо соєвий соус і рисове кулінарне вино.

Крок 10. Перемішуємо вміст сковороди для однакового розподілу всіх спецій.

Крок 11. Вливаємо сюди злегка збите яйце.

Крок 12. Безперервно помішуємо частування, поки яйце не схопиться.

Крок 13. Викладаємо рис креветки і подрібнений зелений лук.

Крок 14. Перемішуємо і готуємо ще пару хвилин. Після вимикаємо вогонь і залишаємо страву під кришкою на 5 хвилин.

Крок 15. Рис з морепродуктами і яйцем готовий. Розкладайте по тарілках, подавайте до столу і пригощайтеся!

Рис з овочами і морепродуктами

Рис з овочами і морепродуктами порадує вас своїм дивовижним соковитим смаком, поживними властивостями і апетитним виглядом. Така кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 0,5 кг
  • Креветки в панцирі без голови – 0,5 кг
  • Кільця кальмара – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
  • Морква – 0,6 кг
  • Часник – 3 головки.
  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Вода – 1 л
  • Спеції для плову – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рис вимочуємо у воді 30 хвилин, після промиваємо його під водою кілька разів.

Крок 2. Креветки очистити від панцира, кільця кальмара ділимо на кілька частин.

Крок 3. Моркву ріжемо соломкою, ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Нагріваємо олію в глибокій сковороді або казані. Кладемо на нього панцирі креветок, смажимо до потемніння, після виймаємо шумівкою.

Крок 5. У ароматне масло кладемо очищені креветки, через дві хвилини приєднуємо кальмари. Готуємо одну хвилину.

Крок 6. Викладаємо морепродукти шумівкою на тарілку. Викладаємо сюди цибулю, смажимо його до рум’янцю і доповнюємо морквою. Додаємо сіль, половину спецій, подрібнений імбир. Тушкуємо до м’якості моркви.

Крок 7. Викладаємо на овочі підготовлений рис, заливаємо його окропом, кладемо очищений від верхнього шару головки часнику і доводимо до кипіння. Висипаємо залишилися спеції.

Крок 8. Тушкуємо страву до готовності рису і випаровування вологи. Знімаємо з плити, додаємо морепродукти і перемішуємо.

Крок 9. Рис з овочами і морепродуктами готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!

Італійське різотто з креветками в домашніх умовах

Італійське різотто з креветками в домашніх умовах – це дуже смачне, оригінальне і поживне частування, яке яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Приготувати апетитну страву зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Рис – 250 гр.
  • Креветки – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Вино біле сухе – 50 мл
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо креветки. Панцир з головами відправляємо в каструлю або сотейник. Сюди ж відправляємо продавлений зубчик часнику. Обсмажуємо на оливковій олії до появи червоного відтінку, після вливаємо півтора літра води. Кип’ятимо, варимо 20 хвилин, проціджуємо бульйон.

Крок 3. Креветки доповнюємо подрібненим часником і двома столовими ложками оливкової олії. Перемішуємо і маринуємо 20 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії до прозорого стану. Додаємо сюди рис, обсмажуємо ще пару хвилин, постійно помішуючи лопаткою.

Крок 5. Виливаємо в рис біле сухе вино, даємо випаруватися алкоголю.

Крок 6. Виливаємо сюди гарячий бульйон. Тушкуємо 20 хвилин.

Крок 7. Після відправляємо сюди креветки і подрібнену зелень.

Крок 8. Додаємо спеції і тертий сир. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 9. Італійське різотто з креветками в домашніх умовах готово. Подавайте апетитне блюдо до столу!

Різотто з морепродуктами в томатному соусі

Різотто з морепродуктами в томатному соусі відрізняється насиченим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Цікава кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Томати у власному соку – 300 гр.
  • Мідії – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Насіння фенхелю – 2 щіпки.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Бульйон рибний – 2 склянки
  • Вино біле сухе – 100 мл
  • Сир пармезан – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Томати у власному соку перебиваємо блендером. Необхідно отримати однорідну кашку. Доповнюємо її меленим перцем, сушеним базиліком і насінням фенхеля.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і продавлюємо зубчики часнику.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди зубчики часнику, смажимо до появи аромату. Після прибираємо часник і викладаємо сюди подрібнену цибулю. Далі додаємо рис, смажимо все разом кілька хвилин і вливаємо вино. Тушкуємо близько 10 хвилин.

Крок 4. Вливаємо в заготовку рибний бульйон і половину томатної маси. Тушкуємо на помірному вогні близько 15 хвилин. Поступово додаємо решту томатний соус.

Крок 5. Мідії промиваємо під водою і відкидаємо на сито.

Крок 6. Викладаємо мідії в загальну масу. Тушкуємо близько 10 хвилин. За смаком солимо і перчимо. Після вимикаємо вогонь, закриваємо блюдо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.

Крок 7. Різотто з морепродуктами в томатному соусі готово. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Різотто з мідіями

Різотто з мідіями – це особливе блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Воно порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Приготуйте апетитне частування в італійському стилі на вашій кухні. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мідії очищені варено-морожені – 300 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Сир пармезан – 70 гр.
  • Бульйон курячий – 2 склянки
  • Вино сухе біле – 150 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • італійські Трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю. Зубчики часнику продавлюємо ножем, нарізати не потрібно.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо зубчики часнику на 30 секунд для появи аромату. Після прибираємо часник з масла.

Крок 4. Опускаємо в олія цибулю, обсмажуємо його протягом двох-трьох хвилин.

Крок 5. Доповнюємо цибулю рисом. Перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Вливаємо біле сухе вино. Даємо алкоголю випарується, на це піде близько трьох хвилин.

Крок 7. Виливаємо ополоник курячого бульйону, додаємо італійські трави. Кип’ятимо вміст. Коли рідина випарується, вливаємо ще бульйон. Продовжуємо до готовності рису.

Крок 8. Доповнюємо рис тертим сиром, але трохи сиру залишаємо для подачі. Солимо за смаком і приєднуємо мідії. Нагріваємо пару хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 9. Перед подачею посипаємо блюдо чорним меленим перцем і тертим сиром.

Крок 10. Різотто з мідіями готово. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!