Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з морепродуктами – це дуже смачне і яскраве страву за мотивами середземноморської кухні. Таке апетитне і поживне частування підійде для сімейного обіду, вечері або перекусу. Є багато варіантів для приготування вишуканого продукту. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашої покрокової кулінарної добірці.

Смажений рис з морепродуктами на сковороді

Смажений рис з морепродуктами на сковороді порадує вас своїм яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Така кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Мідії ½ кг
  • Рис білий 300 гр.
  • Часник 6 зуб.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цибуля зелена 50 гр.
  • Корінь імбиру 20 гр.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Соус соєвий для подачі

Процес приготування:

  1. Спочатку розморозьте мідії. Для цього їх можна покласти на сито. Наповнене сито встановлюємо над мискою, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.
  2. Подрібнюємо імбир, часник і зелений лук.
  3. В окремій глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця. Солимо і перчимо інгредієнт. Перемішуємо вінчиком.
  4. У каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо на ньому імбир, часник і частину зеленої цибулі близько двох хвилин, постійно помішуючи.
  5. Викладаємо мідії, смажимо ще одну хвилину. Після сюди відправляємо відварений до напівготовності рис. Перемішуємо вміст і смажимо все разом ще пару хвилин.
  6. Відправляємо в заготовку залишився лук і виливаємо яєчну суміш. Ретельно вимішуємо і готуємо ще дві-три хвилини. Після солимо, перчимо страву.
  7. Смажений рис з морепродуктами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з соєвим соусом!